İlgili Kategoriler
Yaş
Fiyat
Parça Sayısı
Fiyat Geçmişi
Ürün Puanı
Satıcı Tipi
MERCHANT_BADGES_INFO_TOOLTIP_APPROVE_SELLER_TITLE
Onaylanmış Satıcı
Türkiye’de veya uluslararası olarak yüksek bilinirliğe sahip markaların resmi satıcılarına “Onaylanmış Satıcı” rozeti verilir.
MERCHANT_BADGES_INFO_TOOLTIP_SUCCESSFUL_SELLER_TITLE
Başarılı Satıcı
Trendyol’daki son 6 ay performansıyla yüksek müşteri memnuniyeti sağlayan, kaliteli ve güvenilir hizmet veren satıcılara “Başarılı Satıcı” rozeti verilir.
MERCHANT_BADGES_INFO_TOOLTIP_AUTHORIZE_SELLER_TITLE
Yetkili Satıcı
Onaylanmış markaların resmi satıcılarının satışa sunduğu, ilgili markanın ürünlerine “Yetkili Satıcı” rozeti verilir.
Satıcı Tipi Nedir?
"

Oyuncak Bilim Setleri

" araması için 1213 sonuç listeleniyor
Pocket Morphers Dönüşebilen Araçlar

Pocket MorphersDönüşebilen Araçlar

(13)
Dönüşebilen Araçlar
167,88 TL
Sepete Git
DIYTOY Manyetik Sayılar
Hızlı Teslimat

DiytoyManyetik Sayılar

92,07 TL
Sepete Git

Oyuncak Bilim Setleri Hakkında Sıkça Sorulan Sorular

Oyuncak Bilim Setleri Hangi Bilim Dallarını Kapsar?

Oyuncak bilim setleri çocukların kavrayabilecekleri düzeyde temel fen bilimlerini merkeze alarak hazırlanmıştır. Her set farklı bir dalı konu alabildiği gibi bilimlerin bir bütün olarak ele alındığı oyuncak setleri de mevcuttur. Fizik, kimya, biyoloji, astroloji ve matematik gibi bilimlerin yanı sıra bunların alt dallarını konu alan setler de bulunmaktadır. Kimya bilim setleri içerisinde çocukların kullanabileceği basitlikte ve güvenlikte deney tüpleri, karıştırıcı ve tutucular gibi malzemelere yer verilmiştir. Doğa bilim setlerinde çocukların çevreyi keşfetmesine yardımcı olacak dürbün, büyüteç ve bitki tanıtım kartları gibi materyaller bulunmaktadır. Uzay bilimi setlerinde güneş sisteminin ve evrenin modellemelerine yer verilir. Mekanik bilim setlerinde çocukların motor becerilerinin gelişimine yardımcı olacak şekilde motosiklet, araba, uçak modellerinin montaj ve sökümünü yapabilecekleri araçlar bulunur. Biyoloji bilim setlerinin içerisinde çocukların insan ve hayvan anatomisini tanıyabileceği organ sistemlerini anlatan oyuncaklar yer almaktadır. Tüm bunlarla beraber daha birçok farklı bilim dalını konu alan öğretici oyuncak bilim setleri bulunmaktadır.

Oyuncak Bilim Setleri Nasıl Kullanılır?

Oyuncak bilim setlerinin kullanımı oldukça kolaydır. Kutu içeriklerinde çocukların anlayabileceği kadar basitlikte talimatlar ve yol haritaları bulunur. Çocuklar kendi başlarına bu yol haritalarını takip ederek bilgi ve becerilerini geliştirebilecekleri gibi ebeveynleriyle birlikte keşfe dalarak keyifli vakitler geçirebilirler. Özellikle kimya bilim setleri gibi bazı oyuncakların yanlış kullanımından doğabilecek aksilikleri kontrol edebilmek için bu ürünlerin mutlaka ebeveyn veya öğretmen kontrolünde ortaya çıkarılması tavsiye edilir. Bu nedenle alınan oyuncak seti öncelikle ebeveyn kontrolünden geçmeli, kutu veya içinde bulunan kitapçıklardaki talimatlar dikkatle okunmalıdır. Aynı zamanda her bilim setinin tüm yaş gruplarına hitap etmediği unutulmamalıdır. Ürün sipariş verilirken oyuncağı kullanacak olan çocuğun yaş grubuna uygun set seçimi yapılmalıdır. Oyuncağın alındığı çocuğun anlayış kapasitesinin ve yaşının üzerinde alınacak bilim setleri, zor geleceği için ürünün ilgi çekiciliği kaybolabilir. Ayrıca bazı bilim setlerinde küçük çocukların yutabileceği boyutta parçalar bulunur. Bu noktada alınan ürünün dikkaltice incelenerek çocukla uygun olduğuna emin olunması gerekir.

Oyuncak Bilim Setleri Çocuk Gelişimi İçin Önemli midir?

Çocukların üzerinde yaşadıkları dünyayı tanıyabilmeleri ve hayal güçleriyle gerçek dünya arasında bağlantı kurabilmeleri için oyuncak bilim setleri oldukça önemli bir yere sahiptir. Bu setlerle birlikte erken yaşta edinilen merak ve keşfetme duygusu, çocuğun ilerleyen yaşlarda tecrübe edeceği zihinsel gelişime büyük bir fayda sağlar. Aynı zamanda öğrenme kapasiteleri de setlere duydukları ilgiye bağlı olarak artış gösterecektir. Küçük çocuklarda ise buna benzer eğitici içerikli oyuncaklar sayesinde el ve göz gibi vücut koordinasyonlarının sağlanarak motor becerilerinin geliştirilmesi amaçlanır. Ayrıca çocukların bir grupla beraber gerçekleştirdiği bilimsel deneyler, onların sosyal beceriler kazanmasına, ekip çalışmasının önemini kavramasına ve empati duygusunun gelişmesine yardımcı olur. Okul hayatı başladığında ise gelişme çağında olan çocuk, teorik bilginin pratik yaşantıyla nasıl birleştirebileceğini öğreneceği için bilim setleri, öğrencilerin akademik olarak başarılı olmasına katkı sağlayacaktır.