Lens Solüsyonu Yerine Ne Kullanılır?

Özel bir solüsyon ile birlikte kullanılması gereken lensler, düzenli olarak lens solüsyonu ile dezenfekte edilmelidir. Lens solüsyonu, lensleri dezenfekte etmek için özel olarak tasarlanmış koruyucular içeren ve nemlendirici özelliği olan bir bakım suyudur. Kimi zaman lens solüsyonu bitti ne yapmalıyım ya da lens solüsyonu yerine ne kullanılır gibi sorular akla gelir. Bu durumda uygulayabileceğiniz en pratik çözüm yolu bir çay bardağının çeyreğine kadar içme suyu koyarak lensleri içine atın. Daha sonra bu bardağı buzdolabında bekletin.

Lens Solüsyonu Ne Sıklıkla Değiştirilir?

Lenslerin genel saklanma koşulları için her birinin farklı bir alana sahip olduğu özel lens kutuları bulunur. Bu kutular içerisine özel lens solüsyonu ekleyerek lenslerinizin dezenfekte edilmesini ve sonraki kullanıma kadar korunmasını sağlayabilirsiniz. Bu kutu içerisinde bulunan lens solüsyonunu düzenli aralıklarla değiştirmeniz lens kalitesi açısından önemli bir husustur. Lensleri düzgün saklama koşullarında tutmadığınız takdirde gözünüzde rahatsızlık hissedebilir ya da lenslerin işlevlerinde düşüklük görülebilir. Lens kutusu içinde bulunan lens suyunu haftada bir olacak şekilde değiştirmek en etkili yöntemdir. Maksimum 30 gün süre aynı solüsyon içerisinde kalabilen lensler etkili kullanım için bu kadar bekletilmemelidir.

Lens solüsyonu ne sıklıkla değiştirilir diye sorulduğunda minimum 7 gün maksimum 30 gün olarak cevaplandırma yapabiliriz. Peki, lens solüsyonu ne zaman değiştirilmelidir? Lenslerinizi günlük olarak kullanıyorsanız belirli aralıklarla temizlenmesi için lens solüsyonunun değiştirilmesi önemli etkendir. Fakat aralıklı kullandığınız lensleriniz varsa bu süreyi 15 günde bir olarak planlayabilirsiniz. Ayrıca eğer uzun süre lens solüsyonu içinde beklemiş lensleri kullanacaksanız kullanmadan önce de mutlaka lens solüsyonu ile temizliğini ihmal etmemelisiniz.

Lens Solüsyonu Yerine Göz Damlası Kullanılabilir mi?

Lens solüsyonu yerine kullanılabilecek alternatif temizleyicilere geçmeden önce lens solüsyonu nedir ve lens solüsyonu ne işe yarar sorularını cevaplandıralım. Lensler günlük olarak kullanıldığında protein, gözyaşı bileşenleri, toz ya da makyaj kalıntıları gibi pek çok zararlı etkenlere maruz kalırlar. Tüm bu etkenler lens üzerinde toz oluşumunu sağlarken lensin ıslaklığını kaybetmesine ve gözlerde rahatsızlık hissi uyandırmasına neden olur. Bunların yanı sıra lenslerin oksijen geçirgenliği de azalarak alerjik rahatsızlıklara ya da görme kayıplarına neden olabilir.

Lenslerin günlük kullanımlarında özel olarak hazırlanmış lens solüsyonu ile temizlenmesi oluşan tozların giderilmesini sağlamadığında bu rahatsızlıkların da engellenmesini sağlar. Lens ürünleri bakımında solüsyon dışında bir şey kullanılmaması hem lens kalitesi hem de göz sağlığı açısından önemlidir. Göz damlası lens temizliğinde kullanılmadığı gibi gözünüzde lens varken damlanın damlatılmaması da önemlidir. Göz damlasının içerdiği malzemeler lense zarar verebileceğinden göz sağlığınızda tehlikeye girebilir.

Lens Solüsyonu Yerine Normal Su Olur mu?

Lens solüsyonu yerine damıtılmış, musluk, normal ya da şişe suyu gibi herhangi bir su kullanılmamalıdır. Bu tür suların içerisinde ne kadar temiz olursa olsunlar göze zarar verebilecek mikroorganizmalar bulunabilir. Ayrıca ssu tek başına lenslerin temizliği için etkili bir yöntem değildir. Lenslerin doğru bir şekilde temizlenmesi için lens solüsyonu nasıl kullanılır bilmek gerekir. Kutusundan çıkardığınız lensleri avucunuzun içine alarak bol miktarda lens suyu ile temizlemelisiniz. Bu temizlik sırasında tırnakların lens ile temas etmemesine özen göstermelisiniz.

Genel sağlık bakımınız için lenslerin doğru solüsyonlar kullanılarak temizlenmesi oldukça önemlidir. İçerisinde çeşitli dezenfekte bileşenlerinin yer aldığı lens solüsyonu nasıl yapılır ve ne işe yarar konularını detaylı bir şekilde yazımızda belirttik. Sizler de ihtiyacınız olan lens solüsyonu ve lens kaplarını Trendyol’dan hızlı ve pratik bir şekilde sipariş edebilirsiniz.