İlgili Kategoriler
Fiyat
Fiyat Geçmişi
Ürün Puanı
Satıcı Tipi
MERCHANT_BADGES_INFO_TOOLTIP_APPROVE_SELLER_TITLE
Onaylanmış Satıcı
Türkiye’de veya uluslararası olarak yüksek bilinirliğe sahip markaların resmi satıcılarına “Onaylanmış Satıcı” rozeti verilir.
MERCHANT_BADGES_INFO_TOOLTIP_SUCCESSFUL_SELLER_TITLE
Başarılı Satıcı
Trendyol’daki son 6 ay performansıyla yüksek müşteri memnuniyeti sağlayan, kaliteli ve güvenilir hizmet veren satıcılara “Başarılı Satıcı” rozeti verilir.
MERCHANT_BADGES_INFO_TOOLTIP_AUTHORIZE_SELLER_TITLE
Yetkili Satıcı
Onaylanmış markaların resmi satıcılarının satışa sunduğu, ilgili markanın ürünlerine “Yetkili Satıcı” rozeti verilir.
Satıcı Tipi Nedir?
"

Tat Salça

" araması için 133 sonuç listeleniyor

Tat Salça Çeşitleri ile Lezzetli Yemekler

Tat firması 1967 yılında kurulan biber ve domates salçası üretimi yapan bir firmadır. Tat 2000’li yıllara kadar sadece salça üzerine yoğunlaşan ve alanında uzmanlaşan bir firma olmasına karşın daha sonrasında konserve kategorisinde yer alan neredeyse tüm gıda ürünlerinin imalatına başlayarak Türkiye’nin en büyük konserve gıda üreticisi olmuştur. Konserve gıda konusunda uzmanlaşan firma ilk yıllarında uluslararası ortağı olmasa da gelişim göstermiş 1986 yılında da Japon bir firma tarafından ortaklık alarak hem uluslararası konserve gıda piyasasına açılmış hem de hızlı büyüme kat etmiştir. Günümüzde paketli gıdalar piyasasında bulunan pek çok firma Tat Konserve çatısı altında toplanmış ve işlerine devam etmiştir. Firma 1993 tarihinde halka açılmış ve piyasalarda işlem görmeye başlamıştır. Firmanın alt şirketleri süt ve süt ürünleri imalatı, et ve tavuk ürünlerinin imalatı gibi işlerle uğraşsa da bu büyük şirketler satılarak Tat firmasıyla sadece konserve ve hazır gıdalar imal edilmeye başlanmıştır. Türkiye’nin pek çok noktasında fabrikası bulunan Tat, domates ve biber salçası yapılacak dönemlerde tarlalardan toplanan ürünlere ek olarak vatandaşların da ürünlerini satın almaktadır. Bu sayede çiftçi ve tarımla uğraşan vatandaşlara ekonomik destek sağladığı gibi ülke ekonomisine de büyük katkılar sağlamaktadır. Firma sadece Türkiye’de değil uluslararası alanlarda da büyük satışlar gerçekleştirmektedir. Türkiye’nin en büyük firmalarından birisi olan Tat organik salça Orta Doğu, Avrupa, Afrika, Orta Asya hatta Amerika kıtasına kadar pek çok ülkeye konserve gıda satışı gerçekleştirerek ihracat yapmaktadır. Yıllık satışları ile ülke ekonomisine katkı sağlayan firma yeni ürünlerini de Türkiye’de satışa sunduktan sonra ihracata katmakta ve sürekli olarak gelişmektedir. Ürünlerin fiyatlandırmaları değişiklik gösterse de konserve veya cam kavanozlarda satılan salçalar genel olarak ortalama fiyatlardan alıcı bulur. Domates, biber ve karışık salça ürünleri cam kavanoz, konserve ve bidonlar halinde satılması fiyat farklılıklarının yaşanmasına neden olmaktadır. Domates, biber ve karışık salçalar kendi içlerinde belirlenen fiyatlar ve gramajlar ile satılırken ürün fiyatları kiloluk veya gramlık konserveler ile satışa sunulmaktadır. Kolay erişilebilir ürünler olan salçalar çabuk bozulan ürünler olması nedeniyle hızlı kullanılmalıdır. Bu nedenle ürünlerin satışları genel olarak gram üzerinden yapılmaktadır. Gramajı en düşük ürünler Tat salça 500 gr. ile satışa sunulurken kiloluk satışlarda yapılarak kullanıcıların kullanım sıklığı veya alışkanlıklarına göre belirlenen kilolarda satışlar gerçekleştirilmektedir. Salçalar ülkemizde fırın yemekleri, çorba ve diğer pek çok alanda kullanılması nedeniyle geniş bir yelpazeye sahiptir. Türkiye’de yıllık üretimi en fazla yapılan ürünlerden olan salçalar her evin vazgeçilmezidir.

Tat Salça Yapım Aşaması

Tat Salça Yapım Aşaması

Tat salça imalatları firma tarafından geleneksel köy salçası usulü ile yapılmaktadır. Çiftçilerden alınan veya firmaya ait arsalardan toplanan salçalar fabrikaya getirilir. Getirilen ürünlerin içerisinde en olgun, kırmızı ve salça yapımına uygun olanları seçildikten sonra ayıklama işlemi yapılır. Ayıklama sonrasında parçalama işlemine alınan domatesler elekten geçirilip suyundan arındırıldıktan sonra pastörize edilir. Pastörize edilen domatesler uygun konservelere doldurularak beklemeye alınır. Salça yapımına uygun domateslerin seçilmesi, çiftçiden alınması aşamaları firma tarafından yapılan işler arasında yer alırken bu sayede çiftçiler desteklenmiş olur. Domateslerden salçalık olanlar işleme alınırken salça yapımına uygun olmayan domatesler ise yemeklerde kullanılmak üzere manavlara gönderilir. Salçalık ürünler genel olarak kaynatma yöntemi ile yapılırken bu sayede geleneksel salça tadı ve kokusu elde edilmiş olur. Domatesler ayıklama, parçalama ve pastörize işlemleri sonrasında büyük kazanlar yardımıyla 60-75 derece arasında ısıtılarak hem sterilize edilir hem de salça kıvamına getirilir. Hazırlanan salçanın kavanoz veya konservelere koyulma işlemi öncesinde sterile işlemi yapılır. Konservelere doldurulan domateslerin ağzı kapatılarak beklemeye alınır. Aynı işlemler biber salçası içinde geçerlidir. Biber salçaları için de ilk olarak zamanında ve doğal olarak büyüyen biberler fabrikada seçilmeye başlar. Salça yapımına uygun olan biberler ilk olarak ayıklandıktan sonra parçalanır. Parçalanan biberler hem küçük parçalarından hem de tohumlarından arındırılmak üzere elekten geçirilir. Elekten geçirilme işlemi sonrasında hazır olan biberler pastörize edilir ve salça üretim işlemi başlar. Üretim aşamasında biberin acı veya tatlı olarak ikiye ayrılması biber salçasının tatlı biber veya acı biber salçası olmasını belirler. Salça kıvamına getirilen biberler konservelerin sterilize edilmesi sonrasında doldurularak saklamaya alınır. Tat karışık salça domates veya biber salçasından daha zor bir yapım aşamasına sahiptir. Biber ve domatesin aynı kıvama gelmesi için belirlenen sıcaklıkları aşmaması gerekirken elde edilen salçanın karıştırılma oranları da önem arz etmektedir. Salçalar üretim sonrasında özel depolarda bekletilir. Bekletme işlemi sonrasında Türkiye’nin her yerine tırlar ile giden konserveler kullanıcıların ulaşabileceği her rafta yerini alır. Domateslerin serüvenleri Tat Konserve fabrikalarına geldikten sonra kullanıcıların sofralarına ulaşana kadar devam eder. Tarladan toplanma aşamasından üretim aşamasına kadar uzun bir yoldan geçen domatesler, salça olduktan sonra kullanıcıların sofrasını güzelleştirmek ve yemeklerine lezzet katmak üzere kullanılır.

Yemeklere Lezzet Veren Tat Salçaları

Yemeklere Lezzet Veren Tat Salçaları

Domates veya biber salçaları yemeklere asıl lezzetini veren bağlayıcı gıdalardır. İçerisine girdiği yemeğin lezzetini bir anda değiştiren ve güzelleştiren salçalar çok sayıda yemekte farklı formlarda kullanılmaktadır. Çorbalardan ana yemeklere kadar çok geniş bir alanda kullanılabilen salçalar ayrıca aperatif yiyecekler için de önemli bir yer tutmaktadır. İmambayıldı, domates çorbası, domates soslu makarna, zeytinyağlı yemekler ve diğer pek çok sevilen yöresel yemekte kullanılan salça yemeklere tat ve lezzet verdiği gibi aynı zamanda rengi ile de göz alıcı tabaklar ve sunumlar yapılmasına olanak sağlamaktadır. Tat köy tipi salça kullanımlarında yemeklere özlenen köy lezzetlerini katmaktadır. Köy tipi salçalar geleneksel yollarla üretilen ve sofralarımıza gelen salça olurken evinde salça yapamayan kullanıcıların tercih ettiği konserve gıdalardır. Yemeklere ek olarak soslar, aperatifler ve diğer pek çok alanda kullanılan salçalar direkt olarak kullanılabildiği gibi sulandırma ile de kullanım alanlarını genişletmektedir. Et ve et ürünlerinden yapılan yemeklerin büyük bir çoğunluğunda olan salçalar tercihe göre domates veya biber salçası olarak kullanılabilir. Domates salçası yemeklere daha tatlı lezzetler katarken tatlı biber salçaları yemeğin lezzetini yumuşatmaktadır. Acı biber salçaları ise kişinin damak zevkine uygun olarak yemeklerin acı oranlarını arttırır. Türk mutfağında biber salçası sıklıkla kullanılırken aynı zamanda dünya mutfağından yemek yapmak isteyen kişiler için de salçalar büyük yardımcıdır. Tatlı biber salçası kullanım alanı olarak domates salçası kadar geniş bir yelpazeye sahiptir. Acıyı sevmeyen kullanıcılar tarafından sıklıkla kullanılan tatlı biber salçaları domates salçası ile kombinlendiğinde farklı tatlar ve zevklere gebe olabilir. Salçalar besin değerleri ile besleyici gıdalardır. Besin değerlerinin korunabilmesi için özel kapaklar ve sterilize işlemleri ile hazırlanan salçalar açıldıktan sonra da tat değişikliği yaşanmaması için hızlı kullanılması gereken gıdalardır. Yemeklerin lezzetlerine lezzet katan salçalar aynı zamanda sunum ağırlıklı olan işletmelerde tabakların süslenmesinde de kullanılmaktadır. Doğal ve canlı kırmızı rengi ile tabakların süslenmesinden sunuma kadar pek çok alanda yardımcı olan salçalar içerisine koyulan ek gıdalar ile birlikte yemek sosları olarak da kullanılır. Salçalı soslar makarnalardan fırın yemeklerine kadar pek çok alanda yemeğin lezzetini arttırmak için kullanılır. İtalyan mutfağı denildiği zaman akla ilk gelen pizzaların vazgeçilmez lezzeti olan salçalar hamurun üzerine sürülmesi ve diğer malzemelerin kombinasyonu ile kullanılır. Hamurlu gıdalarda da sıklıkla kullanılan salça börek ve çöreklerde ürünün lezzetini arttırmak için sıklıkla tercih edilmektedir.

Zamanında toplanan kırmızı tatlı ve acı biberlerin fabrikaya getirilmesi ile başlayan biber serüveni sofralara gelene kadar devam eder. Tat köy salça usulü ile üretim sağlandığı gibi aynı zamanda geleneksel yöntemlerle de üretilen biber salçası yemeklere lezzet, sunumlara görsellik katmak için hazırlanmaktadır. Çiftçilerden veya firmaya ait tarlalardan toplanan biberler fabrikaya getirildikten sonra acı ve tatlı olmak üzere ayıklanır. Ayıklama işlemi sonrasında parçalanan biberler tohumlarından ve içlerinde ki yabancı maddelerden arındırılmak üzere elekten geçirilir. Suyu çıkarılan biberler fazla sularının uzaklaştırılması sonrasında pastörize edilir. Büyük kazanlar yardımıyla düşük sıcaklıkta ısıtılmaya başlayan tat salça içindekiler kaybolmadan sadece fazla suyunun buharlaştırılması ile istenilen kıvama gelene kadar kaynatılır. Salça kıvamını alan biberler sterilize edilen konserve, cam veya torbaların içerisine doldurulduktan sonra ağızları kapatılarak beklemeye alınır. Bekletilen konserveler sıcaklıklarının beklenilen seviyeye gelmesi sonrasında tırlara yüklenerek ülkenin her yerine sevk edilir. Alınan ürünler kullanıcıların ulaşabileceği alanlarda ki raflara dizilerek alınmayı bekler. Biber salçalarının serüvenleri kullanıcıların yemeklerinde kullanana kadar devam eder. Serüvenin sonu konservenin bitmesi ile sonuçlanacaktır. Biber salçaları acı biber ve tatlı biber salçası olarak ikiye ayrılır. Biber salçaları yemeklerin acı oranlarını arttırırken tatlı biber salçaları gerek tadı gerekse rengi ile kullanıcılarına yeni lezzetler sunmaktadır. Tat biber salçaları acı ve tatlı olarak iki farklı şekilde kullanıcılara sunulur. Sunulan salçalar farklı gramajlar ve farklı şekilleri ile kullanıcılara ulaşmaktadır. Biber salçaları demir konservelerde satılabildiği gibi aynı zamanda plastik bidonlar ve cam kavanozlarda da satışa sunulmaktadır. Satışa sunulan kavanozlar ürünlerin besin değerlerinde herhangi bir değişikliğe neden olmazken sadece ürünlerin görselliğini ve gramajlarını değiştirmektedir. Çoğu kullanıcı cam kavanozların daha sağlıklı olması nedeniyle cam kavanozları alırken demir konserveler ve plastik bidonlarda satılmaktadır. Demir konserveler genel olarak orta ölçekli olmaları ile satışa sunulurken cam kavanozlar daha küçük boyutlardadır. Plastik bidonlar ise yüksek kilolarda salça alınmak istendiğinde tercih edilmektedir. Biber salçaları kullanımlarında tatlı biber ve acı biber karıştırılarak kullanılabildiği gibi aynı zamanda ayrı ayrıda yemeklerde tercih edilebilmektedir. Tat salça 1 kg ürünleri günlük kullanımlar ile daha çabuk tüketilebilirken daha yüksek kilolar kullanım sürelerinin uzunluğu nedeniyle daha çabuk bozulabilmektedir. Biber salçaları domates salçalarından daha uzun süre kullanılabilmektedir. İçerisinde ki su miktarının az olması nedeniyle düzgün muhafaza edildiklerinde domates salçalarından daha geç bozulacaklardır.

Domatesin Lezzetli Hali Tat Domates Salçası

Domatesin Lezzetli Hali Tat Domates Salçası

Tat domates salça serüveni toplama aşamasından başlayarak sofralara gelene kadar devam eder. Olgunlaşan kıpkırmızı domatesler Tat Konserve fabrikalarında işleme alınır. İşleme alınan salçalar gerekli işlemler sonrasında sofralara gelmek üzere Türkiye’nin her yerine dağılır. Domates salçası biber salçasına oranla çok daha fazla kullanılmaktadır. Kullanılan domates salçaları yemeklere lezzet kattığı gibi kıpkırmızı rengi ile de sunum yapılacak alanlara yardımcı olmaktadır. Biber salçalarına oranla daha çabuk bozulabilmesi nedeniyle daha küçük gramajlarda da satışa sunulan domates salçaları doğru muhafaza edilmelidir. Tat salça 710 gr domates salçalarında en fazla kullanılan gramaj olurken aynı zamanda farklı değerlerde bulunmaktadır. Cam kavanozlarda genel olarak 710 gram kullanılırken tat salça 830 gr demir konserveler için tercih edilmektedir. Gerekli sterilize ve pastörize işlemlerinden geçmesine rağmen içerisinde barındırdığı su miktarı nedeniyle bozulmaya daha yatkın olan domates salçaları farklı şekillerde korunabilir. Tat cam salça buzdolaplarında rahatlıkla saklanabileceği gibi demir konservelerde dolaplarda uzun süre korunabilmektedir. Daha yüksek kilolardan satılan ve bidonlara koyulan salçaların korunma işlemleri ise nemin olmadığı veya az olduğu yerler olmalıdır. Rutubet gibi durumlar salçaların bozulma sürelerini kısalttığı gibi buzdolabında saklanmadığı durumlarında bozulma süresi kısalacaktır. Domates salçaları çok sayıda yemekte ve aperatifte kullanılabildiği gibi aynı zamanda sos olarak ek gıda halinde de kullanılabilir. Salçalı makarnalarda sıklıkla kullanılan domates salçaları aynı zamanda cipslerde sos olarak kullanılabilir. İçerisine koyulan baharatlar ile farklı lezzetlerin canlanmasına neden olan domates salçaları kullanım oranlarına göre farklı yoğunlukta bulunabilir. Domates salçalarında kullanılan domatesin kalitesi salçanın tadını doğrudan etkilemesi nedeniyle Tat domates salçaları tavsiye edilmektedir. Çorbalarında vazgeçilmezi olan domates salçaları özellikle domates çorbası ve şehriyeli çorbada sıklıkla tercih edilmektedir. Türk mutfağında olduğu kadar dünya mutfağında da sıklıkla kullanılan domates salçaları İtalyan pizzasında malzemeleri hamurun üzerine bağlayıcı bir gıda olarak kullanılırken Meksika mutfağında sıklıkla tercih edilmektedir. Fırın yemeklerinden Karnıyarık, fırında tavuk gibi fırın yemeklerinde harç olarak kullanılan domates salçası kullanım alanının fazlalığı ile mutfaklarımızda sürekli bulunmaktadır. Ülkemizde en fazla üretilen gıdalardan birisi olan domates salçası kurutma yöntemiyle yapılabildiği gibi geleneksel kaynatma yöntemi kullanılarak da sofralarımızda yer bulmaktadır. Salça üretim aşamalarına göre farklı lezzet ve farklı üretimleri olan salçalarda domatesin cinsine ve türüne göre farklı tatlarda kullanıcıların mutfaklarında yer bulmaktadır.

Tat firması Türkiye’de kurulması ve konserve gıdalar konusunda ilk firmalardan birisi olması nedeniyle fiyatlandırma politikasına yön veren bir firmadır. Kurulduğu ilk zamanlardan beri ortalama fiyatı belirleyen ve satışlarına devam etmektedir. Tat salça fiyat bilgileri her yıl belirli oranlarda yükselmekte veya azalmaktadır. Bunun nedeni çiftçilerden alınan veya tarlalardan toplanan domates, acı ve tatlı biberin ortalama kilosu ile alakalıdır. Eğer yıl içerisinde domates fazlalığı bulunursa domates salça fiyatları bir önceki yıla oranla daha düşük olurken domates üretiminin az olduğu yıllarda salça fiyatlarının daha yüksek olduğu görülür. Aynı durum tatlı ve acı biberler için de aynı olurken yıllık üretim miktarı salça fiyatlarını doğrudan etkilemektedir. Salça fiyatlarını etkileyen bir diğer önemli husus ise gramaj bilgileri olurken Tat salça 5 kg ürünler yüksek kiloda olmaları nedeniyle farklı fiyatlardan satılabilmektedir. Düşük kilolar veya gramların fiyatları belirlenen ortalamalar olurken yüksek kilolar daha farklı fiyatlandırma politikaları ile kullanıcılara sunulmaktadır. Ürünlerin fiyatlarını belirleyen bir diğer faktör ise konserve tipidir. Plastik bidonlarda satılan salçalar diğerlerine oranla daha düşük fiyatlardan satışa sunulurken demir konserveler ortalama fiyatlara sahiptir. Cam kavanozlar ise satışta aynı gramajda olmasına rağmen daha yüksek fiyatlar ile satışa sunulmaktadır. Salçalar kendi aralarında da farklı fiyatlandırmalara sahiptir. Domates salçaları üretimi yapılan domates nedeniyle farklı fiyatlandırmalar ile satışa sunulurken biber kendi arasında acı ve tatlı olarak iki farklı kategoride fiyatlandırılır. Tatlı biberler genel olarak acı biberlere oranla daha az üretildiği için tatlı biber ile acı biber salçası arasında fiyat farkları bulunmaktadır. Fiyatlandırma politikası Tat Konservede domates, acı ve tatlı biber salçaları için gramaj, konserve tipi ve üretimi kapsamaktadır.