Dipnot Yayınları Praksis Sayı 48: Marx 200

112,34 TL
Son 2 ürün!
Ürünün Diğer Satıcıları (6)
2. Ürüne 20 TL İndirim
350 TL'ye 15 TL İndirim
Kurumsal Fatura
156,99 TL
Kurumsal Fatura
156,79 TL
Kurumsal Fatura
162,46 TL
Kurumsal Fatura
165,31 TL
DAHA FAZLA SATICI GÖSTER

Ürün Bilgileri

Dipnot Yayınları Praksis Sayı 48: Marx 200

Geri Bildirim Ver
  • Satıcı: Kitapcım Satıcı Ünvanı: ÖZGÜR KILIÇ İletişim: Satıcının Trendyol tarafından teyit edilmiş e-posta ve iletişim adresi kayıt altındadır. Şehir: İstanbul Kep Adresi: [email protected] Vergi Kimlik Numarası: 5520273815
    Bu ürün Kitapcım tarafından gönderilecektir.
  • Kampanya fiyatından satılmak üzere 5 adetten az stok bulunmaktadır.
  • İncelemiş olduğunuz ürünün satış fiyatını satıcı belirlemektedir.
  • Bir ürün, birden fazla satıcı tarafından satılabilir. Birden fazla satıcı tarafından satışa sunulan ürünlerin satıcıları ürün için belirledikleri fiyata, satıcı puanlarına, teslimat statülerine, ürünlerdeki promosyonlara, kargonun bedava olup olmamasına ve ürünlerin hızlı teslimat ile teslim edilip edilememesine, ürünlerin stok ve kategorileri bilgilerine göre sıralanmaktadır.
  • Bu üründen en fazla 10 adet sipariş verilebilir. 10 adedin üzerindeki siparişleri Trendyol iptal etme hakkını saklı tutar. Belirlenen bu limit kurumsal siparişlerde geçerli olmayıp, kurumsal siparişler için farklı limitler belirlenebilmektedir.
  • 15 gün içinde ücretsiz iade. Detaylı bilgi için tıklayın.
  • Praksis Dergisi açısından doğumunun 200. Yılı anısına Karl Marx üzerine bir sayı çıkarmanın, Marx ın entelektüel ve devrimci mirasının çeşitli veçhelerini ele alan yetkin çalışmaları bir araya getirmenin ötesinde bir anlamı var. Praksis, bundan 18 sene önce yola çıkarken Marx ın ürettiği teorik ve yöntemsel içeriğin ve politik vizyonunun güncelliğini koruduğunu, bugünü eleştirme ve yeni bir dünya inşa etme arayışlarına kaynak sunmada geçerliliğini sürdürdüğünü vurgulamıştır. Praksis Dergisi nin 48. sayısı olarak yayımlanan Marx 200 de yer alan yazılar mücadelenin hangi teorik araçlarla, neye karşı ve ne için verildiğine dair katkılar ve anımsatmalar içeriyor. Farklı temalar etrafında bir araya gelen ve farklı soyutluk derecelerindeki araştırmalara dayanan bu çalışmaların, Marx ın yaklaşık 170 yıl önce başlayan ve ömrünün sonuna kadar devam ettirdiği mücadelenin güncel teorik parçaları olarak okunacağını düşünüyoruz. Bu sayıdaki yazılar, Marx ın teorik ve yöntemsel katkılarının her yönünü kapsamıyor. Ancak bu bir eksiklik değil. Praksis, Marx ın tarihsel maddeci yönteminin izinden giden bir dergi olarak yalnızca bu anma sayısında değil, her sayısında Marx ın dünyayı değiştirmek için anlama perspektifinden hareketle kapitalizmin bilimsel eleştirisine odaklanan yazılarla okuyucu karşısına çıkıyor. Bu Sayıda Etnoloji Defterleri nin Açtığı Yeni Ufuklar: Marx ın Kadınların Ezilmesine ve Özgürleşmesine Dair Düşüncesine İlişkin İpuçları Melda Yaman Sınıf Mücadelesi ve Hukuk: Marx ın Yönteminin İzinde Kasım Akbaş Gerçek Soyutlama Olarak Soyut Emek ve Sosyalist Planlama İçin Önemi Özgür Öztürk Marksizm ve Emek Tarihçiliği: Kültürel Dönemecin Sisi Dağılırken İbrahim Sarıkaya Yazılım: Gerçek Boyunduruk, Genel Zekâ ve Göreli Artı Değer Arasındaki Kavşak Ahmet Gire Cinsel Kapitalizm: 21. Yüzyılda Cinsel Politika, Kültür ve Ekonomi Üzerine Düşünceler Paul Reynolds Marx, Marksizm ve Marksizmler Arasında: Marx ın Teorisini Okuma Biçimleri Ingo Elbe Kitap İncelemes: Karl Marx: 19. Yüzyılda Yaşanmış Bir Hayat Melek Zorlu Kitap İncelemes: Social Reproduction Theory: Remapping Class, Recentering Oppression Eda Kara Kitap İncelemes: Post-kolonyal Teori ve Kapitalizmin Hayaleti M. Ezel Ünal Ürün Adı: Praksis Sayı 48: Marx 200 Ürün Kodu: 9771302861848 Yazar: Kolektif Basım Yılı: 2019 Kapak Türü: 230 gr. Karton Kapak Sayfa Sayısı: 192 Kağıt Cinsi: 70 gr. Enzocreamy Çevirmen:

Ürün Özellikleri

  • Basım Dili Türkçe
  • Yazar Kolektif
Geri Bildirim Ver