İthaki Yayınları Silmarillion, J. R. R. Tolkien, Inları, Silmarillion Kitabı, 696 Sayfa

779,90 TL
Son 1 ürün!
Peşin Fiyatına 3 Taksit!
koleksiyona ekleKoleksiyona Ekle

Ürün Bilgileri

İthaki Yayınları Silmarillion, J. R. R. Tolkien, Inları, Silmarillion Kitabı, 696 Sayfa

Geri Bildirim Ver
  • Satıcı: NOWON Satıcı Ünvanı: GÖRKEM AYDOĞDU İletişim: Satıcının Trendyol tarafından teyit edilmiş e-posta ve iletişim adresi kayıt altındadır. Şehir: Ankara Kep Adresi: [email protected] Vergi Kimlik Numarası: 1190590317
    Bu ürün NOWON tarafından gönderilecektir.
  • Kampanya fiyatından satılmak üzere 5 adetten az stok bulunmaktadır.
  • İncelemiş olduğunuz ürünün satış fiyatını satıcı belirlemektedir.
  • Bir ürün, birden fazla satıcı tarafından satılabilir. Birden fazla satıcı tarafından satışa sunulan ürünlerin satıcıları ürün için belirledikleri fiyata, satıcı puanlarına, teslimat statülerine, ürünlerdeki promosyonlara, kargonun bedava olup olmamasına ve ürünlerin hızlı teslimat ile teslim edilip edilememesine, ürünlerin stok ve kategorileri bilgilerine göre sıralanmaktadır.
  • Bu üründen en fazla 10 adet sipariş verilebilir. 10 adedin üzerindeki siparişleri Trendyol iptal etme hakkını saklı tutar. Belirlenen bu limit kurumsal siparişlerde geçerli olmayıp, kurumsal siparişler için farklı limitler belirlenebilmektedir.
  • 15 gün içinde ücretsiz iade. Detaylı bilgi için tıklayın.
  • Silmarillion kitabı, 696 Sayfa ,Tolkien'in en önemli çalışması olarak kabul edilen Silmarillion, onun yarattığı dünyanın özüdür. Kökleri Hobbit'ten önceye uzanır ve Yüzüklerin Efendisi'nde şekillenmeye başlayan bir dünyanın yaratılış öyküsünü barındırarak, tüm Tolkien eserlerinin üzerine yerleşebileceği bir yapı oluşturur. Yaşamı boyunca üzerinde çalışmayı terk edemediği ve giderek büyüyüp gelişen bu eser ancak ölümünden dört yıl sonra oğlu tarafından yayımlanabildi. Elflerin en beceriklisi olan Feanorun yarattığı üç Silmaril'in çalınmasıyla birlikte kadim dünyanın en kederli olayları gelişmeye başlar. Silmarillion, elflerin tanrılara isyan ederek Orta Dünya'ya sürülmelerini
  • orada insanlar ve Cücelerle birleşerek tanrıların en kötüsüne, Morgoth'a karşı verdiği umutsuz savaşı anlatır. Daha önce "Güç Yüzüklerine Dair" ismiyle yayımlanan ancak Silmarillion kitabında olması gereken metinde bu kitapla birlikte tam metin olarak yayımlanmıştır. , Silmarillion kitabı ,J. R. R. Tolkien Silmarillion kitabı, İthaki Yayınları kitapları, J. R. R. Tolkien kitapları, J. R. R. Tolkien Kitapları , Fantastik kitapları, Silmarillion Berna Akkıyal kitapları En güzel Edebiyat kitapları Debir Yayınları, Ankara kitapçı, Ulus kitapçı

Ürün Özellikleri

  • Boyut Normal Boy
  • Yazar J. R. R. Tolkien
  • Roman Türü Klasikler
  • Cilt Bilgisi Ciltsiz
  • Basım Yılı 2020 ve Öncesi
  • Sayfa Sayısı 651-700
  • Setli/Tekil Tekil Ürün
Geri Bildirim Ver

İthaki Yayınları Silmarillion - J. R. R. Tolkien

Tolkien fantastik edebiyatın çok sevilen ve tanınan yazarlarından biridir. Bu eser, sinemaya da uyarlanan Yüzüklerin Efendisi üçlemesi ile tanınan yazarın en son eseridir. Son yıllarını bu eser üzerinde çalışarak geçiren yazar bu eserinde Hobbit ve Yüzüklerin Efendisi’ndeki karakterler ve olayların geçmişini ele alır. Yazarın fantastik dünyasının yaratılış öyküsünü barındırır. Yazarın en önemli çalışması kabul edilen eser, İthaki Yayınları Silmarillion adıyla basılır. Yaşamı boyunca üzerinde çalıştığı eser, oğlu tarafından yazarın ölümünden ancak dört yıl sonra tamamlanır. Eserin konusu Elf’lerin tanrılara isyan ederek Orta dünyaya sürülmeleri, orada da insanlar ve cücelerle birleşerek kötü tanrı Morgoth’a karşı verdikleri zorlu ve umutsuz savaştır. Yazarın hayali dünyasının başlangıç hikayesidir. Bu eser, heyecan verici, sürükleyici bir öyküdür.

  • Fantastik edebiyat eseri
  • Yaratılış öyküsü
  • Sürükleyici ve macera dolu konu

Tolkien’in Hayatının Esere Etkisi

Tolkien’in Hayatının Esere Etkisi

Tolkien; Hobbit, Yüzüklerin Efendisi, bu gibi fantastik kurgu eserleriyle tanınan İngiliz yazardır. Güney Afrika’da doğan yazar, babasının ölümüyle İngiltereye üç yaşındayken döner. Annesiyle daha sonra kitaplarındaki Shire köyüne ilham olan İngiteredeki Sharehole’a taşınır. Babasının ölümü nedeniyle maddi açıdan kolay olmayan bir çocukluk geçirir. Birinci Dünya savaşına katılır, bu savaşın etkileri de yazarın hayali dünyasına yansır. Tolkien Silmarillion adlı eseri üzerinde çalışırken çocuklarına bu evrende geçen öyküler anlatır. Bu öykülerden Hobbit kitabı doğar ve büyük bir başarı kazanır. Bu başarının üzerine Yüzüklerin Efendisi serisini yazar. Oxford'dan emekli olduktan sonra kendisini bu eser üzerinde çalışmaya verir. Ne var ki eser oğlu tarafından ölümünden dört sene sonra tamamlanabilir. Yazarın kişisel hayatının da yansıması olan bu eser, dikkat çekici anlatımı ile okuyucular tarafından beğenilir.

Yazarın Fantastik Dünyasının Temeli

Yazarın Fantastik Dünyasının Temeli

Kitabı yazmaya 1914’de başlayan yazar, Oxford'daki dil bilimi profesörlüğü görevinden emekli olduktan sonra kendini Silmarillion adlı eserini tamamlamaya verir. Ancak tamamlayamadan ölmüş, eseri edebi vasisi atadığı oğlu tamamlar. Yazar bu kitabında Hobbit’teki ve Yüzüklerin Efendisi’ndeki karakterlere detaylı bir geçmiş kurgular. Fantastik dünyasında yer alan Orta dünyaya mitolojik bir köken oluşturmuştur. Yazarın önemli çalışması kabul edilen eser, kurguladığı dünyanın özüdür. Hobbit ve Yüzüklerin Efendisin’deki evrenin yaratılış öyküsüdür. Romanda Elf’lerin tanrılara isyan ederek Orta Dünya'yaya sürülmeleri, insanlar ve cücelerle birlik olup kötü tanrı Morgoth’a karşı verilen zorlu savaş anlatılır. Yazarın Hobbit ve Yüzüklerin Efendisi kitabındaki kurguladığı dünyasının kuruluş öyküsünün destansı biçimde anlatıldığı eser, İthaki Yayınları Silmarillion yorumları da okuyucunun beğenisini gösterir. Siz de bu sürükleyici esere 9789752733947 kodu ile pratik bir şekilde ulaşabilirsiniz.

Destansı ve Fantastik Kuruluş Öyküsü

Destansı ve Fantastik Kuruluş Öyküsü

Fantastik edebiyatın önemli isimlerinden olan yazarın sinemayada aktarılan, tanınan ve sevilen eserleri Hobbit ve Yüzüklerin Efendisi’nin geçtiği Orta Dünya’nın kuruluş öyküsüdür. Dil bilimci olan ve İngiliz dilinin mitolojik köklerini araştıran yazar bilgi birikimi ve ilgisiyle fantastık dünyasında kendine özgü diller kurgular. Çocukluğunda büyüdüğü köy, 1. Dünya Savaşı’na katılmasının etkileri ve dil bilimi profesörü olarak mitolojiye olan bilgisi yazarın eserlerinin geçtiği masalsı dünyayı yaratırken etki eder. Bu kuruluş öyküsü de de tüm bu bilgi birikimiyle inşaa edilir. Yazar uzun yıllar incelikle fantastik dünyasının kuruluşunu anlatan bu eseri üzerinde çalışır. Ancak ölümünden sonra oğlu tarafından tamamlanır. Hatta ilk kitabı Hobbit bu eser üzerinde çalışırken çocuklarına anlattığı masallardan doğar ve büyük başarı kazanır. Siz de İthaki Yayınları Silmarillion fiyatını inceleyebilir, bu esere Trendyol’dan kolaylıkla ulaşabilirsiniz..