İlgili Kategoriler
Fiyat
Lens
Model
Özellik
Fiyat Geçmişi
Renk
Ürün Puanı
Satıcı Tipi
MERCHANT_BADGES_INFO_TOOLTIP_APPROVE_SELLER_TITLE
Onaylanmış Satıcı
Türkiye’de veya uluslararası olarak yüksek bilinirliğe sahip markaların resmi satıcılarına “Onaylanmış Satıcı” rozeti verilir.
MERCHANT_BADGES_INFO_TOOLTIP_SUCCESSFUL_SELLER_TITLE
Başarılı Satıcı
Trendyol’daki son 6 ay performansıyla yüksek müşteri memnuniyeti sağlayan, kaliteli ve güvenilir hizmet veren satıcılara “Başarılı Satıcı” rozeti verilir.
MERCHANT_BADGES_INFO_TOOLTIP_AUTHORIZE_SELLER_TITLE
Yetkili Satıcı
Onaylanmış markaların resmi satıcılarının satışa sunduğu, ilgili markanın ürünlerine “Yetkili Satıcı” rozeti verilir.
Satıcı Tipi Nedir?
"

Profesyonel Teleskop

" araması için 93 sonuç listeleniyor

Profesyonel Teleskop

Optik Görüntüleme Gücü: Profesyonel Teleskop

Optik Görüntüleme Gücü: Profesyonel Teleskop

Uzaktaki nesneleri gözlemlemek için merceklere ve kavisli aynalara sahip olan, her ikisini birden optik bir araç olarak kullanan profesyonel teleskop, elektromanyetik radyasyonun yayılması, soğurulması ve yansıması ile uzaktaki nesneleri gözlemek amacıyla kullanılıyor. İcadı 17. yüzyıla dayanan teleskoplarda öne çıkan özellik, kullandıkları cam mercek yardımıyla görülebilecek kırılmaların, hem karasal uygulamalar hem astronomi için kullanılması olarak biliniyor. Odaklama sistemine dayalı olarak çalışan aynalı teleskoplardan hemen sonra radyo teleskoplar, sonrasında ise kızılötesi teleskoplar üretiliyor. Dürbün ise yan yana monte edilen ve aynı yönü gösterecek şekilde hizalanan iki merceğin, uzaktaki nesneleri görüntülediği teleskop türü olarak tanımlanıyor. Üç boyut görüntüler sağlayan dürbünler, sağladıkları derinlik izlenimi sayesinde iki açıdan gelen görüntüyü birleştirerek yansıtıyor. Özellikle, astronomların uzaktaki nesneleri görüntüleme için kullandığı araçların başında gelen teleskoplar, gece gökyüzünden gelen ışığı toplamak ve odaklama için kavisli aynaları kullanarak çalışıyor. İlk teleskoplarda mercek adı verilen kavisli, şeffaf cam parçaları kullanılıyor olsa da daha hafif ve kompakt yapıları sayesinde günümüzde, aynaya sahip modeller profesyonel teleskop tavsiye edilirken daha sık tercih ediliyor. Optik olarak adlandırılan ayna veya merceklerin büyüklüğü, uzaklığından bağımsız olarak nesnelerin netliğini belirliyor. Mercek ne kadar büyük olursa, teleskop o kadar fazla ışık toplayabiliyor. Işığın optiğin şekli ile yoğunlaştırılması sonucu ise teleskobun yöneltildiği noktadaki nesnenin görüntüsü elde ediliyor. Lenste bulunan herhangi bir leke, çizik veya diğer kusurlar görüntünün eğri veya bulanık görünmesine neden olabiliyor. Çoğu teleskop türü, uzayda yayılan elektromanyetik alan dalgalarını tespit edecek şekilde üretiliyor. Teleskopların reflektör ve refrakter olmak üzere iki ana türü bulunuyor. Her ikisi de gece gökyüzünü izlemek için ideal olsa da refraktör teleskoplarda mercekteki optiğin görevi yıldız gibi uzaktaki nesneden ışığı toplayarak tek bir odak noktasında bükmek oluyor. İkinci bir mercek ise optiğe ek olarak büyüteç görevi görüyor. Reflektör teleskoplarda iki ayna kullanılıyor. Böylelikle, nesneden gelen ışık teleskop tüpüne girerek tüpün ucunda bulunan kavisli aynadan yansıtılıyor. Yüksek kaliteli teleskoplarda gelen ışığın %90’ı toplanabiliyor.

Teleskop Boyutlarının Önemi

Teleskop Boyutlarının Önemi

Sönük ve fazla ışık vermeyen uzaktaki nesneleri, parlak ve net göstermeye yardımcı olan teleskoplar, bu işlemi diyafram açıklığı ile sağlıyor. Ön açıklık çapını ifade eden diyafram açıklığı, büyüdükçe ışığa daha geniş giriş açısı yaratıyor. Göz açıklığı, teleskop optiklerinden yaklaşık 8 milimetre daha az küçük olduğundan özellikle, gözlem evlerinde kullanılan büyük boyutlardaki teleskoplar, 10 metre veya daha fazla açıklığa sahip olabiliyor. Diyafram açıklığından teleskopun odak noktasına kadar olan uzunluğu ifade eden odak uzaklığı, yansıtılan alanın sınırlarını belirliyor. Odak uzaklığı büyüdükçe, gözlemlenen alan küçülüyor. Tüm teleskoplarda yeterli büyüklüğe sahip olmayan odak uzaklığı ve diyafram açıklığı, özellikle güneş sisteminin inceleneceği durumlarda ortalama büyüklüğe sahip modellerle de yeterli oluyor. Ay ve diğer birçok gezegen gibi yüksek parlaklığa sahip nesneler, geniş diyafram açıklıklarında giren ışık fazla olacağından, görüş alanını bulanık hale getirebiliyor. Küçük boyutlu teleskoplar, yüzlerce galaksi ve bulutu görme yeteneğiyle biliniyor. Yakınlaştırmak için oldukça büyük olan bu görüntülerin netliği, ortalama büyüklüğe sahip teleskop modellerinde de görülebiliyor. İki gözle, dik bir görüntüyü izlemek için iki teleskopun paralel bir kombinasyonu olarak tanımlanabilecek dürbün, aynı büyüklükteki bir görüntüyü her iki gözle eşit şekilde görebilme imkânı verdiği için nesneleri üç boyutlu izleme etkisi yaratıyor. Farklı tasarımlarda, farklı etkiler yaratması amacıyla dürbünlerin prizma kapak plakasında listelenebilecek belirli optik parametreleri bulunuyor. Bu plaka bilgileri sayesinde amaca yönelik ideal dürbüne ulaşmak mümkün hale geliyor. Parametrelerden ilki olan büyütme, çap olarak da ifade edilmesinin yanı sıra dürbünün görüntüyü büyütme gücünü tanımlıyor. Büyütme miktarı dürbünün kullanım amacına göre değişmekle beraber, 7x50 veya 8x50 olarak belirtilen büyütme oranı, bulunulan mesafeden görülen nesnenin 7 kat büyütülerek dürbün optiğine yansıtılmasını ifade ediyor. Taşınabilir dürbünlerde bu oran genellik 7 veya 10 kat arasında değişiyor. Daha büyük büyütme oranları, daha küçük görüş alanına yol açacağından, daha yüksek büyütme oranlarında görüntünün sabitlenebilmesi için tripod gerekiyor. Hedef çapı ise lens çözünürlüğünün ne kadar ışıkla görüntü oluşturacak şekilde toplanacağını belirliyor. Eşit büyütme oranına ve kaliteye sahip iki farklı dürbünden, daha büyük objektif çapına sahip olan, daha keskin görüntüler oluşturuyor. 8x40 hedef çapına sahip bir dürbün, 8x25 çapa sahip bir dürbünden daha parlak ve keskin görüntüler üretiyor.

Optik Araçlarda Profesyonel Kullanım: Tripod

Optik Araçlarda Profesyonel Kullanım: Tripod

Kamera, dürbün, teleskop gibi stabilize edilebilen cihazları taşımak ve dengeli şekilde sabitlemek amacıyla kullanılan tripod, üç ayak ve cihazın bağlanması için bir montaj başlığından oluşuyor. Montaj başlığı, genellikle cihazda bulunan dişli yuvaya uyumlu kelebek vidanın yanı sıra cihaz bağlandığında döndürebilmeyi ve eğmeyi sağlayan bir mekanizmayı içeriyor. İç içe geçme özelliğine sahip ayakları kullanılmadığında, yerden tasarruf etmek ve kolay taşımak amacıyla daha küçük hale getirilip katlanabiliyor. Modern ekipmanların çoğunda bulunan bu kompakt yapı, görüntüleme cihazı aktifken de kullanılabiliyor. Tripodlar alüminyum, karbon fiber, çelik, ahşap veya plastikten üretiliyor. Profesyonel teleskop veya dürbünün hareketini önlemek amacıyla kullanılmasının yanı sıra kamera sarsıntılarını azaltıyor, bu sayede maksimum netlik elde edilmesini sağlıyor. Aynı sahneden birden fazla görüntü elde edileceği durumlarda, cihaz odağının hassas şekilde çerçevelenmesine yardımcı oluyor. Birkaç tür tripod bulunmakla beraber, genellikle alüminyum borudan yapılan modeller hesaplı ve sık tercih edilenler arasında yer alıyor. Ek bir başlık ve lastik ayaklardan oluşan bu modeller, çekilen görüntünün portre ayarı için başlığın 90 derece dönmesine izin veriyor. Daha profesyonel tripodlarda ise entegre başlık yerine ürün kombinasyonu kullanıcı tarafından belirleniyor. Tripod ağırlığının önemli olduğu uygulamalarda karbon fiber modeller tercih ediliyor. Profesyonel gökyüzü teleskop fiyatları mercek özellikleri, boyutu, markası ve kullanım amacına göre değişkenlik gösteriyor. Rakamlar, özellikle görüntü büyütme oranı ve keskinliği ile ilgili ipuçları veriyor olsa da merceğin optik özelliklerine göre seçim yapmak, ideal ürüne sahip olmaya daha çok yardımcı oluyor. Farklı modellere göre değişiklik gösteren büyütme gücü, profesyonel teleskop fiyatı üzerinde de etkili olabiliyor.Profesyonel uzay teleskop fiyatları için görüntü büyütme gücü arttıkça fiyat da artma eğilimi gösteriyor. Taşınabilir modeller, küçük boyutlarından dolayı daha uygun fiyatlara sunulabiliyor. Teleskobun önemli özellikleri arasında yer alan boyutunu, ana aynanın veya merceğin çapı oluşturuyor. Bu neden, teleskop büyüdükçe daha fazla ışık topluyor ve daha sönük nesnelerin görülme ihtimalini arttırıyor. Kaliteyi artıran bir özellik olan ayna boyutu, genellikle ortalamanın üzerinde fiyata sahip olan teleskoplarda daha büyük boyutlarda bulunuyor. Teleskoba eklenecek aksesuarlar da ücretlendirmeyi etkileyebiliyor. Dürbün veya teleskoba ek olarak fonksiyonel tripod modellerinden birini seçmek, fiyatın yükselmesine neden olsa da üründen alınacak verimi sürdürülebilir hale getiriyor. Gökyüzünü izlemek ve uzak mesafeleri ulaşılabilir kılmak, Trendyol’da bulunan profesyonel teleskop çeşitleriyle mümkün hale geliyor. İhtiyacınız olan profesyonel teleskop modelini seçerek, avantajlı fiyatlarla alışveriş yapmanın keyfini çıkarın!

Profesyonel Teleskop Nereden Alınır?

Uzakta yer alan nesneleri gözlemlemek için kullanılan, kavisli ayna ve merceklere sahip bulunan profesyonel teleskopları Trendyol üzerinden satın alabilirsiniz. Elektromanyetik radyasyon yayılması, yansıması ve soğurulması adına kullanılan profesyonel teleskop; uzaklıkta olan her şeyi rahatlıkla görmenizi sağlar. Cam mercek sayesinde görülecek kırılmalar hem astronomi hem de karasal uygulamalar için kullanılır. Profesyonel teleskop, daha pek çok alanda da tercih edilir. Üç boyutlu görüntü veren özel dürbünler, derinlik sağlaması sayesinde iki farklı açıdan gelen görüntüleri birleştirerek görmenizi sağlar. Profesyonel amaçlar için kullanabileceğiniz profesyonel teleskop çeşitlerini inceleyip Trendyol üzerinden satın alabilirsiniz.

Profesyonel Teleskop Model Çeşitleri Nelerdir?

Profesyonel amaçlı kullanım için tasarlanan ve boyutları normal teleskoplara oranla daha büyük olan bu çeşitlerde; kızılötesi, optik, radyo, katadioptrik ya da X ışını modelleri yer alır. Farklı amaçlar ile kullanılan bu teleskop türleri boyut olarak birbirinden değişiktir. Pek çok özelliği bulunan profesyonel teleskop çeşitlerinde mercek boyutu ışık toplamayı etkiler. Bu doğrultuda sahip olduğunuz merceğin boyutu ne kadar büyük olursa; ışık toplama özelliği de o kadar iyi olur. Lenslerin temiz olması da görüntüyü etkileyen faktörler arasında yer alır. Uzay aynalı teleskop modelleri de çeşitler arasındadır. 1 km mesafeyi 2 metrelik mesafe şeklinde görmenizi sağlayan bu ürünler ile uzaya olan ilginizi hobiye çevirebilirsiniz.

Profesyonel Teleskop İle Dürbün Arasındaki Fark Nedir?

Dürbün ve profesyonel teleskopun arasındaki temel fark kullanım amaçlarıdır. Kullanım amacına göre birbirinden farklı olan dürbün ve teleskop, teoride aynı işlevi gösterir. Ancak iki ürün arasında pek çok fark bulunur. Dürbün; doğa sporları, hedef tutturmak ve gözetleme eylemlerinin yapılması için tasarlanıp yakın mesafeyi netleyebilen bir aracıdır. Teleskop ise gökyüzünün gözlemlenmesi için üretilir. Dürbün ürünleri ile yakın mesafeleri; profesyonel teleskoplar ile ise uzak mesafeleri yakınlaştırabilirsiniz. Dürbün teleskop ürünleri arasında yerini alan bu iki alet birbirinden farklıdır. Kullanım amacınıza uygun olacak şekilde dilediğiniz ürünü kullanarak daha verimli bir sonuç alabilirsiniz.