Fenomen Yayıncılık Ahlat Şehri’nin Kültürel Miras Turizmi Potansiyeli (renkli) - Emrah Polat 9786257351287

467,89 TL
Tükeniyor!

Ürün Bilgileri

Fenomen Yayıncılık Ahlat Şehri’nin Kültürel Miras Turizmi Potansiyeli (renkli) - Emrah Polat 9786257351287

Geri Bildirim Ver
  • Satıcı: Mybook Satıcı Ünvanı: GÖK BİLİŞİM GIDA TEKSTİL İNŞAAT DIŞ TİCARET VE SANAYİ LİMİTED ŞİRKETİ İletişim: Satıcının Trendyol tarafından teyit edilmiş e-posta ve iletişim adresi kayıt altındadır. Şehir: İstanbul Kep Adresi: [email protected] Mersis Numarası: 0398064276000016 Vergi Kimlik Numarası: 3980642760
    Bu ürün Mybook tarafından gönderilecektir.
  • Kampanya fiyatından satılmak üzere 5 adetten az stok bulunmaktadır.
  • İncelemiş olduğunuz ürünün satış fiyatını satıcı belirlemektedir.
  • Bir ürün, birden fazla satıcı tarafından satılabilir. Birden fazla satıcı tarafından satışa sunulan ürünlerin satıcıları ürün için belirledikleri fiyata, satıcı puanlarına, teslimat statülerine, ürünlerdeki promosyonlara, kargonun bedava olup olmamasına ve ürünlerin hızlı teslimat ile teslim edilip edilememesine, ürünlerin stok ve kategorileri bilgilerine göre sıralanmaktadır.
  • Bu üründen en fazla 25 adet sipariş verilebilir. 25 adedin üzerindeki siparişleri Trendyol iptal etme hakkını saklı tutar. Belirlenen bu limit kurumsal siparişlerde geçerli olmayıp, kurumsal siparişler için farklı limitler belirlenebilmektedir.
  • 15 gün içinde ücretsiz iade. Detaylı bilgi için tıklayın.
  • Teknolojinin gelişmesi ve artan seyahat akımları sonucunda turizm olgusu coğrafik açıdan günden güne daha geniş alanlara yayılmakta ve bu alanlar turistler açısından daha çekici hale gelmektedir. Bununla birlikte turizmin ekonomik gelişmeye sağladığı katkı neticesinde önemi günden güne artmaktadır. Bunun sonucunda ülkeler turizmden daha fazla pay alabilmek ve bölgesel olarak kalkınmayı sağlayabilmek için yeni destinasyonları turizme açmaktadır. Ancak bunların bir kısmı başarılı olurken bir kısmı da başarısız olmaktadır. Başarısızlığın arkasında birçok faktör bulunmakla birlikte, turizme açılan yeni bölgelerde mevcut potansiyelin tam olarak belirlenememesi, koruma-kullanma dengesi oluşturulamaması ve sonraki nesillere aktarım konusunda planlı davranılamaması en önemli nedenler arasında gösterilebilir. Ahlat şehrinin coğrafi konumu, şehre sağladığı avantajlar sayesinde birçok farklı medeniyetin kurulmasına ve gelişmesine imkan vermiştir. Dolayısıyla bu bölge tarihi ve kültürel miras bakımından birçok yoğunluğa ve zenginliğe sahiptir. Evrensel olarak önemli olan bu kültürel miras değerlerinin Ahlat’ın büyük bir turizm bölgesi olabilmesine imkan sağlayacağı düşünülmektedir. Ancak bu kültürel miras değerlerinin büyük bir kısmı potansiyel halde olduğu ve koruma çalışmaları yapılmadığı için yok olma tehlikesiyle karşı karşıyadır. Bu durum sadece Ahlat’ın taşıdığı kültürel mirasın yok olması değil aynı zamanda insanlık değerlerinin de yok olması demektir. Bu bağlamda turizmi dört mevsime yaymak ve yeni destinasyonları turizme kazandırmak açısından Ahlat’ta bulunan kültürel miras değerleri turizme kazandırılarak korunmalıdır. Ancak turizm hem çok boyutlu hem de çok çeşitlidir. Eğer turizm bilinçli ve doğru kullanılırsa bölgeye büyük fayda sağlamaktadır. Zira kontrolsüz ve plansız bir turizm bölgesi kendine özgü değerleri bilinçsizce yok edebilir. Bu bağlamda ele aldığımız “Ahlat Şehri’nin Kültürel Miras Turizmi Potansiyeli” adlı tez çalışmamız, coğrafi bir bakış açısı ile ele alınmış ve bölgedeki kültürel miras değerlerinin koruma-kullanma dengesini sağlayarak turizme kazandırılabilmesi noktasında çalışmalar yapılmıştır. Büyük bir kültürel miras turizmi potansiyeli olduğu düşünülen Ahlat Şehri’nde turizmin geliştirilebilmesi ile sosyal ve ekonomik açıdan olumlu sonuçlar ortaya çıkarılabileceği öngörülmektedir. Bu çalışmada amaç
  • Ahlat Şehri’nin kültürel miras turizmi potansiyelini belirlemek, kaynakların daha iyi değerlendirilip turizmden daha fazla pay alınabilmesi ile bu kültürel varlıkların korunması için öneriler sunmak ve sonraki nesillere aktarımını sağlamaktır.

Ürün Özellikleri

  • Basım Dili Türkçe
  • Yazar Stefan Zweig
Geri Bildirim Ver