Zekice Mangala Oyunu %100

59,90 TL
koleksiyona ekleKoleksiyona Ekle
Ürünün Diğer Satıcıları (2)
5 Al 4 Öde
Kurumsal Fatura
Kurumsal Fatura
99,99 TL

Ürün Bilgileri

Zekice Mangala Oyunu %100

Geri Bildirim Ver
  • Satıcı: devtoptan Satıcı Ünvanı: BURHAN SADIKOĞLU İletişim: Satıcının Trendyol tarafından teyit edilmiş e-posta ve iletişim adresi kayıt altındadır. Şehir: İstanbul Kep Adresi: [email protected] Vergi Kimlik Numarası: 7360745504
    Bu ürün devtoptan tarafından gönderilecektir.
  • Kampanya fiyatından satılmak üzere 50 adetten fazla stok sunulmuştur.
  • İncelemiş olduğunuz ürünün satış fiyatını satıcı belirlemektedir.
  • Bir ürün, birden fazla satıcı tarafından satılabilir. Birden fazla satıcı tarafından satışa sunulan ürünlerin satıcıları ürün için belirledikleri fiyata, satıcı puanlarına, teslimat statülerine, ürünlerdeki promosyonlara, kargonun bedava olup olmamasına ve ürünlerin hızlı teslimat ile teslim edilip edilememesine, ürünlerin stok ve kategorileri bilgilerine göre sıralanmaktadır.
  • Bu üründen en fazla 15 adet sipariş verilebilir. 15 adedin üzerindeki siparişleri Trendyol iptal etme hakkını saklı tutar. Belirlenen bu limit kurumsal siparişlerde geçerli olmayıp, kurumsal siparişler için farklı limitler belirlenebilmektedir.
  • 15 gün içinde ücretsiz iade. Detaylı bilgi için tıklayın.
  • Mangala Oyunu

Ürün Özellikleri

  • Oyuncu Sayısı 1-2 Kişi
  • Yaş 3 - 4 Yaş
Geri Bildirim Ver

Zekice Mangala Oyunu %100

Zekice mangala oyunu, iki oyuncu arasında oynanan bir strateji oyunudur. Oyunda oyuncular ellerindeki taşları belirli bir düzene göre tahta üzerinde hareket ettirip rakibin taşlarını alarak puan kazanmaya çalışır. Mangala, dünyada farklı isimlerle de bilinir ve çeşitli kültürlerde yer edinmiştir. Örneğin Türkiye’de “Mangala”, Yunanistan’da “Tavli”, İsrail’de “Shesh Besh” olarak adlandırılır. Mangala, zeka gelişimine katkısı sayesinde özellikle çocuklar için faydalı bir oyundur.

 
  • Strateji
  • Faydalı
  • Zeka gelişimine katkı

Zekice Mangala Oyunu Özellikleri

Zekice Mangala Oyunu Özellikleri

Zekice mangala oyunu, dünyada sıklıkla tercih edilen iki oyunculu strateji oyunlarından biridir. Oyuncular taşları oyunun kuralına göre tahta üzerinde hareket ettirir ve rakibin taşlarını almaya çalışır. Taşlar alındıkça puan kazanılır. Oyunun teknik özellikleri incelendiğinde 16 adet siyah ve beyaz renkte taş kullanıldığı görülür. Ayrıca tahtanın ortasında bir çukur ve oyuncuların puanlarını hesaplamak için kullandıkları iki alan bulunur. Oyun, her yaş grubuna hitap eder. Kuralları ve oynanışı gereği genellikle 8 yaş üzeri çocuklara ve yetişkinlere yöneliktir. Oyunun sağladığı avantajlar arasında; düşünce hızını artırması, stratejik düşünme yeteneğini geliştirmesi, planlama becerisi kazandırması ve konsantrasyonu yükseltmesi sayılabilir. Zekice mangala oyunu özellikleri arasında çocukların zihinsel açıdan gelişimine fayda sağlaması da yer alır. Çocuklar, oyun sırasında düşünme, planlama ve karar verme becerilerini geliştirir. Ayrıca oyun stratejilerinin uygulanması sırasında problem çözme becerilerini de kullanır. Bu sayede çocukların matematiksel ve mantıksal düşünme becerileri de gelişmiş olur.

 

Zekice Mangala Oyunu Nasıl Oynanır?

Zekice Mangala Oyunu Nasıl Oynanır?

Zekice mangala oyunu hem eğlenceli hem de zihinsel gelişim açısından faydalı bir oyundur. Oynayanlar stratejik düşünme yeteneklerini ve planlama becerilerini geliştirirken aynı zamanda konsantrasyonlarını da artırır. Zekice mangala, geleneksel Türk tarihi ve kültürüne dayanan, dünya genelinde ilgi gören zeka oyunlarından biridir. Oyunu oynamak için taşları rahatça hareket ettirebileceğiniz bir masanızın olması yeterlidir. Masa ve iki oyuncuyla kolayca mangala oynayabilirsiniz. Tahta üzerindeki 12 adet çukurdan her biri altışar adet taş alır. Yani bu çukurlar, oyuncuların 48 adet taş koyabileceği bir bölümdür. Oyuncular sırayla taşları alarak sağ veya sol yönde taşları çukurlara yerleştirir. Her turda son taşı kendi tarafındaki çukura atan oyuncu, oyunu kazanır. Mangala oyununu oynamak için birtakım teknik özellikleri de bilmek gerekir. Örneğin oyunda toplam 48 taş olması ve 6-6 taşla oyuna başlanması gibi özellikler mutlaka bilinmelidir. Mangalanın kurallarına hakim olduktan sonra oynaması son derece keyifli bir oyun olduğu söylenebilir.

 

Zekice Mangala Oyunu Fiyatı

Zekice Mangala Oyunu Fiyatı

Zekice Mangala oyunu, her yaş grubundan kullanıcıların oynaması için uygundur. Üstelik oyunun eğlenceli olduğu kadar yararlı olduğunu belirtmek de mümkündür. Mangala, oyuncuların problem çözme, strateji geliştirme, tahmin etme, öngörü yeteneği ve karar verme becerileri gibi zihinsel yeteneklerini geliştirmelerini sağlar. Bu beceriler sayesinde sadece oyun oynarken değil günlük hayatta da başarıya ulaşmak mümkün hale gelir. Zekice Mangala gibi zeka oyunları, insanların düşünme yeteneklerini geliştirir. Mangala oynarken hem strateji ve taktik kurma becerileri gelişir hem de eğlenceli vakit geçirilir. Çocukların zeka gelişimine de yardımcı olan Zekice mangala oyunu, sunduğu faydalarla hemen hemen bütün kullanıcıların beğenisini kazanır. Siz de düşünme yeteneğinizi geliştirecek taktiksel bir oyun arayışındaysanız mangalayı gönül rahatlığıyla tercih edebilirsiniz. Ayrıca Zekice mangala oyunu yorum ve kullanıcı değerlendirmelerini inceleyerek ürün özellikleri ve oyun hakkında daha detaylı bilgi sahibi olabilirsiniz. Yapılan değerlendirmelerin yanı sıra Zekice mangala oyunu fiyat bilgisine Trendyol aracılığıyla ulaşmanız da mümkündür.