Fidanistanbul Zeytin Fidanı Ayvalık, 40-50 Cm, Saksıda

Peşin Fiyatına 3 Taksit!

Ürün Bilgileri

Fidanistanbul Zeytin Fidanı Ayvalık, 40-50 Cm, Saksıda

Geri Bildirim Ver
  • Satıcı: Fidanistanbul Berna DOĞAN Satıcı Ünvanı: BERNA DOĞAN İletişim: Satıcının Trendyol tarafından teyit edilmiş e-posta ve iletişim adresi kayıt altındadır. Şehir: Yalova Kep Adresi: [email protected] Mersis Numarası: 4057369745000011 Vergi Kimlik Numarası: 1660228476
    Bu ürün Fidanistanbul Berna DOĞAN tarafından gönderilecektir.
  • Kampanya fiyatından satılmak üzere 10 adetten fazla stok sunulmuştur.
  • İncelemiş olduğunuz ürünün satış fiyatını satıcı belirlemektedir.
  • Bir ürün, birden fazla satıcı tarafından satılabilir. Birden fazla satıcı tarafından satışa sunulan ürünlerin satıcıları ürün için belirledikleri fiyata, satıcı puanlarına, teslimat statülerine, ürünlerdeki promosyonlara, kargonun bedava olup olmamasına ve ürünlerin hızlı teslimat ile teslim edilip edilememesine, ürünlerin stok ve kategorileri bilgilerine göre sıralanmaktadır.
  • Bu üründen en fazla 20 adet sipariş verilebilir. 20 adedin üzerindeki siparişleri Trendyol iptal etme hakkını saklı tutar. Belirlenen bu limit kurumsal siparişlerde geçerli olmayıp, kurumsal siparişler için farklı limitler belirlenebilmektedir.
  • 15 gün içinde ücretsiz iade. Detaylı bilgi için tıklayın.
  • Sinonimleri Edremit Yaglık, Midilli ve Sakran'dır. Orijini Balıkesir ili Edremit ilçesidir. Verimi iyi bir çesittir. Ege Bölgesi'ndeki zeytin ağacı varlığının % 25'ini oluşturmaktadır. Meyveleri orta irilikte, hos kokulu ve % 24,7 oranında yağ içerir. Genellikle yaglık olarak degerlendirilir. Siyah olum döneminde hasat edilerek siyah sofralık olarak değerlendirilebilir. Soğuğa karşı kısmen dayanıklıdır. Fidanı AYVALIK Kendine verimli bir çesittir. Gönderilen fidanlarımız 2-2,5 yaşlarındadır. Gönderilen fidanlarımızın saksı üzerinde kalan boyu 40-60 cm 'dir. zeytin fidanlarımızın hepsi saksı içinde kökleri tutmuş bir şekilde gönderilmektedir. Saksılı fidanlar 12 ay boyunca dikilebilirler. Budamaları yapılmış olarak gönderilmektedir. Etiketli ve aşılı fidanlardır. Dikey taşımacılığa uygun özel kutusunda gönderilir. Gönderilen fidanlarımızın tamamı sertifikalıdır. Fidanlığımız Virüs ve Nematod Ari Üretim Sertifikalıdır. ZEYTİN FİDANI YETİŞTİRİCİLİĞİ Anavatanı Anadolu'dur. Zeytin varlığımızın %75 i çorak ve engebeli kıraç arazilerdedir. Ticari anlamda yetiştiricilik Ege, Marmara ve Akdeniz bölgesinde yapılmaktadır. Ağaç başına verim 9 kg civarındadır. Ürettiğimiz zeytinlerin %90 ı siyah zeytin olmakla birlikte, yeşil zeytin üretimi son yıllarda artmaktadır. Zeytin üretimimizin %75 i yağlık, %25 i sofralıktır. ZEYTİN FİDANI EKOLOJİK İSTEKLERİ TOPRAK: zeytin fidanları çok seçici olmamakla birlikte kalkerli-kumlu, besin maddelerince zengin, PH'sı 6-8 seviyesinde olan topraklardan hoşlanmaktadır. Taban suyu 1 metreden yakın olmamalıdır. Bu seviyeye yakın topraklarla mutlaka drenaj uygulanmalıdır. İKLİM: zeytin fidanları, 40 ºC ile -7 ºC arasındaki sıcaklıklarla dayanabilse de iyi bir büyüme ve meyve oluşumu için sıcaklığın 15-25 ºC'lerde olması istenir. zeytin fidanlarının soğuklama ihtiyacı 600 ila 1000 saat arasında değişmektedir. Ayrıca zeytinin iyi bir gelişme gösterip, normal göz gelişimi için yeterli bir sıcaklık toplamına ihtiyacı vardır. Zeytin fidanının yıllık yağış isteği 650-800 mm'dir. Yaz aylarından, mevsim yağışlarına kadar yapılan sulamalar zeytin irileşmesini ve yağ oluşumunun artmasını sağlamaktadır. Ayrıca bu oluşmalar ertesi yıl meyve verecek sürgünlerin gelişimini ve meyve gözlerinin oluşumunu hızlandırmaktadır. Nemli havalarda, ağaç yapraklarından gerçekleşen terleme azalır.Bu sayede sıcağın, bitkiye etkisi de azalmış olur. Ancak aşırı nem bazı hastalıklara uygun ortamı hazırlamaktadır. Çiçek zamanı yüksek nem ise döllenmeyi kısıtlamaktadır. Mayıs ayı ve haziran başında esen rüzgarlar döllenmeye yardımcı olurken, kış sonlarında esen rüzgarlar toprak neminin azalmasına yol açar. IŞIK: Zeytin ağacı ışığı çok sevdiğinden özellikle geçit bölgelerde güney yönleri tercih edilmelidir. Sisli dağ etekleri ve vadiler zeytin için uygun değildir.900 m' den yüksek yerlerde zeytin yetiştirilmemektedir.

Ürün Özellikleri

  • Tip Meyve Fidanı
Geri Bildirim Ver