İlgili Kategoriler
Fiyat
Fiyat Geçmişi
Ürün Puanı
Satıcı Tipi
MERCHANT_BADGES_INFO_TOOLTIP_APPROVE_SELLER_TITLE
Onaylanmış Satıcı
Türkiye’de veya uluslararası olarak yüksek bilinirliğe sahip markaların resmi satıcılarına “Onaylanmış Satıcı” rozeti verilir.
MERCHANT_BADGES_INFO_TOOLTIP_SUCCESSFUL_SELLER_TITLE
Başarılı Satıcı
Trendyol’daki son 6 ay performansıyla yüksek müşteri memnuniyeti sağlayan, kaliteli ve güvenilir hizmet veren satıcılara “Başarılı Satıcı” rozeti verilir.
MERCHANT_BADGES_INFO_TOOLTIP_AUTHORIZE_SELLER_TITLE
Yetkili Satıcı
Onaylanmış markaların resmi satıcılarının satışa sunduğu, ilgili markanın ürünlerine “Yetkili Satıcı” rozeti verilir.
Satıcı Tipi Nedir?
"

Klarnet

" araması için 476 sonuç listeleniyor
RBir Klarnet Güderi

RBirKlarnet Güderi

(2)
149 TL
Sepete Git

Her Bütçeye Uygun Klarnet Modelleri Trendyol'da!

Klarnet, üfleme yoluyla çeşitli notalar çıkaran nefesli çalgıların başında gelir. Gırnata olarak da bilinen bu alet, geniş ses perdeleriyle her türlü orkestrada ve askerî bandolarda yer alır. Beş parçadan oluşan gırnata, silindir biçimiyle kolay kullanım imkânı verir. Bu çalgı; ağızlık, fıçı, üst gövde, alt gövde ve kalak bölümlerinden oluşur. Ağızlık veya diğer adıyla bek, tonun çıkış noktasını oluşturur. Kullanıcıya üfleme rahatlığı sağlayan bu parça, ses kalitesinin neredeyse yüzde 80’ini doğrudan etkiler. Çoğu kullanıcı daha rahat ve kusursuz bir performans için klarnet kamışı kullanmayı da tercih eder. Ağızlığın arkasına yerleştirilen bu küçük tahta parçası, bek açıklığı ve üfleme stiline göre farklı özelliklerde tasarlanır.

Klarnetin yukarıdan aşağıya ikinci parçası, fıçıdır. Barel olarak da adlandırılan bu kısım, enstrümanın akordunu belirler. Barelin boyuyla doğru orantılı olarak akort pesleşir veya tizleşir. Alt ve üst gövdede ise enstrümanın bazı tuş ve delikleri bulunur. Sibemol ve sol olmak üzere birbirinden ayrılan klarnet modellerinin alt ve üst gövde donanımları da farklılık gösterir. Sibemol gırnatanın 24 perdesi bulunurken sol modellerde 21 perde yer alır. Enstrümanın son parçasını ise kalak oluşturur. Kalak, bu silindir biçimli aletin genel hatlarından daha geniş bir çapa ve eğimli yüzeye sahiptir. Farklı ağaçlardan üretilen kalak, pes tonları toplayarak daha geniş alanlara tok bir şekilde ulaştırmaya yardımcı olur. Gırnata parçaları, ses ve konfor açısından farklı materyallerden üretilir. Kaliteli klarnetler, dünyaca kabul gören materyalleriyle etkileyici bir müzik ziyafeti sunar.

Büyüleyici Sesler Elde Edebileceğiniz Kaliteli Klarnet Modelleri

Büyüleyici Sesler Elde Edebileceğiniz Kaliteli Klarnet Modelleri

Klarnet, 17. yüzyılda John Christoph Denner tarafından icat edilen nefesli bir çalgıdır. Konik obuadan esinlenerek üretilen bu alet, pürüzsüz ve sağlam sesiyle beğeni kazanır. Gırnata, son hâlini alana kadar tarih boyunca çok sayıda değişim ve dönüşüme şahit olur. Durum böyle olunca çok sayıda gırnata çeşidinin türemesi de doğaldır. Türk müziğine 19. yüzyılda giren bu enstrümanın ses niteliğine göre bilinen 9 çeşidi bulunur. Bunlar; mi bemol, re, si, la, basset horn, mi bemol alto, si bemol bas, la bas, si bemol kontrabas şeklinde sıralanır. Sol klarnet ise Türk müziğinin olmazsa olmazlarından biridir. Sol gırnata, normalden daha uzun yapısı ve kendine has ses rengiyle diğerlerinden ayrılır.

Sol gırnata, Türk ve Balkan müziğinde G klarnet olarak da bilinir. G enstrüman, birçok besteci tarafından ölü veya hayalet nota olarak da adlandırılır. Fasıl gelenekleri, zeybekler, karşılama havaları ve Elazığ geleneksel müzikleri sol gırnatayla tamamlanır. Pop müziğe de son derece yatkın bir ses perdesine sahip alet, Türkiye’ye İbrahim Efendi’yle gelir. Özellikle Türk müziğine gönül verenler için başlangıç seviyesinde sol gırnata önerilir. Bu enstrüman koyu ve gür ses rengiyle büyüleyici bir müzik keyfi sunar. Türkiye’de popüler çeşitlerden biri de si bemol klarnettir. Si bemol, 4 oktavlık ses genişliğiyle tüm müzik türlerine uyum sağlar. Klasik müzik orkestralarının olmazsa olmazı si bemol, caz ve blues tarzlarında da sıkça kullanılır.

Farklı müzik türlerinde sıkça karşılaşılan modellerden biri de bas klarnettir. Bas, si bemolle aşağı yukarı aynı tiz ses rengiyle öne çıkar. Bas klarnet, diğerlerinden biraz farklı olarak yukarı doğru kıvrımlı kalak ve S şekilli ağızlığa sahiptir. Neredeyse her enstrüman çeşidinde olduğu gibi gırnatanın da elektro modelleri bulunur. Elektronik klarnet çeşitleri, minimal tasarımı ve konforlu kullanımıyla müzik keyfini dilediğiniz her yere taşır. Elektronik ürünler, saksafondan gırnataya kadar farklı ailelerden olan birçok aletin ses perdelerine ulaşabilir. Elektronik aletler, tek nefesli tasarımda birçok çalgıyı buluşturur. Elektronik modeller, daha tiz ve tok sesleri kolayca çıkararak benzersiz bir orkestrayı tek başına oluşturur.

Seviyelere Göre Klarnet Çeşitleri ve Özellikleri Nelerdir?

Seviyelere Göre Klarnet Çeşitleri ve Özellikleri Nelerdir?

Klarnet, hemen hemen her türlü müzik tarzına hitap etmesiyle öne çıkan enstrümanların başında gelir. Her yaşın ve kesimin ilgisini gören bu alet, yapımına göre geniş seçeneklere ayrılır. Tür ve materyal itibarıyla oldukça çeşitlenen bu enstrüman, müziğe yeni başlayanlar için son derece cazip seçeneklerdendir. Gırnata çeşitleri, çalma seviyesine göre de farklı türlere ayrılır. Özellikle yeni başlayanlar için kullanım kolaylığı ve hata toleransı gösteren gırnata modelleri bulunur. Başlangıç klarneti satın almak isteyenler öncelikli olarak bas ve si bemol çeşitleriyle karşılaşır. Türkiye’de yaygın olarak kullanılan bu iki model, hafif ve uzun ömürlü materyallerle buluştuğunda öğrenciler için son derece uygun hâle gelir.

Başlangıç seviyesi klarnet türleri araştıranlar için özellikle bakalit ve plastik gibi materyallerden üretilenler tavsiye edilir. Bakalit, bakım kolaylığı ve uzun ömürlü yapısıyla öğrenme sürecinde olanlar için oldukça kullanışlıdır. Bakalit materyal, düşmediği sürece kendiliğinden çatlama ve aşınma gibi dezavantajları da ortadan kaldırır. Özellikle boş vakitlerinizde ara ara müzik yaparak kafanızı dağıtmak istiyorsanız bakım istemeyen bakalit gırnata modellerine yönelebilirsiniz. Başlangıç gırnataları bakalit gibi sert bir kauçuk türü olan ebonit materyalden de yapılabilir. Bakalit ve ebonit klarnet, temiz ve uzun ömürlü olmasının yanı sıra hafifliğiyle de öğrenciler için kullanım kolaylığı sağlar. Mini klarnet seçenekleri de taşıma ve çalma kolaylığıyla müziğe yeni başlayanlar için oldukça uygundur.

Profesyonel müzisyenler, ses kalitesi ve performans açısından özellikle ağaç gırnataları tercih ederler. Ağaç klarnetin bakımı zor olsa da benzersiz ses rengiyle etkileyici bir müzik ziyafeti sunar. Bakımı ihmal edilmemesi gereken usta seviye klarnetler, sıklıkla abanoz ve gül ağaçlarından üretilir. Enstrüman tasarımında dünyaca kabul gören gül ağacı, nefesli çalgılara sağlamlık ve kalite kazandırır. Gül ağacı klarnet çeşitleri, boyalı ve boyasız modelleriyle ustaların ilk tercihleri arasında yer alır. Düzenli bakıma ihtiyaç duyan gül ağacı, ses kalitesinde de fark edilir bir artış sağlar. Klarnet icracılarının diğer tercihlerinden olan abanoz, ağır ve güçlü yapısıyla öne çıkar. Özellikle abanozdan yapılan bas gırnatalarda güçlü ve tok seslerden bahsedilebilir. Abanoz, entonasyon açısından da dengeli bir ağaç olmasıyla profesyonel müziğin anahtarını verir.

Farklı Materyallerden Yapılmış Klarnet Seçenekleri Nelerdir?

Farklı Materyallerden Yapılmış Klarnet Seçenekleri Nelerdir?

Nefesli çalgı denince akla ilk gelenlerden klarnet, farklı materyalleriyle her kesimin ilgisini görür. Sıklıkla siyah rengi ve gümüş düğmeleriyle öne çıkan bu aletin arka planında çok çeşitli malzemeler bulunur. Hatta enstrümanların ana malzemesi olan ahşabın yanı sıra plastik gırnata modellerine rastlamak bile mümkündür. Şıklığından ödün vermeyen plastik klarnet, özellikle müziğe yeni başlayanların ilk tercihleri arasında yer alır. Bu hafif ve uzun ömürlü çalgı türü, uygun fiyatlarıyla da bütçe dostu seçeneklerden biridir. Plastik öğrenci klarnetleri, sıklıkla bakalit veya ebonit olarak da bilinir. Plastik ve kauçuk türevi bu ürünler, hafif ve konforlu kullanım imkânı verir. Klarnetin ses kalitesinde düşüşe yol açmayan bu maddeler, çalma sırasında konforu oldukça artırır.

Bütçe dostu ve kullanışlı bir enstrüman arayışında olanlar için metal de son derece uygun materyaller arasında yer alır. Metal klarnetler, bakım kolaylığı ve ağaçlara göre daha hafif olmasıyla başlangıç seviyesi için idealdir. Metal gırnatalar, özellikle gümüş ve gold renk seçenekleriyle öne çıkar. Kimi zaman her iki renk de bir arada kullanılabilir. Metal alaşım klarnetler, diğerleri kadar tatmin edici ses kalitesiyle hem amatör hem de ustaların ilgisini görür. Ancak metalde sesin olduğundan daha tiz veya pes çıkması muhtemeldir. Bunun için profesyonel müzik yapmak isteyenler sesi daha naturel bir tonla sunan ahşap ürünlere yönelir. Ağaç, tüm enstrüman çeşitleri için ses kalitesini ve kullanım keyfini maksimuma ulaştıran materyallerin başında gelir.

Ahşap klarnet seçenekleri, farklı ağaçlardan üretilir. Ağaç, bu geniş ses perdelerine sahip enstrümana daha doğal ve lüks bir doku hissi kazandırır. Özellikle boyasız klarnetler, yapımında kullanılan ağacın damar ve çizgileriyle süslenir. Buna bir de parlak ve mat cilalar eklendiğinde hem kalite hem de şıklık tek enstrümanda buluşur. Ahşap gırnatalar, yapımında kullanılan ağaca göre birbirinden ayrılır. Profesyonellerin ilk tercihi olan abanoz klarnet, aşırı kuvvetli bas notalarıyla müzik zevkini doruklara ulaştırır. Abanoz, güçlü ve gür tonaliteye sahip yapısıyla klarnetin ruhuna tam uyum sağlar. Görsel zenginliğiyle de beğeni kazanan bu ağaç türü, desibel azlığı gibi dezavantajları ortadan kaldırır. Abanoz, sesi daha yüksek perdelere ulaştırırken tiz ve bas notalar arasındaki dengeyi de korur.

İhtiyaçlarınıza Uygun Tercih Edebileceğiniz Klarnet Aksesuarları Nelerdir?

İhtiyaçlarınıza Uygun Tercih Edebileceğiniz Klarnet Aksesuarları Nelerdir?

Hareketli müziklerin gırnatası, farklı konforlu ve eğlenceli bir müzik performansı için farklı aksesuarlarla birlikte kullanılabilir. Özellikle kullanımı kolaylaştıran aksesuarlar hem öğrenciler hem de ustalar için vazgeçilmezdir. Kimi aksesuarlar olmazsa olmazlar arasında yer alırken kimileri isteğe bağlı olarak kullanılabilir. Klarnet aksesuarları; kamış, dişlik, parmaklık, çanta ve stand şeklinde sıralanabilir. Kamış, her kullanıcı için üflemeyi kolaylaştıran aksesuarların başında gelir. Ağızlık veya bekin arka kısmına yerleştirilen bu parça, klarnet türüne göre seçilir. Kamış, ağızlıktan sonra sesi etkileyen ikinci önemli faktördür. Kamış; kargı bitkisi, fiber veya plastikten üretilir. İnce ve yassı modele sahip bu parçanın gırnata bileziğiyle ağızlığa sabitlenmesi gerekir. Metal bilezikler, sesin daha keskin ve güçlü çıkmasını sağlarken deri bilezikler yumuşak tonlara ulaşır.

Klarnet, dişlik sayesinde daha uzun ömürlü ve konforlu bir şekilde kullanılabilir. Diz ve ağız arasına yerleştirilen bek, kullanım yoğunluğuna göre zamanla aşınabilir. Dişlik, bu aşınma sürecinin önüne geçmek için üretilen destekleyici aksesuarlar arasında yer alır. Yapışkanlı tarafı ağızlığa yerleştirilen bu aksesuar, beki kontrol etmenizi de kolaylaştırır. Bu yumuşak parça, dişlerin ve dudakların bekin üzerinden kaymasına engel olur. Ağız desteği, titreşimi ortadan kaldırarak daha rahat ve tam performansla çalışabilmenize yardımcı olur. Kullanımı kolaylaştıran ürünlerden biri de klarnet parmaklık çeşitleridir. Gırnata, materyaline göre uzun süreli kullanım için yüksek ağırlıklara ulaşabilir. Parmaklık, alt gövdenin arka kısmına takılarak sağ el baş parmağıyla klarneti tutmayı kolaylaştırır.

Klarnet çantası çeşitleri, enstrümanı bir yerden başka bir yere güvenle taşımak için oldukça kullanışlıdır. Çanta modelleri, klarneti tüm veya parçalanmış hâlde taşımak için farklı boyutlarda tasarlanır. Özellikle müzik aletinizi sık sık yanınızda taşıyorsanız uzun dikdörtgen çantalardan birini satın alarak bütün hâlde muhafaza edebilirsiniz. Klarnet parçaları için özel bölümlere sahip çantaları tercih ederek enstrümanın tüm bölümlerini güvenle saklayabilirsiniz. Siyahtan pembeye kadar geniş renk seçeneklerine sahip çantalarla müzik yaparken de tarzınızı ortaya koyabilirsiniz. Klarnet standı, konforlu ve güvenli bir kullanım alanı sağlayan aksesuarlardan biridir. Sıklıkla üç veya beş ayaklı tasarlanan stantlar, molalarda klarneti güvende tutmaya yardımcı olur.

Klarnet Seçimi Nasıl Yapılır?

Klarnet Seçimi Nasıl Yapılır?

Çeşitli ses perdelerine ulaşabilen klarnet, klasikten modern müziğe kadar her tarzda kendine yer bulmayı başarır. Hızla değişen insan beğenileri, klasik müziğin olmazsa olmazı bu aleti pop ve rap gibi modern tarzlara da uyumlu hâle getirir. Durum böyle olunca hem materyal hem de model itibarıyla son derece geniş seçenekler ortaya çıkar. Müziğe yeni başlayan herkes, bu çeşitlilik içinde doğru klarnet seçimini yapabilmek için uzun araştırmalara girer. Dinlemekle yetinmeyip müziği kendi ellerinizle yaratmak istiyorsanız enstrüman seçerken dikkat etmeniz gereken birkaç unsur bulunur. Bunlardan ilkini ise beğenileriniz ve müzik tarzınız oluşturur. Özellikle gırnata seçerken; si bemol, bas, elektro gibi modeller arasında kaldıysanız öncelikli olarak tarzınızı belirlemeniz gerekir.

Seçim aşamasında klarnet çeşitleri ve özelliklerini ön planda tutmanız önerilir. Özellikle bu işe yeni başlayacaksanız bakımı ve kullanımı kolay ürünlere yönelebilirsiniz. Bunun için seçim aşamasında materyallere göre klarnet bakımı yöntemlerini araştırabilirsiniz. İlk adımda gül ve abanoz ağacı gibi zor materyaller, bakım zorluğuyla sizi yorabilir. Ancak başlangıç aşamasında hevesli ve pratik şekilde bu işi kapmak için plastik ve metal gırnatalar oldukça uygundur. Üstelik bu ürünler, uygun fiyatlarıyla da seçimleri oldukça yönlendirir. Müzik yeteneklerinizi geliştirirken bütçenizi de korumak istiyorsanız bunun gibi uygun fiyatlı materyalleri tercih edebilirsiniz.

Klarnet çeşitleri arasından doğru seçimi yapmak için bağlantı noktalarının kalitesini de göz önünde bulundurmanız gerekir. Minimum 5 parçadan oluşan bu aletin bağlantı noktalarında sıklıkla mantarlı tıpalar bulunur. Mantar, hava geçişini engellerken tüm parçaların birbirine sıkıca tutunmasını sağlar. Ancak kalitesiz mantarlar, parçaların birleşmesini zorlaştıracağı gibi hava kaçmasına da yol açabilir. Profesyonel bir müzik deneyimi için klarnetin içinde güderi takımı bulunduğundan emin olmalısınız. Fazla bilinen bir parça olmasa da güderi, üfleme sırasında nefesin deliklerden dışarı kaçmasına engel olur. Düğme ve deliklerin arkasında bulunan bu küçük parçalar, hava kaçışıyla ortaya çıkan tuhaf seslerin de önüne geçer. Bunun gibi birkaç unsura dikkat ederek siz de müzik yapmaya öz güvenli ve konforlu bir şekilde başlayabilirsiniz.

Klarnet Modelleri Fiyat Aralığı Nedir?

Klarnet Modelleri Fiyat Aralığı Nedir?

Klarnet, bir araya gelmesi imkânsız gibi görünen birçok müzik tarzında çarpıcı ses perdeleriyle kaliteyi üst düzeye ulaştırır. Bu güçlü ve tok enstrümanın her müzik türüne uyum sağlayacak bir modeli bulunur. Bu çeşitlilik, enstrümanın sahip olduğu materyal ve yapım özelliklerinden kaynaklanır. Gırnatalar; materyal, boyut, ses tonu, kullanım biçimi, ağızlık, tuş ve perdelerine göre çeşitlenir. Bu karakteristik nefesli çalgı, fiyat aralıklarıyla da farklı seçeneklere ayrılır. Klarnet fiyatları, öncelikli olarak ürünün hitap ettiği seviyeye göre belirlenir. Usta işi gırnata modelleri, nefesiyle tanınmış çalgıcıların performansını doğrudan etkiler.

Profesyonel klarnet modelleri, öncelikli olarak materyalleriyle birbirinden ayrılır. Üründe kullanılan ağacın cinsi ve bulunma güçlüğü fiyatların artıp azalmasına neden olabilir. Klarnet için optimum kalite sunan abanoz, ürün fiyatlarını doğrudan yükseltebilir. Bu dokulu ve kaliteli ağaç, tüm notaları yakalayarak pürüzsüz ve net bir şekilde dinleyiciye sunar. Abanozun yanı sıra gül ağacı da kalitesi ve dayanıklı yapısıyla fiyatlar üzerinde belirleyicidir. Gül ağacı gırnata, ortalama ağırlığı ve uzun ömürlü olmasıyla profesyonellerin beğenisini kazanır. Ancak başlangıç klarneti fiyatları, temini kolay materyallerden üretilmesiyle oldukça uygun aralıklarda seyreder. Bakalit, ebonit ve metal gırnatalar, amatörler için hem bütçe dostu hem de uzun ömürlüdür.

Klarnet markaları, fiyatları etkileyen unsurlar arasında yer alır. Özellikle bilindik markalar, sektörde kazandığı güven ve sempatiyle yüksek fiyatlara sahip olabilir. Ancak ürün kalitesi ve performansın da markaların bilinir olmasıyla doğru orantılı artıp azalabileceğini unutmamak gerekir. Markalar, kendine has tasarımlarıyla müzik yaparken de tarzınızı yansıtabilmenizi sağlar. Gırnata ne kadar siyah parlak boyayla özdeşleşmiş olsa da canlı ve lüks renklere de bürünebilir. Örneğin beyaz klarnet modelleri, alışılmışın dışında ve ferah görüntüsüyle öne çıkar. Altın klarnetler ise lüks ve çarpıcı tasarımıyla hem yeteneklerinizi hem de tarzınızı ortaya koyar. Siz de beğeni ve ihtiyaçlarınıza uygun gırnata modelirin Trendyol’un çevrimiçi alışveriş kolaylığıyla satın alabilirsiniz.

Klarnette Kaç Nota Vardır?

Klarnet, silindirik yapıda bulunan üflemeli bir enstrümandır. Klarnetin çeşidine göre farklı isimler alır. Klasik klarnetlerde genelde 16 perde bulunur. Kalın, orta ve ince sesleri verebilmek için bu notalar kullanılır. Klarnetle farklı ses ve vuruşlarda pek çok parça çalınabilir. Gırnatanın türüne göre perdelerin diziliş şekilleri klarnetler arası farklılık gösterebilir. Yeni başlayanlar için kullanması kolay olan sol klarnette, sol sesini alabilmek için sağ ve sol serçe parmaklar hariç tüm delikleri kapatmak gerekir. Nota yerleri si bemol, mi, la gibi klarnet çeşitlerine göre değişiklik göstermektedir. Si bemol klarnet için tüm deliklerin kapalı olması gerekir. Fa sesini, si bemol klarnetten almak için sol serçe parmak hariç tüm parlakların deliklerde olmalıdır. Bu tür klarnetten sol notasını almak için arka delikler parmaklarla kapatılır. Ön deliklerde ise sağ elin yüzük ve serçe parmağı, sol elin ise yalnızca serçe parmağı dışarıda kalarak deliklerin kapatılması gerekir.

Klarnet Ne Kadar Sürede Öğrenilir?

Klarnet öğrenme süresi, yaşa ve algılama düzeyine göre değişiklik gösterebilir. Bazı insanlar için müzik aleti kullanmak basitken bazıları içinse zor olabilir. Bireysel çaba, müzik kulağının olması ve öğrenme hızı bu süreci etkileyen faktörlerden bazılarıdır. Klarnet hakkında hiçbir bilgisi ve deneyimi olmayanlar gırnata çalmayı 4-5 ayda rahatlıkla öğrenebilir. Daha sıkı çalışarak ve fazla vakit ayırarak 3-4 ay içerisinde gırnata kullanılabilir. Plan oluşturarak ya da profesyonel bir yardım alarak bu süre 2 aya kadar düşürülebilir. 5 ay sonunda bazı parçalar amatör olarak rahatlıkla çalınabilir. Klarnet öğrenirken önemli olan noktalardan biri sabır ve düzenli çalışmalıdır. Ne kadar sıkı çalışılırsa çalışılsın klarnet uzun bir süre elden bırakılırsa unutulabilir. 5 ayın sonrasında profesyonel bir virtüöz olmak için rutin aralıklarla klarnet çalışılmalıdır. Düzenli olarak klarnet çalarak 1 yılın sonunda daha profesyonel ve zor parçalar çalınabilir.

Klarnet Nasıl Çalınır?

Klarnet öğrenmek isteyen hemen herkesin aklında, klarnet nedir ve nasıl çalınır, sorusu vardır. Üflemeli bir enstrüman olması sebebiyle klarnet öncesi nefes çalışması yaparak başlanması tavsiye edilir. Klarnetten ses çıkarmak için gırnatanın ağızdaki konumuna dikkat edilmelidir. Klarnet çalmak için ilk olarak alt dudak klarnetin ucuna getirilerek nefes şiddeti ölçülür. Doğru ölçüde ses vermek klarnetten aşırı ses çıkmasını önler. Ağızdaki konumu ve ses şiddetini ayarladıktan sonra parmakların doğru perdede olduğuna emin olmak gerekir. Parmakların doğru perdede olması müziği daha güzel çalmayı sağlar. Ayrıca parmaklar perdelere tam oturmadığı zaman da istenilen ses ve verim alınmayabilir. Elinizi yormayacak ayarlamayı yaparak klarnet çalmayı zevkle hale getirebilirsiniz. Daha sonra kamışın bekle bütünleştiğinden emin olmalısınız. İki parça arasında hava kalması sesin çıkışında bozulmalara neden olabilir. Bekin ağız içindeki konumu doğru ayarladıktan sonra klarneti üfleyerek çalmaya başlayabilirsiniz.