Türkiye İş Bankası Kültür Yayınları Yitik Paradigma: İnsan Doğası

Son 2 ürün!

Ürün Bilgileri

Türkiye İş Bankası Kültür Yayınları Yitik Paradigma: İnsan Doğası

Geri Bildirim Ver
  • Satıcı: Mahzen Kitap ve Teknoloji Satıcı Ünvanı: DERRA BİLGİSAYAR TEKNOLOJİ KİTAP KIRTASİYE TEKSTİL VE MOBİLYA LİMİTED ŞİRKETİ İletişim: Satıcının Trendyol tarafından teyit edilmiş e-posta ve iletişim adresi kayıt altındadır. Şehir: Adana Kep Adresi: [email protected] Mersis Numarası: 0293112697500001 Vergi Kimlik Numarası: 2931126975
    Bu ürün Mahzen Kitap ve Teknoloji tarafından gönderilecektir.
  • Kampanya fiyatından satılmak üzere 5 adetten az stok bulunmaktadır.
  • İncelemiş olduğunuz ürünün satış fiyatını satıcı belirlemektedir.
  • Bir ürün, birden fazla satıcı tarafından satılabilir. Birden fazla satıcı tarafından satışa sunulan ürünlerin satıcıları ürün için belirledikleri fiyata, satıcı puanlarına, teslimat statülerine, ürünlerdeki promosyonlara, kargonun bedava olup olmamasına ve ürünlerin hızlı teslimat ile teslim edilip edilememesine, ürünlerin stok ve kategorileri bilgilerine göre sıralanmaktadır.
  • Bu üründen en fazla 25 adet sipariş verilebilir. 25 adedin üzerindeki siparişleri Trendyol iptal etme hakkını saklı tutar. Belirlenen bu limit kurumsal siparişlerde geçerli olmayıp, kurumsal siparişler için farklı limitler belirlenebilmektedir.
  • 15 gün içinde ücretsiz iade. Detaylı bilgi için tıklayın.
  • 'Bugün ölmekte olan insan kavramı değil, tabiattan ve kendi doğasından kopartılmış, yalıtılmış bir insan kavramıdır
  • son bulması gereken şey, kendi akılcılığının şatafatlı imgesine hayran kalan insanın kendini putlaştırmasıdır.' Farklı akademik disiplinlerin kesişme alanlarında çalışan, hatta aradaki sınırları reddeden disiplinlerarası tavrıyla çığır açmış düşünür Edgar Morin in (1921) ilk baskısı 1973 yılında yayımlanan bu çalışması, antropoloji, biyoloji, sosyoloji, kültür tarihi gibi çok farklı disiplinler arasında dolaşarak 'insan-hayvan ve doğa-kültür zıtlığı' paradigmalarını altüst etmiş bir kült kitap olma özelliğini hâlâ koruyor. Doğa ile kültürü birbirinden ayırmaktan artık vazgeçmek gerektiğini, kültürün anahtarının bizim doğamızda, doğamızın anahtarının da kültürde bulunduğunu söyleyen Morin e göre, biyolojik evrim ve kültürel evrim, bütünsel insanlaşma olgusunun karşılıklı ilişki içinde olan ve birbiri içinden geçen iki boyutudur. İnsanlaşma, sadece biyolojik ya da tinsel bir evrim değil, genetik, ekolojik, beyinsel, toplumsal ve kültürel eklemlenmelerin sonucu karmaşık ve çokboyutlu bir bünye oluşumu, bir morfogenezdir. Yitik Paradigma: İnsan Doğası, terimin en geniş anlamıyla insan, toplum ve doğa üzerine düşünmek isteyenler için çok önemli bir başvuru ve esin kaynağı olmaya devam ediyor. Ürün Adı: Yitik Paradigma: İnsan Doğası Ürün Kodu: 9786254290374 Yazar: Edgar Morin Basım Yılı: 2022 Kapak Türü: Karton Kapak Sayfa Sayısı: 248 Kağıt Cinsi: 2. Hamur Çevirmen:

Ürün Özellikleri

  • Basım Dili Türkçe
  • Yazar Anonim
  • Basım Yılı 2020 ve Öncesi
  • Sayfa Sayısı 201-250
Geri Bildirim Ver