İlgili Kategoriler
Fiyat
Fiyat Geçmişi
Ürün Puanı
Satıcı Tipi
MERCHANT_BADGES_INFO_TOOLTIP_APPROVE_SELLER_TITLE
Onaylanmış Satıcı
Türkiye’de veya uluslararası olarak yüksek bilinirliğe sahip markaların resmi satıcılarına “Onaylanmış Satıcı” rozeti verilir.
MERCHANT_BADGES_INFO_TOOLTIP_SUCCESSFUL_SELLER_TITLE
Başarılı Satıcı
Trendyol’daki son 6 ay performansıyla yüksek müşteri memnuniyeti sağlayan, kaliteli ve güvenilir hizmet veren satıcılara “Başarılı Satıcı” rozeti verilir.
MERCHANT_BADGES_INFO_TOOLTIP_AUTHORIZE_SELLER_TITLE
Yetkili Satıcı
Onaylanmış markaların resmi satıcılarının satışa sunduğu, ilgili markanın ürünlerine “Yetkili Satıcı” rozeti verilir.
Satıcı Tipi Nedir?
"

Makarna

" araması için 5015 sonuç listeleniyor
CİHAN-I ŞAH Kare Makarna 1000gr

CİHAN-I ŞAHKare Makarna 1000gr

(1)
140 TL
Sepete Git
CİHAN-I ŞAH Erişte 1000 Gr

CİHAN-I ŞAHErişte 1000 Gr

(1)
140 TL
Sepete Git

Lezzetli ve Pratik Yemekleriniz İçin Makarna Çeşitleri Trendyol'da!

Yemek hazırlamak için yeterli vakit olmadığında hemen herkes pratik ve lezzetli tariflere yönelir. Binlerce çeşidi bulunan makarna, birkaç dakikada şipşak hazır olan ve lezzetine doyulmaz yiyeceklerden biridir. Tarihi 1100’lü yıllara kadar uzanan makarna, benzersiz kıvamı ve lezzetiyle yediden yetmişe herkesin favorileri arasında yer alır. İtalyan mutfağının geleneksel yiyeceklerinden biri olan makarna, yalnızca un ve yumurta karışımından meydana gelir. İki malzemeli bir hamurla üretilen bu yiyecek, tek başına ya da leziz soslarla birlikte tüketilebilir. Karbonhidrat grubunda yer alan bu ürün, eğlenceli şekilleriyle de iştah açan sunumlara ortam hazırlar.

Makarna çeşitleri, hem lezzet hem de şekilleriyle birbirinden ayrılır. Özellikle içine havuç, ıspanak, pancar gibi sebzeler katılan çeşitler, rengi ve lezzetiyle tek başına göz kamaştırıcı bir ana yemektir. Bu yiyecek, karbonhidratın yanı sıra vitamin ve mineraller açısından da zengindir. Renkli hazır makarnalar, besin değerleri açısından diyet listelerinde de sıkça yer alır. Tek başına yeterli bir öğün yerine geçen bu yiyecek, farklı pişirme teknikleriyle leziz bir eşlikçiye dönüşür. Hazır makarna çeşitleri, özellikle kırmızı ve beyaz et yemeklerinin yanında tamamlayıcı bir lezzet olarak tercih edilir. Bu pratik ve lezzetli yiyecek, hamurunda kullanılan malzemeler ve kesimlerine göre de oldukça çeşitlenir.

Kurtarıcı Lezzet Makarna Çeşitleri ve Özellikleri

Kurtarıcı Lezzet Makarna Çeşitleri ve Özellikleri

Pratik ve doyurucu bir yemeğe ihtiyaç duyulduğunda makarnalar, çoğu zaman kurtarıcı olur. Bu yiyeceğin çeşitleri, sadece ocakta kaynayan birkaç litre suyun içine atılarak pişirilir. Ürünün şekline ve kalınlığına göre değişmekle birlikte makarnayı ortalama 6-10 dakika arasında haşlamak yeterlidir. Haşlanan şekilli makarnalar, doğrudan tüketilebileceği gibi nefis soslarla da harmanlanabilir. Bu ürünler, farklı hazırlık türlerine uyum sağlaması ve iştah açıcı sunumlara izin vermesi için farklı şekillerde satışa sunulur.

Yuvarlak ve yüksük makarnalar, yoğun sos tutma özelliğiyle oldukça ilgi görür. Bu modeller, silindire benzer şekliyle salçalı, sebzeli ve etli sosların büyük miktarını içinde rahatlıkla tutar. Kelebek ve fiyonk makarna çeşitleri ise pratik hazırlık imkânları ile beğeni kazanır. Diğer adıyla kurdele makarna çeşitleri, haşlandıktan sonra salçalı soslar ya da çırpılmış yoğurtla servis edilir. Burgu ve kıvırcık makarnalar, sos tutma hacmi geniş ve lezzetli modellerden biridir. Burgu modeli, kıvrımlı kenarlarıyla sosu içine çekerken dişe dokunur bir kıvam ve yoğunluğa da sahip olur.

Bol taneli pratik yemekler için küçük makarna modelleri sıkça kullanılır. Bukle ve dirsek makarna olarak bilinen küçük kesimli modeller, özellikle salçalı soslarla tercih edilir. Orta kıvamda soslarla hazırlanan bu çeşit makarnalar, kaşık kaşık yenen nefis anne yemekleri arasında yer alır. Kıvrımlı silindir forma sahip olan bu model, pipet kesim olarak da bilinir. Daha düz bir silindir formunda olan düdük makarna çeşitleri de sıkça tercih edilir. Bu orta boyutlardaki makarna kesimleriyle ana yemeklerin yanı sıra yoğurtlu salata ve mezeler de yapılır.

Küçük ve ince kesimlere sahip makarna çeşitleri ise kaşıkla pratik bir şekilde tüketilebilecek yemekler için sıklıkla kullanılır. Ancak çubuk makarnaların yeri her zaman ayrıdır. Herkesin farklı yeme teknikleri geliştirdiği bu çubuklar, sade ya da soslu olarak pişirilebilir. Orta kalınlıkta uzun eriştelere benzeyen bu şerit makarnalar, fırın ve tencere yemekleri için son derece uygundur. Özellikle pratik ve keyifli bir akşam yemeği için bu çeşit sıklıkla tercih edilir. Spagetti makarnalar ise çubuktan daha kalın olan formlarıyla öne çıkar. İtalyan mutfağının klasiği spagetti; Salçalı, kıymalı, tavuklu, ıspanaklı, mantarlı ve daha pek çok şekilde hazırlanabilir.

Farklı Şekillerde Makarna Çeşitleri

Farklı Şekillerde Makarna Çeşitleri

Klasik kesime sahip makarnalar, uzun yıllardan beri tüm dünya mutfaklarında vazgeçilmez bir yere sahiptir. Pratik lezzetlerden keyif alan hemen herkes, farklı ürünleri bir araya getirerek kendine has soslar geliştirir. Böylece sayısız pratik yemek, kısa sürede maksimum lezzete ulaşma fırsatı yakalar. Bu yiyecekler, lezzetin yanı sıra şık kesimleriyle de iştah açıcı sunumlar yapma olanağı tanır. Hatta klasiklerin yanı sıra eğlenceli ve ilginç erişte makarna çeşitleri, benzersiz tariflere imza atma imkânı sunar. Uzun makarnalar, eğlenceli tüketme tarzıyla yediden yetmişe herkesin favorileri arasında yer alır. Bütün hâlde ya da kırılarak pişirilen bu çubuklar, soslarıyla ağzın her noktasında lezzet patlamalarına yol açar.

Uzun klasik modellerin yanı sıra benzersiz tarifler için farklı şekilli makarnalar da bulunur. Örneğin; tekerlek makarna, eğlenceli kesimi ve dolgun hamuruyla hemen herkesin favorileri arasında yer alır. Tekerlek modeli, özellikle salçalı ve domatesli soslarla sıkça tercih edilir. Bunun yanı sıra dilim dilim kesilmiş bamya ve yeşil biberle birlikte de pişirilebilir. İstiridye ve midye makarna, benzersiz form ve lezzetleriyle oldukça beğeni kazanır. Bu model, boş hâlde olabileceği gibi içi doldurularak da pişirilebilir. Özellikle peynir, patates ve kıyma dolgusuyla haşlanan büyük midye makarna, sadece tereyağıyla soslanarak tüketilebilir.

Top makarna çeşitleri, iç içe geçmiş şeritlere benzeyen görüntüsü ile beğeni kazanır. Kuş yuvasına benzeyen bu model, sadece haşlanarak tüketilebileceği gibi haşlandıktan sonra sos eklenerek fırınlanabilir. Bunun gibi büyük makarna kesimleri, fırında pişen beşamel soslu yemekler için sıkça tercih edilir. Ancak fırında pişirme tekniği için pek çok makarnanın öncesinde haşlama işleminden geçmesi gerekir. Küçük makarnalar ise salata, meze ve mantılarda tercih edilir. Özellikle boncuk makarna, gün menülerinin olmazsa olmazı salataların ana malzemesidir. Haşlanan boncuklar; yoğurt, mayonez, turşu ve mısır gibi malzemelerle harmanlanarak servis edilir.

Kuskus makarna, mini boyutu ile hemen her yemeğe kolaylıkla eklenebilir. Özellikle şehriyeli tavuklu çorbaların olmazsa olmazı kuskus, eğlenceli bir tüketim biçimine de sahiptir. Mini toplara benzeyen bu model, şehriye yerine pilavların içinde de sıkça tercih edilir. Bunun yanı sıra yeşillik ve baklagillerle birlikte sağlıklı salataların içine de eklenebilir.

İçeriklerine Göre Makarna Çeşitleri Nelerdir?

İçeriklerine Göre Makarna Çeşitleri Nelerdir?

İtalyan mutfağının olmazsa olmazı makarna, yumurta ve undan oluşan basit bir hamurla yoğrulur. Hazır modellerin altın sarısı rengi de işte bu hamurun içindeki yumurta yoğunluğundan gelir. Bu yiyeceğin hamuru, özellikle yüzey bütünlüğünü koruması ve haşlama sırasında parçalanmaması için bol yumurtayla yoğrulur. Yumurtalı makarnalar, yoğun ve dişe dokunur kıvamıyla her damak zevkine hitap eder. Yumurtanın yoğunlaştırıcı ve bağlayıcı özelliği sayesinde makarna, ne kadar pişerse pişsin dağılmaya karşı yüksek bir direnç gösterir. Bunun yanı sıra yoğun yumurta miktarı sayesinde bu ürünün raf ömrü de oldukça uzar.

Yumurta kokusundan ya da tadından hoşlanmayanlar için farklı makarna çeşitleri de bulunur. Yumurtasız makarnalar, mükemmel kıvamı ve temiz içeriğiyle alerjiye yatkın bireyler tarafından da sıkça tercih edilir. Yumurtasız modellerde hamurun ideal kıvamı, sıklıkla sebze püresi ya da su ile sağlanır. Sebzesiz yumurtasız çeşitlerde ise yoğun kıvama ve su tutma özelliğine sahip tahıllar kullanılır. Sebzeli makarnalar, mükemmel kıvamının yanı sıra rengârenk görüntüleriyle de dikkatleri üzerine çeker. Turuncu, yeşil, mor ve siyah gibi farklı renklerde hazırlanan bu yiyecekler, sebze yemekte zorlanan çocuklar ve yetişkinler için kurtarıcı niteliğindedir.

Sağlıklı diyet makarna çeşitlerinde ise sıklıkla farklı tahıl çeşitleri öne çıkar. Bu tip ürünlerde sıradan buğday unu yerine protein ve lif oranı yüksek tahıllar tercih edilir. Tam buğday makarnalar, esmer görüntüsü ve doyurucu içeriği ile beğeni kazanır. Siyez ve kepekli makarnalar ise besleyici özelliğinin yanı sıra kendine has lezzetiyle diyet listelerinde yer alır. Kepeği alınmamış ve yabani buğday unuyla hazırlanan bu ürünler, sağlıklı ve lezzetli yemekler pişirme imkânı sunar.

Çavdarlı makarnalar, yoğun besleyici ve sağlıklı içeriğiyle her kesimden ilgi görür. Çavdarlı ürünler, özellikle şeker, tansiyon, tiroit, guatr, kemik erimesi ve kansızlık gibi metabolik rahatsızlıkları bulunan kişiler tarafından sıkça tercih edilir. Çavdarlı makarna çeşitleri; lif, amino asit, demir, kalsiyum ve potasyum açısından son derece zengindir. Bu özelliğiyle sindirimi oldukça kolay gerçekleşen çavdarlı makarnalar, enerji oluşum metabolizmasını da harekete geçirir. Spor ve diyetle birlikte sıkça tüketilen çeşitlerden biri de yulaflı makarnalardır. Yulaf, buğday'a oranla düşük glisemik indeksi ile sağlıklı ve hafif beslenme alternatifleri arayanlara hitap eder.

Alternatif Makarna Paketleri

Alternatif Makarna Paketleri

Makarna çeşitleri, farklı içerikleriyle hemen her kesime hitap eder. Lif, karbonhidrat, potasyum ve protein açısından zengin olan bu yiyecek, pratik yemek sofralarının vazgeçilmezidir. Bu özelliğiyle öğrencilerin vazgeçilmez akşam yemeği olan kutu ve paket makarnalar, içeriği ve şekilleriyle birbirinden ayrılır. Her mutfağın olmazsa olmazı düdük, dirsek, kelebek, çubuk ve erişte makarnaların yanı sıra benzersiz lezzet ve biçime sahip çeşitler de mevcuttur.

Sağlıklı ve organik makarna çeşitleri, hem içerik hem de şekilleri itibariyle klasik modellerden oldukça farklıdır. Organik makarnalar, geçmişte annelerin evde yaptığı gibi sade ve katkısız bir içeriğe sahiptir. Koruyucu ve katkı maddesi içermeyen bu organik ürünler, buğday ve yumurtadan oluşur. Klasik hamuruyla son derece lezzetli olan bu makarna çeşidi, kimi zaman dolgu malzemeleriyle de hazırlanır. Peynir, patates ve kıyma gibi harçlarla doldurulan hamurlar, doğrudan haşlayıp tüketmeye son derece uygundur.

Taze makarnalar, sıklıkla doğal malzeme ve klasik yöntemlerle hazırlanır. Kutulu ve paketli ürünlerin aksine bu gıdalar, hafif ve sade bir dokuya sahiptir. Bu ürünler, mantıya benzer kıvamı ile çok daha kısa sürede haşlanabilir. Hingel olarak da bilinen kulak makarna, sıklıkla kıymalı harcıyla beğeni kazanır. Haşlandıktan sonra üzerine eritilmiş pul biberli tereyağı gezdirilen hingel, tek başına bile son derece lezzetli ve doyurucudur. Bunun yanı sıra dolgulu ürünler, çırpılmış yoğurt ve domates sosuyla da servis edilebilir.

Beslenme biçimine göre farklı alternatifler arayanlar için sağlıklı ve katkısız hazır gıdalar da bulunur. Özellikle gluten intoleransı bulunanlar için makarnadan uzak kalmak son derece zor bir beslenme kuralıdır. Ancak glutensiz makarna seçenekleri, temiz ve hafif içeriğiyle oldukça sağlıklı ve güvenlidir. Gluteni alınmış un veya baklagil unlarıyla hazırlanan makarnalar, kolay sindirimi ile şişkinlik gibi rahatsızlıkların önüne geçer. Bunun gibi alerjik reaksiyonları ortadan kaldıran glutensiz ürünler, özel beslenme tarzına sahip olanlar için oldukça kurtarıcıdır.

Eğlenceli görüntüsüyle öne çıkan ürünler de bulunur. Makarna cipsi, diğer çeşitlerden farklı olarak haşlamayla değil kızgın yağda kızartılarak hazırlanır. Kızgın yağda saniyeler içinde birkaç kat büyüyen bu gıda; Suriye cipsi, sihirli cips ve attargani olarak da bilinir.

Farklı Yemekler İçin Özel Makarna Çeşitleri

Farklı Yemekler İçin Özel Makarna Çeşitleri

Penne makarna, birden fazla hazırlama biçimine sahiptir. Çoğu zaman sadece salçalı sosla tüketilen penne; bolonez, pesto, alfredo ve carbonara gibi benzersiz lezzetlerle de hazırlanabilir. Kesme makarnalar arasında yer alan penne; yalnızca tencere değil, fırın yemekleri için de uygundur. Özellikle Mac&Cheese sosuyla birlikte fırına yollanan penne, sebze ve et yemeklerinin yanına oldukça yakışır.

Uzun ve kalın çubuklara benzeyen formuyla fettucini makarna, özel akşam menülerinin vazgeçilmez eşlikçisidir. Fettucini, özellikle mantar ve fesleğen ile hazırlanarak tek başına bir öğün olarak tüketilebilir. Yumak hâlinde hazırlanıp kurutulan fettucini, alfredo sosla mükemmel uyumu yakalar. Tortellini makarna ise farklı dolgu malzemelerine ek olarak ıslak ve yoğun soslarla hazırlanır. Tortellini; kaşar, beyaz peynir veya kıymalı dolguya sahip yüzük formunda bükülmüş bir çeşit mantıya benzer. Bu ürün, haşlandıktan sonra sıklıkla mantar, bezelye veya tulum peynirli sosla harmanlanır.

Lazanya makarna ise mükemmel ara malzemesi ve kat kat görüntüsü ile benzersiz bir İtalyan yemeğidir. Lazanyalar, doğrudan fırınlama için haşlamaya gerek duymayacak şekilde hazırlanır. İnce ve geniş dikdörtgen forma sahip lazanyalar, tepsiye dizildikten sonra beşamel sos ve kıymalı harçla buluşur. Kaşarla süslenen kat kat lazanyalar, fırınlandıktan sonra benzersiz bir akşam yemeğine dönüşür. Pratik bir gıda olsa da lazanya, özel misafir davetlerinin popüler ana yemeklerinden biridir.

Sevdiklerine alışılmışın dışında ve lezzetli yemekler hazırlamak isteyenler için renkli makarna çeşitleri de bulunur. Turuncudan siyaha kadar birçok çeşidi bulunan makarnalar; peynir ve tereyağlı soslarla birlikte hazırlanır. Havucun turuncu, pancarın kırmızı, ıspanağın ise yeşil rengini kattığı makarnalar, çocuklar için de eğlenceli ve cezbedici ana yemeklerdendir. Siyah makarnalar ise benzersiz görüntüsü ve lezzetiyle davet sofralarında yerini alır. Özellikle karides ve ahtapot gibi deniz ürünleriyle pişirilen siyah mürekkepli makarnaya rengini veren de yine bir deniz mahsulüdür. Bu ürün, siyah rengini mürekkep balığının sepya mürekkebinden alır.

Makarna Fiyat Aralıkları Nasıldır?

Makarna Fiyat Aralıkları Nasıldır?

Makarna, pratik ve lezzetli bir öğün hazırlamak için her evde stoklanan gıdalar arasında yer alır. Haşlandıktan sonra sadece yağ veya soslarla karıştırılan bu ürünler, kısa zamanda kolaylıkla hazırlanır. Pişirme şekli, pişme süresi, biçim ve malzemelerin yanı sıra fiyatlar da bu ürünleri birbirinden ayırır. Makarnalar, pratik olmasının yanı sıra uygun fiyatlarıyla da bütçe dostu ana yemekler arasında yer alır.

Makarna fiyatları, genel olarak uygun aralıklarda yer alsa da marka, form, içerik ve şekil gibi unsurlara göre değişkenlik gösterir. Özellikle düdük, burgu, dirsek ve boncuk gibi klasik modeller, bütçe dostu ürünler arasında yer alır. Hatta bu modeller, her evde zor zamanların kurtarıcısı olarak stoklanır. Ancak fettucini, lazanya ve tortellini gibi özel kesimli dolgulu makarnalar, daha yüksek fiyatlarla satışa sunulur. Bu ürünler, İtalyan mutfağının önemli tariflerini hazırlamayı herkes için pratik bir hâle getirir. Özellikle İtalyan mutfağına özel makarna markaları, yerlilere oranla daha yüksek fiyat aralıklarında seyredebilir.

Bu pratik ve lezzetli yiyecek, paketleme tarzı ve miktarına göre de farklı fiyatlara sahip olabilir. 500 g makarnalar, ev mutfakları için sıkça kullanılan paketler arasında yer alır. Fiyatları da son derece uygun olan 500 gramlık bu paketler, tek başına 6-8 porsiyon yemek hazırlama imkânı verir. 5 ya da 10 kg makarnalar ise sıklıkla profesyonel mutfaklarda tercih edilir. Kafe ve restoranlarda özel soslarla hazırlanan bu lezzetler için kiloluk makarnalar satın alınır. Paket miktarı ile doğru orantılı olarak ürünlerin fiyatlarında da artış gözlenir. Siz de lezzetine doyulmaz yemekler hazırlamak için makarna türleri arasından dilediğiniz ürünü Trendyol’dan sadece birkaç tıkla kolayca satın alabilirsiniz.

Makarna Kaç Kaloridir?

Makarnanın kalori miktarı, türüne, porsiyon büyüklüğüne ve kullanılan malzemelere bağlı olarak değişiklik gösterir. 100 gram kuru makarna yaklaşık 350-370 kalori içerir. Bu miktar çeşitli faktörlere bağlı olarak değişebilir. Tam buğday, beyaz makarnaya kıyasla daha yüksek lif içeriğine sahiptir ve düşük kalori içerir. Lif tokluk hissi verir ve daha uzun süre tok kalmayı sağlar. Makarnanın sosu ve eklenen diğer malzemeler de kalori miktarını etkiler. Krema ya da peynir gibi yağ içeren sosların kalori miktarı yüksek, domates ya da sebzelerle hazırlananlar düşük kalori içerir. Net kalori miktarını belirlemek için kullanacağınız ürün türünü, porsiyonun büyüklüğünü ve içine ekleyeceğiniz malzemeleri dikkate almanız gerekir. Yaptığınız yemeklerde, kullandığınız soslara ve eklediğiniz malzemelere dikkat ederek porsiyon kontrolü yapabilir, kalori miktarını dengeleyebilirsiniz.

Makarna İle Neler Yapılır?

Makarnanın dünyada birçok farklı kültürün mutfağında önemli yeri vardır. Bu yiyecek, özellikle Akdeniz ve Asya mutfağında geniş yer tutar. Çeşitli yemeklerde kullanılarak farklı tariflerle birleştirilir. Farklı yemeklerin ana malzemesi olarak kullanılabilir. İtalyan mutfağının klasiği bolonez; spagetti, kıyma ve domates sosuyla pişirilip üzerine peynir rendesi eklenir. İtalyan mutfağının diğer çeşidi fettuccine alfredodur. Geniş bir makarna türüyle yapılan bu yemeğe tereyağı, krema ve parmesan peyniri eklenir. Makarnayı pişirdikten sonra soğutup çeşitli sebzeler, peynir ve soslarla birleştirerek farklı salatalar yapılabilir. Tavuk, et ve sebzelerle birlikte pişirilerek çorbası yapılır. Bunun için genellikle küçük çaptaki makarnalar tercih edilir. Yapacağınız tarif; sos, sebze, et ve deniz ürünleri gibi çeşitli malzemelerle birleştirilebilir. Kişisel tercihlerinize ve damak zevkinize göre çeşitli tarifler deneyebilir, yaratıcılığınızı kullanarak farklı yemekler yapabilirsiniz.

Kaç Çeşit Makarna Vardır?

Makarna, dünya genelinde birçok çeşide sahip olan ve yaygın olarak tüketilen bir yiyecektir. Farklı şekil ve boyutlara göre isimlendirilir. İnce ve düz kesimli olanların arasına spaghetti, linguine, fettuccine, tagliatelle gibi çeşitler girer. Penne, farfalle, rigatoni, fusilli gibi silindirik veya kıvrımlı şekilli olanları kısa kesimli makarnalardır. Ravioli, tortellini gibi içleri dolgulu çeşitlere et, peynir gibi yan malzemeler konur. Çabuk pişme özellikleriyle pratik yemek olarak görülen vermicelli, capellini gibi ince iplik şeklindeki makarnalar sos, deniz ürünü ve sebzelerle servis edilir. Geniş dikdörtgen şeklinde katman katman yapılarak içerisine beşamel sos, et, peynir ve sebze çeşitleri konularak yapılan lazanya türü fırın yemeği kategorisine girer. Her bir ürün türü; farklı boyut ve yapısıyla özgün bir lezzet deneyimi sunar. Kişisel tercihlerinize göre farklı çeşitleri deneyebilir ve damak zevkinize uygun olanları tüketebilirsiniz.