Aylara Göre Bebek Ayak Numarası Hesaplaması Nasıl Yapılır?

Aylara Göre Bebek Ayak Numarası Hesaplaması Nasıl Yapılır?

Bebek ayakkabısı, çocuk giyimin olmazsa olmaz parçalarından biridir. Bebeklerinizin ayaklarının bu pabuçlar içinde sağlıkla gelişmesi, yazın hava alması ve kışın ıslanmaması, son derece önemlidir. Dolayısıyla mevsime ve kullanım amacına uygun ayakkabılar seçmek gerekir.

Bebek ayakkabısı seçerken dikkat edilmesi gereken noktalardan biri numaradır. Çocuğunuzun rahat etmesi ve ileride yürüme problemi yaşamaması için ayak numarası doğru belirlenmelidir. Bu nedenle bebek ayak numarası ölçümü, büyük önem arz eder. Bebeğinizin sağlığı için ayağını sık sık ölçmeniz ve değişen numaralara uyum sağlamanız tavsiye edilir. Bu hususlara dikkat ettikten sonra renk renk, çeşit çeşit yüzler model arasından seçim yapmanız mümkündür.

Bebeklerin Ayak Sağlığı için Ayakkabının Önemi Nedir?

Bebeklerin Ayak Sağlığı için Ayakkabının Önemi Nedir?

Ayaklar, tüm bedeni taşıdığı için en önemli uzuvlardandır. Küçük yaşlardan itibaren ayakların sağlıklı gelişmesi, ileriki dönemler için büyük önem arz eder. Bebeklerin kemik yapısı, yetişkinlerinki kadar sert değildir. Bu nedenle kemikleri, kolayca form değiştirebilir. Ayakların formunu koruması ve sağlıkla gelişmesi için ebeveynlerin en doğru pabuçları tercih etmesi gerekir. Ayakların pabuç içinde ezilmemesi, sıkışmaması veya boşta kalmaması, son derece önemlidir.

Bebeklerin tüm vücudu gibi ayakları da çok hızlı büyür. Aylara göre bebek ayak numarası değişir. Dolayısıyla ayakkabı seçimini buna uygun olarak gerçekleştirmek gerekir. Örneğin yeni yürümeye başlayan 10 – 11 aylık bebeğiniz için ilk adım ayakkabısı modellerine göz atabilirsiniz. Ancak bu ayakkabılar, birkaç ay sonra bebeğinizin bedenine uymayacaktır. Bebeğiniz büyüdüğünde ayak numarasını sık sık ölçerek onun için en sağlıklı parçaları satın almanız gerekir.

Bebek Ayak Numarası Hesaplama: Bebek Ayak Numarası Nasıl Ölçülür?

Bebek Ayak Numarası Hesaplama: Bebek Ayak Numarası Nasıl Ölçülür?

Bu noktada “Bebek ayak numarası nasıl ölçülür?” sorusu, aklınıza takılabilir. Bebek ayak numarası hesaplamak, aslında oldukça kolaydır. Bu işlem için boyanabilir, sert bir zemine ihtiyaç duyarsınız. Ayakkabı kutusu veya kapağı, bu iş için idealdir. Takip etmeniz gereken adımlar ise şu şekilde sıralanır:

  • Bebeğinizin ayağını, topuk kısmı kenara dayanacak şekilde kutunun içine yerleştirin.
  • Ayak baş parmağının denk geldiği noktayı, kalem ile işaretleyin.
  • Bebeğinizin ayağını kaldırın.
  • İşaretlediğiniz noktanın kutunun kenarına olan uzaklığını ölçün.

Ölçümden elde ettiğiniz sonuç sayesinde bebeğinizin ayak numarasını belirlemeniz mümkündür. Bebek ayakkabısı modellerinin numaraları, 17’den başlar ve 31’e kadar devam eder. Ayak uzunlukları ise 11 cm’den başlar ve 19.5 cm’de son bulur. Her bir santim farkı, ardışık iki numaraya tekabül eder. Örneğin bebeğinizin ayak uzunluğu 11 cm ise giymesi gereken pabuç numarası 17 – 18’dir. 19,5 cm uzunluk ise bebek ayakkabılarında 30 – 31 numaralara denk gelir.

Bebek Ayakkabısı Seçiminde Dikkat Etmeniz Gerekenler

Bebek Ayakkabısı Seçiminde Dikkat Etmeniz Gerekenler

Minikler için pabuç seçiminde numara belirlemek kadar önemli başka unsurlar da bulunur. Bebek ayak numarası belirleme adımından sonra materyal araştırması yapmanız gerekir. Satın almanız gereken numaraya sahip ayakkabılar arasındaki en sağlıklı ürünü tercih etmeniz önemlidir. Bu da kaliteli malzemelerle hazırlanmış ayakkabılara yönelmeniz gerektiği anlamına gelir.

Bebek ayakkabısı seçerken sentetik kumaşlardan uzak durmanızda fayda vardır. Bebeğinizin tüm eşyalarında olduğu gibi ayakkabıları için de mümkün mertebe doğal malzemeli ürünler kullanmanız gerekir. Böylece bebeğinizin ayağı hava alır. Aynı zamanda bu materyalin doğru yumuşaklıkta olması da önemlidir. Tüm bu özellikleri karşılayan bebek patiği seçenekleri, çocuğunuz için doğru bir tercih olabilir. Hem iç hem dış mekânda kullanılabilecek; her tarza, yaşa ve bütçeye hitap eden yüzlerce bebek ayakkabısı modelini Trendyol’da bulabilir ve çocuğunuz için güvenle alışveriş yapabilirsiniz.