İlgili Kategoriler
Boyut/Ebat
Tip
Fiyat
Fiyat Geçmişi
Ürün Puanı
Satıcı Tipi
MERCHANT_BADGES_INFO_TOOLTIP_APPROVE_SELLER_TITLE
Onaylanmış Satıcı
Türkiye’de veya uluslararası olarak yüksek bilinirliğe sahip markaların resmi satıcılarına “Onaylanmış Satıcı” rozeti verilir.
MERCHANT_BADGES_INFO_TOOLTIP_SUCCESSFUL_SELLER_TITLE
Başarılı Satıcı
Trendyol’daki son 6 ay performansıyla yüksek müşteri memnuniyeti sağlayan, kaliteli ve güvenilir hizmet veren satıcılara “Başarılı Satıcı” rozeti verilir.
MERCHANT_BADGES_INFO_TOOLTIP_AUTHORIZE_SELLER_TITLE
Yetkili Satıcı
Onaylanmış markaların resmi satıcılarının satışa sunduğu, ilgili markanın ürünlerine “Yetkili Satıcı” rozeti verilir.
Satıcı Tipi Nedir?
"

Panel Radyatör

" araması için 3426 sonuç listeleniyor
Eca Rv3 Köşe Radyatör Vanası

EcaRv3 Köşe Radyatör Vanası

(15)
Rv3 Köşe Radyatör Vanası
185 TL
Sepete Git

Modern Tasarımlı Panel Radyatör Çeşitleri

Özellikle kış aylarının gelmesiyle beraber soğuyan havalara karşı önlem almak, önemli bir ihtiyaçlar arasındadır. Isıtma ve soğutma işlemleri için çeşitli araçların ve ürünlerin bulunması, insanların geniş bir kategoriden tercih yapabilmesini mümkün kılar. Isınma araçlarının zahmetsiz olması, kişilerin tercihlerini doğrudan etkileyebilir. Soba ve şömine gibi araçların nostaljik olsalar da kullanıcılar daha masrafsız ve zahmetsiz seçeneklere yönelir. Bu noktada hem kullanım kolaylığıyla hem de bütçe dostu olması ile kalorifer petekleri yani radyatörler oldukça dikkat çeker.

Günümüzde, piyasada üç farklı radyatör çeşidi bulunur. Alüminyum radyatör, döküm radyatör ve elektrikli panel radyatör bu ürün grubunda yer alan çeşitlerdir. Her biri farklı özelliklere ve avantajlara sahiptir. Bu nedenle kullanıcılar, seçim yaparken ürünün özelliklerini iyice incelemelidir. Seçimin bu doğrultuda yapılması büyük değişiklikler yaratabilir. Doğru bir tercih ile iyi derecede bir ısınma mümkün olabilir. Bu sayede soğuklar da sorun olmaktan çıkar.

Panel Radyatör Tipleri Ve Modelleri Nelerdir?

Panel Radyatör Tipleri Ve Modelleri Nelerdir?

Evler ve binalar, farklı yapısal özelliklere sahiplerdir. Bu farklılıklar, binaların ısınmasını da doğrudan etkiler. Daha iyi bir yalıtım sistemine sahip yapıların ısınma işlemleri daha zahmetsiz ve daha uygun olabilir. Ancak yalıtımı pek de başarılı sayılmayan yerlerde bu durum oldukça zahmetli bir hâl alabilir. Yalıtım sistemlerinin yanı sıra, evin baktığı cephe ve gün içerisinde gördüğü güneş ışığı miktarı da sıcaklığı doğrudan etkileyen bir faktördür. Radyatör tipleri ve modelleri bu nedenle yapı market kategorisinde öne çıkar. Sıcak bir kış geçirmek için doğru ürünün bulunması oldukça önemlidir. Ayrıca, ısınma işleminin yapılacağı alan ve radyatör arasında doğru orantılı bir ilişki vardır.

Panel radyatörler, tüm bu özellikler dikkate alındığında giderek artan bir kullanıcı sayısına ulaşır. Doğal gaz ya da merkezî sistem ile çalışan panel radyatör, yüksek sıcaklıktaki sıvıların, borularda dolaşması prensibi doğrultusunda çalışır. Merkezî sistemde kullanılan kömür, doğal gaza oranla daha uygun fiyatlı bir ısınmayı mümkün kılabilir. Ancak, doğal gazın çevreye daha az zarar vermesi ve daha kolay bir kullanıma sahip olması sık tercih edilmesine neden olmuştur. Merkezî ısıtma sistemlerinde her daire eşit derecede ısınırken doğal gaz da ise bu durum kullanıcıların insiyatifindedir.

Isınması gereken alanın büyüdüğü durumlarda, radyatörün de doğru orantılı bir şekilde büyümesi önerilir. Bu anlamda daha fazla ısıtma kapasitesine sahip bir ürün ile tercih edilebilir. Radyatör çeşitleri arasında yer alan alüminyum panel radyatör, kullanıcısına sağladığı kolaylıklar ve ekonomik avantajlar ile dikkatleri üzerine çeker. Bu avantajlar, panel radyatör fiyatları ile doğrudan ilişkilidir. Daha az miktarlarda su ile çalışabilen bu ürün, açığa çıkardığı enerji göz önüne alındığında oldukça işlevseldir. Bunun yanı sıra yapımında kullanılan malzeme ile çeşitli avantajları da beraberinde getirir.

Oldukça dayanıklı olarak kabul edilen alüminyum paneller, uzun ömürlü olmaları ile bilinir. Çalışma prensibi sayesinde daha kolay ve daha çabuk bir ısınmayı mümkün kılar. Isıtma işlemini gerçekleştirmek adına sıcak suyu yüzeye vermek yerine borulara aktarır. İletkenliği sayesinde, bu işlemi oldukça hızlı gerçekleştirebildiği gibi soğutmayı da bir o kadar hızlı yapar. İnce panel radyatör ve dikey panel radyatör de sıklıkla tercih edilen radyatör tipleri arasında yer alır. Isıtmayla beraber ortama farklı bir hava katabilen bu radyatör çeşitleri, farklı ölçülere ve standartlara sahiptir.

Panel radyatör tip 22 600 ise 60 cm yüksekliktedir. Genişliği, standart ölçüleri dikkate alındığında 100 cm’dir. Düşük sıcaklıklara sahip alanlarda tercih edilen bu ürün, yüksek verimliliğe sahip olması ile bilinir. Birçok kişinin ilk tercihi olma özelliği taşıyan tip 22 paneller, birçok farklı marka tarafından özel standartlarla üretilir. Bundan dolayı, panel radyatör tip 22 600 fiyatları da değişkenlik gösterebilir.

Gelişen teknoloji ile birlikte birçok kişi tarafından sıklıkla tercih edilmeye başlanan bir diğer radyatör modeli ise elektrikli cam panel radyatörlerdir. Elektrikle çalışan sistemi sayesinde kısa sürede ısınması gereken yerler için uygundur. Yaydığı kızılötesi ışınlar ile, havanın kurumasının önüne geçer. Elektrikli cam panellerin yaydığı ısı, havada ilerlerken kaybolmadığı için enerji kayıplarının önüne geçebilir. Havayı kurutmaması sayesinde ise, çocukların ve yaşlıların bulunduğu ortamlar için tercih edilebilir. Isıl dengeyi iyi bir şekilde ayarlaması, tercih edilmesindeki en büyük sebeplerindendir. Elektrikli panel radyatör fiyatları ve cam panel radyatör fiyatları ise ürünün kapasitesine göre değişiklik gösterir.

Panel Radyatör Modellerinin Özellikleri Nelerdir?

Panel Radyatör Modellerinin Özellikleri Nelerdir?

Radyatörler, merkezî ısıtma sistemlerinde ısıtıcı görevi görür. Bu cihazlar sayesinde ısı hacimli bir şekilde kullanılarak mekânlar ısıtılır. Cihazların sahip olduğu özellikler sayesinde, ısınmanın büyük bir kısmı taşınımla gerçekleşir iken geriye kalan kısmı, yansıtma şeklinde gerçekleşir. Radyatör petek ve imal edildiği malzeme, ısınma işleminin niteliğini arttıran bir diğer unsurdur. Radyatörün yapımında kullanılan malzemenin iletkenliği, ısının yayılmasını doğrudan etkiler. Daha iletken bir malzemenin kullanılması, daha hızlı bir ısınma sağladığı gibi harcanan enerjinin de en aza indirgenmesine yardımcı olur. Radyatörler, temelde aynı işleve sahip olsalar da sahip oldukları şekiller ve üretildikleri maddeler kıyaslandığında birbirlerinden ayrılırlar. Farklı panel radyatör markaları bulunduğu için söz konusu ürünler farklı standartlara sahiptir. Alanın büyüklüğüne özel olarak üretilen radyatörler, yapılan hesaplamaların ardından belirli bir yüksekliğe, genişliğe ve döküm sayısına göre geliştirilir.

600 x 1000 panel radyatör, piyasada yer alan diğer alternatiflerine kıyasla ortalama bir ölçüye sahiptir. Ancak bu oran 600 x 1200 panel radyatör ile beraber daha da genişleyebilir. Bu ölçüler, ısınmanın niteliğini ve hızını doğrudan etkiler. Sahip oldukları ölçüler, radyatör petek fiyatları için de etkilidir. Radyatörün sahip olduğu alan ne kadar artarsa sıcaklık için ihtiyaç duyulan süre de bir o kadar kısalır. Değişik hacimlerde kullanılmak üzere üretilen radyatörlerin her bir dilimi 60 mm’lik bir kalınlıktadır. Bu oran dikkate alındığında, ürünlerin ölçüleri ile döküm sayıları kolaylıkla tahmin edilebilir. Çelik radyatörlerin özellikleri göz önüne alındığında, döküm radyatörler ile arasında bulunan bariz farklı kolaylıkla gözlemlenebilir. Çelik radyatörler, dökümlere kıyasla daha hafif ve uygun fiyatlıdır. Ayrıca çelik radyatörlerin tamiri oldukça kolay ve masrafsızdır. Ancak, korozyona karşı dirençleri diğer panel radyatör çeşitlerine kıyasla daha düşüktür.

Radyatörlerin üretiminde kullanılan malzeme, ömürlerini ve sıcaklığın kalitesini doğrudan etkiler. Panel radyatörlerin ömürleri 15 ila 20 yıl arası olurken alüminyum radyatörlerde ise bu oran değişebilir. Bu ürünler, malzemeleri dolayısıyla montaj ve temizlik işlemlerinde kullanıcılara çeşitli kolaylıklar sağlayabilir. Alüminyum radyatörlerin daha hafif olması montajlarını daha kolay bir hâle getirebilir. Düz bir yüzeye sahip olanları da toz tutma konusunda hassas olmalarına rağmen kolay bir şekilde temizlenebilir. Gerekli ısıtma yüzeyi miktarı hesaplaması için aynı şartlarda ve miktarda sıcaklığı ne kadar küçük bir yüzeyin verebiliyorsa ürün o ölçüde verimli kabul edilir.

Panel Radyatör Ölçüleri Nasıldır?

Panel Radyatör Ölçüleri Nasıldır?

Her mekâna doğru bir şekilde ısı verebilmek adına, panel radyatörler farklı ölçülerde üretilir. Panel radyatörlerdeki bu tasarım çeşitliliği, sıcaklıkta en küçük alanlardan en büyük alanlara kadar fark yaratabilir. Kullanılacak alanın büyüklüğüne göre dikey ya da yatay panel radyatörler seçilebilir. Bu sayede, ürün bulunduğu bölgede fazla yer kaplamaz. Panel radyatörlerin farklı ölçülere sahip olmasının getirdiği tek fayda yalnızca alandan tasarruf yapmak değildir. Radyatörlerin sahip olduğu kompakt dizayn ile dar alanlarda dikey tasarımlar yoluyla şık bir görüntü oluşturulabilir. Bir diğer seçenek ise duvar ve zemin ile uyum sağlayacak süpürgelik tarzında panel radyatörlerin kullanılması olabilir.

Radyatörlerin sahip olduğu ölçüler, yalnızca odada kaplayacakları yer ile alakalı değildir. Odanın ölçüleri ne kadar büyükse ısınma için harcanacak enerji de o denli fazla olur. Bu sebeple, radyatör satın almadan önce ısı çıkışını kontrol etmek, doğru ölçülere sahip bir radyatör almak için oldukça önemli bir adımdır. Panel radyatör ölçüleri konusunda dikkat edilmesi gereken bir diğer nokta ise ölçülerin hem milimetre hem de santimetre cinsinden olabileceğidir. 120 cm panel radyatör, ürünün genişliğini ifade eder. Yükseklik ise birçok modelde değişiklik gösterebilir. Örneğin; 500 x 1200 panel radyatör, 120 santimetrelik bir genişliğe sahip iken 50 santimetrelik bir yüksekliğe sahiptir. Bu oranlar değişkenlik gösterebilir ancak panellerin önünde yer alan ibareler standart bir ölçüyü temsil eder.

400 600 panel radyatör gibi bir üründe önce yazılan sayı yüksekliği temsil ederken hemen arkasında yer alan sayı ise genişliği ifade eder. Radyatörlerin sahip oldukları bu ölçüler, radyatörlerin görüşlerini doğrudan etkiler. 60 x 60 panel radyatör, ölçüleri gereği kare bir tasarıma sahiptir. 500 x 1500 panel radyatör ise dikdörtgen biçimindedir. Radyatörlerin bu özellikleri dikkate alındığında, alanın daha verimli kullanılması sağlanır.

Panel Radyatör Seçimi Yapılırken Nelere Dikkat Edilmelidir?

Panel Radyatör Seçimi Yapılırken Nelere Dikkat Edilmelidir?

Günümüzde pek çok kişi tarafından kullanım kolaylığı ve verimliliği sebebiyle tercih edilen petek radyatör seçimi sırasında dikkat edilmesi gereken bazı detaylar bulunur. Evin ya da radyatör petek için düşünülen alanın büyüklüğü, doğru hesaplanamaz ve kombiye gelişigüzel bir şekilde bağlanırsa üründen verim alınamaz. Doğru hesaplanamayan ölçülerden dolayı hem ısınma daha maliyetli bir hâl alabilir hem de ısınma işlemi için gerekli süre daha da uzayabilir. Özellikle soğuk geçen kış aylarında bu dezavantajlar can sıkıcı bir hâl alabilir.

Radyatör sisteminin istenilen şekilde çalışabilmesi için sahip olduğu malzemenin de kaliteli olması gerekir. Kaliteli malzemeler hem montaj hem de ısınma sırasında kullanıcıya kolaylık sağlar. Daha iletken materyallerden üretilen ürünleri seçmek hızlı bir şekilde ısınmayı mümkün kılabilir. Ayrıca daha hafif olacaklarından kurulum aşaması sorunsuz tamamlanabilir. Radyatör seçimi sırasında, cihaz tiplerinin iyi bir şekilde araştırılması ve ihtiyaçların iyice belirlenmesi önemlidir.

Radyatör modelleri arasındaki farklılıkların iyice belirlendiği durumlarda, kullanıcılar kendileri için en uygun olacak çeşidi kolayca seçebilir. Böylece istenmeyen durumların önüne de geçilebilir. Cihazın yerleştirileceği alanın önceden belirlenmesi satın alacağınız seçenekleri kesinleştirmenize yardımcı olur. Bu anlamda bahçe & yapı market kategorisindeki ürünlerin boyutlarını, kullanacağınız alanla kıyaslamanız faydalı olabilir.

Radyatör montajı yapılacak oda için gerekli yeterliliğe sahip, uyumlu bir ürün seçmeniz doğru ölçüleri tercih etmeniz ile ilgilidir. Radyatörlerin zaman içerisinde bakım yapılması gereken ürünler olduğu da seçim sırasında unutulmaması gereken bir noktadır. Radyatör temizliği, alınacak verimin artmasına ve oluşabilecek enerji kayıplarının önüne geçebilir. Ayrıca, radyatör panellerin temizlenmediği durumlarda daha ciddi sonuçlar oluşabileceği de unutulmamalıdır. Kullanıcılar, kolay temizlenebilir radyatör modellerini tercih ederek hem temizleme işlemi için ekstra para harcamamış olur hem de temizlik esnasında istenmeyen zaman kayıplarının önüne geçebilir.

Temizlenen radyatörler, kabarık faturaların önüne geçilmesi için oldukça önemli paya sahiptir. Radyatörlerin yaydıkları ısı miktarı da doğrudan ürünler ile ilgilidir. Döküm panel radyatör, piyasada yer alan diğer çeşitlere göre daha verimlidir. Sahip olduğu döküm sayısı, ısınma işlemini doğrudan etkiler. Bu da kullanıcıların dikkat etmesi gereken önemli bir detaydır.

Panel Radyatör Temizliği Nasıl Yapılır?

Panel Radyatör Temizliği Nasıl Yapılır?

Isınma ihtiyacının giderilmesi için kullanılan panel radyatörler, kullanıldıkları süre boyunca bakıma ve temizliğe ihtiyaç duyarlar. Panel radyatörler, sahip oldukları çalışma prensibi ile içinde dolaşan suyun sıcaklığını kullanarak ortamın ısınmasını sağlar. Ancak, ısınan hava ile birlikte havada duran asılı toz taneleri ağırlaşır ve peteklerin arasına girerek zamanla enerji kaybı olmasına neden olabilir. Panellerin arasına giren toz taneleri, cihazın verimliliğinin azalmasına neden olabilir. Bu yüzden ilgilenilmediği takdirde ürünün ömrünü de olumsuz bir şekilde etkilenebilir.

Bu nedenle panellerin temizliği oldukça önemlidir. Bu işlem için yapılması gerekenler ise oldukça basittir. Herhangi bir bez, çubuk ya da süpürge ile birlikte panellerin arasına kaçan toz taneleri temizlenebilir. Temizlik işlemi sırasında, panele giden suyun kapalı olmasına özen göstermek, radyatörün ısınmadan temizlenmesine ve daha etkili bir temizliğin gerçekleşmesini sağlar. Cihazın kapaklarını çıkarıp süpürge ile tozları almanın ardından daha titiz bir şekilde temizlemek de alınan verimin artmasını sağlayabilir. Ayrıca, piyasada bulunan birçok radyatör temizleme ürününün olduğu da unutulmamalıdır. Bunlar sayesinde radyatör temizleme işlemi daha zahmetsiz bir hâl alır.

Panel Radyatör Fiyatları Nasıldır?

Panel Radyatör Fiyatları Nasıldır?

Panel radyatör fiyat aralığı oldukça değişken bir yapıya sahiptir. Bunun sebepleri; farklı markaların farklı standartlarda ürünler üretmesidir. Cihazlar arasında oluşan farklılıklar döküm panel radyatör fiyatlarını değiştirir. Bunun yanı sıra radyatörlerin sahip olduğu boyutlar da benzer bir etkiye sahiptir. Örnek olarak, 600 x 500’lük panel radyatör ile 600 x 1000 panel radyatör fiyatları arasındaki fark gösterilebilir.

600’lük panel radyatör fiyatları üzerinde değişiklik olmasına neden olan bir diğer unsur ise kullanılan malzemedir. Döküm, çelik ya da alüminyum materyallerinin farklı maliyetlere sahip olması, tutarlarında farklı olmasına yol açabilir. Ürünlerde kullanılan ham maddenin aynı olduğu durumlarda değer aralığında değişikliğe neden olan unsur cihazın ölçüleridir. 900 600 panel radyatör, 60 x 140 panel radyatör ile kıyaslandığında daha büyük ebatlardadır. Bu nedenle de daha yüksek tutardan satışa sunulabilir. 40 x 50 panel radyatör ise 600 x 2000 panel radyatör fiyatlarına kıyasla daha uygun seçenekler arasındadır.

Evinizin ihtiyacına ve bütçenize en uygun panel radyatör seçeneklerine Trendyol’un avantajlı fırsatlarıyla ulaşabilirsiniz. Platformun kullanıcı dostu arayüzü ve güvenli alışveriş imkânları ile evinizin tüm ihtiyaçlarını tek tıkla karşılayabilirsiniz. Bunların yanı sıra gerçek kullanıcı deneyimlerinden oluşan yorumlar ile ürün hakkında detaylı bilgilere de erişebilirsiniz.

Panel Radyatör Nasıl Çalışır?

Panel radyatörler kapalı mekânları ısıtmak için oldukça etkili ürünlerdir. Bu eşyalar sayesinde evler ve ofis gibi iş yerlerini rahatlıkla ideal sıcaklığa kavuşturabilirsiniz. Söz edilen aletler genellikle sonbahar veya kış mevsimi gibi soğuk zamanlarda kullanılır. Panel radyatörler basit çalışma sistemleri sayesinde ısıyı ortama eşit olarak yayar. Ürünler bu işlemi yaparken sudan yararlanır. Isıtılan sıvı ve yaydığı buhar, radyatörün odanın derecesini yükseltmesini sağlar. Panel radyatörler metal malzemelerden imal edilir. Bu sayede eşyalar çevresine uzun süre boyunca ısı yayabilir. Günümüzde neredeyse her evde panel radyatörler kullanılır. Ürünlerin verimli çalışma sistemi sayesinde kış mevsimlerinde üşümezsiniz. Panel radyatörler hızlı bir şekilde ısınmalarıyla da ön plana çıkmayı başarır. Böylece ürünler ani yağış zamanları gibi beklenmedik durumlarda dahi üşümenizi önler. Radyatörler döküm veya parçalı şekilde olabilir. Söz edilen ürünleri ev, okul, ofis ve iş yerlerinde kullanabilirsiniz.

Panel Radyatör Kaç Litre Su Alır?

Panel radyatörler ortamı ısıtabilmek için bol miktarda sıvıdan yararlanırlar. Bahsi geçen aletlerin 1 metresinde yaklaşık olarak 5.7 litre kadar su bulunur. Örneğin 6 metrelik bir radyatörde 34.2 l sıvı mevcuttur. Bu suların panel radyatörlerine iletimi, kalorifer boruları aracılığıyla gerçekleşir. Dairedeki kombi, tesisatta bulunan sıvıları ısıtır. Panel radyatörlerine iletilen suyun sıcaklık seviyesi bu şekilde belirlenir. Ayrıca kombinin verimli çalışması da kaloriferlerden bağımsız olarak daire ısısını etkiler. Kombi ve şebeke aracılığıyla panel radyatörlerine aktarılan sıvı miktarı çeşitli nedenlere bağlı olarak farklılıklar gösterebilir. Bunda ürünlerin boyutu önemli bir etkiye sahiptir. Panel radyatörler 600 x 1200 mm ya da 600 x 905 mm gibi ölçülere sahip olabilir. Ürünlerin boyutları, odalarla orantılı olduğunda yeterli ısınma sağlanır. Geniş ve uzun yapıdaki panel radyatörler diğerlerine kıyasla daha fazla su kullanabilir, bu durum tamamen normaldir.

Panel Radyatör Nasıl Temizlenir?

Panel radyatörler bulundukları ortam farketmeksizin çok miktarda toz biriktirebilirler. Bunlar kalorifer yüzeylerine tutunur. Tozların panel radyatörler üzerine yapışmasında yaşanan sıcak hava akımı ve su buharı önemli etkiye sahiptir. Petekleri temizlemek için yararlanabileceğiniz birden fazla yol mevcut. Böylece panel radyatörlerinizi hijyenik tutabilirsiniz. Kalorifer peteği temizleme için elektrikli süpürgeden faydalanmanız mümkün. Ayrıca ıslak bir havlu ve sabun da yararlı olacaktır. Üst kısmı ızgaralar barındıran ve içi gözüken panel radyatörleri temizlemek için uzun bir çubuk kullanmayı da tercih edebilirsiniz. Elektrikli süpürgeden yararlanarak kalorifer peteğinin üst ve alt kısımlarını rahatlıkla tozdan arındırabilirsiniz. Farklı başlıklar aracılığıyla panel radyatör yüzeylerini de temizleyebilirsiniz. Bu alanları temizlemek için sabunlu su ve nemli bez de kullanışlı olacaktır. Uzun çubuğun etrafına bu bezi dolayarak kalorifer peteğinin ara ve iç kısımlarını da rahatlıkla silebilirsiniz. Temizlik işlemlerini panel radyatör kullanımına da bağlı olarak iki haftada bir yapmanız faydalı olacaktır.