İlgili Kategoriler
Fiyat
Paket İçeriği
Satıcı Tipi
MERCHANT_BADGES_INFO_TOOLTIP_APPROVE_SELLER_TITLE
Onaylanmış Satıcı
Türkiye’de veya uluslararası olarak yüksek bilinirliğe sahip markaların resmi satıcılarına “Onaylanmış Satıcı” rozeti verilir.
MERCHANT_BADGES_INFO_TOOLTIP_SUCCESSFUL_SELLER_TITLE
Başarılı Satıcı
Trendyol’daki son 6 ay performansıyla yüksek müşteri memnuniyeti sağlayan, kaliteli ve güvenilir hizmet veren satıcılara “Başarılı Satıcı” rozeti verilir.
MERCHANT_BADGES_INFO_TOOLTIP_AUTHORIZE_SELLER_TITLE
Yetkili Satıcı
Onaylanmış markaların resmi satıcılarının satışa sunduğu, ilgili markanın ürünlerine “Yetkili Satıcı” rozeti verilir.
Satıcı Tipi Nedir?
Fiyat Geçmişi
Ürün Puanı
"

Gebelik Testi

" araması için 449 sonuç listeleniyor

Gebelik Testi Hakkında Sık Sorulan Sorular

Gebelik Testi Ne Zaman Yapılır?

Kadınlar için gebelik testinin ne zaman uygulanması gerektiği önemlidir. Doğru bir sonuç elde etmek için testin uygun zamanda kullanılması gerekir. Sağlıklı bir regl döngüsü olan her bir kadının yumurtlama süreci 2 gündür. Döllenmiş yumurtanın kadının rahim boşluğuna ilerlemesi ve gebeliğin başlaması ise bir haftayı bulur. Bu bağlamda korunmasız olarak gerçekleştirilen cinsel birleşmenin ardından HCG hormonu hızla yükselir. Bu süreçte kandaki hormon seviyesinin idrar yoluyla dışarı atılacak kadar yüksek bir düzeye ulaştığı görülür. Gebelik testi de regl döngüsünün sekteye uğramasından 10 gün sonra uygulanabilir. Uzmanlar, gebelik testinin regl döneminin gecikmesinin ardından 11 veya 12. günde kullanılmasının da güvenilir sonuçlar alınmasını sağladığını söyler. Bu durumun nedeni de belirtilen süreçte kandaki hamilelik hormonunun artış göstererek idrara yansımasıdır. Gebelik şüpheniz varsa testi bu zaman aralığında yapabilirsiniz.

Gebelik Testi Nasıl Kullanılır?

Kan veya idrar örneğinin incelenmesiyle ve gebelik testlerinin yapılmasıyla gebelik ihtimalinin öğrenilmesi mümkündür. Evlerde uygulanabilen gebelik testi kitlerinin kullanım aşamalarına göre doğru bir şekilde yapılması gerekir. Öncelikle test kitini paketinden çıkarmadan önce ellerinizi iyice yıkamanız önerilir. Ardından hamilelik testi kitini paketinden çıkarıp kullanım talimatlarını eksiksiz bir şekilde okuyabilirsiniz. Testin üretici firması tarafından belirtilen uygulama şeklini öğrendikten sonra kitin emici kısmını, idrar örneğinin bulunduğu kaba daldırmanız gerekir. Bir diğer yöntem olarak çubuk şeklindeki testin orta kısmında yer alan bölgeyi idrar ile ıslatabilirsiniz. Bazı gebelik testlerinin içerisinde idrar dağıtma pipetleri yer alır. Bu pipeti kullanarak idrarı teste damlatabilirsiniz. Ölçüm kitinin emici ucunu yukarıya doğru çevirerek 3-5 dakika aralığında bekletmeniz gerekebilir. Testin göstergesinde çıkan çift çizgi veya artı sembolü hamileliğe işaret eder. Tek çizgi ya da eksi işareti ise test sonucunun negatif olduğunu gösterir.

Kaç Çeşit Gebelik Testi Vardır?

Hamilelik testinin temelde 2 ayrı çeşidinin olduğu bilinir. Bunların ilki idrardaki HCG hormonunun ölçülmesini mümkün kılan gebelik testi olarak belirtilebilir. Diğer bir test ise kandaki HCG hormonu seviyesinin belirlenmesiyle ilişkilidir. Kandaki hamilelik hormonu seviyesinin ölçülmesi için kişiden hastane ortamında alınan kanın laboratuvarda incelenmesi gerekir. Gebeliğin saptanması amacıyla kullanılan ve idrardaki HCG hormonunu ölçen hamilelik testiyse evlerde de uygulanabilir. Bu amaç doğrultusunda tasarlanan gebelik testi, döllenmiş yumurta hücresinin rahim duvarına yerleşmesinden sonra kullanılır. Trofoblast hücreleri tarafından salgılanan hamilelik hormonu idrar yoluyla ölçülebilir hale gelir. Kan veya idrardaki HCG hormonunun regl döngüsü geciktikten sonra ölçülmesiyle gebeliğin başlayıp başlamadığı tespit edilir. Bunun yanı sıra gebeliğin kesin olarak saptanması amacıyla doktor tarafından hamilelik testine ek olarak ultrason da istenebilir.