İstanbul Bilgi Üniversitesi Yayınları Nato'da 60 Yıl Türkiye'nin Transatlantik Güvenliğe Katkıları

265 TL
Son 2 ürün!

Ürün Bilgileri

İstanbul Bilgi Üniversitesi Yayınları Nato'da 60 Yıl Türkiye'nin Transatlantik Güvenliğe Katkıları

Geri Bildirim Ver
  • Satıcı: Kitappedia Satıcı Ünvanı: BÜLENT CEPDİBİ İletişim: Satıcının Trendyol tarafından teyit edilmiş e-posta ve iletişim adresi kayıt altındadır. Şehir: İstanbul Kep Adresi: [email protected] Mersis Numarası: 1209509523600000 Vergi Kimlik Numarası: 2060393886
    Bu ürün Kitappedia tarafından gönderilecektir.
  • Kampanya fiyatından satılmak üzere 5 adetten az stok bulunmaktadır.
  • İncelemiş olduğunuz ürünün satış fiyatını satıcı belirlemektedir.
  • Bir ürün, birden fazla satıcı tarafından satılabilir. Birden fazla satıcı tarafından satışa sunulan ürünlerin satıcıları ürün için belirledikleri fiyata, satıcı puanlarına, teslimat statülerine, ürünlerdeki promosyonlara, kargonun bedava olup olmamasına ve ürünlerin hızlı teslimat ile teslim edilip edilememesine, ürünlerin stok ve kategorileri bilgilerine göre sıralanmaktadır.
  • Bu üründen en fazla 25 adet sipariş verilebilir. 25 adedin üzerindeki siparişleri Trendyol iptal etme hakkını saklı tutar. Belirlenen bu limit kurumsal siparişlerde geçerli olmayıp, kurumsal siparişler için farklı limitler belirlenebilmektedir.
  • 15 gün içinde ücretsiz iade. Detaylı bilgi için tıklayın.
  • Güvenlik Çalışmaları Serisinin dokuzuncu kitabı, zaman zaman Türkiye içinde ve dışında tartışma konusu olan, Türkiye’nin 60 yılı aşan NATO üyeliği boyunca Transatlantik güvenliğe katkılarını ele almaktadır. Doç. Dr. Serhat Güvenç tarafından kaleme alınan çalışma, “katkı kavramını, NATO’nun zamana, mekana ve dolayısıyla bağlama göre değişen öncelikleri, stratejik konseptleri, tehdit algılamaları, üyelik komposizyonu, görev ve işlevleri ile coğrafi ilgi ve harekat alanları üzerinden tanımlayıp, ölçümleye çalışıyor.Zamandizinsel kurgulanan çalışmada Türkiye’nin Transatlantik güvenliğe katkıları tartışılırken NATO içindeki Atlantikçi ve Avrupacı ayrışmadan kaynaklanan algı ve değerlendirme farkılıkları da ortaya konuyor. Ayrıca, zaman içinde evrilen güvenlik kavramı çerçevesinde üyelerden beklenen katkının nitelik ve nicelik olarak değiştiği gözönüne alınarak, Türkiye’nin Soğuk Savaş döneminde coğrafi konumu ve silah altında tututtuğu asker sayısı ile ifade edilen katkısının, gelinen noktada kolektif güvenlik harekatları çerçevesinde denizaşırı sorumluluklar üstlenen bir üyeye dönüşmesi de irdeleniyor. Son olarak, Soğuk Savaş’ın ardından güvenliğin sert-yumuşak güvenlik şeklinde ayrımı sonucu, gücün de sert-yumuşak güç şeklinde ayrılması sonucunda, Türkiye’nin 21. Yüzyılda her iki güvenlik ve güç anlayışı bağlamında katkı sağlayabilen bir NATO üyesine dönüşümü ele alınıyor.

Ürün Özellikleri

  • Boyut Normal Boy
  • Basım Dili Türkçe
Geri Bildirim Ver