Fiyat
Fiyat Geçmişi
Ürün Puanı
Satıcı Tipi
MERCHANT_BADGES_INFO_TOOLTIP_APPROVE_SELLER_TITLE
Onaylanmış Satıcı
Türkiye’de veya uluslararası olarak yüksek bilinirliğe sahip markaların resmi satıcılarına “Onaylanmış Satıcı” rozeti verilir.
MERCHANT_BADGES_INFO_TOOLTIP_SUCCESSFUL_SELLER_TITLE
Başarılı Satıcı
Trendyol’daki son 6 ay performansıyla yüksek müşteri memnuniyeti sağlayan, kaliteli ve güvenilir hizmet veren satıcılara “Başarılı Satıcı” rozeti verilir.
MERCHANT_BADGES_INFO_TOOLTIP_AUTHORIZE_SELLER_TITLE
Yetkili Satıcı
Onaylanmış markaların resmi satıcılarının satışa sunduğu, ilgili markanın ürünlerine “Yetkili Satıcı” rozeti verilir.
Satıcı Tipi Nedir?
"

Elektrik & Tesisat Malzemeleri

" araması için 100.000+ sonuç listeleniyor

Elektrik & Tesisat Malzemeleri Hakkında Sık Sorulan Sorular

Elektrik Akımı Neyle Ölçülür?

Elektrik akımının doğru şekilde ölçülmesi ampermetre ile mümkün olur. Elektrik akımı; bir iletkenden bir saniye içinde geçen elektrik yükü miktarını ifade eder. Simgesi I şeklindedir. Birimi ise amper A olarak belirtilir. Akımı doğru biçimde ölçmek için ampermetrenin akım ölçülecek olan iletkene seri şekilde bağlanması gerekir. Bu durum aynı zamanda akım yolunun kesilerek araya sokulması gerektiği anlamına gelir. Araçların bu noktada dikkatli kullanılması büyük önem arz eder.

Kalorifer Tesisatı Nasıl Döşenir?

Kalorifer sistemleri yaşam alanlarına getirilirken belirli bir sistem ve tesisat aracılığıyla kurulur. Bu tesisat, kurulacağı alanda birbiriyle bağlantılı şekilde olan ve her bağlantının bir güç kaynağına ulaştığı son derece sistematik ağ gibi işlev görür. Kalorifer tesisatları borular yardımıyla bu ısı araçlarını birbirine bağlayarak tek bir ısının tüm alanda dağılmasını hedefler. Kalorifer tesisatı esnasında dikkat edilmesi gereken özellikler ise dirsek sayısı ve boru uzunluklarıdır. Bu ölçümleri minimum tuttuğunuzda ortamdaki ısı kaybını da en aza indirgemiş olursunuz.

Tesisat Nedir Çeşitleri Nelerdir?

Tesisat, aynı işlevi görecek sisteme ait parçaların kullanım alanlarında uygun yerlere yerleştirilmesi ile hedeflenen sistemin uygun bir şekilde çalışabilmesine yardımcı olan kurulumdur. Bu kurulumun amaca ya da ihtiyaca göre değişiklik gösterecek şekilde çeşitleri bulunur. Bu çeşitlerden bazıları; su tesisatı, doğalgaz tesisatı, asansör tesisatı, klima ya da havalandırma tesisatı şeklinde sıralanabilir. Çeşitler; mantığı benzer olan yapılardır. Bütün tesisat çeşitlerinde amaç; belirli parçaların doğru şekilde bir araya getirilmesiyle işlevsel sistemin elde edilmesidir. Bu noktada bir su tesisatı kurulacağı alanda ihtiyaç olan bütün noktalara suyu taşımayı hedefler. Bir doğalgaz tesisatı merkezde üretilen ısının, belirli alan içerisinde dolaşmasıyla her tarafı ısıtmasını hedef edinir. En basitinden en karmaşığına bütün tesisat sistemlerinde temel amaç hedef parçadan işlevsel bir bütün elde etmektir.