İş Bankası Kültür Yayınları Sineklerin Tanrısı - William Golding - Iş Bankası Kültür Yayınları

koleksiyona ekleKoleksiyona Ekle
Ürünün Diğer Satıcıları (73)
9.7
merchant-badge-image
2. Ürüne %1 İndirim
550 TL'ye 50 TL İndirim
Kurumsal Fatura
95 TL92,50 TL
Kurumsal Fatura
250 TL'ye 10 TL İndirim
2 Adet ve Üzeri %2 İndirim
Kurumsal Fatura
96,45 TL
150 TL'ye 15 TL İndirim
5 Al 4 Öde
Kurumsal Fatura
DAHA FAZLA SATICI GÖSTER

Ürün Bilgileri

İş Bankası Kültür Yayınları Sineklerin Tanrısı - William Golding - Iş Bankası Kültür Yayınları

Geri Bildirim Ver
  • Satıcı: OKUL MODU Satıcı Ünvanı: İBRAHİMOĞULLARI BİLGİ TEKNOLOJİLERİ ELEKTRONİK TİCARET VE SANAYİ LİMİTED ŞİRKETİ İletişim: Satıcının Trendyol tarafından teyit edilmiş e-posta ve iletişim adresi kayıt altındadır. Şehir: İzmir Kep Adresi: [email protected] Mersis Numarası: 0469132301200001 Vergi Kimlik Numarası: 4691323012
    Bu ürün OKUL MODU tarafından gönderilecektir.
  • Kampanya fiyatından satılmak üzere 50 adetten fazla stok sunulmuştur.
  • İncelemiş olduğunuz ürünün satış fiyatını satıcı belirlemektedir.
  • Bir ürün, birden fazla satıcı tarafından satılabilir. Birden fazla satıcı tarafından satışa sunulan ürünlerin satıcıları ürün için belirledikleri fiyata, satıcı puanlarına, teslimat statülerine, ürünlerdeki promosyonlara, kargonun bedava olup olmamasına ve ürünlerin hızlı teslimat ile teslim edilip edilememesine, ürünlerin stok ve kategorileri bilgilerine göre sıralanmaktadır.
  • Bu üründen en fazla 10 adet sipariş verilebilir. 10 adedin üzerindeki siparişleri Trendyol iptal etme hakkını saklı tutar. Belirlenen bu limit kurumsal siparişlerde geçerli olmayıp, kurumsal siparişler için farklı limitler belirlenebilmektedir.
  • 15 gün içinde ücretsiz iade. Detaylı bilgi için tıklayın.
  • Arka Kapak "Sineklerin Tanrısı", günümüzde bir atom savaşı sırasında, ıssız bir adaya düşen bir avuç okul çocuğunun, geldikleri dünyanın bütün uygar törelerinden uzaklaşarak, insan yaradılışının temelindeki korkunç bir gerçeği ortaya koymalarını dile getirir. Konusu, R. M. Ballantyne'ın Mercan Adası gibi eşsiz bir mercan adasının cenneti andıran ortamında başlayan bu roman, çağdaş toplumlardaki çöküntünün, insan yaradılışındaki köklerini gözönüne sermek amacıyla Mercan Adası'ndaki duygusal iyimserlikten apayrı bir yönde gelişir. Uygar insanın yüreğinde gizlenen karanlığı deşerken "Sineklerin Tanrısı"
  • daha çok Conrad'ın kısa romanı "Karanlığın Yüreği"ni andırır. Golding'in romanındaki çocuklar da başlangıçta tıpkı Kurtz gibi, uygar toplumun baskılarından uzak bir örnek düzen kurmak isterlerken, gitgide hayvanlaşır, korkunç bir kişiliğe bürünürler. Bu yönüyle Sineklerin Tanrısı'nın Mercan Adası ile öbür ıssız ada serüvenlerinden ayrıldığı en önemli nokta, ıssız ada yaşamının çetin güçlüklerini ya da mutluluğunu anlatmaktan daha çok, bir insanlık durumunu, kişiler arasındaki çatışma aracılığıyla ortaya koymaya çalışmasıdır. -Akşit Göktürk- (Arka Kapak) Yazar: William Golding Çevirmen: Mina Urgan Sayfa Sayısı: 253 Baskı Yılı: 2006 Dili: Türkçe Yayınevi: İş Bankası Kültür Yayınları

Ürün Özellikleri

  • Boyut Normal Boy
  • Yazar Kolektif
  • Roman Türü Klasikler
  • Cilt Bilgisi Ciltsiz
  • Basım Yılı 2022
  • Setli/Tekil Tekil Ürün
Geri Bildirim Ver

Sevilen Kitap İş Bankası Kültür Yayınları Sineklerin Tanrısı

Kitap insanın ufkunu, bakış açısı gibi birçok özelliğini açan en önemlisi de empati duygusunu geliştirmesidir. İnsan bir kitap ile çok farklı dünyalara açılarak tanımadığı bir dönemi yaşar veya gelecek bir dünyanın hayalini okuyarak çok geniş bir perspektiften hayata bakmaya başlar. Kitap okumanın en önemli noktalarından biri de insanın dilini geliştirmesidir. İş Bankası Kültür Yayınları Sineklerin Tanrısı gibi kitapları okumak; yeni sözcükler öğrenerek kelime dağarcığınızı çoğaltır, kendinizi daha iyi ifade etmenize destek olur. Tüm bunlarla birlikte hiç yerinden ayrılmadan ülkeden ülkeye, çağdan çağa zamansal bir yolculuk yakalama şansı bulur. Yeni insanlarla tanışır, iyi kötü birçok duyguyla karşılaşarak bir değerlendirme şansı yakalar. İnsanın okurken ufkunu açan, iyiyi ve kötüyü yeniden sorgulayabileceği kitaplardan biri de, Sineklerin Tanrısı - William Golding eseridir. İş Bankası Kültür Yayınları modern klasikler kitabı olan Sineklerin Tanrısı Mina Urgan çevirisiyle okurlara sunulmaktadır.

  • Modern Klasikler
  • İş Bankası Kültür Yayınları
  • Çeviri Eser

Sineklerin Tanrısı Kitabı Konusu

İş Bankası Kültür Yayınları Sineklerin Tanrısı konusu gelecekte olacak atom savaşı sırasında, güvenilir yere götürülmek üzere bindikleri uçağın bir saldırı sonucu kaza yaparak ıssız bir adaya düşen çocukların hikâyesi anlatılmaktadır. Adaya düşen çocuklar 6-12 yaş aralığındadır. Sineklerin Tanrısı başrolünde çocukların olduğu bir kitap olsa da yetişkinler için yazılmış bir romandır. Adaya düşen çocuklar kendileri bir düzen kurarak adadan kurtulmanın yollarını aramaya başlarlar. Ralph ve Jack önderliğinde iki gruba ayrılan çocuklar planlar yaparak işe koyulurlar. Ancak istenilen birbirinden çok farklı iki karakterdeki bu çocukların çatışması ile adada dengeler gün geçtikçe değişmeye ve kötüleşmeye başlar. İyilik, kötülük kavramlarının sorgulatan İş Bankası Kültür Yayınları Sineklerin Tanrısı içeriği okuruna kötülüğün insan yaradılışından doğuştan var olduğunu görüşünü savunduğunu kitap da açıkça belirtmektedir. İş Bankası Kültür Yayınlarından çıkan Sineklerin Tanrısı modern klasikler serisi birinci kitabıdır.

Sineklerin Tanrısı Kitabı Yazarı

Sineklerin Tanrısı romanının yazarı William Golding. 1911 yılında İngiltere Cornwall’da doğmuştur. Önce fen bilimleri, daha sonra da İngiliz edebiyatı okuyarak Oxford Üniversitesi’nde eğitim almıştır. Golding İkinci Dünya Savaşı’ndan önce ve sonra öğretmen olarak çalışmış; savaşta da donanmada deniz eri olarak görev alarak Normandiya Çıkarması’na ve daha birçok çarpışmaya katılıp subaylığa yükselmiştir. İlk kitabını 1934 yılında çıkarmıştır adı da Şiirler’dir. Ancak kitap kimsenin ilgisini çekmez. Yirmi yıl sonra ise 1954’te Sineklerin Tanrısı kitabını yazmıştır. Sineklerin Tanrısı yayımlanır yayımlanmaz oldukça ilgiyle karşılanmış ve okunmuştur böylece Willam Golding bu kitabıyla büyük bir üne kavuşur. Kitap okullarda ve üniversitelerde okutulan kitaplar arasına girmiş ve Peter Brook tarafından 1963’te filme alınmıştır. 1983 yılında Nobel Edebiyat ödülüne layık görülen Golding 1993 yılında vefat etmiştir. İş Bankası Kültür Yayınları Sineklerin Tanrısı okuyanlar kendilerini bambaşka bir dünyada bulabilirler.

Sineklerin Tanrısı Yorumları ve Çevirmeni: Mina Urgan

İş Bankası Kültür Yayınları, Sineklerin Tanrısı modern klasik serisi birinci kitabıdır. Çevirmenliğini Mina Urgan yapmıştır. 1915 yılında İstanbul’da doğan Mina Urgan, babası 2 yaşındayken ölünce annesinin ikinci eşi Falih Rıfkı Atay’ın himayesinde büyümüştür. Robert Koleji’ndeki eğitimini tamamladıktan sonra İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Fransız Filolojisi bölümünü bitirdi. Ardından aynı üniversitenin İngiliz Filoloji bölümünde doktorasını tamamlamıştır. Mina Urgan Türkçe ve İngilizceye olan hakimiyeti ile Türk edebiyatına birçok çevirisi ile değerli ve önemli eserleri kazandırmıştır. Bunlardan birisi de Sineklerin Tanrısı-Willam Golding eseridir. Eşsiz ve değerli çevirisiyle Türkçeye kazandırılan eser okurlar tarafından oldukça beğenilmiş ve çok sayıda da okunmuştur. Trendyol'da yer alan bu ürünü 9789754582901 ürün kodu ile inceleyebilirsiniz. İş Bankası Kültür Yayınları Sineklerin Tanrısı yorumları kısmına bakarak roman ile ilgili okurların görüşlerini değerlendirebilir; paketleme, kargo gibi konulardan daha detaylı bilgi sahibi olabilirsiniz.