Genel Markalar Kablosuz Antistatik Bileklik

88,92 TL

Ürün Bilgileri

Genel Markalar Kablosuz Antistatik Bileklik

Geri Bildirim Ver
  • Satıcı: Efiks Bilişim Mak. San. Tic. Ltd. Şti. Satıcı Ünvanı: EFİKS BİLİŞİM MAKİNA SANAYİ VE TİCARET LİMİTED ŞİRKETİ İletişim: Satıcının Trendyol tarafından teyit edilmiş e-posta ve iletişim adresi kayıt altındadır. Şehir: İstanbul Kep Adresi: [email protected] Mersis Numarası: 0325055089800016 Vergi Kimlik Numarası: 3250550898
    Bu ürün Efiks Bilişim Mak. San. Tic. Ltd. Şti. tarafından gönderilecektir.
  • Kampanya fiyatından satılmak üzere 100 adetten fazla stok sunulmuştur.
  • İncelemiş olduğunuz ürünün satış fiyatını satıcı belirlemektedir.
  • Bir ürün, birden fazla satıcı tarafından satılabilir. Birden fazla satıcı tarafından satışa sunulan ürünlerin satıcıları ürün için belirledikleri fiyata, satıcı puanlarına, teslimat statülerine, ürünlerdeki promosyonlara, kargonun bedava olup olmamasına ve ürünlerin hızlı teslimat ile teslim edilip edilememesine, ürünlerin stok ve kategorileri bilgilerine göre sıralanmaktadır.
  • Bu üründen en fazla 50 adet sipariş verilebilir. 50 adedin üzerindeki siparişleri Trendyol iptal etme hakkını saklı tutar. Belirlenen bu limit kurumsal siparişlerde geçerli olmayıp, kurumsal siparişler için farklı limitler belirlenebilmektedir.
  • 15 gün içinde ücretsiz iade. Detaylı bilgi için tıklayın.
  • Anti-Statik Bileklik Birçoğumuz elimizi iletken bir malzemeye yaklaştırınca sıçrayan elektriği görmüşüzdür. Bazı sebeplerden (sürtünme gibi) dolayı oluşan bu statik elektrik, genellikle kontrol altına alınamaz ve bu kontrolsüz güç, elektronik çalışmalarımızda tehlikeler oluşturabilir. Statik Tehlike Elektronik malzemeler ve özellikle mikro-işlemciler statik deşarja hassastırlar. Bu sebeple elektronik çalışmalarımız sırasında ellerimizi statik elektrikten arıtmamız gerekir. Bunu da anti-statik bileklikler ile yapmamız mümkün. Anti-Statik Bileklikler Anti-statik bileklikler, vücudumuz da biriken ve genellikle ellerimizden boşalan bu elektrik arklarını güvenli ve basit bir şekilde arıtmamızı sağlayan cihazlardır. Kablolu ve kablosuz olmak üzere iki çeşit kullanımı vardır. Kablolu Anti-Statik Bileklikler Elektriği iletmesi için bileğe temas eden metal aksamı ve bu aksamı bileğe sabitleyen lastikli kumaştan oluşan bilekliklerdir. Metal aksamı, iletken bir kablo ile topraklamaya bağlanarak vücutta biriken statik elektriği toprağa iletir. Kablosuz Anti-Statik Bileklikler Kablolu bileklikler gibi metal bir aksam ve lastikli kumaştan oluşurlar. Ancak metal aksamı topraklamaya değil, bileklik üzerinde bulunan ve statik elektriği belirli bir süre depolayan bir materyale bağlıdır. Depolanan statik elektrik, kullanılan materyale göre belirli aralıklarla (40-45 dk gibi) iletim noktasından topraklamaya temas ettirilerek boşaltılır. Kablolu ve Kablosuz Bilekliklerin Eksi Yönleri Kablolu bilekliklerin kablosuz bilekliklere göre statik elektriği daha iyi ilettiği düşünülüyor. Ancak kablolu bileklik kullanımında çok dikkat edilmesi gereken bir nokta var
  • topraklamaya sürekli bağlı olduğunuzdan bilekliği kolunuza taktığınız anda artık siz yıldırım bekleyen paratoner konumundasınız.Yani elektriğe kapılma riskiniz çok yüksek. Özellikle yüksek voltaj ve akımlarda çalışma yapıyorsanız bu bilekliği kesinlikle kullanmayınız! Ayrıca bileğiniz bir kabloya bağlı olduğundan çalışmalarınız sırasında bu kablo hareket kabiliyetinizi kısıtlayabilir. Kablosuz bileklikler de ise statik elektriği depolayan materyalin elektriği sızdırdığı ve toprağa tam aktaramadığı düşünülüyor. Hangisini Tercih Etmeliyiz? Sonuç olarak bilekliğinizi kullanım alanınıza göre tercih etmelisiniz. Yüksek voltaj ve akımlarda çalışma yapıyorsanız kablosuz bileklik tercih ediniz. Düşük voltaj ve akımlarda ise kablolu bileklik tercihiniz olsun.
Geri Bildirim Ver