Aropi Sodyum Bikarbonat Chem Pure 1 kg

311,38 TL

Ürün Bilgileri

Aropi Sodyum Bikarbonat Chem Pure 1 kg

Geri Bildirim Ver
  • Satıcı: AROPİ KİMYA Satıcı Ünvanı: ADEM BALCI İletişim: Satıcının Trendyol tarafından teyit edilmiş e-posta ve iletişim adresi kayıt altındadır. Şehir: Konya Kep Adresi: [email protected] Vergi Kimlik Numarası: 1360761353
    Bu ürün AROPİ KİMYA tarafından gönderilecektir.
  • Kampanya fiyatından satılmak üzere 10 adetten fazla stok sunulmuştur.
  • İncelemiş olduğunuz ürünün satış fiyatını satıcı belirlemektedir.
  • Bir ürün, birden fazla satıcı tarafından satılabilir. Birden fazla satıcı tarafından satışa sunulan ürünlerin satıcıları ürün için belirledikleri fiyata, satıcı puanlarına, teslimat statülerine, ürünlerdeki promosyonlara, kargonun bedava olup olmamasına ve ürünlerin hızlı teslimat ile teslim edilip edilememesine, ürünlerin stok ve kategorileri bilgilerine göre sıralanmaktadır.
  • Bu üründen en fazla 20 adet sipariş verilebilir. 20 adedin üzerindeki siparişleri Trendyol iptal etme hakkını saklı tutar. Belirlenen bu limit kurumsal siparişlerde geçerli olmayıp, kurumsal siparişler için farklı limitler belirlenebilmektedir.
  • 15 gün içinde ücretsiz iade. Detaylı bilgi için tıklayın.
  • AROPİ SODYUM Bİ KARBONAT CHEM PURE 1 KG Molekül Formül: NaHCO ? IUPAC numarası: Sodium hydrogen carbonate Molar kütle: 84,007 g/mol Yoğunluk: 2,2 g/cm³ İçinde çözündüğü madde: Su CAS NO : 144-55-8 EC NO : 205-633-8 Gıda Kodu : E500 Sodyum Bi Karbonat Sodyum tuzlarından birisidir. Anti asit özelliği vardır. Kabartma tozu olarak da kullanılır. Suda çözünür. Beyaz katı kristal tozdur. Hamuru kabartmak için kullanılan kabartma tozu genellikle Sodyum bikarbonatın (NaHCO3), kuru asitin (H+) ve mısır nişastasının birleşimidir. Sodyum bikarbonat halk dilinde karbonat olarak bilinir. Karbonat sadece hamuru kabartmakla kalmıyor
  • yanmış tencereyi, yanmış fırın tepsisini vs. kolayca temizlemek için: Örneğin tencereye bir parmak kalınlığı kadar su doldurulur
  • bir paket kabartma tozu (ya da karbonat) ilave edilip, 10 dakika kadar kaynatılır. Yanmış yemek tortusu anında çözülecektir. Çaydanlıklardaki, termoslardaki ve çiçek vazolarındaki lekeler kaynamış su ve karbonat karışımı ile kolaylıkla giderilir. Karbonat, suyun sertliğine sebebiyet veren kalsiyum (Ca2+) ve magnezyum (Mg2+) iyonlarıyla tepkimeye girerek çökelti oluşturur ve suyun yumuşamasını sağlar. Bazik ortamda havadaki oksijen bu kükürt bileşenlerini yükseltger. Aynı zamanda karbonat bu tür sebzelerin gaz yapıcı özelliğini de azaltır. Deodorant yerine ve terlemiş ayaklar için ayak banyosunda kullanılır. Bu uygulama en fazla haftada bir yapılmalıdır. Böcek sokmasından sonra o bölgeye karbonatlı su ile pansuman uygulanırsa kaşıntıyı ve kabarmayı hemen azaltır. Genel olarak yarım litre suda bir kaşık karbonatla yapılan karışım kaşıntılara karşı iyi gelir. Karbonat mide yanması için de kullanılır. Mide yanması, midenin gereğinden fazla mide asidi salgılamasından kaynaklanır.
Geri Bildirim Ver

Aropi Sodyum Bikarbonat Chem Pure 1 kg

Karbonat hamur işlerinden temizliğe kadar birçok farklı alan kullanılabilen bir üründür. Toz formundaki Aropi sodyum bikarbonat chem pure 1 kg pratik kullanıma olanak veren yapısı sebebiyle pek çok kişi tarafından tercih edilir. Su içerisinde kolay çözünen madde, etkili formülü sayesinde oldukça fazla kullanılır. Sodyum tuzlarından birisi olan sodyum bikarbonat, hamur işleri içerisinde kabartma tozu olarak tercih edilebilir. Az miktarda kullanıldığında bile hamurun hızlıca kabarmasını sağlar ve lezzetli yemekler hazırlamanızı kolaylaştırır. Beyaz katı kristal toz şeklindedir ve su içerisinde çözdürülerek rahatlıkla kullanılabilir. Yanmış tencere ve tava gibi ev eşyalarındaki inatçı lekeleri çıkarmak için de oldukça etkili bir maddedir. Tencere içerisine bir miktar su ile beraber konulan sodyum bikarbonat kaynatılır. Bu sayede lekeler kolayca giderilir.

  • Kabartma tozu özellikli
  • Etkili temizlik
  • Pratik kullanım

Aropi Sodyum Bikarbonat 1 kg Fiyatı

Aropi Sodyum Bikarbonat 1 kg Fiyatı

Sodyum bikarbonat, kristal yapıya sahip toz bir maddedir. Su içerisinde çözdürülerek temizlik esnasında kullanılabileceği gibi aynı zamanda hamur işlerinde de kullanılabilir. Karbonat olarak bilinen bu kullanışlı madde sayesinde siz de yanmış yağ gibi lekeleri kolayca çıkarabilirsiniz. Saksı gibi farklı yüzeylere sahip olan eşyaların dışındaki lekeleri çıkarmak konusunda da etkilidir. Suda kaynatılarak etkili bir temizlik malzemesi haline gelen bu ürün sayesinde siz de pratik bir şekilde temizlik işlerinizi tamamlayabilirsiniz. Aropi markasının sodyum bikarbonatın bir paketi içerisinde toplam 1 kg ağırlığında ürün bulunur. Aropi sodyum bikarbonat chem pure 1 kg fiyatı ürünün sahip olduğu tüm bu özellikler göz önünde bulundurulduğunda oldukça uygundur. Siz de bütçe dostu fiyatı ile bu ürüne sahip olmak ve mutfaktaki işlerinizi kolaylaştırmak istiyorsanız bu üründen edinebilirsiniz.

Kullanışlı Bikarbonat Chem Pure 1 kg Yorumları

Kullanışlı Bikarbonat Chem Pure 1 kg Yorumları

Aropi sodyum bikarbonat chem pure 1 kg yorumları ürünün çok yönlü yapısına odaklanır. Cilt bakımı, hamur işleri ve temizlik gibi farklı alanlarda kullanılabilen üründen dilediğiniz gibi faydalanabilirsiniz. Terleme konusunda size yardımcı olabilen bu madde sayesinde sıcak havalarda ter kokusunu azaltabilirsiniz. Ayak banyosu yapacağınız su içerisine bir miktar koyarak terlemiş ayaklarınızın rahatlamasını sağlayabilirsiniz. Karbonatlı su banyosunun haftada 1 defa yapılması önerilir. Bu madde böcek sokması gibi yazın sık karşılaşılan sorunlara da çözüm olabilir. Böcek sokması olan bölgeye karbonatlı madde ile pansuman yapmak, kaşıntı ve kızarıklığın geçmesi için faydalı bir çözüm olabilir. Yarım litre su içerisine 1 kaşık sodyum bikarbonat ekleyerek siz de ürünün kaşıntılara olan faydasını görebilirsiniz. Oldukça faydalı olan bu ürünü kullanarak siz de cilt bakımınızı bir ileri seviyeye çıkarabilirsiniz.

Temizlikte Yardımcı Sodyum Bikarbonat Özellikleri

Temizlikte Yardımcı Sodyum Bikarbonat Özellikleri

Aropi markasının 1 kutusu içerisinde toplam 1 kg miktarında sodyum bikarbonat bulunur. Kristal toz şeklindeki maddesi suda çözdürülerek kullanılabilir. 1 litre su içerisine toplam 2 kaşık madde ekleyerek suyu kaynatabilir ve bu çözeltiyi pek çok temizlik işinde kullanabilirsiniz. Özellikle tencere ve tava gibi eşyalarda bulunan yanık ve yağ lekelerini çıkarmak için bu karışımdan faydalanabilirsiniz. Sodyum karbonatı aynı zamanda hamur kabartma tozu olarak da kullanabilirsiniz. Az miktar bir karbonat hamuru kabartmak için etkili olabilir. Siz de lezzetli ve kabarık hamur işleri hazırlamak istiyorsanız bu maddeden yararlanabilirsiniz. Sıcak yaz aylarında terleme problemini azaltmak için bu ürünü deodorant yerine de kullanabilirsiniz. Ayağınıza bakım yaparken da karbonattan faydalanabilirsiniz. Pek çok farklı alanda kullanabileceğiniz 1 kg’lık sodyum karbonat maddesine Trendyol’dan kolayca ulaşabilirsiniz.