Zarrin Mehr Hint Pirinci Zarrin Basmati Pirinç 10 Kg

840 TL
(84 TL / kg)
koleksiyona ekleKoleksiyona Ekle
Ürünün Diğer Satıcıları (1)
Kargo Bedava
Kurumsal Fatura
1.299 TL

Sıkça Sorulan Sorular

Ürünün son kullanma tarihi (SKT) nedir?
Ürünleri gönderen satıcıların elindeki stoklara göre ürünlerin SKT'si değişebilmektedir. Satıcıya soru sor kısmından ilgili satıcıya gönderilecek ürünün SKT 'sini sorarak öğrenebilirsiniz.
Satın aldığım ürünü nasıl iade edebilirim?
İlgili mevzuat uyarınca satın aldığınız ürünü ambalajı açılmadığı müddetçe 15 gün içerisinde ücretsiz iade edebilirsiniz. İade ettiğiniz ürünün sağlam şekilde satıcıya ulaşabilmesi için orijinaline uygun şekilde tekrar paketlenmiş olarak gönderimi önemlidir. Detaylı bilgi için tıklayınız.

Ürün Bilgileri

Zarrin Mehr Hint Pirinci Zarrin Basmati Pirinç 10 Kg

Geri Bildirim Ver
  • Satıcı: Myshop7 Satıcı Ünvanı: HAYRİ TİMUR İletişim: Satıcının Trendyol tarafından teyit edilmiş e-posta ve iletişim adresi kayıt altındadır. Şehir: Van Kep Adresi: [email protected] Vergi Kimlik Numarası: 8440612657
    Bu ürün Myshop7 tarafından gönderilecektir.
  • Kampanya fiyatından satılmak üzere 100 adetten fazla stok sunulmuştur.
  • İncelemiş olduğunuz ürünün satış fiyatını satıcı belirlemektedir.
  • Bir ürün, birden fazla satıcı tarafından satılabilir. Birden fazla satıcı tarafından satışa sunulan ürünlerin satıcıları ürün için belirledikleri fiyata, satıcı puanlarına, teslimat statülerine, ürünlerdeki promosyonlara, kargonun bedava olup olmamasına ve ürünlerin hızlı teslimat ile teslim edilip edilememesine, ürünlerin stok ve kategorileri bilgilerine göre sıralanmaktadır.
  • Bu üründen en fazla 20 adet sipariş verilebilir. 20 adedin üzerindeki siparişleri Trendyol iptal etme hakkını saklı tutar. Belirlenen bu limit kurumsal siparişlerde geçerli olmayıp, kurumsal siparişler için farklı limitler belirlenebilmektedir.
  • 15 gün içinde ücretsiz iade. Detaylı bilgi için tıklayın.
  • KULLANIŞI: •Basmati pirinç, nişasta içermediğinden dolayı pişirmeden önce ıslatmaya gerek yoktur. Diğer pirinç kullananların alışkın olduğu pirinci su da bekletme dönemi basmati pirinçle taşınınca kapandı. Nişasta oranı bulunmayan basmati pirinci suda bekletmeye gerek yoktur. Pirinci pişirmeden önce yıkanması yeterlidir. • Basmati pirincinin pişmesi diğer pirinçlere oranla biraz daha zaman alabilir çünkü diğer pirinçlere oranla daha büyük ve uzundur. Basmati pirinci ile pilav yapılacaksa pilavın ölçüsü bire iki olarak ölçülerek yapılmalıdır. Basmati pirinci ile yoğurt çorbası, dolma hatta sütlaç yapılırken de pişirme süresine dikkat edilmelidir diğer pirinçlere oranla biraz daha fazla pişmesi gerekmektedir. ÖZELLİĞİ: Basmati pirinci özel ve farklı bir pirinçtir. Basmati pirincini diğer pirinçlerden ayıran özelliklerden bazıları şunlardır
  • •Basmati pirinci Himalaya Dağlarında yetişir. Ülkemizde de pirinç üretimi yapılmaktadır fakat basmati pirinci sadece himalaya bölgesinde yetişmektedir. •Basmati pirinci yetişmek için ılıman bölgeleri tercih eder. Ilıman bölgelerde yetişen Basmati pirinci mayıs ve temmuz ayında ekilir, kasım ve ocakları arasında da toplanır. •Basmati pirinci diğer pirinçlerden daha büyük ve daha uzundur. •Basmati pirincinin kendine has bir kokusu vardır. Basmati Sanskritçe'de kokulu anlamına gelmektedir. BASMATİ PİRİNÇ VE TARİFLER •Basmati pirinci barındırdığı besin değerleri ile oldukça sağlıklıdır. Bu yüzden de genellikle sağlıklı beslenen kişiler, diyet yapanlar ve sporcular basmati pirincine şans vermektedirler. Basmati pirinci içerdiği zengin vitamin ve mineralleri piştiğinde de kaybetmediğinden basmati pirinç ile istenilen tarifler yapılmaktadır. Basmati pirinç püf noktaları aşamasında dikkat edilmesi gereken bir öneri basmati pirincinin diğer pirinçlerden çok suya ihtiyaç duymasıdır. Basmati pirinci diğer pirinçlerden daha büyük ve uzun olduğu için daha fazla su çekmektedirler. Birçok baharatla tatlandırılabilir. Basmati pirinci kokulu bir pirinç olduğundan bazen baharat kullanmakta çekinceler olabilir fakat basmati pirinci birçok baharatla harika uyumlar sağlayarak daha da lezzetli olmuşlardır. •Basmati pirinç sadece pilav yapımında kullanılmaz. Basmati pirinci dolma yaparken de kullanabilinir. Hem uzun süre tok tutan hem de sağlıklı dolmalar yapılabilir. Sadece tuzlularda basmati pirinci kullanmak oldukça yalın bir düşüncedir. Basmati pirinci tatlılarda da kullanılır. Basmati pirinci ile fit sütlaç yapmakta mümkündür. Sütlacınızı içine şeker atlamadan her zaman yaptığınız gibi hazırlayarak pişirip pirinç olarak basmati pirinci kullanıp kaplarda soğumaya bırakılır. Soğuyan sütlaçların serine pekmez dökülerek servis edilebilir. Böylelikle sütlaç şeker içermediğinden sağlıklı, basmati pirinci kullanılarak yapıldığı için de besleyici olacaktır.
Geri Bildirim Ver