Türk Tarih Kurumu Yayınları Anadolu Selçuklu Veziri Sahib Ata Fahreddin Ali'nin Mimari Eserleri

99 TL
Son 1 ürün!
Ürünün Diğer Satıcıları (5)
300 TL'ye 10 TL İndirim
Kurumsal Fatura
280 TL'ye %3 İndirim
Kurumsal Fatura
Kurumsal Fatura
172,90 TL
Kargo Bedava
Kurumsal Fatura
DAHA FAZLA SATICI GÖSTER

Ürün Bilgileri

Türk Tarih Kurumu Yayınları Anadolu Selçuklu Veziri Sahib Ata Fahreddin Ali'nin Mimari Eserleri

Geri Bildirim Ver
  • Satıcı: KİTAPKIRTASİYE Satıcı Ünvanı: ERKAN YILMAZ İletişim: Satıcının Trendyol tarafından teyit edilmiş e-posta ve iletişim adresi kayıt altındadır. Şehir: Ankara Kep Adresi: [email protected] Vergi Kimlik Numarası: 9690804877
    Bu ürün KİTAPKIRTASİYE tarafından gönderilecektir.
  • Kampanya fiyatından satılmak üzere 5 adetten az stok bulunmaktadır.
  • İncelemiş olduğunuz ürünün satış fiyatını satıcı belirlemektedir.
  • Bir ürün, birden fazla satıcı tarafından satılabilir. Birden fazla satıcı tarafından satışa sunulan ürünlerin satıcıları ürün için belirledikleri fiyata, satıcı puanlarına, teslimat statülerine, ürünlerdeki promosyonlara, kargonun bedava olup olmamasına ve ürünlerin hızlı teslimat ile teslim edilip edilememesine, ürünlerin stok ve kategorileri bilgilerine göre sıralanmaktadır.
  • Bu üründen en fazla 25 adet sipariş verilebilir. 25 adedin üzerindeki siparişleri Trendyol iptal etme hakkını saklı tutar. Belirlenen bu limit kurumsal siparişlerde geçerli olmayıp, kurumsal siparişler için farklı limitler belirlenebilmektedir.
  • 15 gün içinde ücretsiz iade. Detaylı bilgi için tıklayın.
  • Anadolu Selçuklu Dönemi'nin en uzun siyasi kariyerine sahip kişiliği olan Sahib Ata Fahreddin Ali'nin yaklaşık kırk yıllık uzun siyasi kariyeri, aynı zamanda dönemin en görkemli yapılarını da inşa ettirdiği yıllardır. Sahib Ata, Anadolu Selçuklu vezir veya emirleri içinde en fazla eser bırakan kişi olarak devrin tarihçeleri tarafından "Ebu'l-Hayrat (Hayırlar Babası)" unvanıyla anılır. Elinizdeki çalışma, Ortaçağın bu kudretli vezirinin mimari faaliyetlerini bütüncül bir bakışla ele almaya çalışmaktadır. Bir Ortaçağ banisini, sadece binalarının mimari ve süsleme özelliklerine dayanarak, onu içinde bulunduğu sosyo-kültürel, hatta politik hayatın dışında tutarak ele almak konuyu sadece bir yönüyle değerlendirmektir. Bu çalışma aynı zamanda, ünlü vezirin Anadolu Selçuklu Sultanları, Moğollar ve devrin sosyal hayatının en önemli yönlendiricisi din adamlarıyla olan ilişkisini ele almaktadır. Bunların dışında Sahib Ata yapılarının, Ortaçağ kent kültürüne katkısı da değerlendirilmiştir. Sahib Ata yapıları, kuşkusuz devrin en görkemli binaları arasındadır. Ülkenin Moğol tahakkümü altında bulunduğu yıllarda inşa edilmişlerdir. Söz konusu yıllarda, Moğol baskısıyla ülkelerinden kaçıp gelen Orta Doğu'nun en yetenekli sanatçılarının, Yakın Doğu'nun tüm mimari ve süsleme repertuarını, Anadolu'da yepyeni bir sentezle yorumladığı bir kültür-sanat ortamı mevcuttu. Dolayısıyla XIII. yüzyılın ikinci yarısına ait bu binalar, Anadolu Selçuklu Sanatının o yıllara kadar ki mevcut birikimiyle, Yakın Doğu'dan Anadolu'ya taşınan yeni kazanımların yorulduğu kültür ve sanat ortamının ürünleridir. Sahib Ata yapıları işte bu ortamın tüm karakteristik mimari ve sanat özelliklerini yansıtırlar. Bu anlamda çalışma, özelde bir baninin mimarlık ürünlerini incelerken, bir yandan da söz konusu dönemin genel kültür ve sanat hususiyetlerini ele almaktadır.

Ürün Özellikleri

  • Boyut Normal Boy
  • Basım Dili Türkçe
  • Yazar Alptekin Yavaş
Geri Bildirim Ver