CC Kırmızı Kamelya Çiçeği 90-120cm Boyunda

1.034 TL
Peşin Fiyatına 3 Taksit!

Ürün Bilgileri

CC Kırmızı Kamelya Çiçeği 90-120cm Boyunda

Geri Bildirim Ver
  • Satıcı: İHSAN ÖZTÜRK Satıcı Ünvanı: İHSAN ÖZTÜRK İletişim: Satıcının Trendyol tarafından teyit edilmiş e-posta ve iletişim adresi kayıt altındadır. Şehir: Trabzon Kep Adresi: [email protected] Vergi Kimlik Numarası: 7120084995
    Bu ürün İHSAN ÖZTÜRK tarafından gönderilecektir.
  • Kampanya fiyatından satılmak üzere 50 adetten fazla stok sunulmuştur.
  • İncelemiş olduğunuz ürünün satış fiyatını satıcı belirlemektedir.
  • Bir ürün, birden fazla satıcı tarafından satılabilir. Birden fazla satıcı tarafından satışa sunulan ürünlerin satıcıları ürün için belirledikleri fiyata, satıcı puanlarına, teslimat statülerine, ürünlerdeki promosyonlara, kargonun bedava olup olmamasına ve ürünlerin hızlı teslimat ile teslim edilip edilememesine, ürünlerin stok ve kategorileri bilgilerine göre sıralanmaktadır.
  • Bu üründen en fazla 10 adet sipariş verilebilir. 10 adedin üzerindeki siparişleri Trendyol iptal etme hakkını saklı tutar. Belirlenen bu limit kurumsal siparişlerde geçerli olmayıp, kurumsal siparişler için farklı limitler belirlenebilmektedir.
  • 15 gün içinde ücretsiz iade. Detaylı bilgi için tıklayın.
  • KAMELYA ÇİÇEĞİ - Camelia Japonica Gönderilecek bitki boyu yaklaşık 90-120 cm boyunda ve tüplü olarak gönderilecektir.. Eskibahçelerin en favori çiçeklerindendir, Son zamanlarda ithal bitkilerin çoğalması ile birlikte unutulmaya başlanmıştır. Kamelya bitkisi Çalı formunda çiçekli bir bitkidir. Çok gösterişli çiçekleri olduğundan bahçelerin yanısıra Teras,balkon ve ya iç mekandada rahatlıkla yetiştirilebilir. Sonbahar ve Kış ayları çiçeklenme dönemi olduğundan mayıs ayına kadar, bitki sıcaklığı 4-7°C olan yerlerde bulundurulur, yetiştirildiği alan +16 °C 'nin üzerinde olmalıdır. Kamelya, rüzgârsız, yarı gölgeli ve sıcak yerleri daha çok sever. Çok yoğun gölge yerlerde bulundurulmaları halinde, çiçek çiçeklerini dökerler. Üzerine doğrudan gelen güneş ışığı karşısında bırakılmamalıdır. Kışın aşırı donlardan çabuk etkilenir,Donlardan dolayı tomurcukları zarar görebilir. Mayıs – Kasım ayları arasında yarı gölge alanlar tercih edilmelidir. Bahçenizde yetiştirmek istiyorsanız hafif gölgeli yerleri tercih edebilirsiniz. Aşırı güneş alan yerlerde yaprakları zarar görür ve gelişimleri negatif olarak etkilenir. Kamelya bitkisi toprak isteği olarak süzek topraklardan daha çok hoşlanır,nemli
  • organik madde içeriği zengin ve pH’ı 5,5-6,5 olan asitli topraklarda iyi gelişir. Kireçli topraklarda çok çabuk sararır ve yaprakları dökülür,bitki canlılığını yitirir ve güzelliği kaybolur. Evde saksı içinde yetiştireceksenizideal toprak karışımı
  • iyi bahçe toprağı, bir miktar kırmızı killi toprak,bir kısım kestane toprağı,bir miktar saf torf,yanmış çiftlik gübresi,ponza taşı ve perlittir.
Geri Bildirim Ver

CC Kırmızı Japonica Kamelya Çiçeği Ürünleri Trendyol’da!

Kamelya çiçeği, açık ya da kapalı alanlarda kullanıma uygun bir yapıya sahiptir. Bulunduğu mekâna şık bir görünüm katan bu güzel bitki, pembe rengi ile görenleri âdeta büyüler. Evinize ya da ofisinize uyum sağlayan kamelya çiçeği, uygun koşullar oluşturulduğu takdirde uzun yıllar boyunca yaşayabilir. 30 – 45 cm arası pembe camellia japonica, kış bitkisi olarak bilinir. Fazla sıcak bir ortamda muhafaza edilirse kısa sürede kurur. Aynı zamanda bu çiçeğe direkt güneş ışığına da maruz kalmayan bir mekânda bakılması gerekir. Böylece CC 30 45 cm arası pembe kamelya çiçeği, canlı ve renkli görünümünü her daim korumayı başarır. Renkli çiçekler ile bulunduğu ortamı neşelendirmek isteyen kişiler için oldukça uygun bir üründür. Çiçeğin genel özelliklerinden bazıları şunlardır:

  • Renk: Pembe
  • Çalı formuna sahiptir.
  • Çiçekli bir bitkidir.

CC Kamelya Çiçeğinin Özellikleri Nelerdir?

CC Kamelya Çiçeğinin Özellikleri Nelerdir?

CC 30 45 cm arası pembe kamelya çiçeği, birçok özelliğe sahiptir. Uzayabilen bir bitki olan bu çiçek, çalı formuna sahiptir. Kamelya çiçeğinin katmerli veya yarı katmerli olmak üzere çeşitleri bulunur. Çiçeğin latince adı ise Camellia'dır. Bu ürün, çiçekli bir bitki olması nedeniyle aldığı ışık ve su oranına dikkat edilmelidir. Tohumdan ekilerek çoğaltılabilen bu bitkinin toprağı, torf karışımlı olmalıdır. Kamelya çiçeği, kireçli toprak türlerinde büyüyemez. Kamelya çiçeğinin tohumundan elde edilen yağ da son derece faydalıdır. Çiçek yağı, E vitamini bakımından zengin bir içeriğe sahiptir. İyileştirici özelliği ile ön plana çıkan bu bitki türü, cilt ürünleri yapımında sıklıkla tercih edilir. Evde yapılan bakım ürünlerinde kamelya bitki yaprakları kullanılabilir. Ürün, aynı zamanda ciltte oluşan yara ve çizikler üzerinde de iyileştirici bir etkiye sahiptir.

CC Kamelya Çiçeğinin Bakımı Kolay mı?

CC Kamelya Çiçeğinin Bakımı Kolay mı?

Kamelya çiçeğinin bakımı son derece kolaydır. Sağlıklı bir büyüme süreci için düzenli bakımının yapılması gerekir. Kamelya, sıcak ve güneşli bir ortamda uzun süre yaşayamaz. Soğuk bölgelerde yetişen bir bitki olmasına rağmen fazla rüzgâr alan bölgelerde de yaprakları çürüyebilir. Kamelyanın sağlıklı büyüyebilmesi için uygun olan ortam, aydınlık ve orta sıcaklığa sahip yerlerdir. İdeal sıcaklık ise ortalama 15 derecedir. Güneş ışığının bitki yapraklarına direkt temas etmemesi önemlidir. Ayrıca bitkinin düzenli olarak budanması da gerekir. Açan çiçekler, mevsim değişikliklerinde solarak dökülür. Yaşanan bu dökülmenin ardından bitki dalları budanmalıdır. Bitkinin budanan dallarının ise kapatılması gerekir. Kapatma işlemi için soğuk silikon ya da bant kullanılabilir. Budanan bitki, zaman içerisinde tekrar çiçek açabilir. Kamelya çiçeği sıcak havalarda haftada iki soğuk havalarda ise bir kez sulanmalıdır.

CC Kamelya Çiçeği Nasıl Muhafaza Edilmelidir?

CC Kamelya Çiçeği Nasıl Muhafaza Edilmelidir?

Kamelya çiçeği, ev ya da ofis gibi kapalı alanlarda bakılabilen salon bitkileri arasında yer alır. Bitkinin uzun süre aynı canlılıkta kalabilmesi için öncelikle uygun mekânda konumlandırılması gerekir. Ortamda uygun sıcaklık ve ışık bulunduğu takdirde çiçek, uzun süre boyunca canlı kalabilir. Kapalı mekânlarda muhafaza edilmesi hâlinde ise kapı ya da pencerelere yakın bir yerde konumlandırılmamalıdır. Kamelya bitkisi yaz döneminde fazla güneş alan bir bölgede yer almamalıdır. Kış döneminde ise bu çiçeğe kısmen güneş alan yerlerde bakılmalıdır. Dilerseniz CC 30 45 cm arası pembe kamelya çiçeği yorumlarına göz atabilir, kullanıcı deneyimlerinden faydalanabilirsiniz. Siz de bu güzel bitkiye sahip olmak isterseniz Trendyol üzerinden yalnızca birkaç tıklamayla satın alma işlemini gerçekleştirebilirsiniz.