Arzuman Tohum Arzuman Yeşil Fesleğen Tohumu 100 Adet

40 TL
koleksiyona ekleKoleksiyona Ekle
Ürünün Diğer Satıcıları (4)
Kurumsal Fatura
44,45 TL
Kurumsal Fatura
44,90 TL
1.000 TL'ye 100 TL İndirim
Kurumsal Fatura

Ürün Bilgileri

Arzuman Tohum Arzuman Yeşil Fesleğen Tohumu 100 Adet

Geri Bildirim Ver
  • Satıcı: Farklıdükkan Satıcı Ünvanı: İLHAN AKKAŞOĞLU İletişim: Satıcının Trendyol tarafından teyit edilmiş e-posta ve iletişim adresi kayıt altındadır. Şehir: Kayseri Vergi Kimlik Numarası: 0280033824
    Bu ürün Farklıdükkan tarafından gönderilecektir.
  • Kampanya fiyatından satılmak üzere 10 adetten fazla stok sunulmuştur.
  • İncelemiş olduğunuz ürünün satış fiyatını satıcı belirlemektedir.
  • Bir ürün, birden fazla satıcı tarafından satılabilir. Birden fazla satıcı tarafından satışa sunulan ürünlerin satıcıları ürün için belirledikleri fiyata, satıcı puanlarına, teslimat statülerine, ürünlerdeki promosyonlara, kargonun bedava olup olmamasına ve ürünlerin hızlı teslimat ile teslim edilip edilememesine, ürünlerin stok ve kategorileri bilgilerine göre sıralanmaktadır.
  • Bu üründen en fazla 20 adet sipariş verilebilir. 20 adedin üzerindeki siparişleri Trendyol iptal etme hakkını saklı tutar. Belirlenen bu limit kurumsal siparişlerde geçerli olmayıp, kurumsal siparişler için farklı limitler belirlenebilmektedir.
  • 15 gün içinde ücretsiz iade. Detaylı bilgi için tıklayın.
  • Arzuman yeşil fesleğen tohumu 100 adet

Ürün Özellikleri

  • Tip Sebze Tohumları
Geri Bildirim Ver

Arzuman Tohum Arzuman Yeşil Fesleğen Tohumu 100 Adet AÇ50-01

Arzuman tohum Arzuman yeşil fesleğen tohumu 100 adet AÇ50-01 en çok tercih edilen bitki tohumudur. Reyhan sınıfından gelmekle birlikte aynı zamanda reyhan olarak da adlandırılmaktadır. Reyhan olarak bilinen fesleğen tek yıllık ürün veren bir bitkidir. Aynı zamanda ılıman bölgelerde yetişmektedir. Fesleğen boyları 25-30 cm arasında değişmekle birlikte açık yeşil ve koyu yeşile doğru değişen yapraklara sahiptir. Fesleğen yaprağı yumuşak bir yapıya sahip olup yenilebilen bir bitkidir. Çiçeklenme döneminde ise beyaz renge sahiptir. Fesleğen sıcak ve kuru ortamı seven bir yapıya sahiptir. Fesleğen yaydığı güzel koku ile aynı zamanda sinek kovucu özelliğe de sahiptir. Birçok şekilde kullanım özelliğine sahip olan fesleğenin yaprakları ayrıca salatalarda da kullanılmaktadır. Ayrıca fesleğen saksıda yetiştirmeye son derece uygun bir bitkidir.

  • Saksı Yetiştiriciliğine Uygun
  • Salataların Vazgeçilmezi
  • Bağışıklık Sistemini Güçlendirici

Arzuman Tohum Arzuman Yeşil Fesleğen Tohumu ve Eşsiz Aroması

Fesleğen bitkisi çeşitli yemeklerde baharat olarak kullanılan aromalı bir yapıya sahiptir. Kokulu yaprakları yaz boyunca açmaktadır. Yaprakları sivri şekilde, kenarları uçlara doğru sivri ve yeşil renktir. Yeşil fesleğen haziran ve Eylül aylarında gölgelik yerlerde yemeklerde kullanılmak için kurutulmaktadır. Sıcak ve kurak ortama direnç gösteren bitki toprak seçmez. Ancak Arzuman yeşil fesleğen tohumu kaya bahçelerde, küçük saksı ve bordürlerde kolaylıkla yetiştirilmektedir. Yeşil fesleğen ekmek için 0,5-1 cm derinlik ve 30-35 cm yükseklikte dikilmelidir. Yaprakları yeşil ve çiçekleri de yeşildir. Tek tip yıllık üretim özelliğine sahiptir. Çimlenme günü ise 20 ila 25 gün arasında değişiklik göstermektedir. Bitki köküne inildikçe kırmızı renk almaktadır. Hem taze olarak hem de kurutularak kullanılmaktadır. Yemeklerde ise pişirilerek ya da çiğ olarak kullanılan hoş kokulu bir bitkidir.

Arzuman Tohum Arzuman Yeşil Fesleğen Tohumu Faydaları

Fesleğen bitkisi, vücutta oluşabilecek hasar ve sorunlara karşı koruyan hoş kokulu yağlar içermektedir. İnsan vücuduna birçok katkısı olan fesleğen tüketildiğinde hücre ve DNA’ları korumaktadır. Bağışık sistemini güçlendiren ve hücrelerin düzenli çalışmasını sağlayarak kan hücrelerini korur. Fesleğenin bünyesinde bulundurduğu antioksidan, vitamin ve mineraller sayesinde kanserli vücut ve kanser hücrelerinin etkisini kaybetmesinde oldukça etkilidir. İnsan vücudunda strese neden olan toksinler bulunmaktadır. Fesleğen bitkisi bu zararlı antioksidanların giderilmesine yardımcı olarak yaşlanmayı artıran antioksidanlardan arınmanızı sağlar. Arzuman yeşil fesleğen tohumu kullanımı çok kolaydır. Fesleğen dikmek istediğiniz bölgeye fideleri büyüterek daha sonra büyüyen fideleri toprağa dikebilirsiniz. Sulama işlemi ile de fesleğen dikimi tamamlanmış olur. Eğer fesleğen yetiştirmeye karar verdiyseniz Arzuman yeşil fesleğen tohumu kampanya, dönemlerinde satın alarak fesleğen yetiştirmeye başlayabilirsiniz.

Arzuman Tohum Arzuman Yeşil Fesleğen Tohumu 100 Adet AÇ50-01 Modelleri Özellikleri ve Fiyatları

Fesleğen tohumu kolay ekilebilen bir üründür. Tohumlar küçük yapılara sahip olduğu için etkili bir dikim için önce fideler hazırlanmalıdır. Daha gelişen fideler sonra ise ekilecek alana fideler yerleştirilebilir. Tohum ile fesleğen yetiştirmek özen ister. Toprak daima nemli olmalı ve fideler toprak yüzeyinde dikilmelidir. Fesleğenin yaprakların yeşil rengi ve kokusu bitkinin ayırt edici özellikleri arasında yer almaktadır. Yeşil fesleğen olarak da bilinmektedir. Çiçeklenme döneminde çiçekleri beyazdır. Fesleğen bitkisinin yaprakları yenilebilir özelliğe sahiptir. Arzuman yeşil fesleğen tohumu indirim dönemlerinde en çok tercih edilen tohumdur. Arzuman fesleğen tohumu paketin içerisindeki tohum âdetine ve tohum çeşidine göre farklılık göstermektedir. Genellikle paket içerisinde 100 adet fesleğen tohumu ticari ve tarımsal üretimde tercih edilmektedir. Fesleğen tohumu satın almak istediğinizde ürün ile ilgili Arzuman yeşil fesleğen tohumu yorum yapan kullanıcıların yorumlarını inceleyebilir, Trendyol'da yer alan bu ürünü, Arzuman yeşil fesleğen tohumu satın al seçeneği ile güvenle satın alabilirsiniz.