Alfa Yayınları Osmanlı Devletinde Bürokrasi

119,02 TL
Tükeniyor!
Ürünün Diğer Satıcıları (1)
Kurumsal Fatura
119,02 TL

Ürün Bilgileri

Alfa Yayınları Osmanlı Devletinde Bürokrasi

Geri Bildirim Ver
  • Satıcı: EYLÜL KİTAP Satıcı Ünvanı: MUHAMMED MUSTAFA AYDIN İletişim: Satıcının Trendyol tarafından teyit edilmiş e-posta ve iletişim adresi kayıt altındadır. Şehir: Tokat Kep Adresi: [email protected] Vergi Kimlik Numarası: 1140565487
    Bu ürün EYLÜL KİTAP tarafından gönderilecektir.
  • Kampanya fiyatından satılmak üzere 5 adetten fazla stok sunulmuştur.
  • İncelemiş olduğunuz ürünün satış fiyatını satıcı belirlemektedir.
  • Bir ürün, birden fazla satıcı tarafından satılabilir. Birden fazla satıcı tarafından satışa sunulan ürünlerin satıcıları ürün için belirledikleri fiyata, satıcı puanlarına, teslimat statülerine, ürünlerdeki promosyonlara, kargonun bedava olup olmamasına ve ürünlerin hızlı teslimat ile teslim edilip edilememesine, ürünlerin stok ve kategorileri bilgilerine göre sıralanmaktadır.
  • Bu üründen en fazla 10 adet sipariş verilebilir. 10 adedin üzerindeki siparişleri Trendyol iptal etme hakkını saklı tutar. Belirlenen bu limit kurumsal siparişlerde geçerli olmayıp, kurumsal siparişler için farklı limitler belirlenebilmektedir.
  • 15 gün içinde ücretsiz iade. Detaylı bilgi için tıklayın.
  • Osmanli Devleti’nin klasik döneminde devlet yönetiminin kendine has özellikleri vardir. Yönetim yapisi monarsi olmakla birlikte kanun bilincinin yerlestigi, adaletin esas alindigi bir gerçektir. “Osmanli Tarzi” diyebilecegimiz bürokratik yapilanma, Fatih dönemine kadar geleneksel usuller içersinde gelismis iken, bu dönemden itibaren kanunnamelerde daha sistematik bir hale gelmistir. Devsirme ve bir nevi lonca sistemiyle bürokraside liyakat esas alinmis, Fatih Kanunnamesi’yle üst bürokrasinin kariyer çizgileri belirlenmistir. Devlet yönetiminin merkezilesmesine paralel olarak yazismalari yürüten “kalemiye sinifi” gelisme göstermistir. Iç ve dis sebeplere bagli olarak Osmanli Devleti’nin gerileme sürecine girmesiyle II. Mahmud döneminden itibaren köklü idari reformlara girilmis, bürokraside özellikle Tanzimat sonrasi bati tarzi düzenlemeler yapilmistir. Fakat bu düzenlemeler ekonomik sartlara bakilmadan, milletin gelenekleri ve egitim altyapisi düsünülmeden yapildigindan basarili olamamistir. Bu nedenle bürokratik yapi, batidakilerin kötü bir kopyasi seviyesine düstügünden, istenilen sonucun alinmasi bir yana, bir uydulasma derecesine düsülmüstür. Böyle de olsa bugünkü idari yapilanmanin köklerini Tanzimat öncesi ve sonrasi reformlarda aranmasi gerçegi açiktir. Ürün Adı: Osmanlı Devletinde Bürokrasi Ürün Kodu: 9789944083218 Yazar: Dr. Hüseyin Özdemir Basım Yılı: 2013 Kapak Türü: Karton Kapak Sayfa Sayısı: 330 Kağıt Cinsi: Kitap Kağıdı Çevirmen:

Ürün Özellikleri

  • Basım Dili Türkçe
  • Yazar Mehmet Fuad Köprülü
  • Basım Yılı 2022
  • Sayfa Sayısı 301-350
Geri Bildirim Ver