İlgili Kategoriler
Fiyat
Fiyat Geçmişi
Ürün Puanı
Satıcı Tipi
MERCHANT_BADGES_INFO_TOOLTIP_APPROVE_SELLER_TITLE
Onaylanmış Satıcı
Türkiye’de veya uluslararası olarak yüksek bilinirliğe sahip markaların resmi satıcılarına “Onaylanmış Satıcı” rozeti verilir.
MERCHANT_BADGES_INFO_TOOLTIP_SUCCESSFUL_SELLER_TITLE
Başarılı Satıcı
Trendyol’daki son 6 ay performansıyla yüksek müşteri memnuniyeti sağlayan, kaliteli ve güvenilir hizmet veren satıcılara “Başarılı Satıcı” rozeti verilir.
MERCHANT_BADGES_INFO_TOOLTIP_AUTHORIZE_SELLER_TITLE
Yetkili Satıcı
Onaylanmış markaların resmi satıcılarının satışa sunduğu, ilgili markanın ürünlerine “Yetkili Satıcı” rozeti verilir.
Satıcı Tipi Nedir?
"

Yavru Kedi Bakım Ürünü

" araması için 2740 sonuç listeleniyor

Yavru Kedi

En Şirin Dostlar

İnsan türünün en yakın dostları arasında kuşkusuz evcil hayvanlar yer almakta. Kimileri kedi ya da köpek gibi hayvan dostlar edinirken kimileri de kuş ya da balıkları daha çok sevmektedir. Hatta bazı insanlar o kadar dost canlısıdır ki kimsenin yanına yaklaşmaya cesaret edemediği ya da korktuğu hayvanlara karşı büyük bir sevgi beslemektedir. Hal böyle olunca evlerinin bir köşesini ya da tamamını onlara ayıranlar hayatını bu dostlarına adayanlar da gün geçtikçe artıyor. Özellikle bakımının kolay olması ve hislerini insanlara daha iyi ifade edebildikleri için kedi ve köpekleri dost edinenlerin sayısı bir hayli fazla. Adeta çocukları ya da kardeşleri gibi gördükleri bu canlar gün içerisinde elbette biraz ilgi ve bakım istemekteler. Günlerinin büyük bir kısmını uyuyarak geçirmeyi seven kediler geri kalan zamanlarında yemek yiyerek ve oyun oynayarak geçirmeyi severler. Yetişkin bir kedi dostunuz varsa belirli dönemlerde gözünün dışarda olduğunu fark etmişsinizdir. Çiftleşmek için uygun zaman dilimlerinde kendine yakışan bir eş arayan kediler fırsat bulduklarında doğum yapmaktan da geri kalmazlar. Dişi kedilerin doğum süreci ve sonrasında yavru kedi bakımı da tabi ki ev sahibinin sorumluluklarından biridir. Yeni bir kedi arkadaş sahiplenecekseniz ya da sokakta terkedilmiş bir yavruyu evlat edinecekseniz bakım ve beslenmesine daha fazla özen göstermeniz gerekmekte. İnsanlarda olduğu gibi bebek kediler de bu dünyaya alışma süreçleri yavruluk dönemindeki bu geçici döneme bağlıdır. Beslenmesinden temizliğine tüy bakımından eğitimlerine kadar birçok durumla bizzat ilgilendiğinizde size kalbini sunan yepyeni ve sadık bir arkadaş edinmiş olursunuz. Yavru kedilerin bakımında kullanılan yiyecekler ve eşyalar haliyle yetişkin kedilere göre farklılık göstermektedir. Beslenme rutinleri, çeşitli eğitimleri ve oyuncakları ile birçok malzeme sadece yavru kedilerin ihtiyacını karşılayacak şekilde tasarlanmıştır. Hem ihtiyaçlarının çeşitlilik göstermesi hem de gelişmekte olan bedenine uygun yemek ve eşyalarla yapılan bakımlar ile kedinizin büyüme dönemine yardımcı olabilirsiniz. Bir kedi ya da başka bir hayvanla evinizi ya da hayatınızı paylaşmak zorunda değilsiniz elbette. Bu durumda da sokakta yaşayan bu dostlara kötü davranmamak ve onların yaşam alanlarına müdahale etmemek en doğru seçenek olacaktır. Hele bir de özellikle yaz aylarında kapınızın önüne bir tas su ve mama koyarak dışardan da yavru kedi bakımı ve beslenmesi için yardımcı olabilirsiniz.

Kedi Sahiplenme

Birçok pet shop’ta ve hayvan barınaklarında sahiplendirilmeyi bekleyen kedi ve köpekler bulunmakta. Bunun dışında özellikle kedi sahiplendirmeye yönelik gruplar da yer almaktadır. Birçok pet shop’ta ürün satın alma karşılığında kedilerin ücretsiz olarak verildiği görülmektedir. Bu yavruları sahiplenirken yavru kedi bakım seti alarak bakım sürecinin başlangıcında rahat edebilirsiniz. Bir kedi ya da köpekle uzun süreli ve kalıcı bir arkadaşlık kurmak için barınaklarda veya tanıdık vasıtasıyla bir evcil hayvan tercih edilebilir. Sokak ta yaşamını sürdüren kedi ve köpekleri sahiplenmek isteyenlerin bu kedileri eğer acil bir durumları yoksa iyi gözlemlemeleri gerekmektedir. Özellikle yavru kedilerin annesi yakınlarda olabilir ve siz hemen sahiplenerek annesiyle olan bağını erkenden kesmiş olabilirsiniz. Eğer annesi tarafından terk edilmiş ya da kaybolmuşsa yavru kedi bakımı annesiz bir şekilde büyütmek ve eğitmek daha zordur. Bazı yavru hayvanlar şanssız bir başlangıç yapmış olabilirler. Bu gibi durumlarda bir özel ya da belediyelere bağlı veteriner kliniklerinden yardım alarak sahiplenme sürecine geçilmesi iki taraf için de daha sağlıklı olacaktır. Barınak veya veteriner aracılığıyla sahiplenme sürecinde bahsi geçen hayvanın sağlıkla ilgili gereksinimleri karşılanmış olarak yeni arkadaşına teslim edilmektedir. Aşıları ve gerekli temizlikleri yapıldıktan sonra yeni arkadaşına aşı karnesiyle birlikte teslim edilir. Eğer direkt olarak sokaktan ya da bir arkadaşınız aracılığıyla sahiplendirme sürecine girdiyseniz öncelikli olarak aşılarının tam olduğundan emin olmak gerekmektedir. Yavru kedilerinizde standart olarak iç ve dış parazit aşılarının yapılması gerekmektedir. Bu süreç zarfında zaten diğer aşılar için bir takvim oluşturularak düzenli takibi sağlanmalıdır. Bu aşılar dışında yavru kediler için bakım, temizlik ve günlük ihtiyaçlarına göre çeşitli ürünler bulunmaktadır. Bu ürünleri ister veterinerinizden ister pet shop’lardan ya da Trendyol mağazalarından temin edebilirsiniz. Birçok farklı yavru kedi bakım malzemesi arasından yavru kedinizin ihtiyaçlarına göre tercih yapmanız hem sizin hem de kediniz için faydalı olacaktır.

Yavru Kedi Bakımı

Yavru kedilerin bakımı hem yetişkin kedilerden farklı hem de içinde eğitimlerin de bulunduğu bir süreçtir. Yavru kedilerinizin sağlıklı bir şekilde büyümesi için bir veteriner gözetiminde periyodik kontrollerinin yapılması gerekir. Bu kontroller sayesinde gerekli aşıların uygun tarihlerde yapılması ve kedileriniz tüy, boy, kilo gibi birçok faktörde gelişiminin normal düzeyde seyretmesi sağlanır. Yavru kedi bakımı ve eğitimi için veterinerinizin tavsiyesi ile uygun mamalar satın alarak beslenmesinde yardımcı olabilirsiniz. Özellikle cins olmayan kedilerde insanların yediği yemekler kediler tarafından yenebilse de bazı yemeklerin sindirim sisteminde olumsuz etkileri olabilmektedir. Yavru kedilerin aydan aya gösterdikleri gelişim ve sindirim sistemlerindeki değişim le zamanla yedikleri yemeklerde farklılık göstermektedir. Bunun için günlük, haftalık ve aylık olarak başta mama olmak üzere birçok kedi bakımı eşyasını gözden geçirmek gerekebilir. Bazı veterinerler hazırladıkları kitapçıklarla yavru kedi bakımı ve eğitimi ile ilgili tüyolar paylaşmaktadır. Bu bilgiler de herhangi bir sağlık problemi ve özel bakım gerektirmeyen kediler için rahatlıkla uygulanabilir. Yavru kedilerin bakımıyla ilgili en hassas nokta beslenmeleridir. Yetişkin kedilere göre çiğneme ve emme refleksleri henüz tam gelişmediği ve sindirim sistemlerindeki enzimler nedeniyle farklı beslenme alışkanlıklarına sahiptirler. Annesiz bir kedi ile ilgilenmek durumundaysanız doğumdan hemen sonra ve 2 günlük yavru kedi bakımı ile 3 günlük yavru kedi bakımı muhakkak veteriner gözetiminde gerçekleştirilmelidir.1 haftalık yavru kedi bakımı, 2 haftalık yavru kedi bakımı ve 3 haftalık yavru kedi bakımı muhakkak anne sütüyle beslenme gerektirir. Annesini kaybetmiş ya da terk edilmiş yavru kedilerin beslenmesinde, emme refleksinin kuvvetlenmesi ve sindiriminin güçlenmesi adına bir sütanne de bulunabilir. 6 haftalık kediler daha sonrasında yavaş yavaş mamaya alıştırılabilirler. Mama ve sağlık konusunu hallederken kedinizin yeni yaşam alanına uyum sağlamasını da es geçmemek gerekir. Yavru kediler anneleri ve kardeşlerinden ayrıldığında kendini güvensiz ve tekinsiz hissederler. Bu nedenle başta kedinin güvenliğini tehlikeye atacak pencere, balkon ve varsa şömine gibi alanlar sürekli kontrol edilmeli, herhangi bir kazaya sebebiyet vermemek için elektrik kabloları kedinizin çiğneyemeyeceği şekilde saklanmalıdır. Bitki besleyen biriyseniz evinizdeki bazı bitkileri kedinizin ulaşamayacağı yerlerde muhafaza etmeniz gerekebilir. Hangi bitkilerin zararlı olduğunu öğrenmek için veterinerinizle yavru kedi bakımı hakkında bilgiler almak için görüşebilir ve aklınızdaki soruları sorabilirsiniz.

Yavru Kedi Bakımında Kullanılan Ürünler

Yavru kedi bakımı evde gayet kolay bir şekilde yapılabilir. Başlangıç için önemli olan mama ve su kabı ile kedinizin tuvaletini yapabileceği bir alana sahip olmak gerekir. Bu üç temel ihtiyaçtan sonra en önemli bakım ürünü kedinizin uyuması için gerekli bir alan. Kediler günün büyük bir çoğunluğunu uyuyarak geçirmektedir. Özellikle yavru kedi bakımına yönelik hazırlanan kitapçık ve broşürlerde kedilerin neredeyse her yerde yatabildiği ve uyuyabildiğini görmüşüzdür. Ancak yavru kediniz ailesinden henüz ayrıldığı için güvenli bir uyku uyması sıcak bir yatakta mümkün olmaktadır. İster yanınızda yatsın isterse tek başına; sağlıklı, sıcak ve hava akımından uzak bir noktanın uyku alanı olarak belirlenmesinde fayda var. Tabi bu biraz da kedinizin zevkine kalmış. Günlük yaşamının temel ihtiyaçları karşılandıktan sonra geri kalan yavru kedi bakım eşyaları tamamen sizin istediğinize ve kedinizin ihtiyaçlarına göre farklılık gösterebilir. Farklı amaçlar için kullanılan oyuncaklar, tırmalama tahtası, tüy tarağı gibi yavru kedi bakım ürünleri kedinizin yaşına ve ihtiyacına göre farklılıklar gösterebilir. Bu malzemelerin bir kısmını hazır olarak dışardan da temin edebileceğiniz gibi evinizde kendi imkân ve yaratıcılığınızla da yapabilirsiniz. 6 haftalık yavru kedi bakımı süresinde kedinizin emme refleksleri giderek gelişmektedir. Çiğneme refleksleri henüz gelişmemiş yavru kediler için kedi biberonları kullanılabilir. Yine veteriner tavsiyesi ile özellikle hasta ya da özel bakım gerektiren kedileriniz için takviye besinler kullanabilirsiniz. Bu durum kedinizin rahatsızlığı ya da ihtiyaç duyduğu ek besinlere göre değişiklik gösterebilir. Kedi bakımı süresinde tüyler biraz problem oluşturabilir. Özellikle tüy döken cinste bir kediniz varsa kedi tarağı ya da bu işi gören tırtıklı özel eldivenler ile kedilerinizin tüylerini düzenli olarak taramanız gerekir. Dökülen tüylerin temizlenmesi için de tüy bantları tercih edebilirsiniz. Kediler salgıladıkları tükürük sayesinde kendi kendini ve hatta bir dönem sonra sizi temizleyebilirler. Bahçeli bir eve sahipseniz ya da dışarıda gezmeye alışkın bir kediniz varsa kediler için özel olarak üretilen şampuanlardan kullanabilirsiniz. Tabi bu yıkama için veterinerinize danışmakta fayda var. Bu bilgiler için internette bulunan veteriner ve hayvan dostu sayfalarında yer alan yavru kedi bakım rehberi ile ilgili makaleleri okuyabilir ya da daha önce yavru kedi beslemiş bir yakınınıza danışabilirsiniz.

Yavru Kedi Bakımında Dikkat Edilmesi Gerekenler

Yavru kedi bakımında en önemli husus beslenmesi ve eğitimleridir. Beslenme alışkanlıkları yetişkin kedilere nazaran farklı gıdaların tüketilmesine olanak sağlamaktadır. Özellikle emme reflekslerinin daha gelişkin olması ve anne sütüne ihtiyaç duymaları nedeniyle sıvı gıdaların tüketimi gereklidir. 1 aylık yavru kedi bakımı ve 2 aylık yavru kedi bakımı için anne sütünün yanında sıvı gıdalar ve bazı katı gıdalar kullanılabilir. Sindirim sistemi ve diş oluşumu gelişen yavru kediler bazı öğünlerinde katı gıda ve kuru mama tüketebilirler. Kedilerin tamamen kuru mamaya geçtikleri dönem ve sonrasında besin ihtiyaçlarını sıvı gıdalar yerine bu katı mamalarla sağlayabilirler. Birçok farklı çeşidi ve aroması bulunan bu katı gıdaların yanına dönem dönem yaş mamalar da kediler için uygun olmaktadır. İnsanların tükettiği birçok yiyeceği kediler de tüketebilmektedir. Özellikle et ve balık türü yiyeceklerin kediler tarafından sevilerek tüketildiği bilinmektedir. Bu tür gıdalar her zaman değil dönem dönem ve az miktarlarda tercih edilmelidir. Sürekli olarak et, tavuk ve balık gibi gıdalara alışan kediniz hem kuru mamaya alışmakta zorlanacak hem de siz yemek yerken de sofranızda size eşlik etmek isteyeceklerdir. Özellikle et ve tavukta ve bunun yanı sıra bazı balıklarda bulunan kemik ve kılçıklar başta yavru kediler olmak üzere tüm kedilerin sindirim ve boşaltım sistemine zarar verebilmektedir. Bu tip gıdaları kullanacağınız zaman kemik ve kılçık parçalarının kedinin iç organlarına zarar vermeyecek küçüklükte olmasına dikkat edilmesi gerekir. Yavru kedi bakımında özellikle ilk zamanlarda verilecek eğitimler de oldukça önemlidir. Genelde insanlar için kullanılan ağaç yaşken eğilir terimi yavru kediler için de geçerlidir. Tuvalet eğitimi verilmesi gereken ilk eğitimlerden biridir. Kediler özellikleri nedeniyle dışkılarını saklama eğilimi içerisindedirler. Bu nedenle tuvaletlerini yapacakları yerin dışkılarını örtebilecekleri derinlikte olması önemlidir. Aynı zamanda bu tuvalet yerinin mama ve su kaplarına yakın olmaması gerekir. Dışkılarının kokusu yiyeceklerine sinerse doğal olarak bu yiyecekleri yemeyi tercih etmezler. Kediler aynı zamanda doğaları gereği gereğinden fazla yeme ihtiyacı hissederler. Özellikle yeni bir evle tanıştıklarında sürekli yemek bulamayacakları düşüncesi onların önlerindeki yemeği depolama ihtiyacına iter. Bu nedenle konulacak mama ölçülerine dikkat edilmesi ve kedinizin aşırı kilo alarak sağlık problemi yaşamasına engel olabilirsiniz. Belirli gramajları gösteren ölçü bardakları ile düzenli olarak belirli miktarlarda mama koyarak beslenme alışkanlıklarını düzenleyebilirsiniz.

Yavru Kedi Modelleri, Özellikleri ve Fiyatları

Yavru kedi bakımı için gerekli malzemelerin fiyatları kullanım alanına ve malzeme kalitesine göre farklılık göstermektedir. Bu malzemelerin hem insan hem de kedi sağlığına zarar vermeyen malzemelerden yapılması gerekmektedir. 3 aylık yavru kedi bakımı için gerekli malzemeler arasında kedi kumu en çok kullanılan kedi bakım malzemeleri arasında yer almaktadır. Tuvalet alışkanlığını yeni kazanmış bir kedi için kumun temiz olması son derece önemlidir. Kumun belirli aralıklarla elenerek temizlenmesi ve yine belirli aralıklarla değiştirilmesi gerekmektedir. Uzun süre kirli kalmış bir kum hem koku yaparak kedinizi sizi ve çevrenizdekileri rahatsız eder hem de sağlık açısından olumsuz etkileri olabilir. Bunun yanı sıra uzun süre kirli kalmış ve değiştirilmemiş kumlarda kedilerin tuvaletlerini yapması zordur. İçerisinde bol miktarda dışkı bulunan kumlarda kediniz tuvaletini yapamaz ve bu da hem boşaltım sistemine zarar verir hem de kedinizin giderek huzursuz olmasına neden olur. Hem bütçenize uygun hem de kediniz ve sizin sağlığınız için herhangi bir zarar teşkil etmeyen birçok kum çeşidi bulabilirsiniz. Kum ve mama dışında genel olarak yavru kedi bakım fiyatları ortalama düzeydedir. Yenilenen bu malzemeler dışında satın alacağınız diğer bakım malzemeleri genelde uzun ömürlü ürünlerdir. Özellikle kedinizle birlikte vakit geçirmek için satın alacağınız oyuncaklara dikkat etmeniz gerekir. Her kedi maalesef her oyuncakla oynamamaktadır. Kendi zevklerine ve eğlence anlayışına sahip olan bu dostlar oyuncak konusunda biraz seçici davranabilirler. Bu nedenle özellikle başlangıç sürecinde birden çok oyuncak satın almak yerine evinizdeki malzemelerden yaratıcılığınızı kullanarak farklı oyuncaklar yapabilirsiniz. Bazı kediler peşinden koşabilecekleri oyuncakları daha çok severken bazı kediler de zıplayabilecekleri ya da çiğneyebilecekleri oyuncakları severler. Başlangıçta kendi imkânlarınızla yaptığınız bu oyuncaklar kedinizin seçimleri konusunda size ipucu verebilir. Kediniz belirli bir süre bu ev yapımı oyuncaklarla oynar ve alışkanlıkları neticesinde yeni oyuncaklar satın alacak kadar bilgi verir. Bu nedenle kediniz için oyuncak masrafları 4 aylık yavru kedi bakımı masrafları ile birlikte başlar. Bu ürünler dışında kedinizin tırnak bakımı için kediler için özel olarak üretilen tırnak makası ve tırmalama tahtası da kedi bakım ürünleri arasında önemli bir yerdedir. Kediler içgüdüleri gereği herhangi bir saldırıya hazırlık yapmak için tırnaklarının sivri olmasını ister. Bu nedenle başta koltuk ve kanepe kenarları olmak üzere tırnaklarını törpüleyebileceği yerler arar. Evinizdeki eşyalara zarar vermemesi, hem kedinizin hem de sizin üzülmemeniz adına piyasada farklı renk ve şekillerdeki bu tırmalama tahtalarından edinebilirsiniz. Tüm bu malzemeler için Trendyol mağazalarında ihtiyacınıza göre arama yapabilir, farklı listeleme yöntemleriyle aradığınız ürünü bütçenize uygun fiyatlarla bulabilirsiniz.