MUTLU TOHUM Firba Bilensoy 80 Sertfikalı Yonca Tohumu, Kaplamalı, Kaplı 1 Kg

Ürünün Diğer Satıcıları (1)
300 TL'ye 10 TL İndirim
Kargo Bedava
Kurumsal Fatura

Ürün Bilgileri

MUTLU TOHUM Firba Bilensoy 80 Sertfikalı Yonca Tohumu, Kaplamalı, Kaplı 1 Kg

Geri Bildirim Ver
  • Satıcı: HİSAR TARIM Satıcı Ünvanı: ŞAHİN POSTAL İletişim: Satıcının Trendyol tarafından teyit edilmiş e-posta ve iletişim adresi kayıt altındadır. Şehir: Konya Kep Adresi: [email protected] Mersis Numarası: 2175234501000011 Vergi Kimlik Numarası: 7320184863
    Bu ürün HİSAR TARIM tarafından gönderilecektir.
  • Kampanya fiyatından satılmak üzere 100 adetten fazla stok sunulmuştur.
  • İncelemiş olduğunuz ürünün satış fiyatını satıcı belirlemektedir.
  • Bir ürün, birden fazla satıcı tarafından satılabilir. Birden fazla satıcı tarafından satışa sunulan ürünlerin satıcıları ürün için belirledikleri fiyata, satıcı puanlarına, teslimat statülerine, ürünlerdeki promosyonlara, kargonun bedava olup olmamasına ve ürünlerin hızlı teslimat ile teslim edilip edilememesine, ürünlerin stok ve kategorileri bilgilerine göre sıralanmaktadır.
  • Bu üründen en fazla 20 adet sipariş verilebilir. 20 adedin üzerindeki siparişleri Trendyol iptal etme hakkını saklı tutar. Belirlenen bu limit kurumsal siparişlerde geçerli olmayıp, kurumsal siparişler için farklı limitler belirlenebilmektedir.
  • 15 gün içinde ücretsiz iade. Detaylı bilgi için tıklayın.
  • Firba Mutlu Tohum Bilensoy 80 Sertfikalı Yonca Tohumu 1 kg Bitki boyu 85-90 cm, Çiçek rengi erguvani menekşeden menekşe moruna doğru değişiklik gösteri ve çiçekler salkım şeklindedir, Salkım boyu 4.70 cm, bir salkımda 7-10 adet bakla olup 4 tanesi tohum bağlar, Tohum rengi açık taba, koyu ve açık sarıdır, 1000 tane ağırlığı 2.09-2.47 gr arasında değişir, Ülkemizde tescil ettirilen ilk sentetik çeşittir, Sulu koşullarda yetiştirilir, Kışa, kurağa ve yatmaya dayanıklıdır, Tavsiye edilen bölgeler:Orta Anadolu ve geçit bölgeleridir. Toprak İsteği İdeal toprak isteği kireçce zengin kumlu-tınlı ve yeterince nemli olmalıdır. Toprak Hazırlığı Yonca ekilecek tarla kesekli ve çok gevşek olmamalıdır. Tohum yatağı hazırlanması esnasında yabancı ot mücadelesinin yapılması gerekir. Gübreleme Yonca ekiminden önce yapılan gübreleme iyi sonuç vermektedir. 1. biçimden sonra yapılacak gübreleme yüksek verim için 4-5 biçimden sonra yapılan gübreleme ise yoncanın ekonomik ömrünü uzatmak için yapılır. Ekimle birlikte 2 kg/da azot, 5,5 kg/da fosfor kullanılmalıdır, üçüncü yılda 9-12 kg/da tsp(triblesüper fosfat %46’Iık) kullanılmalıdır. Ekim Zamanı Yonca ekim zamanı sıcak bölgelerde sonbaharda diğer bölgelerde ise ilkbaharda yapılır. İlkbahar donlarından sonra son ekim yapılmaktadır. Yonca ekimi iki şekilde yapılır
  • sıraya ekim ve serpme ekim olarak yapılmaktadır. Ekim makinası ile yapılan ekimlerde ot için sıra arlığı 18-20 cm ve 2-2,5 kg/da tohum atılmaktadır. Elle serpme ekimde ise 4-5 kg/da tohum atılmaktadır. İlk biçim ilk çiçeklenme ile % 25 çiçeklenme arasında yapılmalıdır. Bu da yaklaşık iki biçim arasında 30-40 gün olması demek en son biçim ise donlardan 6-8 hafta önce yapılmalıdır. Yılda 4-5 biçim yapılabilir. Verim Kuru ot verimi Orta Anadolu ve geçit bölgelerinde 1 ton.

Ürün Özellikleri

  • Tip Bitki Tohumları
Geri Bildirim Ver