1
Maya kategorisinde
en çok favorilenen 1. ürün

Sevinçli Doğa Ekşi Maya 100gr (40 Yıllık ) Şah En Yüksek Proteinli Beyaz Unumuz Hediye!!

179,90 TL

Sıkça Sorulan Sorular

Ürünün son kullanma tarihi (SKT) nedir?
Ürünleri gönderen satıcıların elindeki stoklara göre ürünlerin SKT'si değişebilmektedir. Satıcıya soru sor kısmından ilgili satıcıya gönderilecek ürünün SKT 'sini sorarak öğrenebilirsiniz.
Satın aldığım ürünü nasıl iade edebilirim?
İlgili mevzuat uyarınca satın aldığınız ürünü ambalajı açılmadığı müddetçe 15 gün içerisinde ücretsiz iade edebilirsiniz. İade ettiğiniz ürünün sağlam şekilde satıcıya ulaşabilmesi için orijinaline uygun şekilde tekrar paketlenmiş olarak gönderimi önemlidir. Detaylı bilgi için tıklayınız.

Ürün Bilgileri

Sevinçli Doğa Ekşi Maya 100gr (40 Yıllık ) Şah En Yüksek Proteinli Beyaz Unumuz Hediye!!

Geri Bildirim Ver
  • Satıcı: Sevinçli Doğa Satıcı Ünvanı: MEHMET EREN ERDAL İletişim: Satıcının Trendyol tarafından teyit edilmiş e-posta ve iletişim adresi kayıt altındadır. Şehir: Ankara Kep Adresi: [email protected] Vergi Kimlik Numarası: 3430316619
    Bu ürün Sevinçli Doğa tarafından gönderilecektir.
  • Kampanya fiyatından satılmak üzere 100 adetten fazla stok sunulmuştur.
  • İncelemiş olduğunuz ürünün satış fiyatını satıcı belirlemektedir.
  • Bir ürün, birden fazla satıcı tarafından satılabilir. Birden fazla satıcı tarafından satışa sunulan ürünlerin satıcıları ürün için belirledikleri fiyata, satıcı puanlarına, teslimat statülerine, ürünlerdeki promosyonlara, kargonun bedava olup olmamasına ve ürünlerin hızlı teslimat ile teslim edilip edilememesine, ürünlerin stok ve kategorileri bilgilerine göre sıralanmaktadır.
  • Bu üründen en fazla 15 adet sipariş verilebilir. 15 adedin üzerindeki siparişleri Trendyol iptal etme hakkını saklı tutar. Belirlenen bu limit kurumsal siparişlerde geçerli olmayıp, kurumsal siparişler için farklı limitler belirlenebilmektedir.
  • 15 gün içinde ücretsiz iade. Detaylı bilgi için tıklayın.
  • HAZIRLANIŞI : Ekşi mayanız elinize ulaştığında çok katı ve akışkan değilse hala kabarma aşamasındadır. Hava durumuna bağlı olarak kabarmış ve sönmüş olabilir. Oda sıcaklığında (25 derece üzeri) bir süre ( 3-5 saat) bekledikten sonra mayanız hala kabarmıyorsa muhtemelen kabarmış ve sönmüştür. Şimdi mayamızı besleyelim. Hassas tartınız varsa(yoksa da 10 gr karşılığı olarak bir yemek kaşığını düşünebilirsiniz) temiz bir kaba 10 gr maya koyup 10gr su ekleyin ve bu suda mayayı yumuşayana kadar bekleyin, homojen karışma için lütfen iyice çözüldüğünden emin olana kadar karıştırın. Sonrasında 10gr un koyarak homojen bir karışım elde edene kadar karıştırın. Bu karışım ortalama 5 ile 10 saat içerisinde kabaracaktır. Yukarıda anlattığımız işlemde de gördüğünüz üzere mayayı, 1 birim maya 1 birim su ve 1 birim unu karıştırarak besliyoruz. Maya kargo esnasında belirli bir süre geçirdiği için bu işlemi birkaç kez 8 saate bir tekrarlayarak mayayı canlı ve güçlü hale getirerek ekmek yapmanızı tavsiye ederiz. Mayanızı ihtiyacınızı hesaplayarak beslerseniz minimum zararla mayamızı beslemiş oluruz. Aksi takdirde her seferinde 3 katına çıkan mayanız hem israf olacak hem de size maddi anlamda yük oluşturacaktır. Mayanızı tercihen her gün aynı saatlerde beslemelisiniz. Bu şekilde yapamazsanız buz dolabının soğutucu kısmında 3 ila 5 günde bir beslemek kaydıyla kullanabilirsiniz ama her gün beslediğiniz kadar kabarmayacaktır. Mayanızı ekmek hamurunu yoğurmadan takribi 5-6 saat önce beslemenizi tavsiye eder maya kendi hacminin ortalama oda sıcaklığında tercihen 2 katına çıktığında hamurunuza ekleyebilirsiniz. Mayanız ilk geldiğinde kavanozun içinde kalan kısmı bir sıkıntı olması durumunda kullanmak üzere 3 ay kadar süre için buzlukta dondurarak bekletebilirsiniz. Şimdiden ellerinize sağlık, afiyet bal şeker olsun. Not:Mayanızı soğuk ortamda bulundurmayın
Geri Bildirim Ver