Fiyat
Çeşit
Fiyat Geçmişi
Ürün Puanı
Satıcı Tipi
MERCHANT_BADGES_INFO_TOOLTIP_APPROVE_SELLER_TITLE
Onaylanmış Satıcı
Türkiye’de veya uluslararası olarak yüksek bilinirliğe sahip markaların resmi satıcılarına “Onaylanmış Satıcı” rozeti verilir.
MERCHANT_BADGES_INFO_TOOLTIP_SUCCESSFUL_SELLER_TITLE
Başarılı Satıcı
Trendyol’daki son 6 ay performansıyla yüksek müşteri memnuniyeti sağlayan, kaliteli ve güvenilir hizmet veren satıcılara “Başarılı Satıcı” rozeti verilir.
MERCHANT_BADGES_INFO_TOOLTIP_AUTHORIZE_SELLER_TITLE
Yetkili Satıcı
Onaylanmış markaların resmi satıcılarının satışa sunduğu, ilgili markanın ürünlerine “Yetkili Satıcı” rozeti verilir.
Satıcı Tipi Nedir?
"

Pilli Hava Motoru

" araması için 27 sonuç listeleniyor
Sobo SB-980 Pilli Hava Motoru
Kargo Bedava

SoboSB-980 Pilli Hava Motoru

345,83 TL
Sepete Git
Atman Atom 2 Pilli Hava Motoru
Kargo Bedava

AtmanAtom 2 Pilli Hava Motoru

(1)
Atom 2 Pilli Hava Motoru
272 TL
Sepete Git

Pilli Hava Motoru

Mekanik Sıvı Pompalarında Çalışma Sistemi

Mekanik Sıvı Pompalarında Çalışma Sistemi

Sıvıları veya gazları hareket ettirmek için elektrik enerjisini hidrolik enerjiye dönüştüren pompa, ileri-geri veya dönme hareketine bağlı çalışan mekanizmadan oluşuyor. Manuel çalıştırma, elektrik, motor veya rüzgar enerjisi ile çalıştırma dahil olmak üzere birçok enerji kaynağına bağlanarak aktif hale geliyor. Tıbbi uygulamalardan endüstriyel işlemlere kadar geniş kullanım alanına sahip olan pompalar, doğrudan kaldırma, yer değiştirme ve yerçekimi pompaları olmak üzere üç farklı şekilde işlev görüyor. Akvaryum filtreleme, kuyu suyunun aktarılması, havuz suyunun filtrelenmesi ve havalandırılması, yağ pompalanması, doğal gaz veya farklı ısıtma yöntemlerinin çalıştırılması ve enerji endüstrisinde mekanik pompalardan yararlanılıyor. Mekanik pompalar arasında yer alan hava motorları, güç sağlamak için gaz kompresörü kullanan cihazları ifade ediyor. Mekanik pompalar, pompalanan sıvının içine daldırılabiliyor veya sıvı dışına yerleştirilebiliyor. Bu esnada pompayı harekete geçiren pilli hava motoru, pompanın türüne göre güç sağlıyor. Pozitif deplasmanlı, impuls, hız, yerçekimi, buhar, valfsiz pompa olmak üzere sıvının yer değiştirme yöntemine bağlı olarak farklı pompa türleri bulunuyor. Pilli ve elektrikli hava motoru ile işlem gören üç temel pompa türü ise pozitif deplasmanlı, santrifüjlü ve eksenel akışlı pompalar oluyor. Pozitif deplasmanlı pompa sabit bir miktarı yakalayarak hacmin tahliye borusundan yer değiştirmesini sağlayan sisteme deniyor. Motorun şarjlı veya elektrikli olmasına göre değişen yer değiştirme hızı, boşluk genişledikçe sıvının pompaya akmasını ve hacmin her işlem döngüsü boyunca sabit kalmasını sağlıyor. Bu tip sistemle çalışan hidrolik pompalar özellikle akvaryumlarda kullanılıyor. Pilli akvaryum hava motoru, hidrolik sistemlerde pompanın mekanik gücünü hidrolik enerjiye dönüştürerek akışı devam ettiriyor. Şarjlı pilli hava motoru yeterli gücü yaratmak için pompa çıkışındaki yükün neden olduğu basıncı optimal seviyede tutuyor. Gerekli watt sağlandığında pompa girişinde bir vakum oluşuyor, bu sayede sıvı depodan giriş hattına doğru itilerek sıvıyı hidrolik sisteme dahil ediyor. Diğer motorla çalışan pozitif deplasmanlı pompalar arasında döner loblu, aşamalı, döner dişli, piston, diyaframlı, vidalı, dişli, döner kanatlı, peristaltik, halat ve esnek çarklı pompa yer alıyor.

Motorlu Hidrolik Pompa Türleri

Motorlu Hidrolik Pompa Türleri

Basit ve ekonomik bir çalışma sistemine sahip dişli pompalar, 1 ila 200 milimetre arasında hacim değişimi sağlıyor. Düşük hacimsel verimlerine rağmen dişli, kanatlı ve pistonlu olmak üzere üç farklı şekilde çalışabiliyor. Pilli elektrikli hava motoru ile dişlilerin etrafındaki sıvıyı çıkış tarafına iterek dişliler arasında basınç oluşmasını sağlıyor. Yüksek motor gücüne ihtiyaç duyduğundan diğer dişli pompalara göre daha yüksek sesle çalışabiliyor olsa da güvenilir pompa türleri arasında yer alıyor. Döner kanatlı pompalar ise boşluk içinde dönen bir rötara monte edilen kanatlardan oluşuyor. Bu kanatlar pompa dönerken duvarla teması korumak için farklı uzunluklara sahip olabiliyor. Kanatın pompa muhafazası ile nasıl temasa geçtiği ve kanat uçlarının yapısı sızdırmazlığı, aşınmayı ve teması etkiliyor. Sıkı bir sızdırmazlık aşınmayı ve teması en aza indirerek basınçlı sistemin yükünü azaltıyor, uzun vadede motorun çalışma gücünü arttırıyor. Düşük basınca sahip akışlar için kullanılan vidalı pompalar ise hidrolik reaksiyon kuvvetini akış yönünün eksenel olarak zıt yönünde iletiyor. Motorun çalışma sistemini etkileyen bu durum rotora yerleştirilecek baskı yatağıyla ve hidrolik kuvvetin rotor altındaki pistona pistona yönlendirilmesiyle dengeli hale getirilebiliyor. Hava pompaları akvaryumlarda birçok amaç için kullanılıyor. Oksijen ve su sirkülasyonunu sağlamalarının yanı sıra akvaryum içi aksesuarlar ve güç filtreleme ekipmanlarını çalıştırabiliyor. Akvaryum için pilli hava motoru, çok yönlü kullanımı sayesinde birçok ekipman parçasını aktif hale getirebiliyor. Temel işlevi, havanın mekanik yollarla atmosferden akvaryum içine geçişini sağlamak oluyor Havayı suya karıştırarak yarattığı yüksek hava kabarcıklarıyla hareket yaratıyor ve balıkların nefes alabilmek için ihtiyaç duyduğu oksijen kapasitesini oluşturuyor. Farklı tip ve formda birçok hava motoru bulunmasının yanı sıra taşıma türü de motorun çalışma sistemine göre farklılık gösteriyor. Hava motoru çeşitleri aynı zamanda filtreleme ekipmanlarını da verimli şekilde çalıştırıyor. Hava motorları havalandırma, dekorasyon, filtreleme ve protein süzgeci olarak kullanılıyor. Solungaçları yoluyla sudaki çözünmüş oksijeni emerek solunum sağlayan balıklar akvaryum motoru sayesinde güvenli seviyede tutulan gazların çözünmüş konsantrasyonlarını su yüzeyinde emiyor. Pompa ile güçlendirilen motorlar ufak baloncuk hareketlerini sağlarken akvaryum taşlarıyla ve LED aydınlatmalarla beraber zarif bir görünüm oluşturuyor. Çakıl altı filtreleri, sünger filtreleri gibi bazı filtre türlerini çalıştırmak için hava motorları kullanılıyor. Protein ve organik atıkların akvaryumdan uzaklaştırılmasına baloncuk üreterek hava akışı yaratıyor. Hava motoru kullanılarak akvaryuma aktarılan havanın verimini büyük ölçüde arttırabilir ve akvaryumunuzun görünümünü iyileştirebilirsiniz.

Akvaryum Hava Motoru Çeşitleri

Akvaryum Hava Motoru Çeşitleri

Akvaryum motorları genel amaçlı havalandırma, devinim gösteren aksesuarlar, sünger filtreler ve diğer filtre türlerinde kullanılıyor. Çoğu marka tarafından akvaryum büyüklüğüne göre veya birden fazla pompa çalıştırmak üzere yüksek watt ayarına sahip hava motorları üretiliyor. Genel amaçlı kullanılan akvaryum motorları ise genellikle standart hacimlere endeksli hava yolu borularına göre tasarlanıyor. Yüksek çıkışlı hava motorları büyük veya çok sayıdaki akvaryumun yüksek basınç gereksinimini karşılamak amacıyla seçiliyor. Yüksek çıkış gücüne sahip motorlar pompada bulunan diyafram ve piston tasarımına uygun görünüme sahip olmakla beraber genellikle yüksek sesle çalışıyor ve standart hacme sahip akvaryumlar için kullanılan motorlara göre daha fazla güç kullanıyor. Şarjlı pilli hava motoru ise fiş yerine aküyle işlev görüyor. Elektrik kesintileri sırasında veya balıkların taşınması esnasında kullanıcıya kolaylık sağlıyor. Pilli hava motoru kaç saat çalışır sorusuna akülü veya elektrikli modellere göre farklı yanıtlar vermek mümkün oluyor. Genellikle 7 saate varan çalışma süreleriyle biliniyor olsalar da 1 saatte dolan bir akü kapasitesi iç motoru 24 saat çalıştırabiliyor. Pilli hava motoru tavsiye edenler arasında A/C gücüyle çalışarak ikili işlev gerçekleştiren motorlara oranla elektrik kesintileri esnasında D/C gücüne geçen pile sahip olan modelleri tercih ediliyor. Pilli akvaryum hava motoru fiyatları, elektrik motorlarına göre fazla yer kaplamamaları ve düşük ısınma riskinden dolayı performansına oranla oldukça uygun rakamlara sahip oluyor. Fiyatlar arasındaki değişkenliği ise gücü gösteren watt seviyeleriyle belirleniyor. Mevcut basınç ve hava akışı, motor için mevcut gücü ifade ediyor. Hava motorları yaklaşık 6 barlık basınçta çalışacak şekilde tasarlanıyor. 6 bardan daha düşük motora sahip modellerde performans ve fiyat da aynı oranda düşüş gösteriyor. Motorun normal kullanım koşullarında dönmesi istenen hız torka bağlı olarak değişiyor. Belirli bir basınç için güç P=(t x s)/9.55 formülü ile torkun ve hızın fonksiyonunu belirliyor. Gücü ifade eden P, metre cinsinden torku ifade eden t ve dakika cinsinden devir hızını belirleyen s ile fiyatın gereken performansı karşılayıp karşılamadığını karar verilebiliyor. Akvaryum büyüklüğü ve balık sayısına göre ihtiyacınız olan hava motoruna Trendyol sayesinde kolaylıkla ulaşabilir, hem görünüm hem performans bakımından ideal ürüne sahip olabilirsiniz. Hava motoru çeşitlerinden dilediğinizi sepetinize ekleyin, hesaplı alışverişin keyfini çıkarın!

Pilli Hava Motoru Kaç Saat Çalışır?

2000 mAh bir pille çalışan bir hava motoru, yaklaşık olarak 20 ile 30 dakika kadar performans gösterir. 5000 mAh bir pille hizmet sunan bir hava motoru 1 saat veya daha fazla çalışabilir. Hava motorunun kullanım şekli de cihazın çalışma süresini etkileyebilir. Pilli hava motorlarında kullanılan pilin kapasitesi, cihazın çalışma süresini doğrudan etkiler. Pillerin kapasiteleri farklı olabileceği gibi cihazın gücüne göre de değişiklik gösterebilir. Genellikle pilin kapasitesi arttıkça, cihazın çalışma süresi de artar. Hava motoru, sürekli yüksek hızda çalıştırılırsa pilin ömrü daha kısa sürebilir. Bunun yanı sıra sıcaklık ve nem gibi hava motorunun maruz kaldığı çevresel faktörler de pilin ömrünü etkileyebilir. Ayrıca hava motorunun gücü de cihazın çalışma süresini etkileyen bir faktördür. Daha güçlü bir hava motoru, daha fazla enerjiye ihtiyaç duyabilir. Bu nedenle pili daha çabuk tüketebilir.

Pilli Hava Motoru Modelleri Nelerdir?

Pilli hava motoru modellerinden ilki döner kanatlı çeşitlerdir. Pilli döner kanatlı hava motorları olarak da bilinen kanatlı motorlar, yaygın biçimde kullanılır. Döndükçe rotor içindeki yuvalara girip çıkan birkaç kanatlı bir rotordan oluşur. Basınçlı hava motora girdiğinde, kanatları dışarı doğru iterek rotorun dönmesine neden olur. Kanatlı motorlar yüksek torkları ve sorunsuz çalışmaları ile bilinir. Diğer bir pilli hava motoru modeli ise pilli radyal pistonlu hava motorudur. Pilli radyal pistonlu hava motorları, ağır hizmet uygulamalarında yaygın olarak kullanılır. Rotorun çevresindeki silindirlere yerleştirilmiş birkaç pistona sahip merkezi bir rotordan oluşur. Son pilli hava motoru modeli ise dişli olanlardır. Pilli dişli hava motorları, basınçlı havayı mekanik enerjiye dönüştürmek için bir dizi dişli kullanır. Basınçlı hava tarafından tahrik edilen merkezi bir dişliden ve gücü çıkış miline ileten bir dizi küçük dişliden oluşur.

Pilli Hava Motoru Kullanışlı Mıdır?

Pilli hava motoru oldukça kullanışlı bir alettir. Pilli hava motorları, pek çok farklı kullanım alanı için uygun olan taşınabilir cihazlardır. Hem evde hem de iş yerinde son derece kullanışlı olan bu cihazlar, hareketli parçaların bulunmaması nedeniyle daha az bakım gerektirir. Böylece pil ömrü daha uzun sürebilir. Pilli hava motorları, farklı amaçlar için tasarlanır. Taşınabilir hava kompresörleri, hava fırçaları, hava matkapları, hava tabancaları ve hortumlu hava motorları gibi farklı modeller mevcuttur. Bu sayede insanlar tarafından oldukça kullanışlı bulunan bir üründür. Pilli hava motorları, diğer hava motorlarına göre birçok avantaja sahiptir. İlk olarak hareket eden parçaların bulunmaması nedeniyle daha az bakım gerektirir. Bu da zaman tasarrufu sağlanmasına yardımcı olur.