Akademi Titiz Yayınları Bilim Kurgu Sinemasında Karakter Mekan Tasarımının Star Wars Filmleri Üzerinden Incelenmesi

220 TL
Tükeniyor!
Ürünün Diğer Satıcıları (1)
Kargo Bedava
Kurumsal Fatura

Ürün Bilgileri

Akademi Titiz Yayınları Bilim Kurgu Sinemasında Karakter Mekan Tasarımının Star Wars Filmleri Üzerinden Incelenmesi

Geri Bildirim Ver
  • Satıcı: Ati Kitabevi Satıcı Ünvanı: HÜNKAR ORGANİZASYON EĞİTİM YAYINCILIK BİLEŞİM VE TURİZM SANAYİ DIŞ TİCARET LİMİTED ŞİRKETİ İletişim: Satıcının Trendyol tarafından teyit edilmiş e-posta ve iletişim adresi kayıt altındadır. Şehir: İstanbul Kep Adresi: [email protected] Mersis Numarası: 0464013419700010 Vergi Kimlik Numarası: 4640134197
    Bu ürün Ati Kitabevi tarafından gönderilecektir.
  • Kampanya fiyatından satılmak üzere 5 adetten fazla stok sunulmuştur.
  • İncelemiş olduğunuz ürünün satış fiyatını satıcı belirlemektedir.
  • Bir ürün, birden fazla satıcı tarafından satılabilir. Birden fazla satıcı tarafından satışa sunulan ürünlerin satıcıları ürün için belirledikleri fiyata, satıcı puanlarına, teslimat statülerine, ürünlerdeki promosyonlara, kargonun bedava olup olmamasına ve ürünlerin hızlı teslimat ile teslim edilip edilememesine, ürünlerin stok ve kategorileri bilgilerine göre sıralanmaktadır.
  • Bu üründen en fazla 25 adet sipariş verilebilir. 25 adedin üzerindeki siparişleri Trendyol iptal etme hakkını saklı tutar. Belirlenen bu limit kurumsal siparişlerde geçerli olmayıp, kurumsal siparişler için farklı limitler belirlenebilmektedir.
  • 15 gün içinde ücretsiz iade. Detaylı bilgi için tıklayın.
  • Sinema ortaya çıktığı ilk yıllardan itibaren, film yaratma sürecinde tasarımcısına hayal gücünü özgürce kullanabileceği bir alan sunmaktadır. Görsel bir anlatım diline sahip, insanla ve insan yaşantısıyla iç içe bir disiplin olan sinema, doğası gereği mekândan bağımsız olarak düşünülemez. Bu bağlamda ortak paydası mekân olan sinema ve mimarlığın birbiriyle sürekli etkileşim içinde olması ve birbirini besleyen iki disiplin olması kaçınılmazdır. Sinema sanatı gerçek hayatta olmayan mekânların kurgulanmasında ve yeni mekân arayışlarında mimariye ilham kaynağı olmaktadır. Düşsel bir gerçeklik yaratan sinemanın iki boyutluluğu, içinde bulunulan dönemde mimari açıdan yapılması mümkün olmayan mekânsal önermeler için de gerekli deneysel ortamı yaratmaktadır. Mekânsal arayışların en özgür biçimde yapılmasına olanak sağlayan, farklı dünyalar ve yaşam formları hakkında öngörülerde bulunan bilim kurgu bu yönüyle sinema sanatında oldukça önem arz eden bir alt türdür. Bilim kurgunun hayal gücünün sınırlarını zorlayan tasarımlara olan yakınlığı bu türe yenilikçi ve esnek bir çalışma alanı sunarak serbestlik kazandırmaktadır. Böylece mekânsal varsayımlarda bulunan bilim kurgu, ortaya koyduğu ürünlerle sinema ve mimarinin birbirleriyle etkileşimini güçlendirmekte ve gelişimlerine de katkı sağlamaktadır. George Lucas’ın yönetmenliğindeki Star Wars film serisi bilim kurgunun uzay operası alt türündeki en önemli örneklerindedir. Teknolojik açıdan da birçok yeniliğin ilk kez kullanıldığı film serisi kurgusal mekânları, karakterleri ve farklı türleriyle bilim kurgu sinemasına yeni bir bakış açısı kazandırmıştır. Döneme damgasını vuran filmlerin, bilim kurgu türü için bir dönüm noktası olması ve geniş kitlelere ulaşmasında kurgusal mekân tasarımlarındaki çeşitlilik ve zenginlik göz ardı edilemeyecek bir unsurdur. Star Wars filmlerinde yer alan çeşitli gezegenlerde veya mobil yapılarda bulunan
  • coğrafi, fiziki, iklimsel ve algısal açıdan farklı özelliklere sahip birçok kurgusal mekân tasarımı izleyiciye yeni dünyaların kapılarını açmaktadır. Çeşitli karakteristikteki kurgusal mekânların tasarım aşamasında, kuşkusuz bu mekânların kullanıcılarının mekânla kurduğu ilişki oldukça önemli bir rol oynamaktadır. Karakterlerin farklı fiziksel ve davranışsal özellikleri mekân tasarımlarını şekillendirmektedir. Bu kitapta mekânın kullanıcısı olan karakterlerin iç mekânların tasarımına etkisi ve bu mekânlarla arasındaki ilişki Star Wars filmleri üzerinden incelenmiştir.

Ürün Özellikleri

  • Boyut Normal Boy
  • Basım Dili Türkçe
  • Yazar İ. Emre Kavut
  • Basım Yılı 2021
Geri Bildirim Ver