İlgili Kategoriler
Fiyat
Fiyat Geçmişi
Ürün Puanı
Satıcı Tipi
MERCHANT_BADGES_INFO_TOOLTIP_APPROVE_SELLER_TITLE
Onaylanmış Satıcı
Türkiye’de veya uluslararası olarak yüksek bilinirliğe sahip markaların resmi satıcılarına “Onaylanmış Satıcı” rozeti verilir.
MERCHANT_BADGES_INFO_TOOLTIP_SUCCESSFUL_SELLER_TITLE
Başarılı Satıcı
Trendyol’daki son 6 ay performansıyla yüksek müşteri memnuniyeti sağlayan, kaliteli ve güvenilir hizmet veren satıcılara “Başarılı Satıcı” rozeti verilir.
MERCHANT_BADGES_INFO_TOOLTIP_AUTHORIZE_SELLER_TITLE
Yetkili Satıcı
Onaylanmış markaların resmi satıcılarının satışa sunduğu, ilgili markanın ürünlerine “Yetkili Satıcı” rozeti verilir.
Satıcı Tipi Nedir?
"

Dimmer

" araması için 293 sonuç listeleniyor
Genel Markalar Çınarcık Tç POT DÜĞMESİ

Genel MarkalarÇınarcık Tç POT DÜĞMESİ

46,90 TL
Sepete Git

Dimmer Çeşitleri ile Işık Seviyeni Sen Belirle

Dimmer, kısaca ışığı kısıp yükselterek istediğiniz seviyeye getirmenize yardımcı olan bir alet olarak tanımlanabilir. Dimmer çeşitleri, ışıklandırma konusunda sunduğu avantajlar ile evlerden iş yerlerine kadar her yerde sıklıkla kullanılan ürünlerdir. Yeni aydınlatma çözümleri ile getirdiği farklı seçenekler sayesinde ışıklandırma işlemini dinlendirici ve konforlu bir atmosfer yaratacak şekilde ayarlama konusunda konforlu hale gelen ürünler, modern evlerin olmazsa olmaz parçaları arasında yer alır. Işık miktarını ayarlama işlemi, besleme ve voltaj dalga formunu lambada değiştirerek gerçekleşir. Bu işlem olduğunda ışık ve güç tüketiminde azalmalar meydana gelir, böylece ışıklandırma daha az maliyete neden olur. Dimmer ışık miktarını ayarlanabilir kılması ile görsel işlevinin yanı sıra tasarruf elde edilmesini de sağlaması sonucunda kullanıcıların günlük hayatını kolaylaştırır. Aynı zamanda ışığı karartarak lambaların ömrünü uzatabilir, böylece lamba değiştirme sürelerini daha da uzatarak bakım maliyetlerini düşürebilirsiniz. Sunduğu maliyet avantajlarından dolayı özellikle iş yerlerinde sıklıkla tercih edilen dimmer ampul çeşitleri, ev ortamında da faturaya olumlu yansımalar olmasını sağlar. İster evde ister iş yerinde dimmer lamba kullanarak elektrik masraflarınızı azaltabilmeniz mümkündür. Dimmer kullanmayı düşünüyorsanız karartma işlemini doğru bir şekilde gerçekleştirmek için bu işlevi yerine getirebilecek bir lamba edinmeniz gerekir. Halojen, floresan ve LED gibi ampuller ışık kısma işlemi için iyi bir performans sergiler. Evinizde ya da iş yerinizde farklı bir ışıklandırma sistemi kurmak istiyorsanız dimmer çeşitleri sizin için ideal olabilir. Kategoriden seçenekleri inceleyebilirsiniz.

Dimmer Kullanım Alanları

Dimmer Kullanım Alanları

Işık, eviniz için doğru ruh halini ve ortamı yaratma üzerinde oldukça etkili bir rol oynar. Işığın yoğunluk seviyesi, fiziksel ve duygusal huzur üzerinde büyük bir etkiye sahiptir. Evin her odası farklı amaçlar için kullanılır ve her amaç için farklı miktarlarda ışık gerekebilir. Örneğin, çalışma odası olarak kullandığınız bir oda varsa oranın iyi bir şekilde ışıklandırılmasını isteyebilirsiniz. Ama yatak odası gibi alanlar için loş aydınlatma daha idealdir. Dimmer anahtar çeşitleri de loş aydınlatma yaratma imkânı sunması ile yatak odası gibi alanlarda kullanışlı hale gelir. LED dimmer dahil olmak üzere bütün ürünler genel anlamda herhangi bir aydınlatma sisteminin voltaj kapasitesini ayarlama gücü ile donatılır. Piyasada birbirinden farklı tipte onlarca dimmer priz gibi ürünler mevcuttur. Dimmer gece lambası olarak kullanabileceğiniz ürünler, karanlık ortamda uyumaktan hoşlanmayan ama ışıkların tamamen açık da uyumakta zorlanan kullanıcılar için idealdir. Çocuk odalarında aydınlatma amaçlı da kullanılan dimmer şerit LED çeşitleri, çocukların daha kaliteli ve rahat bir şekilde uyumasına yardımcı olur. Tek bir ampulun karartılması bile harcadığınız elektrik enerjisi üzerinde büyük bir etkiye neden olur. Dimmer elektrik faturalarına olumlu yansımaları olan bir ürün olması ile de pek çok kişi tarafından tercih edilir. Eski tarzdaki ürünler sadece açma kapama işlevini yerine getirirken teknolojinin gelişmesi ile beraber yenilenen ürünler, tasarım ve stil açısından değişik ışık gösterilerinin de yapılmasını mümkün kılar. Enerji verimliliği söz konusu olduğunda da normal elektrik anahtarlarından daha avantajlıdırlar. Dimmer 1000, 1500, 2000, 2500, 3000, 4000, 5000, 7000, 8000 W gibi değişik güçlerde çalışması ile kullanıcılarının karşısına pek çok farklı alternatif ile çıkar. Işıklandırma yapacağınız alanın büyüklüğüne göre tercihte bulunabileceğiniz bu seçenekler ile ihtiyaçlarınızı kısa süre içinde karşılamaya başlayabilirsiniz. Daha küçük alanlar için genellikle dimmer 200, 500, 600, 700, 800, 900, 1000 Watt olanlar tavsiye edilirken 3000 Watt üzerindekiler daha geniş alanlar için önerilir. Aynı zamanda dimmer 60, 150, 300, 400, 750, 800 W olanlar enerji tasarrufu için de idealdir. İhtiyaçlarınızı ve nerede kullanacağınızı belirledikten sonra seçenekleri inceleyebilirsiniz.

Dimmer Parçaları ve Özellikleri

Dimmer Parçaları ve Özellikleri

Farklı tipte dimmer anahtar çeşitleri, son derece kullanıcı dostu olacak şekilde tasarlanır. Kullanımının ve kurulumunun kolay olduğu ürünler, aynı zamanda günlük hayata kolaylık katma amacıyla üretilir. Aydınlatma miktarının ayarlanmasını sağlayan ürünler, enerji tasarrufu elde edilmesi ile de pek çok kişi tarafından evlerinde ya da iş yerlerinde değerlendirilir. Genellikle dimmer kumanda çeşitleri aşağı ya da yukarı hareket edecek şekilde tasarlansa da ürünleri incelediğinizde düğmelerden oluşan modeller de olduğunu görebilirsiniz. Buna ek olarak, uzaktan kumanda mekanizmaları ile de tasarlanan modeller, kumanda yardımı ile ışığın daha kolay bir şekilde kontrol edilmesine yardımcı olur. Dimmer priz aparatına yaklaşmadan kumanda vasıtası ile istediğiniz miktarda aydınlatmayı belirli bir uzaklıktan ayarlayabilirsiniz. Devre olarak da isimlendirilen dimmer motor ise cihazın güç kontrolünü yapan bölümdür. Fazla ısınma ya da kısa devre gibi problemler olduğu zaman bu aparatın değiştirilmesi ile problem ortadan kaldırılabilir. Dimmer kablo ise lamba ile devre arasındaki bağlantının yapılmasına yardımcı olan gereçtir. Kablo doğru şekilde bağlandığında sistem tamamlanmış ve çalışmaya hazırlanmış olur. Dimmer potansiyometre ise ışığın kontrol edilmesini sağlayan, ampule direnç kazandıran reostadır. Kontrol bacağı olarak kullanılan parça, ışık miktarının istenilen oranda ayarlanması üzerinde oldukça büyük bir etkiye sahiptir. Ürünleri incelediğinizde dimmer 6 kanal ya da 4 kanal gibi farklı giriş modüllerine sahip olan ürünler ile karşılaşabilirsiniz. 4 ve üzeri genellikle iş yerleri gibi büyük alanlarda aydınlatma sisteminin kurulması için idealken 3 ve altı ev için daha pratik bir kullanım sunar. Ürünler arasında gezindiğinizde dimmer 5, 6, 10, 24, 240v çeşitleri olduğunu görebilirsiniz. 12v ya da 220v dimmer gibi birbirinden farklı onlarca model arasından ihtiyaçlarınızı karşılayacak olan ürüne kısa süre içinde ulaşabilirsiniz.

Trendyol'da Dimmer Fiyatları

Trendyol'da Dimmer Fiyatları

Dimmer anahtarları, evlerden iş yerlerine kadar her türlü ortamda kullanılan bir mekanizmadır. En büyük avantajlarından biri, kendi tercihinize göre bir ortam yaratmanıza imkan tanıması olan ürün, enerjiden tasarruf edilmesini sağlaması ile de günlük hayatta sıklıkla kullanılır. Bu ürünleri kullanarak evinizin ambiyasını ayarlamak sizin için çok kolay hale gelebilir. Örneğin, arkadaşlarınız ya da aileniz ile bir film izlemek için ışıklarınızı kısabilir, çalışma ve iş için ışıklarınızı açabilirsiniz. Çok çeşitli lambalara yatırım yapmak yerine odanızın işlevselliğini artırmak için birkaç basit ama güçlü dimmer anahtarı kullanabilirsiniz. Kısılabilir olan elektrik ampullerinin aydınlatmasını yapmanıza yardımcı olan ürünler, elektrik faturalarını düşürmesinden dolayı da tercih sebebi haline gelir. Ürünleri incelediğinizde dimmer 5 KW gibi küçük değerlerde karşınıza çıkabileceği gibi 8000 W gibi yüksek değerlerde de olabilir. 12v dimmer modelleri daha çok küçük alanlarda işlem yapılırken tercih edilirken yüksek değerli olanlar daha geniş ortamlar için idealdir. Kullanım alanınıza ve ihtiyaçlarınıza göre tercih yapabileceğiniz bu ürünler arasından gereksinimlerinizi karşılayacak bir parçayı kolay bir şekilde bulabilirsiniz. Bu ürünler doğru bir şekilde takılırsa evinize çok fazla değer katabilir. Farklı voltajlara ve özelliklere sahip olan ürün, sunduğu çeşitlilikten dolayı fiyat bakımından büyük bir aralıkta dağılır. Ürünleri incelediğiniz takdirde her bütçeye uygun olan dimmer fiyat ve seçenekleri olduğunu görebilirsiniz. Birbirinden farklı onlarca markanın sayısız çeşidine sahip olan ürünler, herkesin ulaşabileceği uygun fiyat seçenekleri ile dikkat çeker. Aynı zamanda Trendyol'da bulunan dimmer outlet ürünleri ile aradığınız tarzdaki parçaya dilediğiniz fiyat aralıkları içinden sahip olabilirsiniz. Trendyol'un fırsatlar dolu dünyasında 12v ya da 2k dimmer gibi birbirinden farklı onlarca modele ulaşılabilir fiyatlardan erişebilir, ihtiyaçlarınızı kısa süre içinde karşılamaya başlayabilirsiniz.

Dimmer Nedir?

Dimmer, alternatif akım yardımıyla çalışan bir güç kontrol devresi türüdür. Yaygın şekilde aydınlatma sistemlerinde kullanılır. Bu sistemlerde parlaklık kontrolünü sağlayabilmek üzere dimmer anahtar kullanılır. Bunun yanı sıra dimmer anahtarın kullanım alanları, motor hız kontrolü ve sıcaklık kontrolü gibi noktalardır. Çeşitli elektronik cihazlarda rastlanan dimmer, önemli aydınlatma parçalarından biridir. Dimmer, bilhassa CFL, LED ve Halojen gibi lamba kaynaklarının parlaklık seviyelerinin ayarlanmasında kullanılan bir devre sistemidir. Dimmer, alternatif akıma direnç gösterdiğinde çalışma prensibi ortaya çıkmış olur. Bunun dışında sıcaklık kontrolü gibi durumlar için de farklı dimmer modelleri vardır. Kumandalı LED için dahi dimmer kullanabilir, parlaklık ve renk gibi ayarlamaları manuel olarak yapabilirsiniz. Dimmer anahtar, mevcut voltajın bir bölümünü kendi sistemine aktarır. Kalan kısmını ise alıcıya devreder. Bu şekilde istenilen güç elde edilmiş olur.

Dimmer Anahtar Hangi Lambalarda Kullanılır?

Akkor aydınlatmada kullanılan dimmer, LED ampüller için sık kullanılan ürünlerdir. Değişik noktalarda farklı güç seviyelerinde çalışabilen Dimmer, güvenlik ve kontrol sağlamak için uygun bir üründür. LED ampullerin yanı sıra CFL ve Halojen tip ampullerde de kullanımına rastlanabilir. Bir akkor lamba türü olan halojen ampuller, dimmer anahtarların sık kullanıldığı alanlardan biridir. CFL tarzı ampuller de dimmer anahtar kullanımına uygun, verimli ışıklardır. Dimmer anahtar devreleri; ev, restoran, ofis, fabrika, iş yeri gibi aydınlatma kontrolü gerektiren alanlarda rahatlıkla kullanılabilir. Aldığınız dimmer devresinin istediğiniz alanda kontrollü ve sorunsuz bir şekilde çalışabilmesi adına uygunluğunu test edebilirsiniz. Floresan tip ampullerin dimmer anahtar için uygun olmadığını söylemekte fayda var. Dimmer devresinin bu tip bir ampulde kullanılması sonucu ampulün bozulması gibi istenmeyen durumlar oluşabilir. Bu nedenle dimmer ampulü almadan önce ampul ile uyum sağlayıp sağlamadığını tespit etmekte fayda var.

Dimmer Priz Nasıl Takılır?

Dimmer anahtar, basit kullanım adımlarına sahiptir. Bu devrenin içinde direnç, ayarlı direnç, kondansatör, diyak ve triyak gibi birimler vardır. Kullanım için ilk etapta mevcut fazları klemenslere bağlayarak işe başlayabilirsiniz. Bu uygulamadan sonra faz devresini dimmer anahtarın üzerinden geçirebilirsiniz. Bu işlemi akım kontrolü yapmakla devam ettirebilirsiniz. Ampulünüze ulaşan akımı değiştirebilir ve şiddetini ayarlayabilirsiniz. Tüm bunlardan sonra anahtarı dış yapısını ekleyerek kapatabilirsiniz. Parlaklık ve güç şiddetini ayarlayabilmek için ise plastik çevirme elemanını kullanabilirsiniz. Böylece 50 Watt güce sahip olan bir ampulü, 10 Watt ile de çalışabilirsiniz. Manuel ayarlamaları yapabilir ve ışık ihtiyacınız kadar kullanım gerçekleştirebilirsiniz. Bu noktada dimmer devresinin tasarruf sunduğu da söylenebilir. Dimmer devrelerin kullanılacağı alana göre bağlantı noktası değişiklik gösterebilir. Bunun yanı sıra anahtara gelen fazın iletken girişe, lambaya giden iletkeni de çıkış klemensine bağlanması uygundur.