İlgili Kategoriler
Gübre Çeşidi
Hacim
Ağırlık
Fiyat
Fiyat Geçmişi
Ürün Puanı
Satıcı Tipi
MERCHANT_BADGES_INFO_TOOLTIP_APPROVE_SELLER_TITLE
Onaylanmış Satıcı
Türkiye’de veya uluslararası olarak yüksek bilinirliğe sahip markaların resmi satıcılarına “Onaylanmış Satıcı” rozeti verilir.
MERCHANT_BADGES_INFO_TOOLTIP_SUCCESSFUL_SELLER_TITLE
Başarılı Satıcı
Trendyol’daki son 6 ay performansıyla yüksek müşteri memnuniyeti sağlayan, kaliteli ve güvenilir hizmet veren satıcılara “Başarılı Satıcı” rozeti verilir.
MERCHANT_BADGES_INFO_TOOLTIP_AUTHORIZE_SELLER_TITLE
Yetkili Satıcı
Onaylanmış markaların resmi satıcılarının satışa sunduğu, ilgili markanın ürünlerine “Yetkili Satıcı” rozeti verilir.
Satıcı Tipi Nedir?
"

Organik Gübre

" araması için 1339 sonuç listeleniyor

Organik Gübre Çeşitleri ile Bahçeni Zenginleştir

Organik gübre doğadaki biyolojik atıklardan ve tamamen organik ürünlerden bitkilerinin beslenebilmesi için gereken mineral ve besinlerin elde edildiği gübre formlarıdır. Organik gübre çeşitleri uygulanacak olan toprağa ve uygulanacak olan bitki göre değişiklik göstermektedir. Bitkinin beslenmesini sağlayan hayvan atıklarından veya fosillerden veya benzeri doğal ürünlerden elde edilmektedir. Genellikle tarımsal alanlarda veya seralarda veya evde yetiştirilen süs bitkileri için kullanılabilmektedir. Kimyevi gübrelerin zaman içerisinde toprağı ve bitkiye zarar vermesi ve bu zararın bitkiyi tüketenlere de ulaşması nedeniyle organik gübre tercihi yapılmaktadır. Özellikte kimyevi ve gübrelerin kullanımı nedeniyle topraktan nitrat ve nitrit artışı ve buna bağlı olarak da insanların kansere yakalanma riskinin de ki artış organik gübre üretimi konusunda daha duyarlı olunması gerektiği anlaşılmıştır. Tarım sektöründeki verimin artması ve ürünlerdeki kalitenin korunabilmesi için gübre kullanımının önemli olduğu da unutulmamalıdır. Organik gübre içeriği bakımından hiçbir kimyasal içermediğini için doğa ya da zararı bulunmamaktadır. Bitkilerin ve toprağın çeşitliliğine göre birçok farklı organik gübre den faydalanmak mümkündür.

Sağlıklı ve Organik Ürünler İçin Organik Gübreler

Sağlıklı ve Organik Ürünler İçin Organik Gübreler

Organik gübreler uygulanma esasına göre farklı formatlarda üretilmektedir. Sıvı ve katı farklı fiziki özellikler de üretimi gerçekleştirilmektedir. Üretim için kullanılan genellikle ürünler hayvansal veya bitkisel olabilmektedir. Organik yapıdaki maddelerin kullanılması ile hazırlanan gübreler bitki üretiminde faydalı olduğu kadar ürünlerin sağlıklı olması konusunda da önemlidir. Organik gübrelerin üretildiği ham madde ve formları farklı olabilmektedir. Piyasada genellikle organik granül gübre ve organik sıvı gübre çeşitleri tercih edilmektedir. Bu iki gübre haricinde azotlu sıvı organik gübre ürünleri de en çok tercih edilen gübreler arasında yer almaktadır. Özellikle geçmiş zamanlarda alışagelmiş olan organik hayvan gübresi günümüzde de halen kullanılmaktadır. Hatta faydalarından dolayı solucan gübresi, tavuk gübresi, güvercin gübresi gibi içeriği zengin olan organik gübreler de günden güne daha çok tercih edilmektedir. Bu gübreler hayvanları dışkılarından elde edilmektedir. Aynı zamanda bu gübreler katı fonlarının dışında sıvı hale getirilip de satılmaktadır. Evlerde çiçekler için veya sıvı tarım uygulamaları için dahi oldukça besleyici formdadır. Özel olarak yetiştirilen solucan gübrelerinden de çeşitli teknikler kullanılarak sıvı solucan gübreleri elde edilmektedir. Bunlar dışında çay ve çim gibi bitkisel atıklardan organik çay gübresi ve organik çim gübresi adı altında farklı granül fonda organik gübreler elde edilmektedir. Özellikle bu gübreleri tercih etmeniz birçok üründe beklenenin üzerinde mahsul almanızı sağlayacaktır.

Doğallığından Gelen Organik Faydalar

Doğallığından Gelen Organik Faydalar

Teknolojinin gelişmesi ile tarım alanında da birçok araştırma yapılabilmektedir. Yapılan araştırmalar neticesinde kimyevi gübrelerin zararları da bir bir ortaya çıkmıştır. Özellikle insan sağlığını olumsuz yönde etkileyecek birçok zararı tespit edildiği için bütün yiyeceklerin kimyasaldan uzak organik şartlarda üretilmesinin önemi çok daha fazla artmıştır. Organik koşullarda üretim yapılırken verimliliğin arttırılması bilmesi için organik gübrelerin kullanılması gerekmektedir. Organik gübreler farklı organik kalıntılardan elde edilmektedir. Hayvan dışkılarından, bitki kompostolarından ya da fosil ürünlerden birçok farklı içeriğe sahip organik gübre üretilmektedir. Günümüzde gelişen yenidünya organik gübre üzerine inşa edilmeye çalışılmaktadır. Yenidünya organik gübre firmasının üretmiş olduğu gübre çeşitleri üretilmekte olan organik gübrelerden yalnızca bazılarıdır. Organik gübre markaları arasında yer alan daha birçok farklı marka bulunmaktadır. Eko, Aktaş sol, yeşil vadi gibi birçok farklı isim ve içeriği farklı organik gübre çeşidi bulabilirsiniz. Organik gübre ambalajları içerisinde bulunan içerikler ambalajın açıklama kısmında yazmaktadır. Çiçekli bitkiler için farklı, çiçeksiz bitkiler için farklı, sebzeler veya meyveler için farklı organik gübrelerden faydalanabilirsiniz. %100 organik menşeli sıvı organik gübreler ile birçok bitkinin gereksinim duyduğu mineral vitamin ve zengin içerikleri karşılamak mümkündür. Kullanacağınız bitkiye göre ne kadar organik gübre kullanmanız gerektiğini veya hangi türde organik gübre kullanınız gerektiğini uzmanlardan öğrenebileceğiniz gibi organik gübre ambalajının üzerinden de okuyarak öğrenebilirsiniz. Günümüzde en çok önerilen ve en çok kullanılan solucan gübresi ülkemizde gün geçtikçe üretimi artan bir gübre çeşididir. Hem sıvı formu hem de katı formu sayesinde kullanacağınız alana göre tedarik edebilirsiniz. Özellikle sıvı formdaki organik gübreleri damlama sulama ile kullanabilmeniz mümkündür. Organik gübre kullanımı konusunda organik gübre üreticileri ile irtibata geçerek bilgi alabilmeniz de mümkündür. Yeni dünya organik gübre de üreticilerden talep edilen gübrelerdendir. Bitkisel menşeli sıvı organik gübre hakkında bilgi almak için de platform üzerinden üreticilere soru sorabilirsiniz. Granit sıvı formlardaki organik gübre içeriği her türlü bitki için uygundur. Farklı türlerdeki sulama sistemleri ile de rahatlıkla kullanabileceğiniz organik gübreleri bahçe, bağ, sera, tarla bitkilerinin veya ağaçlarınız için besleyici ve güçlendirici olarak kullanabilirsiniz. Dilerseniz sulama sistemleri haricinde yapraktan yapılan uygulamalar ile beraber de sıvı formdaki organik gübreleri kullanabilirsiniz. Bu alanda sıvı solucan gübresi hemen hemen bütün bitkiler için büyük oranda faydalar sağlamaktadır.

Organik Gübre Modelleri Özellikleri ve Fiyatları

Organik Gübre Modelleri Özellikleri ve Fiyatları

Organik gübreler katı ve sıvı olmak üzere ikiye ayrılmaktadır. Bazı organik gübreler yalnızca katı fonda olurken bazı organik gübreler hem katı hem de sıvı sonra satışa sunulabilmektedir. Katı organik gübrelerin aksine sıvı organik gübre gibi birçok farklı sulama sisteminden veya yapraktan uygulanabilmektedir. Bu nedenle sıvı organik gübreler günümüzde çok daha fazla tercih edilmektedir. Günümüzde kömür tozundan ve bitkisel ya da hayvansal fosillerden elde edilen organik gübreler bulunmaktadır. Bunun yanı sıra hayvan dışkılarından elde edilen organik gübreler de bulunmaktadır. Elde edildiği maddenin özelliğine göre organik gübre fiyatları değişiklik göstermektedir. Yoğun uğraşlar sarf edilerek elde edilen organik çay gübresi fiyatları genellikle katı formdaki birçok gübreden çok daha pahalıdırlar. Aynı teknik kullanılarak organik zeytin gübresi üretimi ile gerçekleştirilebilmektedir. Ancak solucanlardan elde edilen bu gübreler solucanlara verilen bitkisel atıkları değerine göre zor veya kolay elde edilmektedir. Zor olması veya kolay olması da nihayetinde fiyatı etkilemektedir. Kullanacağınız toprak yapısına, kullanacağınız alandaki iklim şartlarına ve ekonomik durumunuza göre birçok farklı organik gübre kullanabilirsiniz. Genellikle günümüzde organik yöntemlerle elde edilmekte olan solucan gübreleri tercih edilmektedir. Eğer sıcaklıkların düşük olduğu zamanlarda gübre kullanımı yapacaksanız koyun veya keçi gübresi de satın alabilirsiniz. Sıcaklığın 15-16 dereceyi geçtiği bölgelerde veya sulama sistemleri ile kullanılacak alanlarda sıvı solucan gübreleri tercih edilebilir. Yine besleyiciliği ile birçok alanda kendini ispat etmiş olan yarasa gübreleri de tercih edilebilir. Evde yapraklı bitkilerin izin bakımını gerçekleştirmek için sprey tarzında gübrelerden de faydalanabilirsiniz. Organik potasyum gübre, organik azot gübre gibi farklı içerikler de ki organik gübreler ile şarkı zamanlarda bitkilerin izin yaprak kök ve meyve gibi farklı gelişim dönemlerini hitap edebilirsiniz. Özellikle potasyumlu gübrelerin meyve büyütme ve olgunlaştırma özelliklerinden organik yöntemler ile faydalanabilirsiniz. İçeriği ne olursa olsun formu ne olursa olsun organik gübre faydaları saymakla bitmemektedir. Hem saksı bitkileri için hem sera bitkileri için hem de geniş çaplı yapacağınız tarım ürünleri için kullanabileceğiniz birçok gübre çeşidini Trendyol sayfası üzerinden uygun fiyatlara satın alabilirsiniz. Farklı özelliklerdeki ve farklı içerikleri detaylı olarak inceleyebilir uygun fiyatlarla kısa süre içerisinde sipariş verebilirsiniz. Yüzlerce güvenilir markanın binlerce ürününü tek bir adreste olarak kolaylıkla satın alabilirsiniz.

Organik Gübre Nedir?

Karbon içeren ve doğal yollarla elde edilebilen gübre çeşitlerine organik gübre denir. Toprak ya da direkt olarak bitkiye verilen besinlerin ortak adı kabul edilen gübreler, uygulama farklılıkları ile birbirinden ayrılır. Kompost adı da verilen türler; hayvansal ya da bitkisel atıkların çürüme sürecinin sonunda elde edilir. Bio katılardan oluşan kompost gübreler, toprağın kimyasal oranını dengeler. Bitkinin büyümek için ihtiyaç duyduğu besin maddeleri, bu oluşumlar içerisinde mevcuttur. Aynı zamanda toprağın gereksinim duyduğu mikroorganizmaları da bünyesinde bulunduran organik gübreler, tarım alanında son derece önemli bir yere sahiptir. Azot ve fosfor bakımından fazlasıyla zengin olan guano maddesi de organik gübre şeklinde temin edilir. Hayvan dışkısından elde edilebilen bu maddelerle arazinin verimini büyük oranda artırabilirsiniz.

Organik Gübre Nasıl Kullanılır?

Sıvı veya katı halde bulunabilen organik gübreler, uygulama alanlarına göre farklı şekillerde kullanılır. Çiçek türlerinin beslenmesi amacıyla dikim esnasında torf ve toprak kullanımı mümkündür. İçeriği tamamen organik maddelerde oluşan torf, saksı çiçeklerinde sık tercih edilir. Toprağa karıştırılarak kullanıma uygun sıvı seçenekler, püskürtme yoluyla uygulanabileceği gibi seyreltilerek veya toprakla harmanlanarak da değerlendirilebilir. Sulama sırasında verilen organik bitki besini ve vitamin desteği ile hasattan alınan verimi artırmak mümkün olabilir. Solucanların dışkısından oluşan solucan gübresi; bitki, sebze, meyve ve köklerin dayanıklılığını yükseltir. Toprağa karıştırılarak kullanılan solucan gübresi bitki köküne nefes aldırır.

Organik Gübre Ne İşe Yarar?

Uygulama ve kullanım alanı olarak farklılıklar gösteren organik gübre çeşitlerinin aynı zamanda son derece değişik işlevleri vardır. Toprağa karıştırılarak uygulanan torf ve solucan gübresi hem bitkinin köküne hem toprağa nefes aldırır. Çeşitli mineraller ile mikroorganizmalar barındıran bu besleyici içerikler, toprağı ve dolayısıyla bitkiyi verimli hale getirir. Uygulama yapılan alanda yetiştirilen ürünün kök, gövde ve meyve gibi önemli bölümlerini hastalıklara karşı yüksek direnç seviyesine ulaştırır. Organik tarım arazilerinde sık tercih edilen organik gübreler, hasattan alınan verim üzerinde son derece etkilidir. Bahçe, saksı ya da park çiçekleri için tercih edilen organik gübreler; canlı renkler ve dayanıklı yapraklar elde edilmesini sağlar. Toprağı beslemek ve bitkileri canlandırmak amacıyla kompost ürünleri tercih edebilirsiniz.