Yiyeceklerinizi Her Mevsim Taptaze Tutan Derin Dondurucular Nasıl Temizlenir?

Yiyeceklerinizi Her Mevsim Taptaze Tutan Derin Dondurucular Nasıl Temizlenir?

Derin dondurucular birçok evde sıklıkla kullanılan beyaz eşyalar arasındadır. Yiyeceklerin besin değerlerini koruyarak uzun süre saklanmalarını sağlayan bu beyaz eşyalar her ürün gibi periyodik olarak temizlenmeye ihtiyaç duyar. Genellikle mutfaklarda konumlandırılan bu ürünler, doğru teknik ile oldukça kolay biçimde temizlenebilir.

Dondurucuların yılda iki kere temizlenmesi yeterli olur. Ancak temizliğe başlamadan önce dondurucuyu hazırlamak gerekir. Bunun için cihazın içindeki ürünleri boşaltabilirsiniz. Derin dondurucu silinmeye hazır hâle geldiği andan itibaren 10-15 dakika gibi kısa bir sürede hızlıca temizlenebilir. Derin dondurucu temizliği, yiyeceklerin kokusuz ve hijyenik bir şekilde saklanmasını sağlar. Bu yazıda yiyecekleri her mevsim taze tutan dondurucuların nasıl temizleneceğine dair detayları bulabilirsiniz.

Derin Dondurucu Temizlemenin 5 Püf Noktası

Derin Dondurucu Temizlemenin 5 Püf Noktası

Derin dondurucu temizlemek için bazı temel püf noktalara dikkat etmek gerekir. Bunları göz önünde bulundurarak cihazınızı hijyenik biçimde kullanmaya devam edebilirsiniz. İşte dondurucu temizlerken kullanacağınız beş püf noktası;

  1. Derin dondurucu temizlemeye ilk olarak cihazın güvenliğini sağlayarak başlamalısınız. Bunun için temizliğe başlamadan önce dondurucunun fişi çekilmelidir.
  2. Tamamen boşalttığınız beyaz eşyanın buzlarının temizlenmesi bir diğer önemli noktadır. Derin dondurucu fazla buzlanmışsa eriyen karlar mutfağınıza yayılabilir. Bunu önlemek için dondurucuyu sık sık kontrol ederek buzların yüzeyden ayrılıp ayrılmadığına bakabilirsiniz.
  3. Derin dondurucu temizleme konusunda dikkat edilmesi gereken hususlardan biri doğru deterjan kullanımıdır. Özellikle sirke ve karbonattemizlik sonrasında sağlıklı ve hijyenik bir cihaza ulaşmanıza yardımcı olur.
  4. Organik ürünler dışında herhangi bir deterjan ve kimyasal madde kullanılmamalıdır.
  5. Temizlik sırasında kullanacağınız bez ve kazıcıları cihazınıza uygun biçimde seçmeniz önerilir. Derin dondurucu kar temizleme ve silme anında yumuşak ürünler tercih etmeniz cihazınızın ömrünü uzatır.

Çeşitlerine Göre Derin Dondurucu Temizliği Nasıl Yapılır?

Çeşitlerine Göre Derin Dondurucu Temizliği Nasıl Yapılır?

Kullanıcılar tarafından “Derin dondurucu nasıl temizlenir?” sorusu sıklıkla merak edilir. Bu elektronik ürün çeşitlerinin temizliği cihazın özelliklerine göre farklılık gösterir. Çekmeceli derin dondurucu temizliğinde ürünün sahip olduğu her çekmecenin ayrı ayrı silinmesi önerilir. Rafların büyüklüğüne göre elde yıkanmaya uygun ebatlardaki çekmeceler, suyun altında da yıkanabilir. Tabii bu işlem öncesinde dondurucu içindeki ürünler güneş ışığı almayan ve çabuk erimeyecek bir yere konulmalıdır. Yıkanan ya da silinen raflar kurutulmadan kullanılmaya başlanmamalıdır. Ardından dondurunucun içi de silinerek raflar ve besinler yerleştirilir.

Yeni alınan derin dondurucunun ilk kullanım temizliğinde buz çözme işleminin yapılmasına gerek yoktur. Bu durumda cihazı organik ürünlerle silmek ve kurmak yeterlidir. Sandık tipi derin dondurucu temizliğine işe dolabın fişini çekip boşaltmakla başlanır. Ardından sandıkta buzlanma varsa çözülmesi beklenir. Dondurucunun duvarlarından ayrılan buzlar el yordamıyla atılabilir. Tüm buzlar eridikten sonra büyük, kuru bir havluyla suları alabilirsiniz. Kurutulan dondurucu yeniden kullanıma hazır olur.

Derin Dondurucunuzu Hangi Aralıklarla Temizlemelisiniz?

Derin Dondurucunuzu Hangi Aralıklarla Temizlemelisiniz?

Derin dondurucu temizleme işlemi; besinlerin poşet içerisinden akması, koku oluşması veya karlanma gibi nedenlere bağlı olarak yapılabilir. Özellikle karlanma, dolap içindeki besinler sağlıklı bir biçimde saklansa bile her cihazda karşılaşılabilen bir durumdur. Kullanımda olan derin dondurucu kar temizliğinde silikon kaşık veya tahta spatula gibi yüzeyi çizmeyecek materyaller tercih edilmelidir.

Derin dondurucuların yılda minimum 2 kez temizlenmesi önerilir. Ancak kendi kullanımınıza ve dondurucunun temizliğine göre bu sayının artırılması da mümkündür. Bu işlemi mevsim geçişlerine denk getirerek yaz veya kış aylarına daha hijyenik derin dondurucularla girebilirsiniz. Dondurucu temizliği esnasında tarihi geçmiş olabilecek ürünlerin atılması, yeni besinler için alan açmanıza imkân verir. Bu sayede hem cihazınızda hijyen sağlar hem de yiyeceklerinizi tüketme vakti geçmeden kullanabilirsiniz. Siz de yaz ve kış hazırlığınızı gönlünüzce yapmak için Trendyol’un derin dondurucu modellerine göz atabilirsiniz.