Can Yayınları Yeraltından Notlar

Ürünün Diğer Satıcıları (22)
Kurumsal Fatura
73,37 TL
2 Adet ve Üzeri %3 İndirim
Kurumsal Fatura
73,38 TL
Kurumsal Fatura
73,07 TL
Kurumsal Fatura
79,53 TL
DAHA FAZLA SATICI GÖSTER

Ürün Bilgileri

Can Yayınları Yeraltından Notlar

Geri Bildirim Ver
  • Satıcı: Can Yayınları Satıcı Ünvanı: CAN SANAT YAYINLARI YAPIM VE DAĞITIM TİCARET VE SANAYİ ANONİM ŞİRKETİ İletişim: Satıcının Trendyol tarafından teyit edilmiş e-posta ve iletişim adresi kayıt altındadır. Şehir: İstanbul Kep Adresi: [email protected] Mersis Numarası: 0198044067300024 Vergi Kimlik Numarası: 1980440673
    Bu ürün Can Yayınları tarafından gönderilecektir.
  • Kampanya fiyatından satılmak üzere 100 adetten fazla stok sunulmuştur.
  • İncelemiş olduğunuz ürünün satış fiyatını satıcı belirlemektedir.
  • Bir ürün, birden fazla satıcı tarafından satılabilir. Birden fazla satıcı tarafından satışa sunulan ürünlerin satıcıları ürün için belirledikleri fiyata, satıcı puanlarına, teslimat statülerine, ürünlerdeki promosyonlara, kargonun bedava olup olmamasına ve ürünlerin hızlı teslimat ile teslim edilip edilememesine, ürünlerin stok ve kategorileri bilgilerine göre sıralanmaktadır.
  • Bu üründen en fazla 10 adet sipariş verilebilir. 10 adedin üzerindeki siparişleri Trendyol iptal etme hakkını saklı tutar. Belirlenen bu limit kurumsal siparişlerde geçerli olmayıp, kurumsal siparişler için farklı limitler belirlenebilmektedir.
  • 15 gün içinde ücretsiz iade. Detaylı bilgi için tıklayın.
  • “İnsan olmak, gerçek insan, etiyle kemiğiyle insan olmak bile ağır gelir bize. Utanırız bundan, insan olmayı yüz karası sayarız, benzeri olmayan toplumsal birtakım insanlar olmak için çabalarız. Ölü doğmuş insanlarız biz ve uzun zamandır canlı babaların çocukları değiliz, giderek daha çok hoşlanıyoruz böyle doğmuş olmaktan. Zevk duyuyoruz bundan. Çok yakın bir gelecekte bir şekilde düşüncelerden doğmanın yolunu bulacağız.” Dostoyevski’nin Gogol etkisinden kurtularak kendi sesiyle verdiği ilk büyük yapıt olan Yeraltından Notlar, Avrupa’daki büyük varoluşçu edebiyatı müjdeleyen bir roman. Kitap, okuruna “yeraltı” diye adlandırdığı bir ruh halinden seslenen karakterin uzun, çılgınca söyleviyle başlıyor. Ardından, bu ahlakçı, uyumsuz, dürüst kişinin yaşadığı bir aşağılanma olayı anlatılıyor. Yüz elli yıldır okunan gerçek bir başyapıt.

Ürün Özellikleri

  • Boyut Normal Boy
  • Yazar Dostoyevski
  • Roman Türü Klasikler
  • Cilt Bilgisi Ciltsiz
  • Basım Yılı 2024
  • Sayfa Sayısı 151-200
  • Setli/Tekil Tekil Ürün
Geri Bildirim Ver

Can Yayınları Yeraltından Notlar - Fyodor Mihayloviç Dostoyevski

Klasikler dizisinde yer alan ve dünya edebiyatının önemli romanlarından biri olan Yeraltından Notlar, Rus edebiyatına damga vuran eserler arasındadır. 1821’de Moskova’da sara hastası olarak doğan Dostoyevski Yeraltından Notlar kitabını ordudaki asteğmen rütbeli görevinden ayrıldıktan sonra yazar. Eserleri ile Rus halkının kıymetli değerlerinden biri olarak unvan kazanan Dostoyevski 1881 yılında öldüğü zaman cenazesine 30 bin kişinin katıldığı görülür. Varoluşçuluk akımının öncülerinden olan yazarın birçok eseri yüzyılı aşkın süredir hala en çok okunanlar listesindedir. Ergin Altay’ın kusursuz çevirisi ile yayımlanan Yeraltından Notlar, Avrupa’da doğan varoluşçu edebiyat akımının ilk yapıtıdır. Kısa roman olan bu kitap, baş karakterin iç sesiyle uzun bir giriş yapar. Yeraltı diye mecaz edilen yer ise kişinin ruh hali, iç dünyasıdır.

  • Karton kapak
  • Kaliteli baskı
  • 160 sayfa

Yeraltından Notlar - Dostoyevski Kitabının Konusu

Yeraltından Notlar - Dostoyevski Kitabının Konusu

Can Yayınları Yeraltından Notlar - Fyodor Mihayloviç Dostoyevski kitabını 1864 yılındaki ilk basılan halini bozmadan, akıcı ve iyi bir çeviri ile sunar. Eser temelde iki ana kısımdan oluşur ve ilk kısım Yeraltı ile başlar. Yeraltı’nın baş karakteri isimsizdir ve psikolojik bir buhran içindedir. Birçok dünyevi derdi vardır. İnsanları çok seven bu zat, öfkelenmeyen bir yapıya sahiptir fakat yaptıklarından da pişmanlık duyar. 19. yüzyıl insanlarının bilinç ve farkındalık kazandıktan sonraki değişen karakter yapıları diğer insanlar tarafından hastalık olarak görülür. Dışlanmaktan çekinen Yeraltı’nın baş karakteri böcek olmayı tercih eder. İçten içe bilinçlilik halinin farkındadır ve kendine hasta olduğu teşhisini koyar. Her ne kadar çağın gereği bu olsa da ve bu hastalıkla övünenler var olsa da baş karakteri kendini tedavi etmek ister.

Can Yayınları Yeraltından Notlar Kitabının Yorumları

Can Yayınları Yeraltından Notlar Kitabının Yorumları

Can Yayınları Yeraltından Notlar - Fyodor Mihayloviç Dostoyevski yorumları kitabı okuyan müşterilerin övgü dolu görüşlerini yansıtır. Okuyucular, 40’lı yaşlardaki baş karakterin kendi içinde kendiyle yaptığı mücadelenin dinamiğinde kendi hayatlarından bir şeyler bulur. Her zaman ötekileştirilen olmanın acısını derinden hisseden karakter zamanla bu acının zevke dönüştüğünü düşünerek duygularıyla baş etmeye çalışır. İkinci kısımda bu duruma nasıl geldiğini anlatan karakter gençlik yıllarından başlayarak ağır bir sorgulama içine girer. Kitaplara sığınarak çok büyük bir farkındalık ve bilinç kazanır ancak cılız ve çelimsiz biri olması nedeniyle toplumda hiçbir zaman yer edinemez. Entelektüel gücünü kullanamamanın verdiği ızdırapla kendini iyice soyutlar ve kabuğuna çekilir. Geçmişten kalan bir yarasını sarmak için gireceği düello mücadelesi, aşkı, para sıkıntısı, intikam hırsı ile ilerleyen roman çarpıcı bir akışla devam eder.

Yeraltından Notlar - Fyodor Mihayloviç Dostoyevski Fiyatı

Yeraltından Notlar - Fyodor Mihayloviç Dostoyevski Fiyatı

Uygun rakamlarla sunulan Can Yayınları Yeraltından Notlar - Fyodor Mihayloviç Dostoyevski fiyatı bu eşsiz dünya klasiğini okumanız için size avantajlı bir fırsat sunar. Standart boyutlarda olan kitabı çantanızda veya aracınızda taşıyarak gittiğiniz her yerde okuyabilirsiniz. Bazı eserlerin boş zamanları değerlendirmek için okunmasından ziyade bu eserleri okumak için boş zaman yaratılması gerekir. Yeraltından Notlar da bu tür eserlerden biridir. Ünlü Rus yazarın herkesin yaşadığı ruhsal durumları betimleme yeteneği ve derin iç çatışmaları anlatım tarzı ile kendinizi ana karakterin yerine koyarak empati yapabilirsiniz. Kendi dünyasını isimsiz bir karakter üzerinden büyük bir ustalıkla anlatan Dostoyevski, akıllarda uzun süre kalıcı ve sarsıcı bir roman ile okuyucusunu derinden etkiler. Siz de bu önemli esere sahip olarak okumak isterseniz Trendyol’a özel kampanyalardan faydalanarak güvenli ödeme sistemi ile temin edebilirsiniz.