Renk
Tip
Fiyat
Fiyat Geçmişi
Ürün Puanı
Satıcı Tipi
MERCHANT_BADGES_INFO_TOOLTIP_APPROVE_SELLER_TITLE
Onaylanmış Satıcı
Türkiye’de veya uluslararası olarak yüksek bilinirliğe sahip markaların resmi satıcılarına “Onaylanmış Satıcı” rozeti verilir.
MERCHANT_BADGES_INFO_TOOLTIP_SUCCESSFUL_SELLER_TITLE
Başarılı Satıcı
Trendyol’daki son 6 ay performansıyla yüksek müşteri memnuniyeti sağlayan, kaliteli ve güvenilir hizmet veren satıcılara “Başarılı Satıcı” rozeti verilir.
MERCHANT_BADGES_INFO_TOOLTIP_AUTHORIZE_SELLER_TITLE
Yetkili Satıcı
Onaylanmış markaların resmi satıcılarının satışa sunduğu, ilgili markanın ürünlerine “Yetkili Satıcı” rozeti verilir.
Satıcı Tipi Nedir?
"

Köşebent

" araması için 475 sonuç listeleniyor

Köşebent Çeşitleri ve Fiyatları Sizlerle

Köşebent, eşyaların veya yapıların köşelerinde yer alan bağlantıların sağlam bir şekilde oluşturulması ve desteklenmesi amacıyla kullanılan bir malzemedir. Birbirinden farklı çeşitleri bulunan malzemeler, genelde L şeklinde bir yapıya sahiptir. Bu yapısı sayesinde tüm köşelerle doksan derecelik bir uyum yakalar. Bunlar yaygın olarak mutfak, balkon, banyo gibi iç yapılarda ve çeşitli üretim malzemelerinde destekleyici olarak kullanılır. Genellikle 3 lük, 4 lük, 5 lik, 30 luk, 50 lik, 70 lik, 80 lik, 100 lük köşebentler halinde paketlenerek satılır. Merdiven, banyo ve mutfak fayansı, mutfak tezgahı, duvar, sineklik ve dış cephe gibi yapı mimarisinin birçok farklı alanında kullanılır. Farklı alanlara uygun şekilde tasarlanan oval, çeşitkenar, yuvarlak, üçgen, eşkenar köşebent çeşitleri bulunur. Yapı alanına uygun şeklin tercih edilmesi ve doğru ölçülerde ürünlerin satın alınması çok önemlidir. Aksi takdirde malzemelerin bulunduğu alana uyum sağlaması mümkün olmaz. Köşebent ölçüleri belirli bir standarda sahip değildir. Ölçülü şekilde satılanların dışında, sizin ölçü vererek alabileceğiniz ürünler de bulunur. Bu sayede kusursuz uyumluluğu elde edebilirsiniz. Monte edilen çeşitleri daha yaygın olsa da yapışkanlı köşebentler de mevcuttur. L köşebent gibi cisim köşelerini kapsayan ya da uzun alanlara uygun olan seçenekleri bulunur. Bunların yanı sıra U köşebent de sıklıkla kullanılır ve şekliyle belirli alanlarda kolaylık sağlar. Pirinç, silikon, polietilen, seramik, çelik köşebent çeşitlerini inceleyerek ihtiyacınıza ve tarzınıza uygun olanları tercih edebilirsiniz. Polietilen, dayanıklıdır ve kimyasallara karşı dirençlidir. Kolay kaynak edilmesi ve elektrik izolasyonu sağlaması ile ön plana çıkar. Özellikle altından kablo geçen parke köşebentlerinde kullanılan bu ürünlere ve çok daha fazlasına Trendyol’da ulaşabilirsiniz.

Dayanıklı Parçalarla Yapınızı Destekleyin

Dayanıklı Parçalarla Yapınızı Destekleyin

Köşe bölgelerini koruyan ve destekleyen bu malzemeler, çeşitli ham maddelerden yapılır. Kullanılacağı alana ve performans beklentisine göre tercih edilen bu çeşitler arasında metal ham maddeye sahip olan ürünler, dayanıklılığıyla öne çıkar. Alüminyum köşebent çeşitleri de dayanıklı ve kullanışlı yapısı sayesinde birçok alanda kendine yer bulur. Uzun yıllar boyunca oksitlenme, paslanma ve kararma yapmadan kullanım imkanı sunar. Çizilmeye ve deformasyona karşı istiflenmiş olan çeşitleri tercih etmeniz tam koruma sağlar. Genel olarak metalik gri renkte olmasına rağmen kahverengi ve beyaz gibi ev yapı malzemelerinde sıkça tercih edilen, pimapenlerle ve kapılarla uyum sağlayan renkleri de bulunur. Boyanabilir özelliğe sahip olduğu için kullanmak istediğiniz ortam ile uyum sağlar. Eloksal kaplama yapılmış olan çeşitleri bulunur. Eloksal kaplama, alüminyumun dış yüzeyinin özel olarak kaplanmasına yarayan ve malzemenin direncini artıran bir kaplama çeşididir. Paslanmaz köşebent çeşitlerinden biri olan alüminyum, uzun süre paslanma sorunu olmaksızın kullanımı ile ön plana çıkar. Paslanmaz çeşitlerden biri de krom köşebentlerdir. Bunlar yüksek ısı mukavemeti barındırdığından kaynak gibi işlemlere de uygundur. Bu tür alanlarda kullanıma uygun olan bir diğer seçenek ise metal, galvaniz köşebent olur. Büyük ilgi gören galvaniz, yaklaşık 450 derece ısıda eritilmiş çinkonun içerisine çelik parçanın daldırılması ile yapılan kaplama çeşididir. Çinkonun ve demirin kendi arasında oluşturduğu kuvvetli bağ sayesinde ultra dayanıklı bir yapı elde edilir ve bu yapı paslanmaz özelliği ile ön plana çıkarak her türlü açık alanda kullanıma uygun şekilde tasarlanır. Yapı malzemelerinde dayanıklı ve paslanmaz ürünler kullanmak yapının genelindeki çalışmaya da destek verir. Yalnızca kullanıldığı alanı değil, tüm yapıyı etkiler. Bu sebeple seçilen malzemelerin dayanıklı ve kaliteli olması son derece önemlidir. Dayanıklı malzemeler arasında yer alan lambiri köşebent, bu konuda çokça tercih edilen ürünlerden biridir. Genelde plastik yapı malzemesi kullanılan çeşitlerde lambiri uygulaması bulunur. Ürünün iç kısmında destekleyici bir katman yer alır. Dilediğiniz zaman Trendyol üzerinden modellere göz atabilir ve ihtiyaçlarınıza uygun ürünlerin siparişini verebilirsiniz.

Hafif Yapıya Sahip Modelleri Keşfedin

Hafif Yapıya Sahip Modelleri Keşfedin

Plastik köşebent zengin çeşitliliği ve uygun fiyatı sebebiyle oldukça tercih edilen malzemeler arasında yer alır. Tam koruma sağlayan, bölgeyi tamamen saran köşebent demir, ahşap ve metal gibi sert maddelerden yapılan eşyalarınızın sivri köşelerine uygun şekilde tasarlanır. Özellikle çocuk ve evcil hayvan bulunan evlerde bu korumayı sağlamanız faydalı olur. Kitaplık ve dolap gibi ağır yüklerin köşelerinde de koruma amaçlı kullanabileceğiniz ürünler, hayatınızı kolaylaştırır. Karton köşebent çeşitleri, destekleyici mukavva olarak tasarlanmış ve kartondan üretilmiş uzun şeritler halinde ya da L şeklinde bulunabilir. Karton malzemeden üretilen bu ürünler, özellikle mimari proje gibi maket gerektiren işlerde kullanılır. İç mimarlık, mimarlık ve teknik tasarım gibi bölümlerde okuyan öğrenciler ve meslek sahipleri için üretilir. Bunlar, projelerde destekleyici ve tamamlayıcı olarak kullanılır. Alçıpan köşebent çeşitleri de hafif fakat dayanıklı yapıya sahiptir. Alçıpan duvar ve tavan gibi işlemlerde destekleyici görev üstlenir. Tavan köşebent çeşitlerinde alçıpanın yanı sıra, kartonpiyer şeklinde formu bulunan modeller de bulunur. Gergi tava gibi işlemlerde destekleyicidir. Bu tür alanlar için köpük, strafor köşebent çeşitleri de tercih edilebilir. Bu ürünlerin hafif ve dayanıklı yapıda olanlarının haricinde kullanılacak bölgeye uygun olarak tasarlanan çeşitleri de bulunur. Duvar köşebent çeşidini örme duvar gibi işçilik isteyen alanlarda kullanabilirsiniz. Banyo, küvet, duşakabin köşebentler ise çokça ihtiyaç duyulan malzemelerdendir. Bunları banyoda kullanarak kusursuz bir alan yaratabilirsiniz. Merdiven köşebenti binalarda ve çok katlı evlerde yer alan merdivenler için idealdir. Mutfak tezgah köşebent ise ağır malzemelerden üretilen mutfak tezgahının ve üzerine konulan ocak ve tencere gibi ağırlık yapan eşyaların desteklenmesi için uygundur. Özellikle banyo ve mutfak gibi alanlarda kullanılan fayans köşebentlere ve diğer ürün çeşitlerine Trendyol ayrıcalığıyla sahip olabilirsiniz.

Her Alana Özel Tasarlanan Modeller

Her Alana Özel Tasarlanan Modeller

Trendyol, online alışveriş sektöründe onlarca kategoride müşterileri için tedarik ettiği milyonlarca ürün ile ön plana çıkar. Kadın, erkek, çocuk olmak üzere herkesin ihtiyacına yönelik ürünlerle sizleri buluşturan Trendyol; ev ve yaşam, süpermarket, kozmetik, ayakkabı ve çanta, saat ve aksesuar, elektronik, spor ve outdoor alanlarında sayısız ürünü beğeninize sunar. Uygun fiyatlı alışverişi ilke edinirken müşteri memnuniyetini de birinci sırada tutar. Yapı malzemeleri alanında da birçok farklı ürünü bünyesinde barındırır. Profil, palet, sac, ferforje, sineklik, LED, hurda köşebent modelleri de bunlar arasındadır. Tahta, ağaç, mermer, cam, bronz, bakır, kompozit köşebent gibi farklı seçeneklere ulaşmanızı sağlayan Trendyol sayesinde ihtiyaçlarınızı karşılayabilirsiniz. Dilerseniz özel tasarım yapılar ile uyum sağlayacak modellere de göz atabilirsiniz. Dış cephe, sıva, kapı, pencere, basamak köşebent modellerinin yanı sıra iç mekanlarda kullanılan eşyalar için de uygun seçeneklere ulaşabilirsiniz. Dış cephe parçalarından biri sayılan pencereler için PVC köşebent çeşitlerine göz atabilirsiniz. Bunların daha doğal duran modellerinden arıyorsanız ahşap köşebentler sizin için uygun seçim olabilir. 2x2, 4x4, 10x10, 15x15, 20x20, 30x30, 40x40, 50x50, 60x60, 70x70, 100x100, 150x150 köşebent profiller arasından dilediğinizi satın alabilirsiniz. Profil halinde satılan bu ürünlere olan talep oldukça fazladır ve pek çok alanda sıklıkla kullanılır. Kare formundaki modellerin yanı sıra, ihtiyacınıza uygun farklı formdaki seçenekleri de bulabilirsiniz. İç ve dış yapıda kullanılan siyah, beyaz, gold dekoratif köşebentlerin farklı yapı malzemelerinden oluşturulmuş çeşitlerini Trendyol’da inceleyebilirsiniz. Uygun fiyatlı alışverişi ilke edinen Trendyol’da köşebent fiyatlarını inceleyebilirsiniz. Baklava, düz, delikli, fileli, Z, ince, esnek köşebent gibi farklı formlara sahip ürünleri değerlendirebilirsiniz.

Köşebent Nedir?

Köşebent, ahşap veya metal malzemeden üretilen bir yapı elemanıdır. İki adet düz materyalin 90 derece açıyla kesişmesiyle oluşur. Bu ürünler, genel olarak çerçeveleri takviye etmek, köşeleri korumak, yapısal destek sağlamak veya malzemeleri birleştirmek için kullanılır. İnşaat, marangozluk ve metal işleri gibi birçok alanda yaygın olarak kullanılan bir üründür. Ahşap köşebentler; mobilya üretiminde, raf yapımında ya da ahşap konstrüksiyonlarda kullanılır. Metal köşebentler ise genellikle yapısal çelik ya da betonarme yapılar gibi daha dayanıklı ve sağlam uygulamalarda kullanılır. Köşebentler, güvenilir ve pratik çözümler sunar. Dekoratif amaçlı kullanılan ve farklı tasarımlara sahip olan köşebentler de bulunur. Bazı kişiler, özel ışıklandırmalarla dekoratif dokunuşlar yaratır. Her evin ihtiyacına uygun bir köşebent çeşidi vardır. İhtiyaca ve amaca uygun olan alternatifler tercih edilebilir.

Fayans Köşebent Nasıl Takılır?

Köşebentleri takmadan önce fayans döşemesi tamamlanır ve köşeleri düzgün bir şekilde kesilir. Ürünlerin takılacağı yüzey temizlenir ve düzgün bir şekilde kuruması sağlanır. Herhangi bir gevşek parça varsa çıkarılır ve yüzey temiz bir bezle silinir. Köşebentleri tutturmak için fayans yapıştırıcısı seçilir ve üreticinin talimatlarına göre uygulanır. Yapıştırıcı, ürünün arkasına ve köşeyi kaplayacak şekilde uygulanır. Yapıştırıcıyı sürdükten sonra köşebent yerleştirilir ve üstüne düzgünce bastırılır. Köşebendin düzgün bir şekilde hizalandığından ve fayans döşemeye uyduğundan emin olunması önemlidir. Ürün yerleştirildikten sonra yapıştırıcının tamamen kuruması beklenir. Bu süre, genellikle üreticinin talimatlarında yer alır. Fayans köşebentlerinin doğru şekilde takılması, döşemenin dayanıklı ve estetik görünüme sahip olmasını sağlar. Genel olarak kişilerin evlerinde kendi başına da uygulayabileceği bir işlemdir. İstek ve ihtiyaçlar doğrultusunda profesyonel fayans ustasından yardım alabilirsiniz.

Köşebent Ne Zaman Kullanılır?

Köşebentler, genel olarak inşaat ve dekorasyon projelerinde özellikle fayans döşeme işlerinde kullanılır. Bu ürünler; köşelerin korunması, dayanıklılığın artırılması ve estetik bir görünüm sağlanması için kullanılır. Fayans döşemelerinde, iç ve dış köşelerde kullanılarak bu alanlar güçlendirilir. Çatlama veya kırılma riski azaltılır. Bu ürünler, fayansların arasındaki dikiş hatlarını koruyabilir ve düzgün bir bitiş sağlayabilir. Köşebentler; banyo, mutfak ya da merdiven gibi alanlarda sıklıkla tercih edilir. Buna ek olarak duvar kaplamalarında, döşeme işlerinde ve dekoratif projelerde de kullanılabilir. Bazı durumlarda otomotiv endüstrisinde de köşebentlerden faydalanılır. Araç yapımı ve parça güçlendirmesi gibi çeşitli durumlarda veya projelerde işlevsel bir ürün olarak tercih edilebilir.