Ravza Yayınları Nefsin Terbiyesi Ve Ahlakın Güzelleştirilmesi

101,36 TL
Son 3 ürün!
Ürünün Diğer Satıcıları (3)
Kurumsal Fatura
99,90 TL
Kurumsal Fatura
Kurumsal Fatura

Ürün Bilgileri

Ravza Yayınları Nefsin Terbiyesi Ve Ahlakın Güzelleştirilmesi

Geri Bildirim Ver
  • Satıcı: Kitapaloku Satıcı Ünvanı: NURETTİN IŞIK İletişim: Satıcının Trendyol tarafından teyit edilmiş e-posta ve iletişim adresi kayıt altındadır. Şehir: İstanbul Kep Adresi: [email protected] Mersis Numarası: 1725209945400019 Vergi Kimlik Numarası: 4670213341
    Bu ürün Kitapaloku tarafından gönderilecektir.
  • Kampanya fiyatından satılmak üzere 5 adetten az stok bulunmaktadır.
  • İncelemiş olduğunuz ürünün satış fiyatını satıcı belirlemektedir.
  • Bir ürün, birden fazla satıcı tarafından satılabilir. Birden fazla satıcı tarafından satışa sunulan ürünlerin satıcıları ürün için belirledikleri fiyata, satıcı puanlarına, teslimat statülerine, ürünlerdeki promosyonlara, kargonun bedava olup olmamasına ve ürünlerin hızlı teslimat ile teslim edilip edilememesine, ürünlerin stok ve kategorileri bilgilerine göre sıralanmaktadır.
  • Bu üründen en fazla 25 adet sipariş verilebilir. 25 adedin üzerindeki siparişleri Trendyol iptal etme hakkını saklı tutar. Belirlenen bu limit kurumsal siparişlerde geçerli olmayıp, kurumsal siparişler için farklı limitler belirlenebilmektedir.
  • 15 gün içinde ücretsiz iade. Detaylı bilgi için tıklayın.
  • Kitabu Riyazetin-Nefs ve Tahzibi'l-Hulk ve Muaceleti'l-Emraz 120 sayfa 13,5 x 21 boyutunda 2. Hamur Kitap Kağıdı Karton kapak NEFSİN TERBİYESİ VE AHLAKIN GÜZELLEŞTİRİLMESİ Bedeni hastalıklarda şu fâni hayatın elden çıkmasından başka bir zararı olmadığı halde, tedavi yollan ve kontrol altına alması için doktorların hummalı çalışmaları aralıksız olarak devam ediyor
  • o halde kalp hastalıklanının tedavisi ve kontrol altına alınması için de bundan daha fazla gayret gösterilmesi çok daha fazla gereklidir. Zira kalplerin hastalı- ginda ebedi hayatın kaybedilmesi söz konusudur. Doktorluğun bu çeşidi her akıl sahibi için öğrenilmesi farz olan bir ilimdir. Zira kalplerden hiçbirisi yoktur ki, hastalıklardan boşalsın. Eğer ihmal edilirlerse hastalıklar birikir, illetler birbirini takip eder. Ve biri diğerine yardımcı olur. Böylece katmerleşir. Bu takdirde kul, onların tanıma ve sebeple- rini bilinme konusunda engin sezişe muhtaç olur. Sonra onları tedavi ve ıslah etmek için çalışmaya ve didinmeye mecbur kalır. Onların tedavisi Yüce Allah'ın şu âyet-i kerime- sinde kastedilendir: "Nefsini arındıran elbette kurtuluşa ermiştir." (Şems, 9) Bu tedaviyi ihmal etmek ise Yüce Allah'ın şu ayet-i celilesiyle kast olunmuştur: "Onu arzu- larıyla baş başa bırakan da ziyan etmiştir." (Şems,10) Biz bu kitapta kalb hastalıklarının tümüne işaret edeceğiz. Onların tedavisinin keyfiyeti hakkında da hususi hastalıkların tedavisinin detayına dalmadan özet bilgi sunacağız. Ahlakın tezhibine, güzelleştirilmesini ve bu güzelleştirme ameliyesinin metodunu genel bir bakışla ele alacağız. Konunun anlaşılmasını kolaylaştırmak ve güzel ahlakın faziletini ortaya çıkarmak için bedeni hastalıkların ilaçlarından buna misal getireceğiz. Sonra güzel ahlakın hakikatini açıklayacağız. Sonra ahlâkların riyäzetle değişmeyi kabul ettiğini açıklayacağız. Sonra kendisiyle nefsi riyazet ve güzel ahlaka ulaşılan yolları detaylı bir şekilde anlatacağız. Sonra kalb hastalıklarının tanınmasını sağlayan alametleri açıklayacağız. Sonra insanın kendi ayıplarını bilmesinde vesile olan yolları açıklayacağız. Sonra şehvetleri (nefsani arzulan) terk etme dışında kalbi hastalıkları tedavi edecek bir yolun olmadığına dair şahitler / misaller getirip açıklayacağız. Sonra güzel ahlakın belirtilerini, alametlerini açıklayacağız. Sonra en başından itibaren çocukların nasıl güzel ahlak sahibi yapılaca- ğına dair yollanı açıklayacağız. Sonra nefisle mücadele etmenin öncüllerini ve iradenin şartlarını açıklayacağız.

Ürün Özellikleri

  • Boyut Normal Boy
  • Basım Dili Türkçe
  • Yazar İmam-ı Gazali
  • Sayfa Sayısı 101-150
  • Setli/Tekil Tekil Ürün
Geri Bildirim Ver