Fiyat
Fiyat Geçmişi
Ürün Puanı
Satıcı Tipi
MERCHANT_BADGES_INFO_TOOLTIP_APPROVE_SELLER_TITLE
Onaylanmış Satıcı
Türkiye’de veya uluslararası olarak yüksek bilinirliğe sahip markaların resmi satıcılarına “Onaylanmış Satıcı” rozeti verilir.
MERCHANT_BADGES_INFO_TOOLTIP_SUCCESSFUL_SELLER_TITLE
Başarılı Satıcı
Trendyol’daki son 6 ay performansıyla yüksek müşteri memnuniyeti sağlayan, kaliteli ve güvenilir hizmet veren satıcılara “Başarılı Satıcı” rozeti verilir.
MERCHANT_BADGES_INFO_TOOLTIP_AUTHORIZE_SELLER_TITLE
Yetkili Satıcı
Onaylanmış markaların resmi satıcılarının satışa sunduğu, ilgili markanın ürünlerine “Yetkili Satıcı” rozeti verilir.
Satıcı Tipi Nedir?
"

Vurmalı Çalgılar

" araması için 7357 sonuç listeleniyor
Donner DED-100 Elektro Davul
Kargo Bedava

DonnerDED-100 Elektro Davul

17.500 TL
Sepete Git
Donner DED-95 Elektro Davul
Kargo Bedava

DonnerDED-95 Elektro Davul

15.500 TL
Sepete Git
Donner DED-200p Elektro Davul
Kargo Bedava

DonnerDED-200p Elektro Davul

22.900 TL
Sepete Git

Vurmalı Çalgılar

Vurmalı Çalgı Ekipmanları

Günlük hayatta eğlenmek için hemen hemen her ortamda müzik dinlenebilir. Müzik yapmak bazı durumlarda dinlemekten fazla keyif verebilir. Toplumun sosyal yönleri, ve yaşayış tarzı gibi etkenler o toplumun müzik kültürünü şekillendirir. Bu nedenle müziği ortaya çıkartmak için kullanılan aletler farklılık gösterir. Telli, vurmalı, nefesli, yaylı ve tuşlu müzik aletleri bulunur. Müzik aletlerinin bu şekilde sınıflandırılmasının nedeni seslerinin ve kullanım şekillerinin farklı olmasıdır. Üflemeli çalgılarda nefes yardımıyla enstrümandan ses çıkar. Klarnet, panflüt, saksafon gibi isimler bu kategoride yer alır. Telli çalgılarda telleri titreştirerek ses oluşumu sağlanır. Gitar, keman ve ud bunlara örnektir. Piyano, org gibi enstrümanlarda tuşlara basarak ve vurmalılarda ise çalgıya el ya da baget gibi bir alet yardımıyla vurularak ses oluşturulur. Bu nedenle birbirinden görünüm, işlev ve tonlama açısından farklı birçok müzik aleti ortaya çıkar. Bunlar içerisinde vurmalı çalgılar olarak tanımlanan ve diğer bir adı perküsyon olan enstrümanlar, ilkel müzik aletleri olarak kabul edilir. Hayal gücüne ve gelişmiş el yeteneğine bağlı olarak çalınan bu aletler, kişiye özgün ritmik kombinasyon oluşturmak ve hoş bir ambiyans yakalamak için geniş bir alan sunar. Bu perküsyon aletlerinden farklı uzunluktaki vuruşlarla ses çıkar. Çıkan bu ses dizileri ritimleri oluşturur. Bu ritmik uyum perküsyonları diğer enstrümanlardan ayıran önemli bir özelliktir. Bu nedenle orkestra içerisinde perküsyon aletlerinin önemi oldukça büyüktür. Çünkü perküsyon aletlerinden elde edilen ritim, diğer ezgisel enstrümanlardan elde edilemez. Klasik müzikte de önemli yere sahip olan vurmalı çalgılarda, bir timpani bölümü bulunur. Perküsyon aletleri askeri müziklerde de oldukça sık kullanılır. Askerlerin ritmik bir uyumla bütünleşmesine ve disipline hareket etmelerine olanak sağlayan enstrümanlardır. Caz parçalarda ve rock müzikte de vazgeçilmez olan perküsyon aletleri yüksek sesli müziği çekici kılar. Sahnede yerlerini alan davul setleri, oluşturulan bu yüksek sesli ve eğlenceli müzikler için vazgeçilmezdir. Sizler de müziği kullanarak kendi atmosferinizi ve özgün ritmik alanınızı keşfetmek isterseniz Trendyol’da bunun için gerekli tüm perküsyon aletlerini bulabilirsiniz. Trendyol’un tüm müşterilerin ihtiyaçlarına cevap veren seçeneklerinden rahatça yararlanabilirsiniz.

Vurmalı Çalgı Ekipmanları

Perküsyon aletlerinin bazıları el kullanılarak çalınırken bazıları da yardımcı bir ekipman yardımıyla çalınır. Davul çalmak amacıyla kullanılan sopalara baget ismi verilir. Bazı müzik türlerinde bunlara çubuk ya da tokmak da denilir. Bu bagetler değişik kalınlıklarda, uzunluklarda, renklerde ve malzemede olabilir. Eğer davul çalmayı yeni öğrenicekseniz, öncelikle kendinize uygun olan baget türünü seçmeniz gerekir. Baget üretiminde üç farklı malzeme kullanılır. Bunlar metal, karbon ve ağaçtır. Yeni başlayanlar için ağaç bagetler önerilir. Seçim yapılırken ağaç kalitesine dikkat edilmelidir. Ceviz, meşe, akçaağaç seçenekleri bulunur. Bu seçeneklerle birlikte bagetin çıkardığı seste, dayanıklılıkta ve dengede önemli farklılıklar görülür. Bu ağaç bagetler cilalı ve cilasız olarak üretilir. Cilalı bagetler ağaç yüzeyi korur ve nem seviyesini sabit tutar. Bu bagetlerin dayanıklılığı ve müzik yapanların rahat kullanımı için önemli bir özelliktir. Uçları değiştirilebilen alüminyum bagetler diğerlerine göre ağır yapıya sahiptir. Bu nedenle metal müzik türlerinde çok tercih edilir. Özellikle heavy metalde gibi sert türlerde kullanımı uygundur. Karbon bagetler ise dayanıklı yapısıyla öne çıkar. Aşınmaya dirençlidir ve ter emici özelliğe sahiptir. Renk açısından siyah görünüm, onları çekici kılan bir özelliktir. Kalınlıkları açısından bagetler 2A, 2B, 5A, 5B, 7A ve 8D seçeneklerine sahiptir. 7A hafif bagettir caz, blues ve türevi müzik türlerinde tercih edilir. 5A orta kalınlığa sahip ürünlerse yumuşak yapılıdır. Yüksek ses elde etmeniz için idealdir. Sıklıkla caz ve hafif rock türlerinde kullanılır. 5B ve 2B gibi numaralar kalın baget türleri için kullanılır. Genellikle rock, hard rock ve metal müzik türleri için tercih edilir. Bagetlerin gövde kısımları gibi uç kısımları da sesi belirleyen etkenlerden biridir. Drop, koyu ve zengin tonda ses çıkarır. Barrel; belirgin, vurgulu ve kapsamlıdır. Yüksek ses için idealdir. Ball; temiz, parlak ve ince zil sesler çıkarır. Oval, geniş ve orta frekanslar için uygundur. Acorn ise her tür çalıma uygundur ve dolu ses çıkarır. Bunların dışında naylon uç tipi bagetler de vardır. Naylon uçlu bagetler ağaç olanlara göre davul derisine zarar vermeyen özelliğe sahiptir. Bu da davulun kullanım ömrünü uzatır. Eğer müzik performansında parlak sesler almak isterseniz naylon uçlu bagetleri tercih edebilirsiniz. Bir müzik aletini bir araya getiren fazla malzeme olduğu zaman, bunları korumak ve zarar görmesini engellemek gerekir. Ayrıca koleksiyon yapan biri için bunların muhafaza edilmesi önemlidir. Bu nedenle baget, rod, malled ve fırçaları bir arada tutmak için iyi bir çanta gerekir. Bunun için özel olarak üretilen, şık görünümlü ve kullanışlı baget çantaları bulunur. Bagetlerinize hem estetik görünüm katmak hem de tutuşunuzu sağlamlaştırmak için baget sargıları kullanabilirsiniz. Perküsyon aletleri için her türlü aksesuara ve ekipmana Trendyol kalitesiyle sahip olabilirsiniz.

Vurmalı Çalgılar Nelerdir?

Vurmalı Çalgılar Nelerdir?

Vurmalı çalgıları diğer enstrüman çeşitlerinden ayıran önemli özelliklerinden biri, seslerin ezgiye dayalı değil müziğin ritmine dayalı olmasıdır. Ezgiye dayalı enstrümanlar perküsyon aletlerinin ritmine ayak uydurmak zorundadır. Bu da perküsyon aletlerine özel bir nitelik kazandırır. Farklı uzunluk ve vuruşlar sayesinde ortaya çıkan ses bütünlükleri ve dizileri ritmi oluşturur. Ritim; vurularak, çalkalayarak, ovularak ya da sürtülerek çıkarılır. Bu şekilde ses çıkartan enstrümanların hepsi perküsyon aletleri kategorisine girer. Vurmalı çalgılar isimleri def, timpani, zil, bateri, üçgen, bongo, davul, marakas, tabla, kudüm, santur, ağız kopuzu, bendir, asma davul, arp, marimba, kalimba, çalpara, darbuka, davul, bateri, ksilofon, kanun, piyano olarak sayılır. Bu perküsyon aletleri içerisinde günümüzde popülaritesi artan, taşıması, kullanımı ve öğrenilmesi kolay pek çok seçenek bulunur. Marimba da onlardan biridir. Boyutunun küçük olması ve alçak ses tonu, bunları ksilofon adındaki perküsyon aletinden ayıran niteliklerdir. Ksilofon öğrenmek isteyenler için başlangıç olarak kullanılır. Günümüzde kullanımı yaygınlaşan bir diğer perküsyon aleti kalimbadır. Kalimba el yardımıyla çalınan, tahta parçası üzerinde kademeli olarak yerleştirilmiş metal parçalardan meydana gelen perküsyon aletidir. Hafif ve küçük bir yapısı ve öğrenmenin kolay olması gibi nedenlerle çok tercih edilen kalimba, piyanoya benzerliği nedeniyle parmak piyano olarak isimlendirilir. Çoğunlukla Latin Amerika ve Afrika müziklerinde kullanılan ve görünümüne aşina olunan bir diğer müzik aleti de marakasdır. Marakas tahta, bambu veya plastik malzemeden üretilir. İçi oyuk olan ve sallayınca ses çıkaran bu enstrümanların kullanımı kolaydır. Çalması oldukça zevklidir. Görsel açıdan birçok farklı desen ve renk seçenekleri mevcuttur. Siz de eğer çalmak için perküsyon aleti arayışındaysanız Trendyol’da birbirinden farklı model ve görünümde olan ürünlerden tercihinize uygun olanı kolaylıkla bulabilirsiniz. Trendyol, müşterilerinin memnuniyetini her daim önemser. Bunun için de bireysel farklılıkları göz önünde bulundurarak renkler, modeller ve markalar açısından müşterilerine oldukça geniş ürün yelpazesi sunar. Bu şekilde aradığınız modele, renge ve kaliteye sahip ürüne Trendyol’dan kolaylıkla sahip olabilirsiniz.

Vurmalı Çalgıların Sınıflandırılması

Vurmalı Çalgıların Sınıflandırılması

Vurmalı çalgılar birçok müzik türünde kullanılan önemli enstrümanlardır. Ancak her vurmalı çalgı her müzik türünde kullanılabilen özelliklere sahip değildir. Kimi müzik türlerinde darbuka kimisinde bateri kimisinde de zil kullanımı uygundur. Bu farklılıklar perküsyon aletlerinde sınıflandırmalara neden olur. Sesin üretim şekline, müziksel işlevlere, gündelik bilgiye, farklı kültürlere ve geleneklere göre vurmalı çalgılar olarak sınıflandırılır. Sesin çıkma biçimine göre bu enstrümanlar kordofon, idiofon, membranofon, aerofon ve elektrofon olarak isimlendirilir. Kordofon olarak isimlendirilen çalgılar piyano, kanun ve santurdur. İdifofonlar ziller, çanlar, calesta, marimba, gong olarak sayılırken membranofonlar için timpani, yer davulu, konga, darbuka, kös, bendir çember gibi tüm davul çeşitleri örnek olarak verilebilir. Aerofon üflemeli çalgılar için söylenmekle birlikte bazıları perküsyon aleti olarak da bilinir. Bu sınıflandırma için borazan, siren ve tabanca örnek olarak verilir. Elektrofon, elektrikle ses oluşturan müzik aletleri sınıfıdır. Mini cihazlar, bilgisayarlar ve teremin bunlara örnek verilir. Müzikal işlevlerine göre perküsyon aletleri kendi içerisinde iki kategoriye ayrılır. Birincisi, belirlenebilir frekanslılar olarak söylenen timpani, marimba, harp, mızıka, ksilafon ve vibrafonlardır. İkincisi ise belirlenebilir frekansı olmayan ziller, tenor davul, bas davul, yer davulu ve düdüklerdir. Gündelik bilgiye göre perküsyon aletleri tefler, davul setleri ve sonradan perküsyon olan aletler olarak ayrılır. Farklı kültür ve geleneklere göre perküsyon aletleri de iki gruba ayrılır. Bunlardan birincisi folklorik vurmalılar olan berimbau, djembe, cajon, timbal, tabla, Latin perküsyon aletleridir. İkincisi ise modern yaygın vurmalı çalgılardır. Farklı özelliklere sahip birbirinden farklı işlevleri bulunan enstrümanları kaliteli materyallerle ve uygun fiyatlarla Trendyol’da bulabilirsiniz.

Vurmalı Çalgılar Nasıl Çalınır?

Vurmalı Çalgılar Nasıl Çalınır?

İlkel zamanlardan bu yana kullanımı oldukça kolay olan vurmalı çalgılar, günümüzde de sık tercih edilen müzik aletleridir. Bunlar, neredeyse her müzik türünde kullanılır. Modern enstrümanların karmaşık yapısına oranla oldukça basit formunu korur. Genellikle bir çubuk yardımıyla kullanılabildiği gibi sadece elle de çalınabilen bu enstrümanları öğrenmeniz ve kullanmaniz oldukça kolaydır. Müzik aletlerinin yapımında kullanılan maddelere göre bu enstrümanlar gergin deri yüzeye sahip olabildiği gibi metal materyallerle de üretilir. Deri maddelerle üretilen enstrümanlarda ses farklılıkları olabilir. Derinin kalınlığı, gerginliği ve yumuşaklığının farklılık göstermesi o müzik aletinden çıkan sesin kalınlığını ve inceliğini belirler. Bu çalgıların farklı tonda sesler çıkarması, müzik oluşumu için gerekli ve önemli unsurlardır. Bazı enstrümanların yan kısımlarında üzerindeki derinin gerginliğini ayarlamaya yarayan kısımlar bulunur. Bu şekilde deri yüzeyi gergin ya da gergin olmayan şekilde ayarlayabilir ve istediğiniz sesin çıkmasını sağlayabilirsiniz. Deri yüzeyin uzun zamanlar boyunca kullanımı sonrasında metal yüzeye sahip enstrümanlar da üretilir. Metal yüzeye sahip bu enstrümanlar da deri olanlar kadar sık tercih edilir. Bu vurmalı çalgılarda metal yüzeyin kalınlığı ya da inceliği, uzunluğu ya da kısalığı bu müzik aletinden çıkan sesin farklılık göstermesine neden olur. Bu yapıya sahip enstrümanlarda ses farklılıkları bu şekilde meydana gelir. Vurmalı çalgı her ne yapıda ve özellikte olursa olsun, tüm enstrümanlarda ortak bir özellik bulunur. Bu da enstrümanların hepsinde sesin vurma sonucu meydana gelmesidir. Kimisinde bu vurma eylemi çalkalama, sürtme ve ovma eylemlerinin bir sonucudur. Ancak hepsi aynı çalgı sınıfı altında toplanır. Trendyol üzerinden bu perküsyon aletlerinin her birini inceleyebilir ve istediğiniz modele karar verebilirsiniz.

Seviyenize Uygun Vurmalı Çalgılar

Seviyenize Uygun Vurmalı Çalgılar

Kişiler, her enstrümanı çalmak için yeterli donanıma ya da yeteneğe sahip olmayabilir. Bu nedenle müşteriler kimi zaman bildiği enstrüman için yeni modeller denemek ister. Kimi zaman da çalmayı öğrenmek istediği enstrümanın kendine uygun olanını bulmaya çalışır. Vurmalı enstrümanlar bu açıdan geniş bir seçenek yaratır. Bu durumda çoğu kişi vurmalı çalgılar nelerdir merak eder. Çok fazla vurmalı çalgı seçeneği bulunur. Kişiler önce hangi çalgıyı öğrenmek istediğini belirler. Vurmalı çalgıyı yeni öğrenecek bireyle tecrübeli bir birey aynı niteliklere sahip vurmalı çalgıyı tercih etmez. Bazı ürünler özellikleri bakımından fazla seçenekli ve karmaşık bir yapıya sahip olabilir. Yeni başlayanlar için bu özellikler fazla gelebilir. Kişiler, başlangıç seviyesine uygun olan niteliklere sahip ürünlerden beğendiğini seçebilir. Perküsyon aletleri dışında bu enstrümanlara ait yardımcı ekipman seçiminde de aynı özen gösterilmelidir. Bagetler, kişinin el yapısına uygun olarak seçilmelidir. Çok çabuk terleyen eller için ter emici özelliğe sahip bagetler tercih edilebilir. Eğer baget elinizden kaymasın ve sağlam bir tutuş sağlansın isterseniz bunun için bagetlerinize dolayabileceğiniz sargıları kullanabilirsiniz. Kullanacağınız vurmalı çalgının fazla ses çıkarıyor olması sizi, ailenizi veya komşularınızı rahatsız edebilir. Bunun için sessiz bir şekilde vurmalı enstrümanı çalmaya devam etmenizi sağlayacak davul pedlerinden satın alabilirsiniz. Davul pedleri çalışma ortamınızı gürültüsüz bir hale getirir. Vurmalı çalgınızı üzerinde ped yokmuşçasına rahatlıkla kullanabilirsiniz. Aynı anda birden fazla perküsyon aleti çalmanız da mümkündür. Zor olan bunu sadece iki elle yapmanızdır. Bu durumda hem enstrümanları tutmanız hem de çalmaya çalışmanız gerekir. Bunun için de farklı seçenekleri bulunan ayaklı stantlar kullanabilirsiniz. Zil standı, trampet standı, darbuka standı, djembe standı gibi enstrümanlarınızı sabitleyerek kolayca çalabileceğiniz ekipmanlar bulunur. Trendyol’dan edinebileceğiniz bu ekipmanlar sayesinde dilediğiniz perküsyon aletini aynı anda çalma imkanı bulabilirsiniz.

Aradığınız Vurmalı Çalgılar Trendyol’da

Aradığınız Vurmalı Çalgılar Trendyol’da

Günümüzde online alışveriş denince akla gelen ilk isimlerden biri de Trendyol’dur. Modern aletlerden geleneksel enstrümanlara kadar aradığınız her vurmalı çalgıyı Trendyol’da bulabilirsiniz. Bateri, darbuka, zil, davul ve arp gibi modern çalgıların yanı sıra tibet kasesi, marakas, tef, kös ve kaşık gibi geleneksel ve kültürel yapıya sahip vurmalı çalgılar da vardır. Vurmalı çalgılar kategorisinde bulunan her enstrüman için farklı renklerde, modellerde ve dokularda çok fazla seçenek bulunur. Perküsyon aletlerinin kendileri dışında sahip olunması gereken, yardımcı niteliği olan ve önemli işlevlere sahip ekipmanları da Trendyol’da mevcuttur. Bu ürünler farklı renk, model ve tasarım seçenekleriyle geniş bir yelpazeye sahiptir. Yüksek sesi engelleyen davul pedi, her zevke hitap eden baget seçenekleri, rahatlığınıza ve zevkinize uygun renkli baget sargısı çeşitleri, size kolaylık sağlayacak davul ve zil stantları gibi ekipmanlardan kullanımınıza uygun olanları bulabilir ve kolayca satın alabilirsiniz. Bir apartman dairesinde yaşıyorsanız ya da etrafınızda sesten olumsuz etkilenecek kişiler bulunuyorsa bu durumu çözmek adına üretilen pedler bulunur. Bu pedler davulunuzdan çıkacak yüksek sesleri olabildiğince susturur. Seviyesine göre alacağı ürüne karar veremeyen, bir fikre ihtiyacı olan ve başkalarının görüşlerinden yararlanmak isteyen kişiler bulunabilir. Trendyol bu konuda müşterilerine önemli fırsatlar sunar. Seçtiğiniz aletler için bu ürünleri kullanarak deneyimleyen ve bunlar hakkında görüşlerini yazan müşteriler yer alır. Kendinize uygun ürünü ararken bu müşterilerin yorumlarını okuyabilir, kolay karar verebilirsiniz. Seçtiğiniz ürünün bu enstrümana yeni başlayan biri için uygunluğunu yorumlardan yola çıkarak öğrenebilirsiniz. Alışverişinizi Trendyol’dan yaparak dilediğiniz ürüne kolayca ulaşabilirsiniz. İster kendiniz isterseniz sevdikleriniz için seçmiş olduğunuz bu ürünleri Trendyol’un avantajlı fiyatlarıyla sipariş verebilirsiniz.

Vurmalı Çalgılar Nelerdir?

Vurmalı çalgılar nelerdir sorusuna kısaca yanıt vermek mümkündür. Vurmalı çalgılar arasında davul, zil, marakas, tamburin, çanlar, xylophone, vibrafon ve timpani bulunur. Her biri farklı ses yaratarak müziğe değişik boyut katar. Davul, vurmalı çalgıların önemlisi kabul edilir. Davul, sadece ritim sağlamakla kalmaz. Aynı zamanda müzisyenlere çeşitli düzenlerde işaret vererek performanslarını koordine etmelerine yardımcı olur. Davullar birçok farklı boyutta ve şekildedir. Bas ve tenor farklı davul türleri bulunur. Ziller, hafif bir ses sağlamak için kullanılır. Genellikle davul setleri veya bateri setleri içinde bulunur. Tamburin, çoğunlukla elinde tutulur. Metal zillerle kaplanmış bir çerçeve üzerine gerilmiş deriden yapılır. Marakas ise içindeki boncuklar veya taşlar hareket ettirilerek çıkan seslerle çalınır. Çanlar, çeşitli tonlar üretmek için çapraz olarak asılır. Bir çekiç veya çubukla vurularak çalınır.

Hangi Vurmalı Çalgılar Daha İyidir?

Vurmalı çalgılar arasında hangisinin iyi olduğunu belirlemek zordur. Müzikal tarz, müzisyenlerin kişisel beğenileri ve hatta performansın bağlamına bağlıdır. Fakat aralarında iyi sıralaması yapılacak olsa davul; son derece önemli ve iyi bir çalgıdır. Bundan sonra ise ziller oldukça iyidir. Ziller, hafif bir ses çıkarmak için kullanılır. Genellikle rock müzik veya heavy metal gibi yüksek hacimli tarzlarda tercih edilir. Tamburin, elde tutulan bir enstrümandır. Genellikle folk ya da dans müziği gibi hareketli tarzlarda kullanılır. Marakas ise tamamen doğal malzemelerden yapılmış olduğu için sesi son derece kaliteli ve gerçekçidir. Marakas'ın bir diğer avantajı da portatif olmasıdır. Bu nedenle onları çalmak kolaydır. Ayrıca hareket halindeyken çalmak için harika bir seçimdir.

Vurmalı Çalgılar Nereden Alınır?

Müzisyenlerin ritmi sağlamak ya da melodiyi vurgulamak için kullandığı vurmalı çalgı modelleri Trendyol’dan cazip bir şekilde satın alınabilir. Burada son derece kaliteli ve sağlam yapıya sahip olan pek çok vurmalı çalgı modeline ulaşabilirsiniz. Böylece dilediğiniz modeli kolay biçimde satın alabilirsiniz. Seçenek sayısının fazla olması, seçim sürecinin daha rahat geçmesini ve kısa süre içinde son bulmasını sağlar. Her bir ürün, kaliteli malzemeler ile üretilir. Bu sayede uzun süreli deneyim sunar. Trendyol üzerinden birbirinden farklı çok sayıdaki seçeneği kapsamlı olarak inceleyebilirsiniz. Hem fiyat hem kalite hem de performans açısından beklentilerinize yanıt veren modeli kolayca satın alabilirsiniz.