Aras Yayıncılık Yok Hükmünde

346,99 TL
Son 2 ürün!

Ürün Bilgileri

Aras Yayıncılık Yok Hükmünde

Geri Bildirim Ver
  • Satıcı: MSTYAPIMARKET Satıcı Ünvanı: MST ÖZEL ENERJİ İNŞAAT GIDA TEKSTİL SANAYİ VE TİCARET LİMİTED ŞİRKETİ İletişim: Satıcının Trendyol tarafından teyit edilmiş e-posta ve iletişim adresi kayıt altındadır. Şehir: Giresun Kep Adresi: [email protected] Mersis Numarası: 0188005984300017 Vergi Kimlik Numarası: 1880059843
    Bu ürün MSTYAPIMARKET tarafından gönderilecektir.
  • Kampanya fiyatından satılmak üzere 5 adetten az stok bulunmaktadır.
  • İncelemiş olduğunuz ürünün satış fiyatını satıcı belirlemektedir.
  • Bir ürün, birden fazla satıcı tarafından satılabilir. Birden fazla satıcı tarafından satışa sunulan ürünlerin satıcıları ürün için belirledikleri fiyata, satıcı puanlarına, teslimat statülerine, ürünlerdeki promosyonlara, kargonun bedava olup olmamasına ve ürünlerin hızlı teslimat ile teslim edilip edilememesine, ürünlerin stok ve kategorileri bilgilerine göre sıralanmaktadır.
  • Bu üründen en fazla 10 adet sipariş verilebilir. 10 adedin üzerindeki siparişleri Trendyol iptal etme hakkını saklı tutar. Belirlenen bu limit kurumsal siparişlerde geçerli olmayıp, kurumsal siparişler için farklı limitler belirlenebilmektedir.
  • 15 gün içinde ücretsiz iade. Detaylı bilgi için tıklayın.
  • Türkiye'de yasayan Müslüman olmayan cemaatlerin birbirinden yakici sorunlari ve bunlarin yarattigi çok boyutlu tahribat siklikla görmezden gelinmistir. Yok Hükmünde, mercegini bu meselelerin en yakici olanlarindan ikisine, gayrimüslim cemaatlerin tüzel kisiliklerinin taninmamasina ve temsilde yasadiklari sorunlara dogrultuyor. Kitapta alti çizilen sorunlar soguk birer hukuk meselesi degil, aksine Türkiye'nin en kirilgan durumdaki yurttas gruplarinin varliklarini sürdürebilme mücadelesinde ekmek ve su kadar önem tasiyorlar. Osmanli idaresinden Cumhuriyet dönemine geçisin ardindan, Müslüman olmayan cemaatler yasalar ve uygulamalarla sistematik olarak ayrimciliga ugradi. Bu cemaatleri temsil etmekle yükümlü kurumlar, kendilerini yasal bir zemine oturtacak tüzel kisiliklerinden mahrum birakildilar ve hatta zaman içerisinde yok edildiler. Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucu sözlesmesi olarak kabul edilen Lozan Antlasmasi'nin azinlik cemaatleriyle ilgili maddeleri yok sayildi ve bu yaklasim pek çok yeni soruna neden oldu.Yok Hükmünde, 2012-2014 yillari arasinda Galatasaray Üniversitesi, Ankara Üniversitesi ve Istanbul Bilgi Üniversitesi'nde düzenlenen üç konferansta sunulan tebligleri ve yapilan konusmalari bir araya getiriyor. Yurtiçi ve yurtdisindan uzmanlarin yani sira, Müslüman olmayan cemaatlere mensup, konuyla yakindan ilgili pek çok kisinin deneyimlerini paylastigi bu metinlerde, azinliklara yönelik ayrimciliga ve bunun nasil giderilebilecegine dair ufuk açici analiz, öneri ve görüslere yer veriliyor. Çalisma, her biri üzerinde yasadigimiz topraklarda kadim bir geçmise sahip bu cemaatlerin 'yok hükmünde' sayilmamasi mücadelesinde bir basvuru kaynagi olarak büyük deger tasiyor.(Tanitim Bülteninden) Ürün Adı: Yok Hükmünde Ürün Kodu: 9786055753627 Yazar: Kolektif Basım Yılı: 2016 Kapak Türü: Sayfa Sayısı: 256 Kağıt Cinsi: Çevirmen:

Ürün Özellikleri

  • Basım Dili Türkçe
  • Yazar Ayhan Tarakcı
  • Basım Yılı 2024
  • Sayfa Sayısı 251-300
Geri Bildirim Ver