Ötüken Neşriyat Yayınları Beyaz Gemi - Cengiz Aytmatov

75 TL
koleksiyona ekleKoleksiyona Ekle
Ürünün Diğer Satıcıları (7)
400 TL'ye 10 TL İndirim
Kurumsal Fatura
Kurumsal Fatura
Kurumsal Fatura
Kurumsal Fatura
DAHA FAZLA SATICI GÖSTER

Ürün Bilgileri

Ötüken Neşriyat Yayınları Beyaz Gemi - Cengiz Aytmatov

Geri Bildirim Ver
  • Satıcı: Ötüken Neşriyat Satıcı Ünvanı: ÖTÜKEN NEŞRİYAT ANONİM ŞİRKETİ İletişim: Satıcının Trendyol tarafından teyit edilmiş e-posta ve iletişim adresi kayıt altındadır. Şehir: İstanbul Kep Adresi: [email protected] Mersis Numarası: 0661003312300016 Vergi Kimlik Numarası: 6610033123
    Bu ürün Ötüken Neşriyat tarafından gönderilecektir.
  • Kampanya fiyatından satılmak üzere 100 adetten fazla stok sunulmuştur.
  • İncelemiş olduğunuz ürünün satış fiyatını satıcı belirlemektedir.
  • Bir ürün, birden fazla satıcı tarafından satılabilir. Birden fazla satıcı tarafından satışa sunulan ürünlerin satıcıları ürün için belirledikleri fiyata, satıcı puanlarına, teslimat statülerine, ürünlerdeki promosyonlara, kargonun bedava olup olmamasına ve ürünlerin hızlı teslimat ile teslim edilip edilememesine, ürünlerin stok ve kategorileri bilgilerine göre sıralanmaktadır.
  • Bu üründen en fazla 25 adet sipariş verilebilir. 25 adedin üzerindeki siparişleri Trendyol iptal etme hakkını saklı tutar. Belirlenen bu limit kurumsal siparişlerde geçerli olmayıp, kurumsal siparişler için farklı limitler belirlenebilmektedir.
  • 15 gün içinde ücretsiz iade. Detaylı bilgi için tıklayın.
  • Beyaz Gemi Ürün Adı : Beyaz Gemi Yayınevi : Ötüken Neşriyat Yazar : Cengiz Aytmatov Kategori : Türk Romanı,100 Temel Eser Stok Kodu : 9789754370430 Sayfa Sayısı : 168 Boyut : 12x19,5 Basım Tarihi : Ocak 2021 Kapak Türü : Karton Kapak Kağıt Türü : 55 gr. Enso Creamy Dili : Türkçe Beyaz Gemi, romanının kahramanı yedi sekiz yaşlarında bir çocuktur. Çocuk
  • saflığın, bozulmamışlığın ve geleceğin sembolüdür. Aytmatov, çocuğun saf ve temiz dünyasından, hayatın acı ve çıplak gerçeğine uzanan bir roman kurgusu oluşturmayı başarır. Ona göre
  • çocukluk, gelecekteki insan karakterinin tohumudur. Çocukluk kişinin dilini öğrenmeye ve çevresindeki insanlarla, tabiatla ve özellikle kültürle bağlarını hissetmeye başladığı dönemdir. Aytmatov, Beyaz Gemi'de destan, efsane ve masal gibi bir çok şifahî unsuru kullanmıştır. Geçmişi temsil eden ve masal anlatan dede ile geleceği temsil eden ve hem efsanevî hem de destansı bir mücadele veren çocuk arasında dramatik bir ilişki kurarak insan duygu ve düşüncelerine kendine has yorumlar getirir. Beyaz Gemi, Aytmatov'un, edebiyat âleminde geniş akisler uyandıran, verilmek istenen mesajla yaratılan tiplerin büyük bir uyum sağladığı eserlerinin başında gelmektedir.

Ürün Özellikleri

  • Boyut Normal Boy
  • Yazar Cengiz Aytmatov
  • Roman Türü Klasikler
  • Cilt Bilgisi Ciltsiz
  • Basım Yılı 2022
  • Setli/Tekil Tekil Ürün
Geri Bildirim Ver

Ötüken Neşriyat Yayınları Beyaz Gemi - Cengiz Aytmatov

Kırgız yazar Cengiz Aytmatov tarafından kaleme alınan Beyaz Gemi romanında yedi sekiz yaşlarında olan, annesi babası tarafından terk edilmiş ve dedesi tarafından çok sevilerek büyütülen bir çocuğun hayatı anlatılır. Çocuğun köyde hiç arkadaşı yoktur. Bu nedenle dedesi ve diğer büyüklerle zaman geçirir. Dedesi çocuğu en iyi şekilde yetiştirmeye çalışır. Maral Ana soyundan geldiğine inanan Mümin, torununu da marallar ile ilgili masallar anlatarak büyütür. Ötüken Neşriyat yayınları Beyaz Gemi - Cengiz Aytmatov eserinde dede, geçmişi temsil ederken çocuk ise geleceği temsil eder. Eser, geçmişle gelecek arasında dramatik bir ilişki kurup insanın duygu ve düşüncelerini farklı bir şekilde anlatır. Verilen mesaj ile yaratılan tipler büyük bir uyum içerisindedir.

  • Geçmiş ve gelecek arasında köprü
  • Hayal ve gerçeğin karıştığı
  • Fantastik, destansı anlatım

Ötüken Neşriyat Yayınları Beyaz Gemi Karakterler

Ötüken Neşriyat Yayınları Beyaz Gemi Karakterler

Beyaz Gemi romanı Sarı Taş Vadisi’nde geçer. Bu vadide sadece 3 ev bulunur. Bunların ilki hayalperest çocuk, iyi niyetli, yardımsever dedesi Mümin ve üvey nenesinin bulunduğu evdir. İkinci sıradaki ev Mümin’in kızı Bekey ve içki içmeyi seven, sinirli, sürekli karısını döven damadı Orozkul’un bulunduğu evdir. Çocukları olmamaktadır. Bu nedenle Orozkul çocuktan hiç hoşlanmaz. Çok kötü niyetlidir ve dedesi engel olmaya çalışsada sürekli çocuğa zarar vermek için uğraşır. Üçüncü ve sondaki ev ise damat Orozkul’un işçisi olan Seydahmet, karısı Gülcemal ve kızlarının bulunduğu evdir. Beyaz Gemi - Cengiz Aytmatov tarafından yazılan eserde Koketay adında iyi niyetli olan Orozkul’un arkadaşı ve Kulubeg adında genç, yakışıklı, Maral Ananın soyundan geldiğine inanan Mümin Dede’nin arkadaşı da bulunur. Çocuk hayal ve gerçeği ayırt edemeyecek kadar fazla hayal kurar.

Ötüken Neşriyat Yayınları Beyaz Gemi Konusu

Ötüken Neşriyat Yayınları Beyaz Gemi Konusu

Vadide yaşayan çocuğun hiç arkadaşı yoktur. Bu nedenle sürekli hayal kurar. Tank, Eyer ve Deve ismini verdiği kayaları arkadaşı olarak görür ve onlarla konuşur. Dedesinin verdiği dürbün ile ara sıra ilerden geçen beyaz gemiyi gözlemeyi pek sever. Babasının beyaz gemi kaptanı olduğunu düşünür ve bir gün ona alıp götüreceğini hayal ettiği için dürbünü sık sık kullanarak çevreyi izler. Mümin Dede damadı Orozkul’un yanında çalışır ve Orozkul Maral Ana’dan hiç hoşlanmaz. Bir gün Mümin Dede’nin zorla bir maral vurmasını sağlar. Evde hasta yatan çocuk uyandığında maral boynuzlarını görür ve şoka girer. Maralı dedesinin vurduğunu öğrendiğinde ise büyük bir hayal kırıklığı yaşar. Babasına kavuşacağına inanarak kendini nehre atar ve sularda gözden kaybolur gider. Ötüken Neşriyat yayınları Beyaz Gemi - Cengiz Aytmatov yorumları kısmından kitap hakkında daha fazla bilgi edinebilirsiniz.

Ötüken Neşriyat Yayınları Beyaz Gemi Fiyatı

Ötüken Neşriyat Yayınları Beyaz Gemi Fiyatı

Küçük bir vadide birkaç kişi ile yaşayan, arkadaşı olmadığı için çevresindeki dağları arkadaşı olarak kabul eden, nehre atlarsa balık adam olacağına inanacak kadar hayal kuran saf ve temiz dünyasından hayatın karanlık, acı gerçekleri ile yüzleşen küçük bir çocuğun kısa olan hayatını anlatan bir romandır. Herkesin kütüphanesinde yer alması gereken eserler arasında bulunur. 168 sayfadan oluşan bir solukta okunacak kadar heyecanlı olan bir kitaptır. Ötüken Neşriyat yayınları Beyaz Gemi - Cengiz Aytmatov fiyatı herkesin alıp okuması için uygundur. Gelecek ile geçmiş arasında köprü olan eser, farklı yaş gruplarına hitap eder. Tek hayali beyaz gemideki babasına kavuşmak olan çocuğun balık adam olacağını düşündüğü bu eserin konu özetini Trendyol’dan inceleyip bilgi edinebilirsiniz. Uygun fiyat ayrıcalığı ile kitaba sahip olabilirsiniz ve kitap okumanın keyfini çıkarabilirsiniz.