İlgili Kategoriler
Çekmece Sayısı
Toplam Hacim
Enerji Sınıfı
Dondurucu Özelliği
Tip
Fiyat
Renk
Yükseklik
Genişlik
Derinlik
Ücretsiz Kurulum/Montaj
Kurulum Gerekli mi?
Garanti Süresi
Satıcı Tipi
MERCHANT_BADGES_INFO_TOOLTIP_APPROVE_SELLER_TITLE
Onaylanmış Satıcı
Türkiye’de veya uluslararası olarak yüksek bilinirliğe sahip markaların resmi satıcılarına “Onaylanmış Satıcı” rozeti verilir.
MERCHANT_BADGES_INFO_TOOLTIP_SUCCESSFUL_SELLER_TITLE
Başarılı Satıcı
Trendyol’daki son 6 ay performansıyla yüksek müşteri memnuniyeti sağlayan, kaliteli ve güvenilir hizmet veren satıcılara “Başarılı Satıcı” rozeti verilir.
MERCHANT_BADGES_INFO_TOOLTIP_AUTHORIZE_SELLER_TITLE
Yetkili Satıcı
Onaylanmış markaların resmi satıcılarının satışa sunduğu, ilgili markanın ürünlerine “Yetkili Satıcı” rozeti verilir.
Satıcı Tipi Nedir?
Fiyat Geçmişi
Enerji Sınıf Aralığı
Garanti Tipi
Ürün Puanı
"

Derin Dondurucu

" araması için 400 sonuç listeleniyor

Kullanışlı ve Tasarruflu Derin Dondurucu Modelleri

Derin dondurucu; et, balık ve süt ürünleri dahil pek çok besini bozulmadan uzun süre saklamanıza imkân sunar. Ev, restoran ve benzeri birçok alanda kullanılır. Yiyeceklerin tazeliklerini koruyarak çok düşük sıcaklıkta muhafaza eden pek çok dondurucu modeli, iç yüzeyindeki kanallarda dolaşan gaz ile soğutma işlemini gerçekleştirir. Çeşitli büyüklüklerde üretilerek geniş bir saklama alanı sunar. Özellikle buzdolaplarında yer alan dondurucu bölümünün yetersiz kaldığı durumlarda büyük kolaylık sağlayan bu ürünler, işinizi oldukça kolaylaştırır. Hazırladığınız yemekleri uzun süre muhafaza etmenize yardımcı olur ve bozulmasını engeller.

Dikey ve yatay kullanıma uygun olarak üretilen derin dondurucu modelleri, işlevsel tasarımları sayesinde mutfakta rahat bir kullanım alanı sunar. Yatay derin dondurucu, geniş iç haznesi sayesinde hem bölmeli hem de bölmesiz olarak kullanım olanağı sağlar. Ayırıcı sepetler yardımı ile hassas gıdaları kolaylıkla muhafaza edebileceğiniz sandık tipi derin dondurucu modeli, düşük enerji tüketimi ve yüksek güvenlikli yapısıyla iyi bir deneyim elde etmenize imkân sunar. Dikey derin dondurucu modelleri ise çekmeceli yapısıyla daha az yer kaplayan bir tasarıma sahiptir. Ürün, dik derin dondurucu olarak da adlandırılır. Kompakt iç dizaynı sayesinde daha düzenli bir şekilde kullanılabilen derin dondurucu modeli, gıdalara daha kolay ulaşabilmenize olanak sağlar. Camlı derin dondurucular ise daha kapağı açmadan aradığınız ürünleri kolay bir şekilde bulabilmenize yardımcı olur. Bu ürünler sıklıkla market ve bakkallarda tercih edilir.

Birbirinden Farklı Özellikleri ile Derin Dondurucu Çeşitleri Nelerdir?

Birbirinden Farklı Özellikleri ile Derin Dondurucu Çeşitleri Nelerdir?

Fonksiyonel olarak mutfakta işinizi kolaylaştıran derin dondurucular, hem derinlik olarak hem de çekmeceli olarak pek çok çeşide ayrılır. Derinlik olarak 200 lt, 300 lt, 400 lt ve 500 lt gibi seçeneklere sahip olan dondurucu modelleri, ihtiyacınıza göre çeşitli alternatiflere sahiptir. Küçük ve dar alanlarda kullanabilmeniz için üretilen 200 lt derin dondurucu ürünleri, mutfakta ve buzdolabında oluşan kalabalığı azaltmanıza yardımcı olur. 100 lt derin dondurucular ise tezgâh altına yerleştirilebilen küçük boyutu ile alandan tasarruf sağlar. 150 lt derin dondurucular, dar alanlarda pratik kullanım imkânı verirken sebze ve etlerinizi sağlıklı bir şekilde saklar. 300 lt derin dondurucular, geniş saklama alanı ile birkaç aylık yiyeceğinizi güvenli bir şekilde muhafaza eder. Malzemeleri önceden hazırlayarak pratik yemekler yapmaktan keyif alıyorsanız 400 lt derin dondurucuları da tercih edebilirsiniz.

Pek çok malzemeyi sığdırabileceğiniz bir seçenek olan 500 lt derin dondurucu ise et ve balık gibi birçok gıda ürününü uzun süre muhafaza etmenizi sağlar. Ayrıca yazın ve kışın yetişen sebze ve meyveleri diğer mevsimlerde yiyebilmenize imkân sunarak hayatınızı kolaylaştırır. Daha büyük mutfaklar için üretilen 600 lt derin dondurucu ürünleri, restoran ve benzeri yerlerde kullanılabilir tasarımıyla büyük kolaylık sağlar. Tüm bu derin dondurucu çeşitleri arasında yer alan çekmeceli dondurucu modelleri ise et, balık ve sebze dahil pek çok gıdayı daha düzenli bir şekilde muhafaza etmenize imkân sunar. Her ihtiyaca uygun olarak üretilen 3, 4, 5 ve 6 çekmeceli derin dondurucu ürünleri, benzerliğinden dolayı buzdolabı tipi derin dondurucu olarak da adlandırılır.

Mini dondurucu olarak da kullanılabilen 3 çekmeceli derin dondurucu, özellikle küçük mutfaklar için ideal bir seçenek olarak yer alır. Ayrıca otel, yazlık ve benzeri alanlarda kullanılabilir bir tasarıma sahiptir. Hacim olarak küçük olsa da işlevsel olarak işinizi kolaylaştırır. 5 çekmeceli derin dondurucu, büyüklük olarak pek çok gıdayı saklayabilmenize imkân sağlayarak yazlık ve kışlık ürünlerinizi bozulmadan uzun süre saklamanıza olanak sunar. Eğer büyük bir mutfağa sahipseniz, 7 çekmeceli derin dondurucu ürünlerini tercih edebilirsiniz. Ayrıca restoran gibi alanlarda kullanmak için üretilen 8 çekmeceli derin dondurucu ile yiyecek stoğu yapabilir, işinizi kolaylaştırabilirsiniz.

Estetik Tasarıma Sahip Derin Dondurucu Modelleri Hangileridir?

Estetik Tasarıma Sahip Derin Dondurucu Modelleri Hangileridir?

Kullanışlı tasarımlarıyla yatay ve dikey kullanıma uygun olarak üretilen derin dondurucular, iç ısı kontrolüne sahip modelleriyle yiyeceklerinizi taze tutar. İşlevsel olarak pek çok tasarıma sahip olan dondurucular, mutfağınızı en iyi şekilde dekore etmenize imkân sunar. Çeşitli renk ve şekillerde üretilen modeller, buzdolabı ve diğer eşyalarınızla uyumlu bir bütünlük oluşturmanıza yardımcı olur. Örneğin gri renkte bir buzdolabınız varsa yanına gri derin dondurucu ürünlerinden birini yerleştirerek estetik bir görüntü oluşturabilirsiniz. Ankastre derin dondurucular ise mutfak dolaplarına kolayca uyum sağlayarak bütün ve şık bir dekorasyona izin verir.

Ev tipi derin dondurucular, kapasitelerinin yanı sıra raflı ve sandık tipi olmak üzere ikiye ayrılır. Raflı derin dondurucu ile kolay kullanım imkânı sunan ürünler, buzdolabınızda yer açmak istediğinizde en büyük yardımcılarınızdan biri olur. 4 raflı ve 4 çekmeceli derin dondurucu gibi pek çok tasarım, sahip oldukları teknolojiye göre de çeşitlilik gösterir. Raflı dolap tipi derin dondurucular, gıdaları sınıflandırarak muhafaza etme imkânı verir. No frost derin dondurucu ürünlerine benzer şekilde, kullanılan malzeme özelliklerine ve enerji sınıfına göre de sınıflandırılan dondurucular, daha fazla enerji tasarrufu sağlamanıza olanak tanır. No frost derin dondurucular yiyecekleri hava kanalları ile soğutur. Bu nedenle herhangi bir buzlanma yapmaz. Buz çözdürme sorununu ortadan kaldırır, kolay kullanım imkânı sunar. Ancak daha ekonomik bir seçenek arıyorsanız gaz kanalları ile çalışma sistemine sahip statik derin dondurucular da bulunur.

Yenilikçi teknolojilerle donatılan derin dondurucular uzun vadede yüksek performans sunarak maksimum fayda elde etmenize olanak tanır. Çeşitli derin dondurucu markaları tarafından üretilen modeller, farklı işlevsel özellikleri sayesinde ihtiyacınız olan ürünü bulmanızı kolaylaştırır. Fonksiyonel olarak dijital göstergeye sahip derin dondurucular, soğukluk derecesini ayarlayabilmenize imkân sunarak iyi bir deneyim elde etmenizi sağlar. Düşük dB ses seviyesine sahip pek çok model çalışırken sizi rahatsız etmez, sessiz bir şekilde çalışır. Ayrıca soft close kapak özelliğine sahip olan derin dondurucular, kapağı kapatırken hızlı çarpmasını engelleyerek güvenli bir kullanım alanı sunar. Hızlı dondurma bölmeleri ve pratik olarak açılabilen kapak sistemi ile kolay kullanım deneyimi sağlayarak en sevdiğiniz meyve ve sebze gibi çeşitli gıdaları tam istediğiniz şekilde taze tutmanıza yardımcı olur. Nem seviyesini ideal düzeyde tutarak yiyeceklerin kurumasını önleyen derin dondurucular, aynı zamanda yiyecekler arasındaki koku geçişini önleyerek hava kalitesini optimum seviyede tutar.

Derin Dondurucu Alırken Dikkat Etmeniz Gerekenler Nelerdir?

Derin Dondurucu Alırken Dikkat Etmeniz Gerekenler Nelerdir?

Pek çok marka tarafından çeşitli özelliklerde üretilen derin dondurucu ürünleri arasından seçim yaparken ihtiyaçlarınıza göre hareket etmeniz gerekir. Hem kullanacağınız iç hacmine hem de dondurucunun yerleştirileceği alana uygun bir model seçmeniz kullanışlılık açısından önemlidir. Örneğin, mutfak içerisinde dar bir alana sahipseniz tezgâh altı derin dondurucu ürünlerini tercih edebilirsiniz. Ayrıca mini derin dondurucu gibi küçük boyutlu modelleri seçerek mutfağınızı daha işlevsel kullanabilirsiniz. Alternatif olarak pek çok seçenek sunan derin dondurucu ölçüleri ile mutfağınızı kendi tasarım anlayışınızla dekore edebilirsiniz. Derin dondurucu alırken dikkat etmeniz gereken noktalardan bir diğeri, dondurucunuzu hangi amaçla kullanacağınızdır. Hem endüstriyel amaçla hem de evlerde gıda ürünlerini uzun süre muhafaza etmek için kullanılan, küçük ve büyük derin dondurucu olarak birçok alternatif sunan modeller, fonksiyonel olarak işinizi kolaylaştırır.

Derin dondurucunuzu hangi amaçla kullanacağınızı önceden belirlemeniz ayrıca kapasitesine de karar vermenize yardımcı olur. Eğer geniş bir mutfağa sahipseniz ve tüm mevsim için yiyecek stoğu yapmak istiyorsanız, iç hacmi büyük ve yüksek kapasiteli derin dondurucular arasından seçim yapabilirsiniz. Daha az stok yapmak istiyorsanız, küçük derin dondurucu ile ihtiyaçlarınızı karşılayabilirsiniz. Beslenme tercihlerinizin yanı sıra ailenizdeki kişi sayısı gibi pek çok etken en uygun iç hacme sahip ürüne karar vermenize yardımcı olur. Örneğin, orta boy derin dondurucular, 4-5 kişilik bir aileye yılın büyük bir kısmı için yeterli depolama alanı sunar. İhtiyaçlarınızı göz önünde bulundurarak joker derin dondurucu seçeneklerine de yönelebilirsiniz. Çift fonksiyonlu derin dondurucular, hem soğutucu hem de dondurucu olarak kullanım imkânı sunar. Multimode derin dondurucular, sıklıkla ısı ayarı yapılabilen iki ayrı bölüme sahiptir.

Ayrıca derin dondurucu alırken iç yüzeyin etkili bir şekilde temizleyebilmeniz ve buz çözümü sırasında suyu boşaltabilmeniz için bir tahliye kanalı olmasına dikkat etmelisiniz. Çünkü daha iyi bir performans elde edebilmeniz için derin dondurucunuzu belirli aralıklarla temizlemeniz gerekir. Eğer temizlik sonrasında içerisindeki suyu tahliye etmezseniz koku, karlanma ve benzeri sorunlarla karşılaşabilir, istediğiniz performansı elde edemeyebilirsiniz. Dikkat edilmesi gereken bir diğer konu ise elektrik kesintileri sırasında yiyeceklerinizin bozulmaması için iç haznede kullanılan yalıtım malzemeleridir. Yalıtım malzemelerinin uzun süre dayanabilmesi, gıdaları bozulmaya karşı korurken soğutma açısından daha iyi bir performans elde etmenize de yardımcı olur.

Enerji Tasarruflu Derin Dondurucu Seçenekleri Hangileridir?

Enerji Tasarruflu Derin Dondurucu Seçenekleri Hangileridir?

Difriz dolap olarak da isimlendirilen derin dondurucuları alırken dikkat etmeniz gereken noktalardan biri, enerji sınıfıdır. Yüksek seviyede soğuk şoklama yapan bir çalışma sistemine sahip olan dondurucular, harcadığı elektriğe göre kendi içinde çeşitli sınıflara ayrılır. Kullanılan enerji seviyesine göre A, B, C, D gibi farklı tanımlamalara sahip olan modeller, kendi içlerinde de çeşitli sınıflara sahiptir. Bu sınıflandırmalardan en az elektrik enerjisi harcayan derin dondurucu modeli A sınıfı olarak adlandırılır. A sınıfı derin dondurucular ise kendi içinde A, A+ ve A++ olarak sınıflandırılır.

A++ enerji sınıfına sahip derin dondurucular, A enerji sınıfı donduruculara göre %40 enerji tasarrufu sağlar. A enerji sınıfına sahip modeller ise A++ donduruculara göre göre %66 daha fazla enerji harcar. A++ derin dondurucular, A+ dondurucuların yaklaşık üçte biri kadar enerji harcaması sayesinde son derece bütçe dostudur. Derin dondurucu A+++ enerji sınıfı ile enerji ve bütçe tasarrufu sağlar. Bu ürünler, litreye göre değişmekle birlikte en az enerji harcayan dondurucular arasında yer alır. Büyük veya küçük derin dondurucu ürünlerinde artan her “+” işareti enerji tasarrufunda elde edilecek verimin bir göstergesi olarak yer alır.

Genel olarak sandık tipi derin dondurucu, dikey olanlara göre daha az enerji kullanır. Çünkü dondurucuyu açtığınız zaman soğuk hava dışarı kaçmaz. Yüksek enerji verimliliğine sahip pek çok dikey derin dondurucu modelinde ise bu durum sahip olduğu teknolojiye göre değişir. Özellikle kapak menteşeleri ve lastiklerinin uzun yıllar kullanıma uygun olacak şekilde olması gerekir. Derin dondurucu almadan önce bu tür standartları göz önünde bulundurmak daha iyi bir performans elde etmenizi sağlarken kullanım deneyiminizi artırır. Siz de A, A+, A++ ve B gibi farklı enerji sınıfına sahip derin dondurucuları Trendyol ile satın alabilir, yiyeceklerinizi uzun süre muhafaza edebilirsiniz.

Derin Dondurucu Kullanmanın Püf Noktaları Nelerdir?

Derin Dondurucu Kullanmanın Püf Noktaları Nelerdir?

Derin dondurucunuzu kullanırken iyi bir verim elde edebilmek için, saklama koşullarını ve paketleme işlemlerini iyi bilmek gerekir. Derin dondurucu önerileri için, ilk olarak kullanma kılavuzunda yer alan bilgileri dikkate almanız önemlidir. Dondurucunuzu kılavuzda belirtilen tavsiyelere uygun bir şekilde kullanmanız iyi bir performans elde etmenize yardımcı olur. Ayrıca derin dondurucuların saklanan meyve, sebze ve et gibi gıdaların en iyi koşullarla muhafaza edilebilmesi için ortalama -18 dereceye ayarlanması gerekir. Kullanım şekillerine ve teknik özelliklerine göre değişen derin dondurucu yorumları ve önerileri, kullanım deneyiminizi artırmanıza olanak tanır.

Ayrıca katı gıdaların aksine sıvı gıdalar dondukları sırada genişledikleri için derin dondurucuya cam şişe içerisinde yerleştirilmemesi gerekir. Çünkü cam içerisindeki sıvılar genleşerek camı çatlatır ve kullanılamaz hale getirir. Bu nedenle sıvı maddeleri plastik şişe veya buzdolabı poşeti gibi koruyucularla muhafaza edebilirsiniz. Sıvıların yanı sıra katı yiyeceklerinizi de sağlam ve sızdırmaz bir şekilde paketleyerek dondurucuya yerleştirmeniz, koku ve benzeri oluşumların önüne geçer. Derin dondurucu kullanırken dikkat etmeniz gereken önemli noktalardan biri, dondurduğunuz gıdaların çözüldükten sonra tekrar dondurulmaması gerektiğidir. Bu yüzden et veya sebze fark etmeksizin saklamayı düşündüğünüz gıdaları dondurucuya koymadan önce tek kullanımlık olacak şekilde bölmeniz gerekir.

Ayrıca yiyeceklerinizi derin dondurucunuza düzenli bir şekilde yerleştirmeniz hem daha çok alanı kullanmanızı sağlar hem de yiyeceklerinizi daha kolay bulabilmenize yardımcı olarak işinizi kolaylaştırır. Et ve benzeri yiyeceklerinizi derin dondurucuda ortalama 6 ay gibi bir sürede saklayabilirsiniz. Sebze ve meyveler de ise bu süre türüne göre değişir. Salatalık, domates ve biber gibi sebzeler 12 ay saklanabilirken pırasa 8 ay, ıspanak ise 9 ay derin dondurucuda saklanabilir. Saklama süresi aşılan yiyeceklerin besin değerleri bozulacağı için önerilen sürelerde tüketmek önemlidir.

Derin dondurucunuzu yerleştireceğiniz alanın güneş almaması gerekir. Herhangi bir ısı kaynağından uzak bir noktaya kurulması önemlidir. Çünkü derin dondurucunun sürekli bir ısıya maruz kalması sık sık soğutma yapmasına neden olabileceği için performansını etkiler. Ayrıca mutfağınızın genişliğine bağlı olarak dikey, yatay veya mini derin dondurucu seçeneklerinden birini tercih etmeniz, mutfak içinde daha rahat hareket etmenizi kolaylaştırır. Özellikle dar alanlarda daha küçük boyutlarda derin dondurucu tavsiye edilir. Dondurucuya gıdalar yerleştirilirken uygun plastik kaplar veya buzdolabı poşetleri kullanarak hem koku oluşumunun önüne geçebilir hem de yiyeceklerinizi düzgün bir şekilde yerleştirebilirsiniz.

Derin dondurucu kullanımında önemli püf noktalardan bir diğeri, yerleştirilen gıdaların üzerine mutlaka tarih yazılarak bu tarih sırasına göre ürünlerin tüketilmesidir. Tarihlerin üzerine şeffaf bant yapıştırılarak silinmesi önlenebilir. Her gıdanın derin dondurucuda muhafaza edilme süresi farklı olabileceği için etiketleme önemli bir yere sahiptir. Ayrıca çözüldükten sonra tekrar yıkanması zor olacağı için meyve ve sebzelerin dondurucuya konulmadan önce iyice yıkanması önemlidir.

Bakteri üremesine sebep olabileceği için gıdaların çözüldükten sonra yeniden dondurulmaması gerekir. Bu nedenle yiyeceklerinizi dondurmadan önce küçük parçalar halinde paketlemeniz hem yer tasarrufu yapmanızı sağlar hem de daha iyi bir kullanım deneyimi yaşamanıza yardımcı olur. Her meyve ve sebze dondurucuya farklı mevsimlerde koyulur. Örneğin, fasulyenin hasat zamanı olan nisan ve mayıs aylarında dondurulması uygunken, bezelye haziran ayı gibi hazırlanabilir.

Evde yokken dondurucunuzun çözülüp çözülmediğini anlamak için su ile dolu bir buzdolabı poşetini derin dondurucunuza yerleştirmeniz size bir ipucu verir. Eğer buzların şeklinde bir değişiklik olmuşsa bu durum dondurucunuzun çözülüp sonradan tekrar dondurduğunu gösterir. Elektrikler kesildiğinde zaman dondurucunuzun kapağını açmamanız önemlidir. Açmadığınız zaman yiyecekleriniz dondurucunuzun özelliğine göre ortalama 48 saat muhafaza edilir. Ayrıca dondurduğunuz yiyecekleri kullanmak istediğiniz zaman bir gece önceden buzdolabına koyabilir, daha hızlı çözdürme işlemi için mikrodalga kullanabilirsiniz.

Derin Dondurucu Fiyatları Nasıldır?

Derin Dondurucu Fiyatları Nasıldır?

Gövde tipine ve iç hacmine göre değişiklik gösteren derin dondurucu fiyatları, sahip oldukları teknolojik özelliklere göre de farklılık arz eder. Enerji sınıfının yanı sıra kullanılan malzeme özelliklerine göre de pek çok farklı seçenek sunar. Sandık tipi ve çekmeceli olmak üzere iki çeşit üretilen dondurucular, her bütçeye uygun fiyat performansı ile ihtiyacınızı karşılar. Büyük ve küçük çekmece sayısı gibi çeşitli özelliklere sahip olan modelleriyle her ihtiyaca uygun alternatif sunan difriz fiyatları, farklı aralıklara sahiptir.

3 veya 7 çekmeceli derin dondurucu ürünleri gibi onlarca farklı seçeneğin yer aldığı modeller, fiyat noktasında sahip olduğu özelliklere göre çeşitlilik gösterir. Çekmeceli ve raflı derin dondurucu fiyatları, bölme sayısına göre farklı aralıklarda seyreder. Hem iç hacmi hem de çekmece sayısı düştükçe ya da yükseldikçe alternatif seçenekler sunan derin dondurucu kampanyaları, fiyat performansı açısından da uygun bir tercih sunar. Derin dondurucu indirim seçeneğiyle de her beklentinizi karşılamayı amaçlayan birçok model, uygun fiyat aralığına sahiptir. Derin dondurucu kampanya fiyatları ile satışa sunulan ürünler, fiyat performans açısından iyi bir deneyim elde etmenizi sağlar.

Her beklentiye ve ihtiyaca uygun özellikleriyle pek çok farklı seçenek sunan dondurucular, tek veya iki kapaklı modelleriyle birlikte geniş ürün yelpazesine sahiptir. Küçük donduruculara oranla büyük difriz fiyatları daha yüksektir. Ancak bu aralığı belirleyen pek çok etken bulunur. Bunlardan biri enerji tüketim seviyesidir. Sürekli çalışan bir ürün olan derin dondurucuları tercih ederken enerji tüketim değeri düşük olan modelleri seçmeniz tasarruf etmenize yardımcı olur.

Siz de birbirinden farklı özelliklere sahip derin dondurucu kampanya fırsatlarından yararlanmak için Trendyol’un uygun fiyat avantajlarından faydalanabilir, ihtiyacınız olan modeli kolaylıkla satın alabilirsiniz.

Derin Dondurucu Evde Nereye Konulur?

Derin dondurucuları evin içinde doğru yere konumlandırmak önemlidir. Derin dondurucuyu mutfağa koyacaksanız bu noktada güneş görmeyen bir yer seçmek doğru olabilir. Güneş gören noktaya koyulan bir derin dondurucu, daha çok çalışma performansı gösterir ve bu da enerji tasarrufuna engeldir. Derin dondurucuyu ocaktan uzak bir yere koymak da önemlidir. Bu ürünler, ocağın yanında kullanıldığında yüksek ısı sebebiyle çok daha fazla çalışır ve enerji harcar. Ocak, evin en sık kullanılan eşyalarından biridir ve ocağın yanında tutulan bir derin dondurucu düzenli çalışamayabilir. Gereğinden fazla çalışan derin dondurucularda ise performans düşüklüğü görülebilir. Bu durum, aynı zamanda dondurucu cihazın içindeki ürünlerin zarar görmesine ve form kaybetmesine de neden olabilir. Bu noktada derin dondurucuyu, mutfakta güneş ışığından uzak ve ocağın yakınında olmayan bir noktaya koymak faydalıdır.

Derin Dondurucuya Neler Konulur?

Derin dondurucular, evlerde en fazla ihtiyaç duyulan ürünlerden biridir. Dondurucular, bilhassa kalabalık ailelerde en fazla tercih edilen ürünlerden biridir. Bir derin dondurucu sahibi olarak mevsimi olmayan ürünleri ilk günkü gibi taze tutabilirsiniz. Mevsiminde aldığınız ve derin dondurucuda muhafaza ettiğiniz bir meyveyi ya da sebzeyi zamanı olmasa dahi tüketebilirsiniz. Ancak burada besinleri gruplandırarak koymak önemlidir. Derin dondurucuda; bezelye, brokoli, bamya, domates, ıspanak ve yeşil fasulye gibi sebzeleri gönül rahatlığıyla saklayabilirsiniz. Bu sebzeleri saklamadan önce iyice yıkayabilir ve porsiyonlar halinde buzdolabı poşetlerine koyabilirsiniz. Derin dondurucuda et gibi besinler de saklanabilir. Kemikli et, kuşbaşı, kıyma ve tavuk gibi et türlerini de bu cihazlarda saklayabilirsiniz. Daha uzun ömürlü olmalarını sağlamak için ise yağsız şekilde koymakta fayda var. Kek, pasta ve börek gibi hamur işleri de derin dondurucularda güvenle saklanabilir.

Derin Dondurucu Nasıl Temizlenir?

Derin dondurucu temizleme bu ürünleri satın alan kullanıcıların en merak ettiği konuların başında gelir. Uzun süre buzdolabında bekleyen yiyecekler, zaman içinde koku yapabilir. Derin dondurucunuzu açtığınızda burnunuza hoş olmayan kokular geliyorsa bu, temizlemenin vaktinin geldiğini gösterir. Temizleme işlemi ise son derece basittir. Temizlik öncesi cihazın fişini çekebilirsiniz. Sonrasında donmuş gıdaları güneş görmeyecek bir noktaya koyabilirsiniz. Bu sırada dondurucunun içindeki buz parçalarını çıkarabilir ve eriyen suyu da bezle alabilirsiniz. Bir kovaya karbonat, sirke ve su karışımı hazırlayabilirsiniz. Ardından bez yardımıyla silme uygulamasına başlayabilirsiniz. Bu noktada dondurucunun çok kirli ve lekeli olduğunu düşünüyorsanız bir kez daha silebilirsiniz. Son aşamada temiz bir bezle kurulayabilir ve yiyecekleri yerlerine geri koyabilirsiniz. Temizlik sırasında dışarıda kalan yiyeceklerin bozulmaması için uygulamanın kısa sürede bitirilmesi doğru olacaktır.