Serbest Kitaplar Politika Bilimine Giriş

135 TL
koleksiyona ekleKoleksiyona Ekle
Ürünün Diğer Satıcıları (24)
Kurumsal Fatura
157,36 TL
3 Adet ve Üzeri %4 İndirim
Kurumsal Fatura
5 Al 4 Öde
Kurumsal Fatura
198,01 TL188,87 TL
Kurumsal Fatura
176,09 TL
DAHA FAZLA SATICI GÖSTER

Ürün Bilgileri

Serbest Kitaplar Politika Bilimine Giriş

Geri Bildirim Ver
  • Satıcı: kitapclick Satıcı Ünvanı: MOLEKÜL BİLİŞİM YAYINCILIK KIRTASİYE TEMİZLİK GIDA SANAYİ İÇ VE DIŞ TİCARET LİMİTED ŞİRKETİ İletişim: Satıcının Trendyol tarafından teyit edilmiş e-posta ve iletişim adresi kayıt altındadır. Şehir: Ankara Kep Adresi: [email protected] Mersis Numarası: 0622116238200001 Vergi Kimlik Numarası: 6221162382
    Bu ürün kitapclick tarafından gönderilecektir.
  • Kampanya fiyatından satılmak üzere 10 adetten fazla stok sunulmuştur.
  • İncelemiş olduğunuz ürünün satış fiyatını satıcı belirlemektedir.
  • Bir ürün, birden fazla satıcı tarafından satılabilir. Birden fazla satıcı tarafından satışa sunulan ürünlerin satıcıları ürün için belirledikleri fiyata, satıcı puanlarına, teslimat statülerine, ürünlerdeki promosyonlara, kargonun bedava olup olmamasına ve ürünlerin hızlı teslimat ile teslim edilip edilememesine, ürünlerin stok ve kategorileri bilgilerine göre sıralanmaktadır.
  • Bu üründen en fazla 25 adet sipariş verilebilir. 25 adedin üzerindeki siparişleri Trendyol iptal etme hakkını saklı tutar. Belirlenen bu limit kurumsal siparişlerde geçerli olmayıp, kurumsal siparişler için farklı limitler belirlenebilmektedir.
  • 15 gün içinde ücretsiz iade. Detaylı bilgi için tıklayın.
  • Prof. Münci Kapani bu kitabında çağdaş politika biliminin temel konularını yeni araştırmaların ve gelişmelerin ışığında ele alarak inceliyor. Bunlar arasında politikanın anlamı ve nitelikleri, modern politika bilimin gelişmi, devlet ve egemenlik kavramları, siyasal iktidar kavramı, siyasal iktidarın meşruluk temelleri, siyasal iktidar ve sosyal tabakalaşma, elitler ve kitleler, siyasal katılma ve bununla ilgili olarak değişik demokrasi anlayışları, kamuoyu, siyasal partiler ve baskı grupları gibi konular yer alıyor. Bu ana konuların çerçevesinde günümüzün Türkiyesi’nde ön plana çıkan bazı siyasal ve kurumsal sorunların da bilimsel veriler açısından değerlendirilmesi yapılıyor. Sorunlara genel olarak eleştirel tahlil açısından yaklaşan yazar, bu arada, yerleşmiş ve kalıplaşmış bazı siyasal kavramlar, siyasal formüller ve “efsaneler” üzerinde okuyucuyu yeniden düşünmeye ve tartışmaya çağırmaktadır. Prof. Kapani’ye göre, “politika sürecini gerçek boyutlarıyla kavrayabilmek için, olaylara ve onların yorumlarına içi boş klişelerle, örtülü önyargılarla ve ideolojik gözlüklerle değil, mutlaka bilimsel şüphecilikle yaklaşmak gerekir.” Politikayla ve politika bilimiyle ilgilenenler, bu kitapta düşünceyi yönlendirmekten çok, onu tazelemeyi ve ufuklarını genişletmeyi amaçlayan bir kaynak bulacaklardır. Ürün Adı: Politika Bilimine Giriş Ürün Kodu: 9786056955204 Yazar: Münci Kapani Basım Yılı: 2019 Kapak Türü: Karton Kapak Sayfa Sayısı: 253 Kağıt Cinsi: 2. Hamur Çevirmen:

Ürün Özellikleri

  • Boyut Normal Boy
  • Basım Dili Türkçe
  • Yazar Anonim
  • Basım Yılı 2020 ve Öncesi
  • Sayfa Sayısı 451-500
  • Setli/Tekil Tekil Ürün
Geri Bildirim Ver

Politika Bilimine Giriş - Münci Kapani | Serbest Kitaplar

Politika bilimi çok eski zamanlardan beri, belki de tarihin başlangıcından beri var olan bir bilimdir. Modern zamanda politik süreçleri büyük devletler yürütürken, çok eski zamanlarda politika, küçük gruplar halinde yaşayan kişiler tarafından yürütülmüştür. Politika yol, yöntem anlamına gelir. Neredeyse her zaman devlet kelimesi ile beraber kullanılır. Politika bilimi ise eski zamanlarda küçük toplulukların, modern zamanda ise devletlerin izlediği yol ve yöntemleri inceleyen bilim dalıdır. Prof. Münci Kapani Politika Bilimine Giriş kitabı ise bu kadim bilimi temelden başlayarak öğretmeyi hedeflemiştir. Eser çağdaş politikanın temellerini, yeni araştırma ve gelişmelerin yardımı ile anlatır. Temelden başlayan eser, politikanın anlamı ve nitelikleri ile okuyucuyu hazırlar. Daha sonra modern politika bilimini gelişimini anlatarak okuyucuya sağlam temelli bir politika bilgisi kazandırır.

  • 253 sayfa, detaylı anlatım
  • Basım yılı 2019
  • Güncel bilgiler

Münci Kapani Politika Bilimine Giriş İçeriği

Münci Kapani Politika Bilimine Giriş İçeriği

Akademisyen ve yazar olan Prof. Münci Kapani Politika Bilimine Giriş hakkında “Politika sürecini anlayabilmek için olaylara önyargılarla ve ideolojik gözlüklerle bakmamak gerekir. Kesinlikle bilimsel şüphecilik ile yaklaşmak lazımdır. Politika bilimi ile ilgilenenler, bu kitapta düşünceyi tazelemeyi ve kişinin ufkunu genişletmeyi hedefleyen bir kaynak bulurlar” demiştir. Eser okuyucuyu belli bir yöne yönlendirmez. Aksine daha objektif ve geniş bir bakış açısı kazandırır. Eser devlet ve egemenlik kavramlarını, siyasal iktidar kavramını, siyasal iktidarın meşruluk temellerini anlatır. Bu kavramlar politika ile ilgilenen kişilerin bilmesi gereken bilgilerdir. Sadece politika bilimine meraklı kişiler tarafından değil, bu konuda genel kültür kazanmak isteyen kişiler tarafından da tercih edilebilir. 516612 kod numaralı eser eleştirel ve nesnel tutumu ile belli bir görüşe bağlı kalmadan tamamen bilimsel olarak kaleme alınmıştır.

Basmakalıp Düşünceleri Yıkmayı Hedefleyen Bir Eser

Basmakalıp Düşünceleri Yıkmayı Hedefleyen Bir Eser

Prof. Münci Kapani bilimsel bakış açısına sahip bir akademisyen olduğu için eseri de aynı şekilde kaleme almıştır. Basmakalıp bilinen bazı bilgiler üzerine okuyucuyu yeniden düşünmeye davet eder. Okuyucuyu bu konular hakkında tartışmaya cesaretlendirir. “Efsaneler” olarak tanımlanan bazı siyasal kavramlar ve formüllerin üzerine yeniden düşünülmesi gerektiğini vurgular. Her zaman olaylara bilimsel, eleştirel bakış açısı ile bakılması gerektiğini vurgular. Politika Bilimine Giriş - Münci Kapani siyasal tabakalaşma açısından analizler yapar. Tabakalaşma ile baskı grupları denen gruplar oluşur. Eserde bu gruplar hakkında bilgi bulunur. Kitlelerin siyasal olaylara katılması ve farklı kitlelerden doğan demokrasi anlayışları hakkında bilgiler içerir. Farklı kitleler farklı siyasi partileri ortaya çıkarır. Siyasi partilerin farklı ideolojileri vardır. Partiler genellikle bu ideoloji üzerine hareket eder. Eserde bu konu hakkında da bir bölüm bulunur.

Münci Kapani - Politika Bilimine Giriş Kitabı Uygun Fiyatlarla Trendyol'da

Münci Kapani - Politika Bilimine Giriş Kitabı Uygun Fiyatlarla

Politika Bilimine Giriş, ele aldığı birçok konuya ek olarak Türkiye’nin siyasal mevzularına tıpkı diğer konularda olduğu gibi eleştirel ve nesnel bir gözle bakmıştır. Bu siyasal ve kurumsal problemlerin bilimsel olarak değerlendirmesini yapar. Bu değerlendirmeler yapılırken objektif akademisyen bakış açısı korunur. Okuyucuyu belli bir düşünceye yönlendirmeye çalışılmaz. Okuyucu nesnel ve geniş bir bakış açısına yönlendirilir. Eseri Trendyol ile kolaylıkla sipariş edebilirsiniz. Serbest Kitaplar Politika Bilimine Giriş Münci Kapani fiyat olarak sık sık indirime girdiği için uygun fiyata satın alabilirsiniz. 253 sayfa olan eser bilgi olarak doyurucudur. Serbest Kitaplar Politika Bilimine Giriş Münci Kapani yorumları ve değerlendirmelerini inceleyebilir, diğer müşterilerin eser hakkındaki fikirlerini öğrenebilirsiniz. Bu şekilde eseri satın almadan önce eser hakkında bilgi edinebilirsiniz. Ayrıca merak ettiğiniz soruları satıcıya sorabilirsiniz.