HOBİ VE BAHÇE Leylandi Fidanı 100-120 Cm Cupressocyparis Leylandii

299,90 TL

Ürün Bilgileri

HOBİ VE BAHÇE Leylandi Fidanı 100-120 Cm Cupressocyparis Leylandii

Geri Bildirim Ver
  • Satıcı: HOBİ VE BAHÇE Satıcı Ünvanı: İZMİR FLORA SÜS BİTKİLERİ ÜRETİM PAZARLAMA PEYZAJ NAKLİYE İNŞAAT GIDA İTH.İHR.SAN.VE TİC.LTD.ŞTİ. İletişim: Satıcının Trendyol tarafından teyit edilmiş e-posta ve iletişim adresi kayıt altındadır. Şehir: İzmir Kep Adresi: [email protected] Mersis Numarası: 0484089429200011 Vergi Kimlik Numarası: 4840894292
    Bu ürün HOBİ VE BAHÇE tarafından gönderilecektir.
  • Kampanya fiyatından satılmak üzere 5 adetten az stok bulunmaktadır.
  • İncelemiş olduğunuz ürünün satış fiyatını satıcı belirlemektedir.
  • Bir ürün, birden fazla satıcı tarafından satılabilir. Birden fazla satıcı tarafından satışa sunulan ürünlerin satıcıları ürün için belirledikleri fiyata, satıcı puanlarına, teslimat statülerine, ürünlerdeki promosyonlara, kargonun bedava olup olmamasına ve ürünlerin hızlı teslimat ile teslim edilip edilememesine, ürünlerin stok ve kategorileri bilgilerine göre sıralanmaktadır.
  • Bu üründen en fazla 10 adet sipariş verilebilir. 10 adedin üzerindeki siparişleri Trendyol iptal etme hakkını saklı tutar. Belirlenen bu limit kurumsal siparişlerde geçerli olmayıp, kurumsal siparişler için farklı limitler belirlenebilmektedir.
  • 15 gün içinde ücretsiz iade. Detaylı bilgi için tıklayın.
  • Bitki boyu: 100-120 cm Doğal duvar oluşturmakta kullanılır. Rüzgarı keser. Her mevsim yeşildir. Kolayca budanıp istenilen forma sokulabilir. Ses ve gürültü kirliliğini engeller. Ticari öneme sahiptir. Bakımı kolaydır ve susuzluğa dayanıklıdır. Benzerlerinin aksine yağmurda veya dalları kesildiğinde leylandiler ferahlatıcı ve belirgin bir koku yayarlar. Iyi güneşte maksimum büyüme gösterir ve kısmi gölgeye de tahammülü vardır. Nemli ortamda hızlı büyür. Sulamaya çabuk cevap verir ancak kuraklığa dayanımı da oldukça yüksektir bu nedenle su sıkıntısı olan bölgelerde tercih edilebilir. Leylandi fidanının (cupressocyparis leylandii) bakımı Şiddetli rüzgarlara dayanıklıdır. Geniş bahçelerde sınır duvarı olarak kullanılabilir. Hava kirliliği ve tuz serpintilerine karşı dayanıklıdır. Farklı iklim ve toprak şartlarına kolayca uyum sağlar. Nemli ve derin topraklarda daha iyi yetişir. Hafif gölgeden rahatsız olmaz. Çok hızlı büyüyen bir ağaçtır. Düzenli sulama hızlı büyümesini sağlar. Bahçe kenarlarına 40-50 cm de bir dikilir. Ağaçlar istediğiniz boya geldiğinde budaması yapılarak şekil verilir. Böylece bahçenizin içini dışarıdan görülmeye engellemiş olursunuz. fidanlarımız saksılı, 100 – 150 cm boylarında ve formludur. Tüplü ve saksılı bitkiler yılın her zamanı bahçeye dikilebilir. Leylandinin toprak isteği Uygun iklim koşullarının bulunduğu yerlerde rutubetli saf kum topraklardan, hafif veya ağır balçık veya kurak, kireçli topraklara kadar değişik özellikteki topraklarda yetişebilir. Leylandinin sulaması Leylandiler suyu sever, genişçe açılan çanak içinde su biriktirilip taşıncaya kadar doldurulur. Yazın 2-3 günde bir kışın ise haftada bir kez bu şekilde sulanması uygundur. Toprak yapısına göre uzmanına danışarak gerekli gübreleme yapılmalıdır. Aksi takdirde aşırı sulama leylandiye zarar verir. Yapraklarında besin eksikliği ve güneş eksikliğinden kaynaklanan sararmalar görülebilir. Leylandi budaması Leylandiler ana gövdeye en fazla bir karış kalacak kadar derin budanabilirler, bundan daha derin budamalar yapraklarda sığlaşmaya yol açar. Tepe sürgünü ise kesildiğinde leylandi yukarı uzamasını durdurup enine büyümesini hızlandırır. Ucu kesilen dallar “y” şeklinde çatallaşarak daha sık formlu olmaya yönelirler.
Geri Bildirim Ver