Cemre Garden Caladium Cranberry - Kaladyum Mini - Ev Ofis Salon Iç Mekan Bitkisi

Ürün Bilgileri

Cemre Garden Caladium Cranberry - Kaladyum Mini - Ev Ofis Salon Iç Mekan Bitkisi

Geri Bildirim Ver
  • Kampanya fiyatından satılmak üzere 5 adetten az stok bulunmaktadır.
  • Bir ürün, birden fazla satıcı tarafından satılabilir. Birden fazla satıcı tarafından satışa sunulan ürünlerin satıcıları ürün için belirledikleri fiyata, satıcı puanlarına, teslimat statülerine, ürünlerdeki promosyonlara, kargonun bedava olup olmamasına ve ürünlerin hızlı teslimat ile teslim edilip edilememesine, ürünlerin stok ve kategorileri bilgilerine göre sıralanmaktadır.
  • 15 gün içinde ücretsiz iade. Detaylı bilgi için [page="return_conditions"]tıklayın[/page].
  • Saksı çapı 6 cm mini bitki caladium (kaladyum).
  • NEM & SULAMA: Sıcak havayı seven Caladium 13 derecenin altındaki sıcaklıklar uygun değildir. Yüksek nemli alanları severler. Bitkiye özellikle yaz aylarında bol su verilmeli. Toprak sürekli nemli tutulmalıdır. Bol nemi seven bitkinin yaprakları, kuru ve sıcak havalarda kireçsiz su püskürtülerek sık sık nemlendirilmelidir. Bitki için yeterli nemin olmadığı yerlerde derhal yaprak uç ve kenarlarında kahverengi lekeler oluşur ve yapraklar içe doğru bükülmeye başlar. Kış aylarında, Ekim’den Şubat’a kadar olan dinlenme döneminde hiç su verilmeyerek yumrular kuru olarak muhafaza edilirler.
  • IŞIK İHTİYACI: Doğrudan güneş ışığı istemeyen bu bitki diğer ışıklardan da yararlanabilir.Kış ya da yaz ayı fark etmeksizin oda sıcaklığına sahip bir yerde bakılmalıdır. Güneş ışığını gören kısım ışığa doğru bir eğilmede bulunur. Bu eğilmeleri engellemek için çiçeğin diğer kısımları ile belirli aralıklarla yön değiştirmeliyiz. Hava akımlarından kolay etkilenen caladium bitkisini bu etkiden korumak için önlemler alınmalıdır. Her bitki gibi zamanla topraktaki vitamin ve mineralleri tüketen bitkiye yılda en az bir ya da iki kere vitamin ve mineral desteği sağlanmalıdır. Saksı değişimini bitkinin gelişim sürecine bağlı olarak köklerinin çok uzadığı dönemlerde değiştirmek yararlıdır.
  • TOPRAK & VİTAMİN: Bitkiniz torf toprağı tercih edebilirsiniz yada bir peyzaj mimarından yardım alarak özel toprak karışımı hazırlayabilirsiniz. Saksıda yetiştirdiğiniz Caladium’unuzun toprağına bir miktar ponza taşı karışmanız bitkinin köklerinin hava almasına yardımcı olacaktır. Nisan-Temmuz aylarında haftada 1 kez gübre verebilirsiniz.
  • SAKSI DEĞİŞİMİ: Bitkinizin saksısını bitkinizin kökleri saksı dışına çıktığında da yapabilirsiniz, ancak her yıl sıcak ayların başlangıcı olan Mart ayında saksı değişiminizi yapabilirsiniz.
Geri Bildirim Ver