İlgili Kategoriler
Fiyat
Akü Volt
Matkap Türü
Güç (Watt)
Akü Sayısı
Akü Kapasitesi
Tip
Ürün İçeriği
Mandren Tipi
Garanti Süresi
Fiyat Geçmişi
Taşıma Çantası
Ürün Puanı
Satıcı Tipi
MERCHANT_BADGES_INFO_TOOLTIP_APPROVE_SELLER_TITLE
Onaylanmış Satıcı
Türkiye’de veya uluslararası olarak yüksek bilinirliğe sahip markaların resmi satıcılarına “Onaylanmış Satıcı” rozeti verilir.
MERCHANT_BADGES_INFO_TOOLTIP_SUCCESSFUL_SELLER_TITLE
Başarılı Satıcı
Trendyol’daki son 6 ay performansıyla yüksek müşteri memnuniyeti sağlayan, kaliteli ve güvenilir hizmet veren satıcılara “Başarılı Satıcı” rozeti verilir.
MERCHANT_BADGES_INFO_TOOLTIP_AUTHORIZE_SELLER_TITLE
Yetkili Satıcı
Onaylanmış markaların resmi satıcılarının satışa sunduğu, ilgili markanın ürünlerine “Yetkili Satıcı” rozeti verilir.
Satıcı Tipi Nedir?
"

Şarjlı Matkap

" araması için 2940 sonuç listeleniyor

İşlevsel ve Kullanışlı Şarjlı Matkap Çeşitleri

Matkap; beton, mermer, çelik, ahşap ve tahta gibi malzemeler üzerinde güç uygulamadan delik açmak için kullanılan elektronik el aletidir. İşiniz profesyonel yapılarla ilgili olsa da ya da sadece hobi amaçlı kullanıyor olsanız da matkap, her evde olması gereken bir üründür. Matkabın sağladığı kolaylıklar sayesinde basit tadilat işleri için uzun süre boyunca uğraşmanız gerekmez.

Matkapların vazgeçilmez ürün tipi şarjlı matkap, tüm tadilat işleri ve dekorasyon fikirlerinizi rahatlıkla gerçekleştirebilmenizi sağlar. Ergonomik yapıları ve kullanıcıya sunduğu avantajları sayesinde bu ürünlerin hayat kurtarıcı olduğunu söylemek mümkündür. Yapmak için uğraştığınız her işi sorunsuz bir şekilde gerçekleştirmenizi sağlayan bu matkaplar, kablosuzdur. Bu seçenek sayesinde tadilat ve montaj sırasında hareketleriniz kısıtlanmaz. Böylece şarj bitinceye kadar yapmanız gereken tüm işleri herhangi bir elektrik kaynağına ihtiyaç duymadan son derece rahat bir şekilde gerçekleştirebilirsiniz.

Akülü el aletleri kategorisinde yer alan bu ürün, piyasada birbirinden farklı şarjlı matkap markaları tarafından satışa sunulur. Söz konusu ürün hakkında yeterli bilgiye sahip değilseniz hangi ürünü almanız gerektiğine karar vermek zor bir süreç hâline gelebilir. Bu süreci kolaylaştırmak adına ihtiyacınıza en uygun olan ürünü satın alabilmek için şarjlı matkaplar hakkında daha fazla bilgi edinmelisiniz. Akabinde dilediğiniz üründe karar kılıp satın alma işlemini gerçekleştirebilirsiniz.

Şarjlı Matkap Tipleri Nelerdir?

Şarjlı Matkap Tipleri Nelerdir?

Piyasada pek çok matkap çeşidi mevcuttur. Fakat her biri aynı amaç için kullanılmaz. Şarjlı matkaplar, akü enerjisiyle çalışan el aletleridir. Ürün, kullanım alanlarına göre ayrılır. Bunlardan ilki, darbeli matkaptır. Darbeli şarjlı matkap; duvar, taş, metal ve ahşap gibi sert malzemeler için uygundur. Normal şarjlı matkap tornavida ucunu darbeli matkap ile kolayca kullanabilirsiniz. Ancak darbeli şarjlı matkap özellikleri, beton gibi malzemeler için uygun değildir.

Bir diğer matkap türü ise şarjlı kırıcı delici matkaptır. Bu matkapların kullanımı için özel olarak tasarlanmış SDS matkap uçları kullanılır. Bu ürün sayesinde taş, duvar ve özellikle betonda delme işlemi yapmak çok kolay bir hâle gelir. Ahşap ya da metal gibi malzemeler üzerinde delme işlemi yapmak için normal matkap ucu gerekir. Bu sebeple kırıcı delici matkabın özel SDS mandren adaptörünü de satın almalısınız. Böylece normal uçları matkaba kolaylıkla monte edebilirsiniz. Piyasada bulunan bazı türleri keski görevi de görür. Bu özelliği sayesinde çimento ya da beton gibi malzemeleri bulunduğu yerden rahatlıkla kazıyabilirsiniz.

Vidalama için son derece uygun olan matkap türüne şarjlı matkap vidalama adı verilir. Bu alet, aynı zamanda metal ve ahşapta delik açmak için de son derece uygundur. Duvarda delik açmak için de yeterli performans gösteren bu ürün, beton için kullanılabilen bir ürün değildir.

Pek çok şarjlı matkap zımparalama işlemi için de idealdir. Zımparalama diskini satın alıp matkabınıza kolaylıkla monte edebilirsiniz. Böylece çok amaçlı şarjlı matkapla delme ve havşa işlemlerinin yanı sıra zımpara işlemlerini de kolay bir şekilde gerçekleştirebilirsiniz.

Tadilat işlemlerinde kendini garantiye almak isteyenler için hem kablolu hem de şarjlı matkaplar da üretilmiştir. Kullanım özgürlüğünüzü kısıtlamayan ve aynı zamanda şarja takıp beklemenize de gerek kalmayan bu modelleri isteğinize göre kablolu ya da şarjlı olarak iki şekilde de kullanabilirsiniz. Bu modeller, elektrik kesintisinin olduğu zamanlarda şarjlı performansıyla beğeni toplar. Bunun yanı sıra makinenin şarjı bittiği zaman da kablolu bir şekilde kullanarak tadilat işlerinizi tamamlayabilirsiniz.

Şarjlı Matkap Türleri Nelerdir?

Şarjlı Matkap Türleri Nelerdir?

Şarjlı matkap, özelliklerine göre ayrılır. Örneğin; volt, matkap için önemli bir özelliktir. Şarjlı matkaplarda cihazın gücü, volt ile ifade edilir. Volt değeri yükseldikçe matkabın delme gücü de yükselir. Şarjlı matkaplar; 10.8, 12, 14.4, 18, 24, 36 ve 48 volt olarak ayrılır. 10.8 voltluklar, basit ev işleri için son derece idealdir. Ancak biraz daha güçlü şarjlı matkap arayışındaysanız 18 volt şarjlı matkap satın almayı da düşünebilirsiniz. 36 volt şarjlı matkap ise delme gücü bakımından üstün kaliteli şarjlı matkaplar arasında yer alır. 48v şarjlı matkap ise en yüksek performansı veren üründür. Bu matkap türü, profesyonel işler için birebirdir.

Şarjlı matkaplar, içeriğinde kullanılan malzemelere göre de değişiklik gösterebilir. Bu anlamda ürün, kömürlü ve kömürsüz olarak ikiye ayrılır. Kömürlü matkapta kömür sürekli olarak sürtünme hâlinde olduğu için bir süre sonra biter ve servis tarafından değiştirilmesi gerekir. Kimi zaman motoru komple değiştirmek de gerekebilir. Ayrıca sürtünme sırasında enerji tüketimi olduğundan dolayı aküden daha fazla amper çeker. Dolayısıyla akü daha hızlı biter. Kömürsüz şarjlı matkap ise tam tersi şekilde çalışır. Fırçasız şarjlı matkap olarak da bilinen bu üründe kömür kullanılmadığı için aşınma nedeniyle motor değişimi gerekmez. Enerji tüketimi de ortaya çıkmayacağından dolayı akünün uzun süre boyunca çalışmasına olanak sağlar. Kömürsüz darbeli şarjlı matkap, kullanıcıya önemli avantajlar sunar.

Şarjlı matkaplar için tork da son derece önemlidir. Tork, döndürme gücünü ifade eder ve birimi Nm olarak gösterilir. Nm yükseldikçe matkabın döndürme gücü de artış gösterir. Dolayısıyla torklu şarjlı matkap modelini satın alırken daha rahat bir kullanım için Nm değerlerini inceleyebilirsiniz. Ayrıca devir ayarlı şarjlı matkapları da araştırabilir, güvenli ve verimli kullanım sunan hız ayarlı bir matkap satın alabilirsiniz.

Matkaplar, kullanım alanlarına göre de birbirinden ayrılır. Piyasada amatör, yarı profesyonel ve profesyonel şarjlı matkaplar görmeniz mümkündür. Amatör matkaplar, ev kullanımı için yeterliyken; pro şarjlı matkaplar, üst segment kullanım için uygundur. Profesyonel matkapları fabrika, inşaat ve şantiye gibi yüksek performans gereken alanlarda kullanabilirsiniz. Ürün, profesyonel kullanım için set hâlinde satılır. Profesyonel şarjlı matkap takımı satın alarak tüm ihtiyaçlarınızı tek bir çantada rahatlıkla bulabilirsiniz. Trendyol üzerinden şarjlı takım seti fiyatlarını inceleyerek dilediğiniz seti son derece hızlı ve kolay bir şekilde satın alabilirsiniz.

Şarjlı Matkap Akü Kapasiteleri Nasıldır?

Şarjlı Matkap Akü Kapasiteleri Nasıldır?

Akülü şarjlı matkaplar, kapasitelerine göre çeşitlilik gösterir. Matkapta bulunan akünün kapasitesi, en basit hâliyle şarj ömrünü ifade eder. Akü kapasitesi, matkaplarda “Ah”, yani Amper-saat olarak gösterilir. Amper-saat, bir matkapta ne kadar yüksekse matkabın şarjı da o kadar uzun süre kullanılabilir.

Makinenin içinde depolanan güç olarak da ifade edilen amper, çalışma sürenizi direkt olarak etkiler. Tabii yine de dikkat edilmesi gereken bazı durumlar söz konusudur. Örneğin, delme işlemini uygulayacağınız yer ya da vida atacağınız malzemenin dokusu oldukça önemlidir. Eğer malzeme yumuşak ise makine çok yorulmayacağı için fazla güç tüketmez. Dolayısıyla şarjını da kolay kolay bitirmez. Fakat sert bir zeminde işlem uyguluyorsanız güç tüketiminin de çoğalması kaçınılmazdır. Bu noktada akü kapasitesine dikkat edip yüksek amperli bir makine almış olsanız da yapacağınız işin zorluğu da akü kapasitesi kadar elzem olacaktır.

Amatör ve ev kullanımı için tercih edebileceğiniz makinelerde ortalama 1,5 – 2 amper gücündeki şarjlı matkaplar yeterli olur. Ancak profesyonel bir kullanım amaçlıyorsanız amper gücünün herhangi bir sınırı yoktur. Delmeniz ve vidalamanız gereken malzemenin sertliğini düşünerek amper bakımından enerji tüketimini karşılayabilen makineleri tercih edebilirsiniz.

Akünün kaç amper olduğu ve şarjlı matkap şarj aletinin gücü, şarj süresini mutlaka değiştirir. Akülü şarjlı matkapların 25 ila 120 dakika arasında değişim gösteren şarj süreleri bulunur. Şarjlı matkaplarda akü tipi de önem arz eder. Akü tipleri, lityum ve nikel olarak ikiye ayrılır. Lityum iyon akü, doldurulabilir bir pil çeşididir. Elektronik aletlerde sıklıkla kullanılan bu akü türü, şarjlı matkaplarda da kullanılır. Lityum şarjlı matkap; kullanmadığınız zaman kendi şarjını yemez ve enerji kaybı yavaştır. Pili şarj etmek için tam olarak boşalmasını beklemenize gerek yoktur. Aynı zamanda lityum piller, hafifliğiyle de ön plana çıkar. Evde basit tadilat işleri için ya da hobi amaçlı kullanacaksanız lityum akü tipini tercih edebilirsiniz.

Nikel aküler ise lityumun tam tersi özelliklere sahiptir. Daha çok profesyonel anlamda tadilat işleriyle uğraşan kişiler tercih edebilir. Ancak en büyük dezavantajı, matkabı uzun süre çalıştırmadıysanız işe başlamadan önce şarja bırakmanız gerektiğidir.

Makinenin akü konusunda da birden fazla çeşidi vardır. Matkap satın alırken tek ya da çift akülü modelleri inceleyebilirsiniz. Kullanıcıların en çok tercih ettiği modellerden biri, çift akülü şarjlı matkaplardır. Matkapta çift akünün olması, onu profesyonel sayılabilecek işlerde aranan bir ürün yapar. Zorlu işleri tek akülülere oranla daha kısa bir süre içerisinde gerçekleştirebilme imkânı sunar. Dolayısıyla sorunsuz bir tadilat deneyimi kaçınılmazdır.

Şarjlı Matkapların Aküleri Kaç Volt Olur?

Şarjlı Matkapların Aküleri Kaç Volt Olur?

Voltaj; akülü şarjlı matkap seti ürünlerini birbirinden ayıran, makinenin sahip olduğu en önemli özelliklerden biridir. Piyasada karşılaştırabileceğiniz modeller, voltaj konusunda da farklılık gösterir. Matkaplar, 2 volttan başlar ve 72 volta kadar çeşitlilik gösterir. Nasıl ki amper şarj ömrünü belirtiyorsa, voltaj da tadilat sırasında makinenin kullanıcıya sunabileceği maksimum performansı gösterir. Dolayısıyla makineden alınan verim, akü seviyesi ve voltaj ile doğru orantılı şekilde ilerler.

Matkaplarda farklı volt çeşitleri görebilmek mümkündür. En çok tercih edilenler, 10.8 V modellerdir. 10.8 V’a sahip olan lityum iyon akülü bir makine, kullanıcısına düşük akü seviyesinin yanında güçlü ve hızlı bir performans imkânı tanır. Bu da tadilat işlerinde son derece rahat bir kullanım deneyimi yaşamanıza yardımcı olur. 12 V gücündeki matkaplar ise ev içerisinde dekorasyon ve monte etme işlemleri için rahatlıkla kullanabileceğiniz güçteki makinelerdir. 12 volt şarjlı matkap sayesinde tadilat işlemlerini pratik bir şekilde yapabilirsiniz. Örneğin, bir dolabın montaj işlemini kolayca halledebilirsiniz. Aynı makine, mobilya ve duvar delme işlemleri için de yeterli bir performans sunar.

Yapmanız gereken işler daha uğraştırıcı ve zorlu ise 14.4 V gücündeki şarjlı matkap çeşitlerinden yararlanabilirsiniz. Bu matkaplar, sayılan diğer matkaplara kıyasla daha güçlü bir performans sunarak en zor tadilat işlerinde bile kolaylık sağlar. Böylece yüksek performans gerektiren işleri yaparken maksimum verim elde edersiniz. Eğer fiyat performans şarjlı matkap arıyorsanız 18 voltluk modelleri tercih edebilirsiniz. 18 volta sahip matkaplar, sadece evdeki işler için değil diğer tadilatlar için de rahatlıkla kullanabileceğiniz bir performansa sahiptir. Üstelik performansına göre makul bir fiyata sahip olan matkap, işlerinizde pratiklik sağlar.

Şarjlı Matkaplar Hangi Alanlarda Kullanılabilir?

Şarjlı Matkaplar Hangi Alanlarda Kullanılabilir?

Elektrik bağlantısının olmadığı yerlerde ya da kablo ile kendinizi kısıtlamak istemediğiniz anlarda şarjlı matkaplar, en büyük yardımcınız olur. Size hareket özgürlüğü sunan bu akülü el aletleri, profesyonel ya da basit fark etmeksizin her yapı işinde son derece pratik bir kullanıma sahiptir.

Yeni aldığınız bir ürünün montajını yapmak ya da duvarlarınıza birkaç adet raf ekleyerek dekorasyonu zenginleştirmek için küçük şarjlı matkapları tercih edebilirsiniz. Mini şarjlı matkaplar, yumuşak zeminlerde kullanım kolaylığı sağlarken eşyaları sabitlemek ve gevşek vidaları sıkmak için de oldukça idealdir. Evde yapacağınız farklı tadilat işlemleri için şarjlı matkap çantasını satın alabilir, ihtiyaç duyacağınız el aletleri için kapı kapı dolaşmaya veda edebilirsiniz.

Şarjlı matkabı hobilerinizde, profesyonel yapı işlerinde ya da acil bitirilmesi gereken tadilatlarda rahatlıkla kullanabilirsiniz. Evde kullanacağınız şarjlı matkapla duvarı delip tablolar asabilir ya da menteşelerdeki vidaları sıkarak dolap kapaklarını daha sağlam bir hâle getirebilirsiniz. Akülü el aletleri, darbeli ve darbesiz olmak üzere ikiye ayrılır. Darbesiz özellikteki şarjlı matkapları basit işlerde ve yumuşak zeminlerde kullanabilirsiniz. Darbeli şarjlı matkaplar ise ileri geri darbe özelliğine sahiptir. Bu özellik sayesinde çelik ve beton gibi sağlam zeminlerde kısa sürede daha etkili bir sonuç verir.

Satın almayı düşündüğünüz akülü el aletini araştırırken kullanacağınız zeminin yapısını göz önünde bulundurmanızda fayda vardır. Profesyonel bir akülü el aleti seti alarak inşaat ve yapıyla ilgili her alanda rahat bir kullanım deneyimi yaşayabilirsiniz.

Şarjlı matkaplar, tornavida ile uzun süre uğraşmak zorunda kalacağınız her işi saniyeler içerisinde tamamlanmış hâle getirmenize yardımcı olur. Bu gibi özellikleri nedeniyle akülü el aletleri, aslında her evde mutlaka bulunması gereken bir ihtiyaçtır. Siz de şarjlı matkap fiyatlarını Trendyol üzerinden inceleyerek hem bütçenize hem de işinize en uygun olan ürünü son derece kolay bir şekilde satın alabilirsiniz.

Şarjlı Matkap Alırken Dikkat Etmeniz Gerekenler Nelerdir?

Şarjlı Matkap Alırken Dikkat Etmeniz Gerekenler Nelerdir?

Şarjlı matkap satın almak istiyorsanız ancak tercih yapma sırasında zorlanıyorsanız dikkat etmeniz gereken birkaç nokta vardır. Ürünleri incelerken bu noktalara dikkat ederek karar verme sürecini hızlandırabilir, size en uygun matkabı kolaylıkla seçebilirsiniz. İlk olarak araştırdığınız cihazların teknik bilgilerine göz atmanız gerekir.

Teknik bilgiler arasında belirtilmiş olan darbe ile uygulanan devir sayısı ve darbeyle birlikte dakikadaki devir sayısı gibi önemli bilgileri incelemeniz gerekir. Çünkü makineyi kullanacağınız malzemenin cinsi için darbe ve devir sayısı son derece önemlidir. Örneğin, ahşap bir malzemenin gerektirdiği darbe ve devir sayısı ile betonunki aynı değildir. Eğer sağlam bir zemin üzerinde işlem uygulayacaksınız darbe ve devir sayısı yüksek olan modelleri tercih etmelisiiz.

Ayrıca kullanacağınız matkabın türü de seçiminizi doğrudan etkileyen son derece önemli bir faktördür. Örneğin, zorlu ve sert bir zeminde delme ve kırma işlemi yapmanız gerekiyorsa o zaman kırıcı delici matkap modellerine göz atmalısınız. Bu ürünleri araştırıp seçim yaparken de yine makinenin teknik özelliklerinin özenle incelenmesi gerekir. Örneğin, delme çapı bilgisi son derece önemlidir. Delme çapı zeminden zemine farklılık göstereceği için beton, çelik ve ahşaptaki maksimum delme çaplarını inceleyebilirsiniz. Ahşapta delme çapı, yumuşak bir zemin olduğu için daha yüksek olabilir. Beton ve çelikteki delme çapları ise çok daha farklı seyreder. Makinelerin sahip olduğu tüm bu özelliklere göz atarak ihtiyacınıza en uygun şarjlı matkabı bulabilir, Trendyol aracılığıyla son derece kolay bir şekilde satın alma işlemini tamamlayabilirsiniz.

Şarjlı Matkap Ucu Nasıl Takılır?

Şarjlı matkap ucu nasıl takılır sorusunu basit biçimde yanıtlamak mümkündür. İlk etapta son derece kolay bir şekilde matkap ucundaki değiştirilmek istenen aparatın tutulması gerekir. Ardından saat yönünün tersine doğru çevrilip çıkarılması sağlanır. Sonrasında ise takılmak istenen aparat uygun şekilde uç kısma takılır. Tekrardan saat yönüne doğru çevrilir. Bu işlem sonrasında matkap ucu takılması sağlanmış olur. Kullanım alanı son derece fazla olan şarjlı matkaplar, sık tercih edilen ürünler arasındadır. Kolay ve pratik tamir aletleri arayanlar için ideal bir seçenektir.

Şarjlı Matkap Alırken Nelere Dikkat Edilmelidir?

İlk defa matkap alınması durumunda öncelikle mevcut seçenekler değerlendirilmelidir. Çeşitli kullanım alanına uygun farklı matkaplar bulunur. Şarjlı matkaplar, genel kullanım alanına sahip en çok tercih edilen çeşitler arasında yer alır. Bu matkap modelinde dikkat edilmesi gereken en önemli unsur; kullanımda şarj süresinin ne kadar uzun olduğudur. İş yaparken yarım kalması ve tekrar şarj edilip beklenilmesi istenmeyen bir durumdur. Bu sebeple en çok işe yarayan bilgi; amper özelliğinin yüksek olmasıdır. Uzun süre çalışması için yüksek ampere sahip olması gereklidir. Seçim aşamasında ürünlerin voltajına da dikkat edilmelidir. Ağırlıkla voltaj doğru orantılıdır. Voltaj artımı ile ağırlık da artar. Bu unsurlar kapsamında kolayca doğru seçimi yapabilirsiniz.

Şarjlı Matkap Kaç Volt Olmalıdır?

Çok büyük bir matkap işi yapılmaması durumunda en ideal olan 10.8 volt gücüne sahip şarjlı tasarımlardır. Genellikle en az bu volta sahip matkaplar bulunur. Ancak bu durum, marka ve modele göre değişiklik gösterebilir. 12 volta sahip modeller de oldukça kullanışlı yapıdadır. Bu bataryaların volt oranları arttıkça kullanım alanlarında farklılıklar da olması mümkündür. Ufak vidalama ve delme işlemleri için en düşük volt seçimini yapmak uygun olur. Çeşitli alanlara uygun volt oranına sahip şarjlı matkaplar seçilmelidir. İstenen performansı sağlaması için voltun yeterli olması önemlidir. Güç isteyen alanlarda yüksek volt oranına sahip matkaplar kullanılmalıdır. En az 10.8 volta sahip şarjlı matkaplar bulunur. İstek ve ihtiyaç doğrultusunda volt oranı yüksek şarjlı matkap tercihi yapılabilir.