Fiyat
Fiyat Geçmişi
Ürün Puanı
Satıcı Tipi
MERCHANT_BADGES_INFO_TOOLTIP_APPROVE_SELLER_TITLE
Onaylanmış Satıcı
Türkiye’de veya uluslararası olarak yüksek bilinirliğe sahip markaların resmi satıcılarına “Onaylanmış Satıcı” rozeti verilir.
MERCHANT_BADGES_INFO_TOOLTIP_SUCCESSFUL_SELLER_TITLE
Başarılı Satıcı
Trendyol’daki son 6 ay performansıyla yüksek müşteri memnuniyeti sağlayan, kaliteli ve güvenilir hizmet veren satıcılara “Başarılı Satıcı” rozeti verilir.
MERCHANT_BADGES_INFO_TOOLTIP_AUTHORIZE_SELLER_TITLE
Yetkili Satıcı
Onaylanmış markaların resmi satıcılarının satışa sunduğu, ilgili markanın ürünlerine “Yetkili Satıcı” rozeti verilir.
Satıcı Tipi Nedir?
"

Elektrik Sayacı

" araması için 136 sonuç listeleniyor
Şirin Baylan Monofaze Sayaç
Kargo Bedava

ŞirinBaylan Monofaze Sayaç

500 TL
Sepete Git
Luna Trifaze Sayaç Lun23
Kargo Bedava

LunaTrifaze Sayaç Lun23

(21)
Trifaze Sayaç Lun23
990 TL
Sepete Git
Luna Trifaze Elektrik Sayaç
Kargo Bedava

LunaTrifaze Elektrik Sayaç

(1)
1.000 TL
Sepete Git
Ardpan TREFAZE SAYAÇ PANOSU
Kargo Bedava

ArdpanTREFAZE SAYAÇ PANOSU

2.225 TL
Sepete Git

Elektrik Sayacı Modelleri ile Doğru Kalite

Bir bina, ev ya da ofis yapılırken en çok dikkat edilmesi gerekilen şeylerden biri elektrik sistemleridir. Elektrik tesisatı kurulmadan önce dikkat edilmesi gereken bazı noktalar vardır. Tesisat kurulurken kullanılan malzemelerde oldukça önemlidir. Kaliteli ve sağlam malzemeler kullanılmalıdır. Priz, fiş, duy, elektrik düğmesi ve daha birçok malzeme elektrik tesisatı kurumunda kullanılmaktadır. Priz ahşap yüzey üzerine monte edilecekse ahşap vidalar seçmek gerekmektedir. Metalik çubuklar ile belirli işlemler yapılmaktadır. Yapılan işlemde çubuklar prizlere girmektedir. Böylece birbirlerine dokundukları zaman devre tamamlanmış hale gelir. Elektrik düğmesi, duvarın içine döşenmiş olan elektrik kabloları ile bağlantılı olmaktadır. Kablolar geldikten sonra, duvar içindeki bir elektrik düğmesinden geçmektedir. Duvara montelenerek kullanılmaktadır. Duvarda sabit durması için gövde kısmını duvarın düz alanına yerleştirmek gerekmektedir. Sonraki aşamada ise üzerinde bulunan vidaları sıkıştırmak gerekmektedir. Elektrik tesisatı, profesyonel ve tecrübeli kişiler tarafından yapılmalıdır.

Konut Elektrik Sistemleri

Konut Elektrik Sistemleri

Tesisat döşenirken adım adım ve düzenli bir çalışma ile gerçekleştirilmesi gerekmektedir. Detay isteyen bir proje olarak adlandırılabilir. Döşeme yapılırken belirli kısımlara dikkat etmek gerekmektedir. Özellikle etraf kısımlarında bulunan detayları gözden kaçırmamak gerekir. Tesisat yapımında döşeme sırası belirli aşamalarda ilerlemektedir. Öncelikle proje kontrol edilmektedir. Kontrol esnasında gerekli olan boru buat gibi ekipmanlar kullanılmalıdır. Daha sonra tavan borusunu, inşaatın tavan betonu dökülmeden önce döşemek gerekmektedir. Duvar borusunu sabitlemek için ise duvarı kırmanız gerekmektedir. Çivi çekiç gibi malzemelerle duvarda yer açabilirsiniz. Malzemeleri kullanırken elektrik tesisat yönetmeliğini göz önünde bulundurmanız gerekmektedir. Kırma ve tesisat yerleştirme işlemi projeye uygun şekilde yapılmaktadır. Duvar borularını döşemek için de belirli ekipmanlar kullanılmaktadır. Dirsek kasa bunlardan biridir. Son olarak boru, duvara beton kullanarak sabitlenmektedir. Elektrik tesisatı döşemek tehlikeli ve riski oldukça yüksek bir iştir. Kullanılan enerjinin miktarı ve maliyet hesaplaması çok detaylı hesaplanmalıdır. Bu miktar ve maliyeti hesaplamak için veri düzenlemesi içeren bir hesaplama tekniği gerekmektedir. Elektrik sayacı ise tüketilen elektrik miktarını ölçmeyi sağlamaktadır. Aynı zamanda ölçtükten sonra faturalandırmayı da sağlamak amacıyla kullanılan elektrik tesisatı parçasıdır. Sayacın türü de değişkenlik göstermektedir. Genellikle alternatif veya doğru akım yapılabilen sayaçlar kullanılmaktadır.

Elektrik Sayaç Çeşitleri

Elektrik Sayaç Çeşitleri

Elektrik sayaçları 4 grupta incelenmektedir. Kullanılan ilk elektrik sayacı çeşidi genellikle devrenin akımına bağlı olarak çalışan seçeneğidir. İkincisi sayaç yapısına göre ayrılanlardır. Üçüncüsü sayaç bağlantısı esas alınarak üretilen sayaçlardır. Bir diğeri ise elektrik sayacının bağlı olduğu şebeke göz önünde bulundurularak yapılan sayaç çeşitidir. Bağlı olduğu devre tipine göre elektrik sayaçları kendi arasında ikiye ayrılmaktadır. Sayaç içerisinde kullanılan enerji seviyesinin ölçümü için elektrik sayaçları sınıflandırılmıştır. İki çeşidi bulunmaktadır. Alternatif akım ve doğru akım olarak adlandırılmaktadır. Alternatif akım özellik bakımından yön ve periyodu değişmektedir. Genellikle santral gibi alanlarda üretilen enerji alternatif akım kullanılarak yönlendirilmektedir. Sanayi gibi alanlarda kullanılan elektrik ise alternatif akım kullanılarak iletimi sağlanmaktadır. Alternatif akım ölçen elektrik sayaçları, sanayi ve konutlarda tüketilen elektriği ölçmek için kullanılmaktadır. Elektrik yükleri yüksekten alçağa doğru iletilmesine akım denilir. Elektronik aletlerde, elektrikli taşıtlarda ve telekomünikasyon sistemlerinde sıkça kullanılmaktadır. Sanayi ve konutlarda taşınan elektrik akımı doğru bir şekilde iletilmesi için transformatör kullanılmaktadır. İkiye ayrılan elektrik sayaçları mekanik sayaçlar ve elektronik sayaçlar olarak isimlendirilmektedir. Mekanik sayaç olarak adlandırılan türü hatların üzerinde bulunan akımı hesaplayan özelliğe sahiptir. Hassas ölçümü ile detaylandırılan ve tercih edilen bir diğer seçeneği ise Elektronik elektrik sayaçlarıdır. Yapısında ise rogowski bobini bulunmamaktadır. Direk ve ölçü trafolu seçenekleri de mevcuttur. Akım gerilimi ölçebilen yapısı ile tercih edilen bir diğer çeşidi ise Ölçü trafolu bağlantılı elektrik sayaçlarıdır. Ölçü trafolu sayaçlar kendi içinde X5/AG ve X5/OG olarak iki türe ayrılmaktadır. Bağlantı yapısına göre olan elektrik sayaçları ise Monofaze ve Trifaze olarak ikiye ayrılmaktadır. Elektrik sayaçları, yaptıkları güç ölçümüne göre de kategorize edilmektedir. Aktif ve reaktif elektrik sayacı olarak adlandırılmaktadır. Mesken kullanımında tercih edilen seçeneği aktif elektrik sayaçlarıdır. Farklı alanlarda kullanılan bir diğer seçeneği ise Reaktif elektrik sayaçlarıdır. Kullanım alanı olarak avm ve hastane yapılarında kullanılmaktadır. Abonelik için kullanılan bir diğer seçeneği ise Tarifeli elektrik sayaçlarıdır. Genellikle abonelik tarifesi için ölçüm yapmaktadır. . Bunlar talep gücüne göre, zamana göre ve şebekeye göre elektrik sayacı ismiyle tanımlanmaktadır. Ayrıca dijital elektrik sayacı, elektronik elektrik sayacı, 3 fazlı elektrik sayacı, çift yönlü elektrik sayacı, elektrik sayacı kutusu, elektrik sayacı çeşitleri, elektrik sayacı eski tip seçeneklerine Trendyol üzerinden göz atabilirsiniz.

Elektrik Sayaç Kutusu

Elektrik Sayaç Kutusu

Elektrik sayacında iki ana elaman bulunmaktadır. Bunlardan biri akım bobini diğeri ise gerilim bobinidir. Sayaç türüne göre ayarlanan sabit mıknatıs disk ve vida gibi ekipmanlar da bulunmaktadır. Elektrik sayaçlarının üretiminde kullanılan akım bobini silindir ile oluşmaktadır. Gerilim bobini tasarım olarak ince kesimli bir bobin türüdür. İşlevsel özelliğe sahiptir. Mekanik yapıdaki elektrik sayaçları da mevcuttur. Bunlara indüksiyon sayacı denilmektedir. Manyetik alan içinde alüminyum bulunmaktadır. Alüminyuma belirli bir kuvvet indüklenerek elektrik akımı oluşumu sağlanmaktadır. Akım enerjisi ile disk belirli bir süre dönmeye başlar. Sonuç olarak elektriğin sayımı kolay bir şekilde gerçekleşecektir. Elektrik sayacını bağlamak da uzmanlık isteyen bir alandır. Öncelikle sayacın bağlanacağın yerin toz ve rutubetten korunaklı olması gerekmektedir. Sayaç bağlanmadan önce belirli kurallar vardır. Öncellikle elektrik akışı kısa bir süre kesilmelidir.. Sayaç üretiminde eşit olarak giriş ve çıkışlar bulunmaktadır. Toplar 4 çıkış mevcuttur. Bunlar iki giriş iki çıkış olarak ayarlanmıştır. Sayaç takıldıktan sonra işlevini görüp görmediğini anlamak için elektrik akışını kontrol etmeniz gerekmektedir. Sayacın verimli ve sorumsuz bir şekilde çalıştığını fark ettikten sonra yetkililer ile mühür vurulmaktadır. Elektrik sayaçları takılırken profesyonel kişilerin takması önerilmektedir. Yetkililerin takması olası hasar veya kazaları da engellemektedir. Elektrik sayacı fiyatı da değişkenlik göstermektedir. Sayaçta bulunan özelliğe göre fiyat artışları olabilmektedir. Akıllı sayaçlar günümüzde sıkça kullanılmaktadır. Enerjiyi kısa bir sürede ölçme özelliğine sahiptir. Güç kalitesi gibi bilgileri kullanıcıya aktaran sayaç çeşitlerinden biridir. Gelişmiş teknoloji ile üretilmektedir.. Dijital elektrik sayaçları da mevcuttur. Bu sayaçlar zaman ölçümlerine göre ikiye ayrılmaktadır. Tek veya üç fazlı sayaç çeşitleri de mevcuttur. Kullanım alanına veya ihtiyacınıza göre tercih etmeniz önerilmektedir. Belirli özellikleri bulunmaktadır. Sanayide genelde trifaze sayaçlar tercih edilmektedir. Mesken ve ticarethaneler için ise monofaze sayaç kullanımı daha uygundur. Ev tipi akıllı elektrik sayaçlar da sıklıkla kullanılmaktadır. Uzun süre ölçüm yapabilen özelliğe sahiptir. Kartlı elektrik sayacı özellik bakımından farklılık göstermektedir. Dijital Kartlı Sayaç Uygulaması farklı bir sistem ile çalışmaktadır. Aboneler belirli bir süre zarfında diledikleri kadar su kullanabilmektedir. Ücretlendirme özelliği de farklılık göstermektedir. Köhler, Baylan, Makel, Kalite, Luna, Inc, Tekideal ve daha birçok markada elektrik sayaçları üretilmektedir. Trendyol’da kullanım alanınıza göre elektrik sayacı araştırarak satın alabilirsiniz. Özellikleri bakımından değişkenlik gösteren seçeneklerine göz atabilirsiniz. Uzun süre kullanımlarda herhangi bir sorun çıkmaması için kaliteli ve sağlamdır.

Elektrik Sayacı Ne İşe Yarar?

Elektrik sayaçlarının temel işlevi, bu enerjinin ne ölçüde kullanıldığına dair bilgi edinmektir. Enerji kaynaklarının kısıtlı olduğu dünyamızda, sayaç kullanımı kontrollü tüketimin ilk adımıdır. Ayrıca elektrik sayaçları, toplu kullanım sağlanan noktalarda enerjinin adil dağılımına da yardımcı olur. Örneğin, rezidans ve AVM gibi alanlarda her bir dairenin veya dükkânın aynı enerji miktarına kavuşmasını sağlamak için sayaçlardan faydalanılır. Öte yandan elektrik sayaçları, fabrikalarda gerçek üretim maliyetini bulma konusunda son derece faydalıdır. Bir ürünü tüketiciye kadar ulaştırmak için gerekli olan enerji miktarının ne olduğu, fiyatlandırma ve maliyet hesaplamalarında önemli bir faktördür. Elektrik sayaçları, bu enerjiden yararlanılan her alanda rahatlıkla kullanılabilir. Sayaçlar, bireysel tüketicilerin fatura dönemlerinde hangi tutarda elektrik enerjisi kullandıklarının ortaya çıkmasını sağlar. Böylece kullanıcılar, ortalama elektrik tüketimlerinin ne kadarlık bir ücrete tekabül ettiğini bilebilir.

Elektrik Sayacı Nasıl Bağlanır?

Elektrik sayacı, kesinlikle bu alanda profesyonel düzeyde bilgisi olan kişiler tarafından bağlanmalıdır. Sayaçların bağlanma işlemleri ise çok aşamalıdır. Yapılması gereken ilk işlem, sayaçların ilgili noktalarına elektrik enerjisi sağlayacak kabloları yerleştirmektir. Pek çok elektrik sayacında bu kabloların yerleştirilmesi için özel alanlar bulunur. Genellikle siyah ve kırmızı renklerde olan bu kablolar, faz ve nötr yapma işlemleri için kullanılır. Sayacın 1. kutbuna genellikle faz ucu yerleştirilir. Bu kablonun bir diğer teki ise dairelere gidecek olan kutba bağlanır. Kırmızı olan hat ise sayacın nötr hattına bağlanır. Bu alan, genellikle sayaç panelinin en sonunda bulunur. Elektrik sayaçlarının üç ve daha fazla faza sahip olan modelleri de vardır. Sayaç bağlama prensipleri, ürünlerin modellerine göre değişiklik gösterir. Bu sebeple tüketiciler, profesyonel elektrik tesisatı uzmanlarından yardım alarak işlemi gerçekleştirmelidir. Elektrik sayacı bağlamak, uzmanlık gerektiren ve aksi durumda hayati tehlikeye neden olabilecek bir iştir.

Elektrik Sayacının Bozuk Olduğu Nasıl Anlaşılır?

Elektrik sayaçlarının bozuk olduğu, genellikle faturalandırma sürecinin ardından anlaşılır. Arızalı sayaç, fazla veya eksik ölçüm gerçekleştirir. Bu durumda sayacın daha hızlı veya yavaş döndüğü fark edilir. Elektrik sayaçlarındaki bozulma sistemsel de olabilir. Bozulma neticesinde tüketiciler, belediyelere gerekli bildirimleri yaparak sayacın tamirini gerçekleştirmelidir. Ayrıca elektrik sayacının durması ve hep aynı rakamları göstermesi de arıza belirtileri arasında sayılır. Elektrik sayacının bozuk olmasından şüphe duyulduğu zaman, enerjinin tamamen kapalı olması sağlanmalıdır. Daire veya diğer yaşam alanlarında tüm elektrik şalterleri kapatıldığı hâlde sayaç dönmeye devam ediyorsa bu cihazın bozuk olduğu anlamına gelebilir. Söz konusu durumda vakit kaybetmeden yetkililere haber vermek ve tamir yoluna gitmek gerekir. Trendyol, uzun yıllar güvenle kullanabileceğiniz elektrik sayaçlarını sizler için sıralar. Bu ürünler arasından dilediğinizi seçerek sadece birkaç tıklamayla sayacınızın kapınıza kadar gelmesini sağlayabilirsiniz.