Fiyat
Garanti Süresi
Fiyat Geçmişi
Ürün Puanı
Satıcı Tipi
MERCHANT_BADGES_INFO_TOOLTIP_APPROVE_SELLER_TITLE
Onaylanmış Satıcı
Türkiye’de veya uluslararası olarak yüksek bilinirliğe sahip markaların resmi satıcılarına “Onaylanmış Satıcı” rozeti verilir.
MERCHANT_BADGES_INFO_TOOLTIP_SUCCESSFUL_SELLER_TITLE
Başarılı Satıcı
Trendyol’daki son 6 ay performansıyla yüksek müşteri memnuniyeti sağlayan, kaliteli ve güvenilir hizmet veren satıcılara “Başarılı Satıcı” rozeti verilir.
MERCHANT_BADGES_INFO_TOOLTIP_AUTHORIZE_SELLER_TITLE
Yetkili Satıcı
Onaylanmış markaların resmi satıcılarının satışa sunduğu, ilgili markanın ürünlerine “Yetkili Satıcı” rozeti verilir.
Satıcı Tipi Nedir?
"

Yaylı Çalgılar

" araması için 2443 sonuç listeleniyor
Ömer Can Keman Eğitimi 1

Ömer CanKeman Eğitimi 1

99 TL
Birlikte Al Kazan rozeti
Birlikte Al Kazan
Sepete Git

Yaylı Çalgılar

Yaylı Çalgıların Gözde Elemanı: Keman

Türk ve Batı müziğinde önemli bir yere sahip olan yaylı çalgılar ailesinde ses, yayın müzik aletinin üzerinde bulunan telleri titreştirmesi sonucu ortaya çıkar. Genellikle enstrüman telleri sol el ile, yay ise sağ el ile kontrol edilir. Parmakların tellerin üzerindeki basıncı değiştirmesi sırasında yayın hareket ettirilmesi ile istenilen ses elde edilir. Yaylı çalgılardan ses çıkarmak için kullanılan aletin adı yaydır. Yayın tellere değen kısmı reçinelenmiş at kılından yapılır. Bu çalgıların bazılarını iyi bir şekilde çalabilmek için solfej eğitimi almak gerekir. Müzik dilinde yayın adı arşedir. Set yapılı ağaçlardan imal edilen yayın uzunluğu kullanıldığı enstrümana göre değişiklik gösterebilir. Çalınan yaylı çalgılardan doğru sesin alınabilmesi için yayın düzgün bir şekilde kullanılması önemlidir. Ayrıca yay, çalınan enstrümana göre farklı şekilde tutulabilir. Ortalama 70 ila 75 cm arasında bir uzunluğa sahiptir. 17. yüzyılın başlarında müzik alanında gerçekleşen değişimler nedeni ile yayın boyunun ve ağırlığının değişime uğradığı gözden kaçmaz. 18. yüzyılda ise kavisinin yönünün değiştiği ve boyunun uzadığı görülür. İtalya’da kullanılan bazı modellerin kavisi biraz dışarı doğrudur. Bu değişiklikler, ses kapasitesinin artırılması ve eserlerin teknik zorluklarının giderilmesi amacı ile yapılır. Yaylı çalgılar ailesinin üyeleri arasında arto, viyolonsel, kontrbas, kemane ve kemençe bulunur. Viyolonselin hem Batı hem de Türk müziği için olan çeşitleri mevcuttur. Yaylı çalgıların anayurdunun Asya olduğu konusunda ortak görüşler hakimdir. İlk prototiplerin ise Çin çalgıları olduğu kabul edilir. Günümüzde halen Çin geleneksel müziğinde kullanılan erhu yay ile çalınır. Avrupa yaylılarının ise Türkistan ve Hindistan yaylı çalgıları ile ilişkili olduğu kabul edilir. Herhangi bir müzik aleti çalmak beyin gelişimi için son derece faydalıdır. Özellikle küçük yaşlardan itibaren gerekli eğitimlerin verilmesi yeteneklerin geliştirilmesi bakımından önemlidir. Müzik evrensel bir dildir. Bu dil ne kadar erken yaşlarda öğrenilirse o kadar faydası görülür. Yaylı çalgılardan ilginizi çeken enstrümanı kolayca bulup satın alabilmek için alışverişin eğlenceli adresi Trendyol’u tercih edebilirsiniz. İhtiyacınız olabilecek birçok müzik aletini ve aparatlarını kolay bir şekilde bularak satın alabilirsiniz.

Yaylı Çalgıların Gözde Elemanı: Keman

Avrupa'da ilk zamanlar Fidel, Viol, Fiddle ve Lira da Braccio isimleri ile kullanılan kemanın ilk yapılış tarihine dair bilgiler mevcut değildir. Diğer adı violin olan ve harika bir tınıya sahip olan müzik aletinin günümüzde kullanılan halini alması 16. ve 17. yüzyıldaki ustalar sayesinde gerçekleşir. Son halini 19. yüzyılda alan bu müzik aleti eski modellerinden biraz farklıdır. Modern modellerde, sap ve gövde kısmı uzun, köprüsü ise yüksek olur. Yaylı çalgıların en küçüğü olan bu enstrüman, sesleri yüksek perdeden çalar. Klasik müziğin, barok müziğinin ve cazın önemli bir enstrümanıdır. Aynı zamanda punk, pop, rock and roll, halk müziği gibi değişik türlere de uyum sağlayabilen ve yaygın olarak kullanılan yaylı çalgıların muhteşem bir üyesidir. Neredeyse her müzik ile uyum yakalamasının nedeni; kendine has sesi ve hoş tınısı olur. Bu enstrüman; gövdesi, üst kısmı, alt kısmı, siyah tahtası, telleri tutan köprünün arkasında yer alan siyah renkli abanoz kısmı, salyangozu, eşiği ve anahtarları olmak üzere sekiz farklı kısımdan oluşur. Yapımı oldukça zordur. Boyu yaklaşık olarak 60 ila 62 santimetre uzunluğundadır. Bu uzunluğun 38 santimetresi gövde, 25 santimetresi de sapına aittir. Keman yayının uzunluğu 75 santimetredir. İnce tahtadan yapılan gövdesinin içi boştur. Genel olarak, vişne çürüğü, turuncu, kahverengi, koyu sarı, kırmızıya çalan sarı ve kırmızı cila kullanılarak renklendirilir. Sol el ile sapı tutulur ve parmaklar tellere basacak şekilde konumlandırılır. Bu sırada ucu çeneye dayanır. Enstrümanı rahat kullanabilmek için keman yastığı tercih edilir. Yay, sağ elin kontrolünde olur. 4,5 sekizlik ses sahasına sahip olan bu enstrüman için notalar, sol anahtarı kullanılarak yazılır. Tellerin sıralanışı, en kalın notadan en ince notaya yani; sol, re, la ve mi şeklindedir. İlk konçertoları besteleyen ünlü bestekar Bach’tan sonra zaman içinde yaygınlaşarak bestelenen konçerto sayısı büyük rakamlara ulaşır. Ses imkanı çok geniş olduğu için hem solo şekilde hem de orkestra içinde yaygın olarak kullanılır. Hint klasik müziğinde de çok büyük rolü olan enstrümanın Türkiye’ye geliş tarihi ile ilgili net bir bilgi yoktur. Kanuni Sultan Süleyman’ın Manisa’da şehzade olarak bulunduğu yıllarda Makbul İbrahim Paşa’nın bu müzik aletini çaldığı kayıtlarda yer alır. Bu müzik aleti Sultan 1. Mahmud döneminin sanatkarlarından biri olan Corci tarafından üst düzey çalgılar sınıfına alınır. Bu aletten önce Türk musikisinde kullanılan enstrüman, Rebab’tır. Günümüzde sesini, dış seslerden izole ederek kaliteli ve net bir şekilde dijital ortama aktarmak veya sesi büyük kitlelere ulaştırmak amacıyla elektro modelleri de kullanılır. Müzikle ilgilenmeye ve enstrüman çalmaya başlamanın yaşı yoktur. Yaylı çalgıların sevilen üyesinin farklı renklerdeki modellerini Trendyol’dan inceleyip kolay bir şekilde satın alarak müziğin evrensel dilini öğrenebilirsiniz. Önemli parçalarından biri olan keman can direği takma aparatını da uygun fiyatlarla bulabilirsiniz.

Türk Musikisinde Yaylı Çalgıların Yeri ve Önemi

Türk Musikisinde Yaylı Çalgıların Yeri ve Önemi

Yaylı çalgılar, geçmiş yıllarda Türk Sanat Müziği ve Türk Halk Müziği’nde yaygın olarak kullanılır. Özellikle tercih edilen 4 çeşit yaylı enstrüman bulunur. Bunlar; feryat, hegit, kabak kemane ve yaylı tambur şeklindedir. Feryadı Hafız Hakkı Bey tarafından icat edilen feryat, işkembenin bir kasnağa gerilip kurutulması yöntemi ile yapılır. Kasnakta kurutulan işkembenin arkası, ince bir tahta yardımı ile kapatıldıktan sonra tambur koluna benzeyen bir sap takılır. Hegit, Orta Asya kökenli bir çalgıdır. Hegitin yapımı, kullanıldığı yörelere göre değişiklik gösterir. Şanlıurfa, Gaziantep, Teke Yöresi, Malatya, Kastamonu ve Çukurova gibi şehirlerde çalınan yaylı çalgıların bu üyesi, günümüzde kaybolma sürecindedir. Ağaç veya su kabağından yapılır. Yapımında kullanılan ağaçlar; dut, ardıç, sedir, ladin, akçam ve erik ağacıdır. Dut, ardıç ve erik ağacından gövde, ladin, sedir ve akçam ağacından kapağı yapılır. 2.5 oktav ses alanına sahip olan hegit, çalınması oldukça zor ve zahmetli olan bir enstrümandır. Yaylı çalgılar arasında çok sesli olan ve Türk Halk Müziğinde kullanılan bu enstrüman da günümüzde unutulma sürecindedir. Kabak kemane, kökeni Orta Asya’ya dayanan deri kapaklı, yaylı ve telli çalgıların tek örneğidir. Türk yaylı çalgılarından biri olan ve halk müziğinde kullanılan kabak kemane, daha çok Batı Anadolu ve Ege Bölgesi’nde kullanılır. İlk kullanılan kabak kemane modelleri 3 telli iken geniş ses elde etmek amacıyla 4. telin de ilave edildiği görülür. 2000’li yıllara gelindiğinde ise 6, 7 ve 8 teli bulunan kabak kemanelerin üretildiğini görebilirsiniz. Kabak kemanelerin ses düzenine göz attığınız zaman la, re, la, re sıralamasını görürsünüz. Su kabağı ve dut ağacından yapılan kabak kemanenin çapının büyüklüğü sesin tiz ya da pes olmasına neden olur. Yaylı tambur 1900’lü yılların başında Cemil Bey tarafından icat edilen bir çalgıdır. Yaylı tambur, pest ses verecek bir enstrümana ihtiyaç duyulmasından dolayı icat edilir. Mızraplı tamburun alt tellerinin yükseltilmesini sağlamak için tamburun eşik kısmına kibrit çöpü koyduktan sonra, kemençe yayı ile çalmayı deneyen Cemil Bey'in bu buluşu dinleyen herkes tarafından çok beğenilir. Hüzünlü, duygulu, buğulu ve yumuşak sesi olan yaylı tambur, kısa sürede herkesi etkisi altına alır. Yaylı çalgılar ile ilgili ihtiyacınız olan ürünlere ve parçalarına Trendyol'dan ulaşabilirsiniz. Ayrıca keman telini de uygun fiyatlarla kolay ve hızlı bir şekilde satın alabilirsiniz.

Derin ve Koyu Sesli Viyola Enstrüman Çeşitleri

Derin ve Koyu Sesli Viyola Enstrüman Çeşitleri

Yaylı çalgılar ailesinin ikinci üyesi olan viyolanın diğer adı altodur. Uzun gövdesinin üzerinde 4 teli bulunur. Altonun 41 ila 45 santimetre arasında gövde uzunluğu vardır. Teknik olarak violine benzeyen altonun ses rengi; can alıcı, koyu ve derin olur. Bu müzik aletinden de parmaklar ve yay sayesinde ses elde edilir. Her telinde farklı bir tını ve kişilik barındıran bu enstrüman, viyolinden biraz büyüktür. Notaları üçüncü çizgidedir ve do anahtarı kullanılarak yazılır. Do, sol, re, la şeklinde akort edilir. Derin, koyu ve can alıcı ses rengi çok etkileyicidir. Her telinin kendine özgü bir tınısı vardır. Ilımlı ve tatlı sesleri la telinden, gösterişsiz lakin yumuşak sesleri re telinden elde edilir. Sol teli zengin tınıları barındırır, do telinin ise özgün, ciddi, egemen ve yol gösteren bir ses rengi vardır. Derinliğe sahip sesleri ile sevda ve hüznü başarılı bir şekilde anlatır. Mükemmel ses geçişlerine sahiptir. Bu yüzden iki farklı duygu arasında hızlı ama uyumlu bir geçiş yapabilir. Bu yetenekleri sayesinde orkestrada orta partileri seslendirmede yer alır. Farklı boy ölçülerine sahiptir. Genellikle kısa boylu olanları amatörler, uzun boylu olanları profesyonel olanlar çalar. Yetişkin yaşlarda da öğrenilen bu enstrümanın eğitimi, 10 yaşından itibaren alınabilir. Uzun boy ve uzun kol, rahat çalabilmek için avantaj sağlar. Diğer yaylı çalgıları özellikle viyolini çalabilenler altoyu da çalabilir. Fakat altodan beklenen kişiliği ve rengi gösteremeyebilir. Bu müzik aletinin solo kimlik kazanması klasik dönemin başlangıcı ile gerçekleşir. Ondan önce sadece oda müziğinde ve orkestra eserlerinde kullanılan bir tamamlayıcı müzik aletidir. Günümüzde çok zengin repertuarı olan bu alet, barok döneminden sonra birçok değişim göstererek günümüze ulaşır. Bu derin ve koyu sesli viyola fiyatlarını Trendyol’dan inceleyebilirsiniz. Başlangıç modellerini ekonomik fiyatlarla satın alarak yeteneklerinizi geliştirebilirsiniz. Ayrıca yaylı çalgıların tamamını da incelemeniz mümkündür.

Estetik Görünüme Sahip Olan Çello Modelleri

Estetik Görünüme Sahip Olan Çello Modelleri

Diğer adı viyolonsel olan çello, Fransa'da 16. yüzyıl başlarında ortaya çıkan bir yaylı çalgılar üyesidir. Violin ailesinin 3. enstrümanıdır. Kadın vücudunu hatırlatan bu çalgının bir diğer adı da Viola De Gamba’dır. Çello teli 4 adettir ve tenor seslidir. Viyolonsel büyük ebatlarda olduğu için çello standına oturtulduktan sonra bacak arasına alınarak çalınır. Viyolonsel çalmak özellikle kadınlara çok yakışır. Yaylı çalgılar arasında ve diğer enstrümanlarda sesi insan sesine en yakın olan müzik aletidir. Büyük gövdesinin orta kısmında F harfine benzeyen iki adet ses deliği ve çello eşiği bulunur. İlk ortaya çıktığı zamanlarda orkestralarda sadece bas seslerini desteklemek için kullanılan viyolonsel, 18. yüzyılın başlarında tek başına çalınabilen enstrüman olarak kabul görür. Viyolonseli ilk olarak Andrea Amati müzik piyasasına sürer. Yaylı çalgılardan viyolonselin popüler olması için süit hazırlayarak bunları müzisyenler ile paylaşan ünlü besteciler ise Luigi Boccherini ve Andrea Amati’dir. Bu sayede viyolonselin tek başına bir çalgı aleti olarak kabul görmesi ile orkestralarda destek ses olarak kullanılması son bulur. Viyolonsel perdesiz bir müzik aletidir. Zengin bir konçerto ve sonat repertuarı vardır. Bunların favori olanları; Haydn, Boccherini ve Vivaldi tarafından yazılanlardır. Bu eserler günümüze kadar popülaritesini korumayı başarır. Viyolonsel, popüler müzik kültüründe yer edinememiş olsa da klasik müzik türünün önemli parçalarından biridir. Yaptıkları müzik içinde viyolonsele yer veren popüler müzik grupları arasında Smashing Pumpkins, Aerosmith ve Nirvana bulunur. 1500’lü yıllarda yapılan eski ve önemli viyolonselleri Güney Dakota Ulusal Müzik Müzesi’nde görme imkanınız vardır. Siz de bu güzel enstrümanlara sahip olmak için Trendyol’da çello fiyatlarını ve parçalarını inceleyebilir, ihtiyacınız olan ürünü kolay bir şekilde satın alabilirsiniz.

Heybetli Görüntüye Sahip Kontrbasın Müzikteki Yeri

Heybetli Görüntüye Sahip Kontrbasın Müzikteki Yeri

Senfoni orkestraları, batı klasik müziği ve oda orkestraları gibi alanlarda aktif olarak kullanılan bu ürün, yaylı çalgılar bölümünün standart bir enstrümanıdır. Ayrıca rock and roll, rockabilly, blues, bluegrass, psiko ve caz müziğinde de kullanılır. İsmini diğer yaylı grubuna kıyasla büyük ebatlarda olmasından dolayı alır. Bu müzik aleti, içinde yer aldığı ailedeki diğer enstrümanların aksine, tasarım olarak tam bir standarta sahip değildir. Diğer yaylı çalgılar içerisinde yer alan üyeler birbiriyle fiziksel benzerliklere sahiptir. Özellikle bunların gövdesinde yer alan deliklerin yanı sıra köprü, kaydırma ve kuyruk parçaları hepsinde bulunur. Yaylı çalgılar ailesinin diğer üyelerine göre omuzları bazen biraz eğimli olabilir. Ayrıca oldukça kolay bir şekilde akort yapılabilmesi için sırt kısmının açılı olması önemlidir. Perdelenmiş bas gitar ile kıyaslandığında tonu ve sesi viyolonsele benzer. Kontrbas teli doğrudan klavye üzerine yerleştirilen parmak tarafından kontrol edilir. Boyutuna göre menzili düşük olduğundan dolayı sessizdir. Orkestrada solo bölümler verilmiş ise diğer orkestra üyelerinin bası örtmemesi için hafif olması sağlanır. Blues ve caz gibi müziklerde da kullanılırken bas güçlendirilir. Yaylı çalgıların bu büyük üyesini çalmak fiziksel efor gerektirir. Bu enstrümanı çalan ünlü klasik çalgıcılar arasında Domenico Dragonetti, Giovanni Bottesini, Franz Simandl, Edouard Dadı ve Serge Koussevitzky yer alır. Alışverişin eğlenceli adreslerinden biri olan Trendyol’da kontrbas fiyatlarını inceleyebilirsiniz. Ayrıca hem bu güzel enstrümanın tel fiyatlarına hem de keman teli fiyatlarına kolay bir şekilde ulaşarak hızlıca satın alabilirsiniz. Yaylı çalgıların diğer üyelerine de ulaşarak dilediğiniz seçeneklere yönelebilirsiniz. Yaylı çalgıların tamamını ve bu enstrümanlardan kullanılan parçaları evinizin konforunda Trendyol üzerinden inceleyerek ihtiyaçlarınızı eksiksiz şekilde karşılayabilirsiniz.

Yaylı Çalgılar Ailesi Trendyol Farkıyla

Yaylı Çalgılar Ailesi Trendyol Farkıyla

Hem Türk müziğinde hem de klasik batı müziğinde önemli bir yere sahip olan yaylı çalgılar ailesinin her bir üyesinin sesi ve tınısı muhteşemdir. Gerek solo gerekse de orkestradaki performansları insanın ruhunu dinlendirir. Geçmişten günümüze kadar varlığını sürdürmeyi başaran yaylı çalgılar ailesi, birçok müzik türünde aktif olarak kullanılır. Bu yaylı enstrümanları iyi bir şekilde çalabilmek için eğitim almak gerekir. Özellikle küçük yaşlarda alınan eğitim ile belirli bir disiplin kazanılır. Enstrüman çalmak odaklanma problemi olan çocuklar için son derece etkilidir. Ayrıca hem yetişkinlerde hem de çocuklarda stresin azalmasına yardımcı olur. Müzik aletleri evrensel bir dile sahiptir. Neredeyse tüm dünyada geçerli olan bu evrensel dili öğrenmek büyük bir avantaj sağlar. Enstrüman ile duygular kolay bir şekilde dışarı aktarılır. Bu yönüyle iletişim kurmakta sorun yaşayan çocukların kolay iletişim kurmasını sağlar. Özellikle yaylı çalgılar çoklu düşünme zekasını geliştirir ve becerilerin artmasını sağlar. Grup çalışması gerektirdiği için çocukların asosyal davranışlardan uzaklaşmasına katkısı vardır. İnsan yaşamı üzerinde birçok faydası bulunan enstrümanlardan en az bir tanesini öğrenmek hayatı olumlu yönde değiştirir. Bu yüzden çocukların küçük yaşlardan itibaren herhangi bir enstrümana yönlendirilmesi faydalı olur. Yaylı çalgılar ailesinin her modeline Trendyol’dan ulaşabilirsiniz. Filtre seçeneklerini kullanmanız durumunda incelemelerinizi hızlıca gerçekleştirmeniz mümkündür. Ekonomik keman fiyatlarını değerlendirerek yakınınız olan bir çocuğun bu müzik aletine yönelmesini sağlayabilirsiniz. Ayrıca keman yayı fiyatlarının fırsatlarından da faydalanabilirsiniz.