İlgili Kategoriler
Form
Paket İçeriği
Fiyat
Satıcı Tipi
MERCHANT_BADGES_INFO_TOOLTIP_APPROVE_SELLER_TITLE
Onaylanmış Satıcı
Türkiye’de veya uluslararası olarak yüksek bilinirliğe sahip markaların resmi satıcılarına “Onaylanmış Satıcı” rozeti verilir.
MERCHANT_BADGES_INFO_TOOLTIP_SUCCESSFUL_SELLER_TITLE
Başarılı Satıcı
Trendyol’daki son 6 ay performansıyla yüksek müşteri memnuniyeti sağlayan, kaliteli ve güvenilir hizmet veren satıcılara “Başarılı Satıcı” rozeti verilir.
MERCHANT_BADGES_INFO_TOOLTIP_AUTHORIZE_SELLER_TITLE
Yetkili Satıcı
Onaylanmış markaların resmi satıcılarının satışa sunduğu, ilgili markanın ürünlerine “Yetkili Satıcı” rozeti verilir.
Satıcı Tipi Nedir?
Hacim
Aroma
Set İçerik Adeti
Fiyat Geçmişi
Ürün Puanı
"

Probiyotik ve Prebiyotik

" araması için 1167 sonuç listeleniyor

Probiyotik

Probiyotik

Probiyotikler, insan vücudunda bulunan canlı ve faydalı mikroorganizmalar olarak tanımlanıyor. Vücutta çok sayıda işlevi bulunan mikroorganizmalar, sindirim sistemini düzenleyerek bağışıklığın güçlenmesine de yardımcı oluyor. Dünyanın en iyi markaları tarafından tasarlanan probiyotik tabletleri ise probiyotik kullanımına ihtiyaç duyan kullanıcılar için hijyenik koşullarda hazırlanarak tüketicilerin beğenisine sunuluyor. Ampul, kapsül, saşe, tablet gibi farklı formlarda hazırlanan probiyotikler, Trendyol ayrıcalığıyla bir araya gelerek Natures Supreme, Enterogermina, Farmasi, Eczacıbaşı, Imuneks, Solgar gibi en iyi Probiyotik markaları tarafından üretiliyor. Probiyotik takviyesi yapmak isteyen kullanıcılar için satışa sunulan ürünlerin doktor tavsiyesi almadan kullanılması önerilmiyor. Siz de doktorunuza danıştıktan sonra probiyotik desteği alabilir, bağışıklığınızı güçlendirerek sindirim sisteminizin daha dengeli çalışmasını sağlayabilirsiniz. Probiyotiğin sayısız faydaları sayesinde daha zinde bir vücuda ve daha rahat bir psikolojiye kavuşabilir, hem fiziksel hem de ruhsal sağlığınızda kısa sürede çarpıcı bir fark oluşturabilirsiniz.

Probiyotik Nedir? 

Dünya Sağlık Örgütü'nün tanımlamalarına göre, probiyotiklerin sağlığa yararlı bakteriler olduğu bildiriliyor. Uygun seviyede alındığında ise vücudu destekleyici bir etki gösterdikleri bilim çevrelerince biliniyor. Bağırsak mikrobiyotası adı verilen bölgeye ulaşan probiyotikler, bağırsak duvarına kolayca tutunuyor ve bu bölgede yuvalanan zararlı mikroorganizmaları dışarı atarak sağlığınıza önemli bir katkıda bulunuyor. Zararlı bakteriler kadar toksinlerin de tahliyesine yardımcı olan ürünler, ilk kullanımdan itibaren yüksek bir etki gösteriyor ve kendinizi çok daha iyi ve güçlü hissetmenize yardımcı oluyor. Probiyotikler sayesinde sindirim sisteminde yaşanan sorunlar en aza indirilirken, bağışıklık sistemi de güçlendirilmiş oluyor. Kapsül ya da tablet halinde satışa sunulan probiyotikler, 15'li, 30'lu ya da 60'lı gibi adet seçenekleriyle üretiliyor. Saşe olarak satışa sunulan probiyotikler ise genellikle 10'lu olarak tasarlanıyor. Damla şeklinde de satışa sunulan probiyotik ürünler, günlük olarak tavsiye edilen doz orantısında kullanılabiliyor. Probiyotik damla çeşitleri ve diğer probiyotikler ise doktor tavsiyesi alarak kullanılması gereken ürünler arasında yer alıyor. 

Probiyotiğin Faydaları Nelerdir? 

Probiyotik kapsüller ve probiyotik tablet çeşitleri, sindirim sistemi üzerinde olumlu etkiler yaratıyor. Vücutta sindirim sistemine ulaştığı andan itibaren fayda sağlamaya başlayan yararlı bakteriler, sindirim sisteminde bulunan zararlı bakterileri uzaklaştırıyor. Bu sayede sindirim sistemine ulaşan probiyotikler, metabolizmayı hızlandırarak sindirim konusunda yaşanan sıkıntıların giderilmesine de yardımcı oluyor. Özellikle kabızlık gibi sindirim sorunlarını en aza indiren probiyotikler, bağırsak düzenleyici probiyotikler olarak satışa sunuluyor. Kabızlık için probiyotik kullanımında mutlaka doktor onayı almak gerekiyor. Probiyotik kullananlar, sindirim sorunlarında fark edilir derecede rahatlama yaşadıklarını belirtiyor. Probiyotikler aynı zamanda vücudun kendi başına sindiremediği ve sindirmekte zorlandığı besinlerin yararlı bakteriler tarafından parçalanmasını sağlıyor. Sindirim sisteminin gelişimini olumlu yönde etkileyen probiyotikler, zamanla vücudun zararlı bakterileri daha iyi tanımasını ve bakterilere karşı bağışıklık geliştirmeyi öğrenmesini de destekliyor. Özellikle sindirilemeyen karbonhidratların hızlı bir şekilde parçalanmasını sağlayan probiyotik kapsülleri, probiyotik toz olarak kullanıldığında da aynı etkiyi gösterebiliyor. 

Probiyotik Nasıl Kullanılır?

Probiyotiklerin nasıl kullanıldığını öğrenmeden önce, probiyotik çeşitleri nelerdir sorusuna yanıt bulmanız öneriliyor. Probiyotik hap, probiyotik şase, bağırsakta çözünen probiyotik kapsül, toz probiyotik gibi çeşitler, farklı sağlık sorunlarına ve farklı metabolizma tiplerine göre özel olarak üretiliyor. Bu nedenle de hangi ürünü seçeceğinize ve ne şekilde kullanacağınıza vücut tipinize ve yaşadığınız sağlık sorununa göre karar vermeniz gerekiyor. Probiyotik ilaç olmamakla birlikte sağlık üzerinde önemli etkilerde bulunuyor ve bu nedenle de mutlaka hekim kontrolünde alınması öneriliyor. Probiyotik kaç gün kullanılır, sorusunun yanıtı ise yine kişiden kişiye göre değişebiliyor. Hassas bünyeye sahip kullanıcıların probiyotikleri belirli aralıklarla kullanmaları ve bu sayede yoğun kullanımdan kaynaklanabilecek sağlık sorunlarından kaçınmaları tavsiye ediliyor. Anlık sindirim sistemi ya da dönemsel bağışıklık zayıflıklarına karşı da tekli ya da birkaç günlük probiyotik kullanımı gerçekleştirilebiliyor. Probiyotik bakteriler ve bakteri benzeri mikroorganizmalar içeren bir ürün olduğu için kontrolsüz bir şekilde ve uzun süreler boyunca aralıksız olarak kullanılması sakıncalı sonuçlar doğurabiliyor.      

Probiyotik Ne İşe Yarar?

Doğal probiyotik çeşitleri, bağırsakları zararlı organizmalardan ve atık maddelerden arındırıyor ve böylece sindirim sistemini rahatlatarak daha sağlıklı bir şekilde çalışabilmesine yardımcı oluyor. Bu nedenle kabızlık, gaz sancısı, ishal için probiyotik kullanılabiliyor. Probiyotik çeşitleri, ayrıca vücudun bağışıklık sistemini güçlendiriyor ve çeşitli psikolojik sorunların tedavisine de yardımcı oluyor. En bilinen probiyotik faydaları arasında, çocukların daha sağlıklı bir şekilde gelişmesine yardımcı olmaları da yer alıyor. Bebek probiyotik çeşitleri ise sindirim ve gaz sorunu yaşayan bebeklerin rahatlamasına olanak tanıyor. Özellikle ilk üç ay boyunca ciddi şekilde gaz sorunu yaşayan kolik bebekler için probiyotik damlalar üretiliyor ve gaz sıkışması sorununa etkili bir şekilde çözüm getiren bu ürünler, bebeğinizin daha sağlıklı ve huzurlu bir şekilde büyümesine yardımcı oluyor. Gelişim çağındaki çocuklar için de birbirinden yararlı seçenekler üretiliyor. Çocuk probiyotik çeşitleri, her yaşta çocuğun daha sağlıklı bir şekilde büyümesine katkı sağlarken beslenme konusunda sorun yaşayan çocukları daha iştahlı bir hale getirebilmenize de olanak tanıyor.

Probiyotik Toz Nasıl Kullanılır?

En çok tercih edilen probiyotik seçenekleri arasında yer alan tozlar, ağırlıklı olarak kapsül şeklinde üretiliyor. Bu sayede tıpkı basit bir hap içer gibi yutarak kullanabileceğiniz ürünler, midenizde kısa sürede çözünüyor ve kullandıktan dakikalar sonra etki etmeye başlıyor. Kapsül şeklinde kullanımı tercih etmeyen kullanıcılar için ise suyla karıştırılabilen toz seçenekleri üretiliyor. Bu sayede sıvı halde tüketebileceğiniz ürünler, kısa sürede sindirim sisteminize ulaşarak sizi çeşitli sağlık sorunlarından kolayca kurtarıyor. Toz halindeki ürünler ayrıca çeşitli içeceklere ve yoğurt gibi farklı gıdalara da karıştırılabiliyor. Dileyen kullanıcılar için doğrudan yoğurt formunda probiyotik içerikli gıdalar da üretiliyor ve böylece tozları ayrıca kullanmanıza gerek kalmıyor. Yoğurt şeklindeki probiyotikler, eşsiz lezzetleriyle damak tadınıza da hitap ediyor. Lezzet verici aromalar, çocuklar için probiyotik tozları üreten firmalar tarafından da ürünleri çocuklarınız için daha cazip hale getirmek için sıklıkla kullanılıyor. Farklı lezzetlere sahip olan çocuk ürünleri, çocuklarınızın damak zevkine hitap ediyor ve bu sayede probiyotikleri kolayca kullanmalarına yardımcı oluyor. 

Probiyotik Kullanımı Sırasında Dikkat Edilmesi Gerekenler Nelerdir? 

Probiyotik kullanımına başlamadan önce ürünün tam olarak ne olduğunu ve ne şekilde kullanılması gerektiğini net olarak öğrenmeniz öneriliyor. Probiyotik içerikli ürünler, gıda takviyesi olarak değerlendirilseler de yine de kullanım öncesinde uzman bir hekimden görüş almak büyük önem taşıyor. Ürünleri her gün düzenli olarak kullanmak da sağlık açısından doğru bulunmuyor. Bu nedenle, probiyotik ne zaman içilmeli sorusuna yanıt bulmak, ürünü doğru şekilde kullanmanıza yardımcı oluyor. Ürünlerin kullanım şekli, genel olarak ikiye ayrılıyor. Probiyotik seçeneklerine sindirim sorunu ya da bağışıklık sistemi zayıflığı gibi durumlarla karşılaştığınızda kısa vadeli çözüm olarak başvurabilir ve sorununuzu çözdükten sonra kullanımı sona erdirebilirsiniz. Dilerseniz probiyotikleri genel sağlık durumunuzu geliştirecek kısa süreli kürler şeklinde de alabilir ve belirli bir süre düzenli olarak tükettikten sonra ara vererek vücudunuza dinlenme şansı tanıyabilirsiniz.    

Takviye Probiyotik Tablet Zayıflatır mı?

Probiyotik tablet zayıflatır mı sorusunun yanıtı, kişiden kişiye ve probiyotik tabletleri kullanma şeklinize göre değişkenlik gösteriyor. Sindirimi hızlandırdığı ve kolaylaştırdığı için vücudun su kaybını hızlandıran probiyotik çeşitleri, başlangıçta kilonuzda belirli bir değişim yaratabiliyor; ancak pek çok doktorun ve diyetisyenin özellikle altını çizdiği gibi, vücudun su kaybetmesi gerçek bir zayıflama olarak değerlendirilmiyor. Bu nedenle probiyotik kullanan ve zayıflamak isteyen kişilerin en doğru zayıflama yöntemi olan sağlıklı beslenme ve düzenli spor seçeneklerine yönelmesi gerekiyor. Uzman bir diyetisyenden ya da hekimden alacağınız dengeli bir beslenme programını takip ederek ve düzenli spor yaparak kilo verebilir, bu süreçte probiyotiklerin sağlığa olan olumlu etkilerinden de yararlanabilirsiniz. Daha sağlıklı bir sindirim sistemi sayesine diyet ve sporun etkilerini hızlandırabilir, vücudunuzda oluşan yağ yakımının etkilerini daha kısa sürede gözlemleyebilirsiniz. Düzenli probiyotik kullanımı sıvı dengenizi düzenleyerek diyetin vücut direncinizi düşürme ihtimalini de ortadan kaldırabilir ve bağışıklık sisteminizi de güçlendirebilirsiniz.

Düzenli Probiyotik Kullanımı Fayda Sağlar mı?

Probiyotik içecek ve tabletlerin düzenli olarak kullanılması, metabolizmanın daha rahat çalışmasına yardımcı olarak son derece büyük faydalar sağlayabiliyor. Bu ürünleri kullanmaya başlamadan önce doktorunuzla görüşüp probiyotik kullanmanıza engel teşkil edebilecek herhangi bir sağlık sorununuzun olup olmadığını ve hangi probiyotik türünün sizin için daha uygun olduğunu öğrenmeniz tavsiye ediliyor. Eğer probiyotik desteği için herhangi bir sağlık engeliniz yoksa, sıvı ya da katı olarak üretilen çeşitleri belirli aralıklarla düzenli olarak kullanmanızda herhangi bir sakınca bulunmuyor. Sıvı probiyotik ve probiyotik vitamin çeşitlerini haftalık ya da 2 haftalık programlar şeklinde kullanabilirsiniz. Sonrasında vücudunuzun dinlenmesi için en az 1 haftalık bir ara verebilir ve sonrasında yine bir probiyotik kulanım sürecine geçebilirsiniz. İshali kesen, kadınlara özel, genital bölge için probiyotik gibi farklı çeşitleri ise doktorunuza da danışarak sağlık sorununuz çözüme kavuşuncaya kadar düzenli olarak kullanabilirsiniz.

Düzenli Probiyotik Kullanmak Zararlı mıdır?

Probiyotik çeşitleri, pek çok insan için son derece sağlıklı olsalar da bu özellikteki ürünleri aralıksız olarak her gün kullanmak sağlık açısından çeşitli sakıncalar doğurabiliyor. Sindirim, dolaşım ve bağışıklık sistemlerini güçlendiren probiyotikler, aşırı seviyede kullanıldıklarında bu sistemlerin fonksiyonlarında tembelleşmeye ve çeşitli bozulmalara neden olabiliyor. Bu yüzden probiyotik kaç gün kullanılır sorusunu hekiminize yöneltmeniz ve sizin için en ideal yanıtı bulmanız, sağlığınız açısından büyük önem taşıyor. En ideal probiyotik kullanım yöntemi, 7 ila 14 gün arasında kullanım ve sonrasında vücudun kendi dengesini koruması için bir süre ara vermek olarak özetlenebiliyor. Bu noktada hekiminize danışırken metabolizmanız için en ideal probiyotik önerisi hakkında da bilgi almanızda yarar bulunuyor. Takviye probiyotik eksikliği genele göre daha fazla olan bir vücut tipine sahipseniz, probiyotik kullanma sürenizi ve sıklığınızı artırabilirsiniz. Metabolizmanızın çalışma şeklinde herhangi bir sorun bulunmuyorsa, daha kısa süreli ve daha düşük dozlarda probiyotik tüketerek sağlığınızı muhafaza edebilirsiniz. Sürekli probiyotik kullanmak şişkinlik yapar mı sorusu da düzenli kullanımda dikkat edilmesi gereken konular arasında yer alıyor.

Probiyotik Sindirim Problemlerine Yol Açar mı?

“Probiyotik şişkinlik yapar mı?” ya da “probiyotik kabızlık yapar mı?” soruları, bu niteliğe sahip ürünler hakkında en çok merak edilen konular arasında ilk sıralarda yer alıyor. Probiyotikler, sindirim sistemini rahatlatma ve düzene sokma özelliği taşıdıkları için alışkın olmayan bünyelerde ilk kullanımda şişkinlik ve gaz sıkışması gibi etkiler gösterebiliyor. Bu sorunlar ise ürünün neden olduğu kalıcı etkiler olarak değil, sağlığınızı düzene sokarken geçirdiği bir evre olarak değerlendiriliyor. Probiyotik kullanımının ilk üç gününde şişkinlik, kabızlık, gaz, mide ekşimesi gibi sorunları hafif düzeyde yaşamak normal kabul ediliyor ve bu problemler sağlığınızı tehdit edecek ya da yaşam kalitenizi düşürecek seviyeye ulaşmadığı sürece probiyotik kullanımını kesmenize gerek bulunmuyor. Vücudunuz ürünlerin etkisine alıştıkça bu tarz sindirim sorunları ortadan kalkıyor ve tam tersine mideniz ve sindirim sisteminiz eskisinden daha düzenli ve sağlıklı bir yapıya kavuşuyor. Bu noktada probiyotik aç karnına mı içilir sorusuna da yanıt bulmanız gerekiyor. Eğer reflü, gastrid, ülser gibi sağlık sorunlarınız varsa aç karnına içilen probiyotik haplar bu sağlık sorunları üzerinde tetikleyici etki yaratabiliyor. Probiyotik hap aç karnına kabız yapar mı sorusu da cevap bulması gereken konular arasında yer alıyor. Bu nedenle ürünü ne şekilde kullanacağınızı doktorunuza danışmanızda büyük yarar bulunuyor.

Anne Adayları Probiyotik Tüketebilir mi?

Hamilelikte probiyotik kullanım şekli en doğru nasıl olabilir sorusu, anne adayları tarafından sıklıkla sorulan soruların başında geliyor. Yoğun şekilde gerçekleşen demir takviyesi kullanımı ve gebelik kesesinin bağırsaklara baskı uygulaması, hamile kadınların büyük bir kısmının sindirim problemleri yaşamasına yol açıyor. Araştırmalara göre her 10 kadından 9’unda hamilelik boyunca kabızlık, reflü, gastrid, mide yanması gibi hafif düzey sağlık sorunlarına rastlanabiliyor. Bu nedenle de hamile kadınların probiyotik takviyesinden yararlanması, pek çok kadın doğum uzmanı tarafından öneriliyor. Hamilelik, tüm vücut dengenizin hızla değiştiği bir süreç olduğu için bu süre zarfında probiyotikleri bilinçli ve dikkatli bir şekilde kullanmanızda fayda bulunuyor. Ürünleri kullanmadan önce hamilelik sürecinizi takip eden doğum uzmanınıza danışmanız büyük önem taşıyor. Gebelik süresi boyunca probiyotikleri yalnızca ciddi mide ve sindirim sorunları yaşadığınızda anlık çözüm olarak değerlendirmeniz tavsiye ediliyor. Eğer hamile diyabeti gibi problemleriniz varsa, şeker katkısı içermeyen ürünleri seçmeniz büyük önem taşıyor.

Çocuklar İçin Probiyotik Kullanımı

Probiyotik çeşitleri, çocuklar için de son derece faydalı ürünler olarak öne çıkıyor. Özellikle yenidoğan bebeklerde sıklıkla karşılaşılan kolik probleminin çözümüne yardımcı olan probiyotik mamalar, sindirim ve gaz sorunları yaşayan çocuklarınızın kolayca rahatlamasına olanak tanıyor. Bu noktada emzirirken probiyotik sıvı tüketimini sınırlamaya dikkat etmeniz de önem taşıyor. Emzirme süreci boyunca tükettiğiniz tüm gıdaların, aldığınız tüm ilaçların ve kullandığınız tüm takviyelerin içeriği, anne sütü aracılığıyla bebeğinize de aktarılıyor. Bu yüzden probiyotik kullandığınız günlerde çocuğunuza ayrıca probiyotik vermeniz, ishal gibi farklı sorunlara neden olabiliyor. Çocuğunuzla aynı gün aynı içerikte takviyeler kullanmamaya özen göstermeniz, bebeğinizin sağlığı açısından önem taşıyor. Daha ileri yaşlardaki çocuklar için ise bağışıklık sistemini güçlendiren, sosyal kaygıları azaltan ve çeşitli vücut iltihaplanmalarını gideren birbirinden yararlı seçenekler üretiliyor. Çocuğunuzun gelişimine katkıda bulunan bu ürünler, kas ve iskelet sistemlerinin gelişimine de yardımcı oluyor.

Her Yaşa Uygun Probiyotik Çeşitleri Trendyol'da!

Sağlıklı bir yaşamın en etkileyici yardımcıları arasında yer alan probiyotikler, her yaşa ve her vücut tipine uygun seçenekleriyle şimdi Trendyol’da sizi bekliyor. Dünyanın en ünlü markalarını ve en etkili ürünlerini sizin için bir araya getiren Trendyol, birbirinden kaliteli probiyotik çeşitleri ile sağlığınızı korumanıza ve daha güçlü bir metabolizmaya sahip olmanıza da yardımcı oluyor. Eğer siz de kendiniz, çocuklarınız ve sevdikleriniz için hem son derece faydalı hem de uygun fiyatlı ürünler arıyorsanız, hemen Trendyol’daki birbirinden avantajlı seçeneklere göz atabilirsiniz. Çok sayıdaki ürün arasından size en faydalı olanı rahatça bulabilir, en uygun probiyotik sıvı ve ishali kesen probiyotik kapsül fiyat seçeneklerinden yararlanarak sepetinize kolayca ekleyebilirsiniz.  En ideal probiyotik fiyat seçeneklerini sunan Trendyol’un size özel fırsat ve kampanyalarından kolayca yararlanabilir ve birbirinden kaliteli ürünleri kolayca satın alabilirsiniz. Size en uygun probiyotik seçeneğini sepetinize hemen ekleyin, cazip fırsatlardan faydalanma şansını yakalayın!

Probiyotik Nasıl Kullanılır?

Probiyotikler aç ya da tok fark etmeksizin kullanılabilir. Probiyotik içeren besinler arasında bulunan ayran ve yoğurt gibi alternatifleri öğünlerinize ekleyerek doğal yollardan probiyotik alabilirsiniz. İnsan sağlığına yararlı olan fermente gıdaları ya da içecekleri vücuda etki sağlayabilmeleri için düzenli olarak her gün kullanmak faydalı olabilir. İnsanların bağırsaklarında farklı türde çok fazla bakteri yaşar. Bu nedenle yararlı bakteri türlerinde de çeşitlilik oluşur. Oluşan problemlere karşı kullanılabilecek probiyotikler de bu doğrultuda değişiklik gösterebilir. Kişide oluşması mümkün bir sorun sonrasında kullanılan probiyotik yetersiz gelmiş ise farklı yararlı bakterilerin birlikte kullanılması daha yararlı olabilir. Genel olarak kullanılacak olan probiyotikler günde sadece 1 kez sabah ya da akşam ister yemekle ister yemekten sonra yoğurt, süt, su ya da meyve suyu ile karıştırılarak kullanılabilir.

Probiyotik Nelerde Vardır?

Probiyotik sağlık açısından oldukça yararlı bir bakteri türüdür. Tüketilen yararlı bakteriler, mide ve bağırsakta yer alan floranın doğal dengesinin korunmasına destek olur. Günlük hayatta tüketilen birçok besinde de yer alır. Turşu, bu besinlerin başında gelir. Doğal bir probiyotik besin olarak kabul edilir ve düzenli olarak turşu yemek bağırsaklarda bulunan mikroorganizmaların çeşitlenmesine katkıda bulunabilir. Yoğurt da doğal probiyotik olarak kabul edilir. İçerisinde insan sağlığına dost birçok bakteri barındırır. Vücuda yararlı bakteri ihtiyacını karşılamak için kefir içeceğini de tercih edebilirsiniz. Kefir, fermente edilmiş yararlı bakteri değeri yüksek bir süt ürünüdür. Salamura zeytin, kahvaltılarda olmazsa olmaz bir besindir. Tuzlu su ile sertleştirilmiş bir tür olan bu zeytin çeşidi de doğal bir probiyotik kaynağı olarak kabul edilebilir. Prebiyotik içeren besinler tüketerek doğal yollarla probiyotik ihtiyacınızı karşılayabilirsiniz.

Probiyotik Ve Prebiyotik Nereden Alınır?

Probiyotik ve prebiyotikler şase ya da kapsül olarak satılan ve insan sağlığına yarar sağlayan bakterilerdir. Yararlı bakteriler kullanılmadan önce doktor tavsiyesinin dikkate alınması gerekir. Doğal yollarla probiyotik ve prebiyotik almak tüketilen besinler sayesinde mümkündür. Bu iki madde, günlük yaşamda tüketilen pek çok yiyecekte bulunur. Direkt olarak besinler dışında takviye edici gıda olarak alınacak olan probiyotik ve prebiyotiklerin araştırılarak satın alınması sağlık açısından oldukça önemlidir. Probiyotik ve prebiyotiklerin uygun fiyata ve farklı çeşitte seçeneklerini Trendyol üzerinden inceleyebilir, pratik bir şekilde satın alabilirsiniz. Satın aldığınız bu takviye gıdaları, ürün talimatı ve doktor önerisi doğrultusunda kullanarak sağlığa yararlı etkilerinden faydalanabilirsiniz.