Turkuvaz Kitap Fesüphanallah! - Nasihatname / Hafazanallah! - Nasihatname / 2 Kitap Takım / Alev Alatlı

586,50 TL
Son 1 ürün!
Peşin Fiyatına 3 Taksit!
Ürünün Diğer Satıcıları (1)
750 TL'ye 25 TL İndirim
Kargo Bedava
Kurumsal Fatura
799,90 TL

Ürün Bilgileri

Turkuvaz Kitap Fesüphanallah! - Nasihatname / Hafazanallah! - Nasihatname / 2 Kitap Takım / Alev Alatlı

Geri Bildirim Ver
  • Satıcı: GAYE KİTAP Satıcı Ünvanı: NURETTİN IŞIK İletişim: Satıcının Trendyol tarafından teyit edilmiş e-posta ve iletişim adresi kayıt altındadır. Şehir: İstanbul Kep Adresi: [email protected] Mersis Numarası: 1725209945400019 Vergi Kimlik Numarası: 4670213341
    Bu ürün GAYE KİTAP tarafından gönderilecektir.
  • Kampanya fiyatından satılmak üzere 5 adetten az stok bulunmaktadır.
  • İncelemiş olduğunuz ürünün satış fiyatını satıcı belirlemektedir.
  • Bir ürün, birden fazla satıcı tarafından satılabilir. Birden fazla satıcı tarafından satışa sunulan ürünlerin satıcıları ürün için belirledikleri fiyata, satıcı puanlarına, teslimat statülerine, ürünlerdeki promosyonlara, kargonun bedava olup olmamasına ve ürünlerin hızlı teslimat ile teslim edilip edilememesine, ürünlerin stok ve kategorileri bilgilerine göre sıralanmaktadır.
  • Bu üründen en fazla 25 adet sipariş verilebilir. 25 adedin üzerindeki siparişleri Trendyol iptal etme hakkını saklı tutar. Belirlenen bu limit kurumsal siparişlerde geçerli olmayıp, kurumsal siparişler için farklı limitler belirlenebilmektedir.
  • 15 gün içinde ücretsiz iade. Detaylı bilgi için tıklayın.
  • Fesüphanallah!-nasihatname 1 “önümüzdeki yılları bir elimiz yağda, bir elimiz balda geçiştiremeyecekmişiz gibi duruyormuş. Olsun. Güneş her gün daha mütekâmil bir dünyaya doğmaz. Tarih ezelden ebede dümdüz uzanan doğrusal bir hat değil, devirli bir oluşumdur. Gün olur, en gerideki en öndekinden ileride olur. Aristarkus, kopernik’e zıpçıktı astrolog’ diyen devrimci martin luther’den daha ilericidir. Ahmet yesevi, kadızade mehmet’in çok ötesinde. ‘nasihatname’ dediğim kalıp, bu yolda bir temrin aslında. Elim henüz kalem tutarken, tecrübemi tecrübenize, bildiklerimi bildiklerinize, hadi lafı dolandırmayayım, ömrümü ömrünüze katarak, 21. Yüzyıldaki yolculuğunuzda size belirli bir avans sağlama gayreti. Isterim ki, elinizden geleni değil, yapılması gerekeni yapın, dünyaya bir de benim pencerelerimden bakın. Istemediklerinizi kapatın, yenilerini açın. Istihkâmlarınızı güçlendirin, zor zamanları fırsata çevirin. Benim yaşıma geldiğinizde, benim hiç olamadığım kadar hakîm, fehim, müstakim, emin, mekin ve metin olun. (sözlük kullanmayı da âdet edinin.) aziz ülkemize gelince
  • ille bir şeye benzetecekseniz, her budağından sürgün atan salkım saçak bir böğürtlen çalısına benzeteceksiniz türkiye’yi. Bir sürgünü çiçeğe dururken, diğerinin kurumakta, ötekisinin meyve vermekte olduğunu görün. Tek bir sürgüne takılıp kalmayın, bütüne bakmayı âdet edinin. Unutmayın ki, düz akılla anlaşılmaz, pergele, cetvele gelmez, kendine has bir kimliği vardır türkiye’nin. Batmaz. Batarsa, okyanuslar taşar.” Alev alatlı Hafazanallah! - nasihatname 2 “gelin, amerika birleşik devletleri’nde yüzyıllar önce sahneye konulan yeni dünya düzeni’nin ‘tek din’ ilkesinin ete kemiğe büründürülmesi sürecinden söz edelim. Yeni dünya düzeni’nde mevzubahis olan ‘tek din’, yahudilikle hıristiyanlığın füzyonu olan evangelizm’dir. Evangelizm’in ne olduğunu bilmezsek, amerika birleşik devletleri’nin niye bu kadar ısrarla ve kayıtsız şartsız israil’i desteklediğini anlayamayız. Abd’nin ırak’ta, orta doğu’da, hatta kara afrika’da ne yapmak istediğini de doğru okuyamayız. Eski ahit’te eritilmiş, tevhit edilmiş hıristiyanlığın temellerinin daha 1867’de kurulan ‘kiliseler konseyi’ tarafından atıldığını bilesiniz. Abd’nin israil düşkünlüğü, jeopolitik çıkarların ya da daha şimdiden alternatif enerji kaynaklarıyla ikame edilme yolundaki petrolün ötesinde spiritüel bir tutkuya dönüşeli nicedir. Bir amerikan yerlileri eksikti diye düşünürüm, bir de reis tekumseh’in kemiklerinin sızladığını. (...) her neyse. Dilerim bari siz siz olun, orhun yazıtları’nı arada bir okuyun. Okuyun ki, ‘kalıtımsal haslet’ dedikleri üstenciliğin bizdeki karşılığının ‘kut’ olduğunu kendi gözlerinizle göresiniz ve ‘kutlu olsun’ dileğimizin ‘tanrı’nın yolundan çıkılmasın’ temennisi olduğunu idrak edesiniz. Bizde ‘üstünlük’ kaan’da (veya kağan’da veya hakan’da veya erkin’de veya...) değil, ‘bilge, alp, adil ve erdemli’ olandadır. Bilge kaan töreye ters düşmeyegörsün, tanrı ‘kut’u geri alır. Bunun için denmiştir, sel gider, kum kalır, il gider, töre kalır.”

Ürün Özellikleri

  • Basım Dili Türkçe
  • Yazar Alev Alatlı
  • Setli/Tekil Tekil Ürün
Geri Bildirim Ver