Doğu Batı Yayınları Fransa'da Türklerin Tarihi Segolene Debarre & Gaye Petek

149 TL
Ürünün Diğer Satıcıları (1)
Kurumsal Fatura
184,35 TL

Ürün Bilgileri

Doğu Batı Yayınları Fransa'da Türklerin Tarihi Segolene Debarre & Gaye Petek

Geri Bildirim Ver
  • Satıcı: Doğu Batı Yayınları Satıcı Ünvanı: TAŞKIN TAŞKAN TAKİŞ İletişim: Satıcının Trendyol tarafından teyit edilmiş e-posta ve iletişim adresi kayıt altındadır. Şehir: Ankara Kep Adresi: [email protected] Vergi Kimlik Numarası: 8160116561
    Bu ürün Doğu Batı Yayınları tarafından gönderilecektir.
  • Kampanya fiyatından satılmak üzere 50 adetten fazla stok sunulmuştur.
  • İncelemiş olduğunuz ürünün satış fiyatını satıcı belirlemektedir.
  • Bir ürün, birden fazla satıcı tarafından satılabilir. Birden fazla satıcı tarafından satışa sunulan ürünlerin satıcıları ürün için belirledikleri fiyata, satıcı puanlarına, teslimat statülerine, ürünlerdeki promosyonlara, kargonun bedava olup olmamasına ve ürünlerin hızlı teslimat ile teslim edilip edilememesine, ürünlerin stok ve kategorileri bilgilerine göre sıralanmaktadır.
  • Bu üründen en fazla 25 adet sipariş verilebilir. 25 adedin üzerindeki siparişleri Trendyol iptal etme hakkını saklı tutar. Belirlenen bu limit kurumsal siparişlerde geçerli olmayıp, kurumsal siparişler için farklı limitler belirlenebilmektedir.
  • 15 gün içinde ücretsiz iade. Detaylı bilgi için tıklayın.
  • 1965 Fransa-Türkiye göç antlaşmalarından bu yana Fransa’daki altı yüz bini geçen Türk göçmenleri ve aileleri pek de tanınan bir topluluk değildi. Yakın zamanlardaki siyasi gelişmeler, ilk kuşağın Fransız vatandaşı olan çocuklarının “farklı” yetişkinler gibi sahneye çıkmaları Fransız toplumuna yeni bir görünürlük kazandırdı. Göçlerle birlikte Türklerin Fransa’da yarım yüzyılı geçen varlığı, kalabalık yaşanan bölgeler dışında dikkat çekici bir unsur değildi. İkinci ve üçüncü kuşakların bu tabloya katılmalarıyla birlikte Fransız devleti ve toplumu süreç içinde sorgulanmaya başladı. İç evlilikler, ailevi şirketler, gettolaşan mahalleler, zaman içinde gitgide büyüyen ibadet yerleri ve dernekler, “uyum sağlama” konusunda birtakım direnişleri beraberinde getirdi. Fransız doğan gençler siyasi ve tarihsel konularda Türkiye bahsi açıldığında ve aşırı tepki verdiklerinde dikkatler zaman içinde Türklere yöneldi. Bu kitap, Fransa’da bu konuyla ilgili ilk kapsamlı çalışmadır. Ségolène Débarre ve Gaye Petek Türklerin Fransa’daki sosyolojik, toplumsal, kültürel yerlerini anlatırken birçok özel güzergâhı, insan hikâyelerini kaleme almakta ve Türk okuru için de “ötekileşmenin” bir örneğini sunmaktadırlar. Yabancı bir ülkeye adım atıldığında karşılaşılan zorluklar, dil öğrenme güçlükleri, maddi kaygılar ve derin yurt özlemi birçok gurbet hikâyesini ortak bir noktada buluşturmaktadır. Yazarlar: Ségolène Débarre & Gaye Petek Kitabın Başlığı: Fransa'da Türklerin Tarihi: 60'lardan Günümüze Türkiye'den Fransa'ya Göçler Fransızca Özgün Metin: Histoire des Turcs en France Fransızcadan Çeviren: Erkan Ataçay Yayına Hazırlayan: M. Nergis Ataçay Kapak Tasarımı: Harun Ak Dizi Bilgisi: Doğu Batı Yayınları - 336
  • Tarih- 43 Basım Bilgileri: 1. Basım: Ocak 2022 Sayfa Sayısı: 213 ISBN: 978-625-7030-93-9 Boyutları: 13,5 x 21 Kapak Resmi: Abidin Dino, Yüzyıl: Bekir Akbaş Koleksiyonu’nda Bir Seçki, Ankara, 2013 (Galeri Nev’in izniyle).

Ürün Özellikleri

  • Basım Dili Türkçe
  • Yazar Kolektif
  • Basım Yılı 2022
  • Sayfa Sayısı 201-250
Geri Bildirim Ver