Pan Yayıncılık Mehmed Hafid Efendi ve Musiki

68,13 TL
Son 1 ürün!
Ürünün Diğer Satıcıları (4)
2 Adet ve Üzeri 20 TL İndirim
Kurumsal Fatura
75,90 TL
Kurumsal Fatura
Kurumsal Fatura
Kurumsal Fatura

Ürün Bilgileri

Pan Yayıncılık Mehmed Hafid Efendi ve Musiki

Geri Bildirim Ver
  • Satıcı: bkmkitap Satıcı Ünvanı: POİNT İNTERNET TEKNOLOJİLERİ VE LOJİSTİK ANONİM ŞİRKETİ İletişim: Satıcının Trendyol tarafından teyit edilmiş e-posta ve iletişim adresi kayıt altındadır. Şehir: İstanbul Kep Adresi: [email protected] Mersis Numarası: 0563065227000001 Vergi Kimlik Numarası: 5630652270
    Bu ürün bkmkitap tarafından gönderilecektir.
  • Kampanya fiyatından satılmak üzere 5 adetten az stok bulunmaktadır.
  • İncelemiş olduğunuz ürünün satış fiyatını satıcı belirlemektedir.
  • Bir ürün, birden fazla satıcı tarafından satılabilir. Birden fazla satıcı tarafından satışa sunulan ürünlerin satıcıları ürün için belirledikleri fiyata, satıcı puanlarına, teslimat statülerine, ürünlerdeki promosyonlara, kargonun bedava olup olmamasına ve ürünlerin hızlı teslimat ile teslim edilip edilememesine, ürünlerin stok ve kategorileri bilgilerine göre sıralanmaktadır.
  • Bu üründen en fazla 25 adet sipariş verilebilir. 25 adedin üzerindeki siparişleri Trendyol iptal etme hakkını saklı tutar. Belirlenen bu limit kurumsal siparişlerde geçerli olmayıp, kurumsal siparişler için farklı limitler belirlenebilmektedir.
  • 15 gün içinde ücretsiz iade. Detaylı bilgi için tıklayın.
  • Bu eseri hazırlarken önce sadece anlamadığım bir ilmi öğrenmek için okumayı düşünmüştüm. Ancak daha sonra bu eserdeki bilgilerin Türk müzik tarihi açısından önemini düşünerek yazıya geçirme ihtiyacını hissettim. Mehmed Hafid Efendi hayatta iken 1806 yılında basılmış olan ed-Dürer adlı eseri bir galatat yani aynı kültürü paylaşan bir toplumda yanlış kullanılan kelimeler sözlüğüdür. Eserde birçok kelime hakkında sözlük anlamı verildikten sonra doğrusunun ne olacağı genellikle kısaca ifade edilir. Bu sebeple içinde musikinin bu kadar uzunca yer alacağı kitap incelenmeden anlaşılamamaktadır. Bunun gibi bazı kelimeler hakkında geniş bilgi verdiği zaman zaman görülür. Eseri Osmanlıca metin olduğu için merakla incelerken musiki kısmını tesadüfen görmüş, daha sonra Bursalı Kiltsianidis'in musiki nazariyatıyla ilgili eserini yazarken Hafid Efendi'nin bu eserini kaynak olarak kullandığını öğrenmiştim.
Geri Bildirim Ver